Σελίδα 334 από 464 ΠρώτηΠρώτη ... 34134234284294304314324330331332333334335336337338344354364374384434 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 6.661 έως 6.680 από 9261

Θέμα: Μουσικά Θέματα

Το avatar του χρήστη Nikolaos_Kokkinos

Περιοχή
    Σειριος Α'
    Thanks
    8.975
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 9.558 φορές σε 6.256 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Μουσικά Θέματα

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Kaine Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και γιατί είναι παγκοσμίως αμφιλεγόμενη; Τι το περίεργο έχει;
    για αυτους εχει περιεργο.. για μενα που πιστευω στους ελληνες θεους, τους δικους μας θεους δηλαδη, δεν εχει τιποτα το περιεργο
    "Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ

Περιοχή
    Σειριος Α'
    Thanks
    8.975
    Ignore User

Και γιατί είναι παγκοσμίως αμφιλεγόμενη; Τι το περίεργο έχει;
    ψαξε λιγο στο νετ και θα καταλαβεις ποσο της που...τανας εγινε τοτε. και θα καταλαβεις τι εννοω
    "Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ

Thanks
    1.805
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 1.909 φορές σε 1.167 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Nikolaos_Kokkinos Εμφάνιση μηνυμάτων
    ψαξε λιγο στο νετ και θα καταλαβεις ποσο της που...τανας εγινε τοτε. και θα καταλαβεις τι εννοω
    Το ψάξιμο ήθελα να αποφύγω και ρώτησα.

Περιοχή
    Σειριος Α'
    Thanks
    8.975
    Ignore User

Το ψάξιμο ήθελα να αποφύγω και ρώτησα.
    να ψαξεις μη βαριεσαι... η γνωση ειναι ο μεγαλυτερος θησαυρος που κρυπτεται και φυλασσεται περισσοτερο απο καθε τι χειροπιαστο. μη τα θες ολα ετοιμα

Το avatar του χρήστη IERO

Περιοχή
    Γκόντορ, Μέση Γη (Σε απευθείας μετάδοση από τη Gandalf SAT)
    Thanks
    6.852
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 3.303 φορές σε 1.959 μηνύματα
    Ignore User

παρεπιπτωντως η ως ανω αμφιλεγομενη (παγκοσμιως) συναυλια εδωθει στην Αθηνα στις 28/06/2011.... σαν σημερα πριν 10 χρονια..

Μια συναυλια που εβληθει εν χορω απο χριστιανικη εκκλησια, αριστερα και συσσωμους τους περισσοτερους ελληνες καλλιτεχνες με σκοπο αρχικα να ακυρωθει η συναυλια...

Η συναυλια τελικα εκτελεστηκε μετα απο αμεση παρεμβαση και χρηματοδοτηση της .....N.A.S.A. .... Tα σχολια δικα σας... (το ποσο γελιοι ειμαστε πλεον αυτο ειναι γνωστο... και ειναι η ευκολη απαντηση. Το θεμα μαλλον ειναι οτι οι εχθροι μας βαλλουν εκ των εσω. Δεν μπορει να ειναι πραγματικα Ελληνες αυτοι που ηθελαν να την ακυρωσουν. απλα δεν γινεται)
    Η συναυλία εξ' αρχής χρηματοδοτήθηκε από τη NASA, μιας και εκείνη το είχε ζητήσει. Από κει και πέρα, δεν "εβλήθη" όπως λανθασμένα λες, αλλά εκφράστηκαν αντιρρήσεις και όχι από την εκκλησία, αλλά από κάποιους κύκλους οι οποίοι ερμήνευσαν αλλιώς τους στίχους. Επίσης διαφωνώ στο ότι "δεν είναι Έλληνες αυτοί που ήθελαν να την ακυρώσουν". Ο καθένας έχει τη γνώμη του και είναι σεβαστή.

Περιοχή
    Σειριος Α'
    Thanks
    8.975
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από IERO Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η συναυλία εξ' αρχής χρηματοδοτήθηκε από τη NASA, μιας και εκείνη το είχε ζητήσει. Από κει και πέρα, δεν "εβλήθη" όπως λανθασμένα λες, αλλά εκφράστηκαν αντιρρήσεις και όχι από την εκκλησία, αλλά από κάποιους κύκλους οι οποίοι ερμήνευσαν αλλιώς τους στίχους. Επίσης διαφωνώ στο ότι "δεν είναι Έλληνες αυτοί που ήθελαν να την ακυρώσουν". Ο καθένας έχει τη γνώμη του και είναι σεβαστή.
    δεν ειναι γνωμη μου ρε συ, ετσιγ ραφει οπου και αν κοιταξω, τοτε ημουν στη συναυλια αλλα αυτα τα παρασκηνιακα βγηκαν πολυ πολυ αργοτερα. Πιθανων να ειναι και αρβυλα αλλα δυστυχως του δινω πιθανοτητα να ειναι περισσοτερο αληθεια καθως δεν θα ειναι η πρωτη φορα που τρωμε τις σαρκες μας... οχι ?

Περιοχή
    Σειριος Α'
    Thanks
    8.975
    Ignore User

ααα και το οτι ειχε ξεσηκωθει το παπαδαριο το θυμαμαι και εγω προσωπικα (με τα γνωστα παραθυρα κλπ κλπ) μεχρι και δηλωση του αρχιεπισκοπου υπαρχει

Περιοχή
    Thanks
    6.852
    Ignore User

δεν ειναι γνωμη μου ρε συ, ετσιγ ραφει οπου και αν κοιταξω, τοτε ημουν στη συναυλια αλλα αυτα τα παρασκηνιακα βγηκαν πολυ πολυ αργοτερα. Πιθανων να ειναι και αρβυλα αλλα δυστυχως του δινω πιθανοτητα να ειναι περισσοτερο αληθεια καθως δεν θα ειναι η πρωτη φορα που τρωμε τις σαρκες μας... οχι ?
    Βασικά πολλά λέγονται γύρω από το έργο, οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί στο τι γράφεται. Σκέψου ότι έχω διαβάσει ότι ο Βαγγέλης είπε ότι οι στίχοι που λέγεται ότι ειπώθηκαν δεν ειπώθηκαν και ότι ήταν δημιούργημα της φαντασίας κάποιου που αργότερα εξαπλώθηκε!
    Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που τρώμε τις σάρκες μας. Τώρα, για την αριστερά δεν ξέρω, επειδή όμως έχω ζήσει την εκκλησία από κοντά, μπορώ να σου πω ότι θα μου έκανε τεράστια εντύπωση να βάλλει εναντίον του έργου. Οι εποχές στροφής φανατικών χριστιανών εναντίων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός

Περιοχή
    Σειριος Α'
    Thanks
    8.975
    Ignore User

Βασικά πολλά λέγονται γύρω από το έργο, οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί στο τι γράφεται. Σκέψου ότι έχω διαβάσει ότι ο Βαγγέλης είπε ότι οι στίχοι που λέγεται ότι ειπώθηκαν δεν ειπώθηκαν και ότι ήταν δημιούργημα της φαντασίας κάποιου που αργότερα εξαπλώθηκε!
    Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που τρώμε τις σάρκες μας. Τώρα, για την αριστερά δεν ξέρω, επειδή όμως έχω ζήσει την εκκλησία από κοντά, μπορώ να σου πω ότι θα μου έκανε τεράστια εντύπωση να βάλλει εναντίον του έργου. Οι εποχές στροφής φανατικών χριστιανών εναντίων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός:)
    Με ολο το σεβασμο αλλα το τελευταιο δεν μπορω να το πιστεψω ακομα, θυμασαι την προετοιμασια της εκκλησιας λιγο πριν την ολυμπιαδα ετσι ωστε να μην "αναβιωσουν παγανιστικα εθιμα της αρχαιας θρησκειας" ??

ειχε βγει μεχρι και Εγκυκλιος για αυτον το σκοπο. το θυμαμαι σαν τωρα...

οπως και τον χαμο που γινεται καθε φορα που γινεται η τελετη Αφης της φλογας στην αρχαια Ολυμπια... παλι με τα γνωστα παραθυρα κλπ κλπ...

Thanks
    1.805
    Ignore User

να ψαξεις μη βαριεσαι... η γνωση ειναι ο μεγαλυτερος θησαυρος που κρυπτεται και φυλασσεται περισσοτερο απο καθε τι χειροπιαστο. μη τα θες ολα ετοιμα
    Βαριέμαι επειδή όλη μέρα ψάχνω, μπορεί και να διαβάζω μισό βιβλίο τη μέρα στο ίντερνετ όταν δεν έχω δουλειά. Πέρα από το οικονομικό βγαίνουν όλο blogs τύπου "ανεξήγητα και απόκρυφα" για τους
    στίχους κλπ. Δε βρίσκω κάτι το ιδιαίτερο για να ενοχληθεί κανείς πέρα από την εκκλησία που έτσι κι αλλιώς ενοχλείται με όλα. Εγώ από μουσικής πλευράς αυτό που έχω να πω σχετικά με τα της
    επίκλησης είναι πως η μουσική δεν μοιάζει με αρχαία ελληνική μουσική (για την οποία περισσότερο θεωρίες υπάρχουν, κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά αλλά για παράδειγμα η Πυθαγόρεια
    κλιμακα/κούρδισμα δηλαδή οι αποστάσεις των μουσικών διαστημάτων ήταν σίγουρα διαφορετικές) αλλά με δυτική. Ο Δίας θα προτιμούσε κάτι άλλο.

Περιοχή
    Σειριος Α'
    Thanks
    8.975
    Ignore User

Βαριέμαι επειδή όλη μέρα ψάχνω, μπορεί και να διαβάζω μισό βιβλίο τη μέρα στο ίντερνετ όταν δεν έχω δουλειά. Πέρα από το οικονομικό βγαίνουν όλο blogs τύπου "ανεξήγητα και απόκρυφα" για τους
    στίχους κλπ. Δε βρίσκω κάτι το ιδιαίτερο για να ενοχληθεί κανείς πέρα από την εκκλησία που έτσι κι αλλιώς ενοχλείται με όλα. Εγώ από μουσικής πλευράς αυτό που έχω να πω σχετικά με τα της
    επίκλησης είναι πως η μουσική δεν μοιάζει με αρχαία ελληνική μουσική (για την οποία περισσότερο θεωρίες υπάρχουν, κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά αλλά για παράδειγμα η Πυθαγόρεια
    κλιμακα/κούρδισμα δηλαδή οι αποστάσεις των μουσικών διαστημάτων ήταν σίγουρα διαφορετικές) αλλά με δυτική. Ο Δίας θα προτιμούσε κάτι άλλο.
    Καλα για την μουσικη εννοειται ρε συ, εννοειτε οτι υπαρχουν ελαχιστα στοιχεια.

Και οι στιχοι αν ειναι οντως αυτοι οπως μεταφραζονται δεν σημαινει οτι εχαν γραφτει στην αρχαιοτητα. Απλα σαν εργο ειναι μαγευτικο αν μη τι αλλο, εμενα τουλαχιστον με εξιταρει

12. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

IERO (28-06-11)

Περιοχή
    Thanks
    6.852
    Ignore User

Με ολο το σεβασμο αλλα το τελευταιο δεν μπορω να το πιστεψω ακομα, θυμασαι την προετοιμασια της εκκλησιας λιγο πριν την ολυμπιαδα ετσι ωστε να μην "αναβιωσουν παγανιστικα εθιμα της αρχαιας θρησκειας" ??

ειχε βγει μεχρι και Εγκυκλιος για αυτον το σκοπο. το θυμαμαι σαν τωρα...

οπως και τον χαμο που γινεται καθε φορα που γινεται η τελετη Αφης της φλογας στην αρχαια Ολυμπια... παλι με τα γνωστα παραθυρα κλπ κλπ...
    Να ξέρεις, ο παγανισμός είναι καταδικαστέος, είτε προέρχεται από την παλαιότερη, είτε από οποιαδήποτε νεότερη θρησκεία, συμπεριλαμβανομένου του Χριστιανισμού.
    Με μια σύντομη αναζήτηση...
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
    Με εγκύκλιο της εκκλησίας της Ελλάδος, είχε διοργανωθεί εκδήλωση για την προσέλκυση εθελοντών στην Ολυμπιάδα.

Τα παράθυρα που λες έχουν χαθεί καιρό τώρα, εκτός κι αν εννοείς σαν εκκλησία γραφικούς τύπους σαν τον παπατσάκαλο

Περιοχή
    Thanks
    6.852
    Ignore User

Όπως και να έχει και μόνο το ότι συζητάμε τόσο για το έργο δείχνει τη σπουδαιότητά του.

Δυο λόγια για την αρχαία ελληνική μουσική: Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι κάθε μέτρο είχε ισχυρό και ασθενές μέλος. Το ισχυρό μέλος είχε 7 μόρια, ενώ το ασθενές 5. Η διαφορά των μελών (2 μόρια) κάνει τη δίεση. Σε αυτό το σύστημα στηρίχτηκε και η βυζαντινή μουσική, μέχρι να έρθει ο Μπαχ και να χωρίσει το μέτρο σε 2 ίσα μέρη, 6 μορίων έκαστο.

Πάμε στο θέμα, γιατί το... αφοδεύσαμε λίγο

Thanks
    1.805
    Ignore User

Και οι στιχοι αν ειναι οντως αυτοι οπως μεταφραζονται δεν σημαινει οτι εχαν γραφτει στην αρχαιοτητα. Απλα σαν εργο ειναι μαγευτικο αν μη τι αλλο, εμενα τουλαχιστον με εξιταρει
    Μου αρέσει πολύ το έργο, αυτό που δε μου αρέσει στον Παπαθανασίου είναι πως οι παραγωγές του, είναι κάπως "μη οργανικές"
    (με την έννοια του οργανισμού όχι του οργάνου), κάπως ξύλινες και παραδόξως αν και ζωντανά ηχογραφημένη και η Μυθωδία
    ακούγεται έτσι. Είναι κάπως digital, για να το πω πιο απλά. (Ναι, έχω μουσικές παραξενιές. Πολλές.)

Περιοχή
    Thanks
    6.852
    Ignore User

Πραγματικά εκπληκτική μουσική, ειδικά στο πρώτο Movement. Ο Παπαθανασίου ζωγραφίζει. Είμαι περήφανος που αυτός ο συνθέτης είναι Έλληνας.

17. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

ANDREASPROEDROS (30-06-11)

Περιοχή
    Σειριος Α'
    Thanks
    8.975
    Ignore User

Να ξέρεις, ο παγανισμός είναι καταδικαστέος, είτε προέρχεται από την παλαιότερη, είτε από οποιαδήποτε νεότερη θρησκεία, συμπεριλαμβανομένου του Χριστιανισμού.
    Με μια σύντομη αναζήτηση...
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
    Με εγκύκλιο της εκκλησίας της Ελλάδος, είχε διοργανωθεί εκδήλωση για την προσέλκυση εθελοντών στην Ολυμπιάδα.

Τα παράθυρα που λες έχουν χαθεί καιρό τώρα, εκτός κι αν εννοείς σαν εκκλησία γραφικούς τύπους σαν τον παπατσάκαλο
    λογικες, πολιτισμενες φωνες υπαρχουν σε ολους τους κολπους. Δεν εχω σωσει καπου την εγκυκλιο που εσταλει απο την μητροπολη (η οπως λεγονται τα HQ της Εκκλησιας στην Ελλαδα) που ελεγε οτι πρεπει να εμποδιστει καθε προσπαθεια μιμησης των αρχαιων εθιμων κατα την Ολυμπιαδα.

φαινεσαι διαβασμενος, φανταζομαι καταλαβαινεις απο που βγαινει η λεξη παγανισμος... ο Θεος Παν , (πανας) μπορει να μην ηταν Ολυμπιος αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ηταν καταδικαστεος... αυτα ειναι κολπα των βυζαντινων μαυροφορεμενων που εφεραν τους θεους του ισραηλ για να διωξουν τους δικους μας,, κατεστρεψαν και εκαψαν ιερα ανυπολογιστης πολιτισμικης και οχι μονο αξιας. Ολα γνωστα, ευτυχως ηταν πολυ κραυγαλεα για να κουκουλωθουν

Περιοχή
    Σειριος Α'
    Thanks
    8.975
    Ignore User

Πραγματικά εκπληκτική μουσική, ειδικά στο πρώτο Movement. Ο Παπαθανασίου ζωγραφίζει. Είμαι περήφανος που αυτός ο συνθέτης είναι Έλληνας.

και να συμπληρωσω οτι δεν ειναι τυχαιο που οσοι φυγανε απο μικροι η μεγαλωσανε εξω διαπρεψανε και οσοι μεινανε εδω απλα χαντακωθηκαν...

20. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

IERO (28-06-11)

Thanks
    1.805
    Ignore User

και να συμπληρωσω οτι δεν ειναι τυχαιο που οσοι φυγανε απο μικροι η μεγαλωσανε εξω διαπρεψανε και οσοι μεινανε εδω απλα χαντακωθηκαν...
    Δώσε ελπίδα και σε μας που φύγαμε λίγο μεγαλύτεροι.

Περιοχή
    Σειριος Α'
    Thanks
    8.975
    Ignore User

Μου αρέσει πολύ το έργο, αυτό που δε μου αρέσει στον Παπαθανασίου είναι πως οι παραγωγές του, είναι κάπως "μη οργανικές"
    (με την έννοια του οργανισμού όχι του οργάνου), κάπως ξύλινες και παραδόξως αν και ζωντανά ηχογραφημένη και η Μυθωδία
    ακούγεται έτσι. Είναι κάπως digital, για να το πω πιο απλά. (Ναι, έχω μουσικές παραξενιές. Πολλές.)
    ναι καταλαβαινω τι λες... ακομα χειροτερη περιτπωση ηταν και ο Yianni...καμμια φορα ηταν σαν να ακουγες παιδι να παιζει με το αρμονιο του, του λειπει αυτη η οργασμικοτητα ρε παιδι μου, αυτο το παθος που μπορει να βρεις σε μια παρασταση Flamenco ασ πουμε (και ηχητικα και Οπτικα / Χορευτικα)

Thanks
    1.805
    Ignore User

ναι καταλαβαινω τι λες... ακομα χειροτερη περιτπωση ηταν και ο Yianni...καμμια φορα ηταν σαν να ακουγες παιδι να παιζει με το αρμονιο του
    Με έπιασες ακριβώς! Είπα να τον αναφέρω!

Σελίδα 334 από 464 ΠρώτηΠρώτη ... 34134234284294304314324330331332333334335336337338344354364374384434 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές