differance (21-01-23)
differance (21-01-23)
A, δικός μου είσαι και εσύ! Λάτρης του καφέ!!
(μόλις έκανα μια ακόμα παραγγελία από το Conte Cafe - το ξέρεις σίγουρα, στην 28ης Οκτωβρίου είναι)
![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
differance (22-01-23)
Γιατί παράγει εξαιρετικό καφέ, ο ιδιοκτήτης του είναι πολύ φιλικός και εξυπηρετικός (τον έχω γνωρίσει) και οι τιμές του είναι πολύ λογικές.
Και μη νομίζετε υπάρχουν πολλά καφεκοπτεία που να εισάγουν και να ψήνουν καφέ για εσπρέσο στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα δεν ξέρω κανένα.
Επόμενη απορία![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
panahs7 (22-01-23)
Για έναν λόγο μπορεί να κατάλαβε αρχικά ότι παίρνεις καφέ έτοιμο από τον Βόλο...
Τσίπουρο και καφές, πάντως, στην ίδια τιμή βγαίνουν, άρα τα ίδια λεφτά κυνηγάς...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
differance (22-01-23)
Και να πούμε κάτι πιο βασικό, για όλους: Λεφτά από δραστηριότητες υψηλού ρίσκου, δεν βγάζει κανείς. Το βασικό είναι να μελετάς μεσαίες αποδόσεις, με νορμάλ ποσά, ώστε να είσαι σε φάση που δεν βάζεις ποσά από την τσέπη σου συνέχεια και σηκώνει να χάνεις και 1 δελτίο στα 3 την εβδομάδα.
Δεν θα το πάμε στο σπαστικό σκέλος του υπολογισμού του κέρδους με την αξία του χρόνου που διαθέτουμε, γιατί ακόμα περιμένουμε να παρκάρουν τη Φεράρι που πήραν όσοι δεν καπνίζουν.
Όπως τα λες καταλαβαίνω ότι μιλάς για παρολί. Έναν εξ' ορισμού λάθος τρόπο να παίζεις στοίχημα και να χάνεις λεφτά δηλαδή. Αλλιώς εξήγησε τι είναι το "1 στα 3 τη βδομάδα". Ένα δικό μου session πχ μπορεί να περιλαμβάνει 10 "δελτία", τα οποία είναι μονά. Απ' αυτά να έχω χάσει τα 6 και μόνο τα 4 να είναι κερδισμένα (δεν χρειάζεται να κερδίζεις ούτε καν τα μισά αν είναι πάνω από 2.00 η απόδοση), τα οποία στην χειρότερη με βγάζουν συνολικά breakeven. Άρα;
Επίσης ξαναλέω, δεν παίζουμε στοίχημα για να γίνουμε πλούσιοι. Ή παίζεις για να βγάζεις ένα μικρό κέρδος (because why not) ή παίζεις για διασκέδαση και κάνεις ότι γουστάρεις με παρολί και δεν συμμαζεύεται, αλλά ξέρεις ότι καις λεφτά. Αυτό που λες για bankroll management έχει νούμερο. Το πολύ 5% του συνολικού ποσού που μπορεί να διαθέσει, πρέπει να παίζει κάποιος σε κάθε δελτίο, για να μπορεί να καλύπτει τα χαμένα.
Ό,τι θες κατάλαβε - δεν έχει νόημα να μαθαίνουμε σε κανένα γράμματα εδώ.
(Και το break even, όπως ορίζεις εσύ "τα λεφτά σου" σε οικονομικούς όρους είναι απώλεια - δεν θέλει και πολύ effort για να κρατάω τα λεφτά μου στην τσέπη.
Το ότι "παίζω για να έχει το παιχνίδι ενδιαφέρον", είναι μία άλλη οπτική, κατά την οποία όμως, δεν έχει νόημα να εξετάζουμε επισταμένως σημεία, αποδόσεις, πονταρίσματα και κέρδη)
Στο ότι το μικρό το λες "ταμειάρα", από εκεί το ξεκινήσαμε και το ότι διπλασιάζουμε αυτά που κερδίζουμε χωρίς να μετράμε αυτά που χάνουμε - άρα, στο τέλος μίας περιόδου, δεν διπλασιάζουμε ακριβώς...
Υπαρχουν και οι διδακτικες ηττες, τι του κολλας τωρα
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
" Ειμαι 88 χρονων, Έχω χορτάσει από τίτλους και πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό,και θέλω να πεθάνω με ένα Ευρωπαϊκό“. - Γιάννης Πολυκανδριώτης , 9 Μαίου 2024.
panahs7 (22-01-23)
Εγώ το στοίχημα προσωπικά όσα χρόνια παίζω το βλέπω σα διασκέδαση. Συνήθως παίζω μόνα δελτία και κατά 90% παιχνίδια που τα βλέπω εκείνη τη στιγμή.
Γενικά όσον αφορά στο τζόγο πρέπει πάντα να είναι χρήματα που περισσεύουν και να τα θεωρείς χαμένα με το που τα βάζεις.
Προσωπική άποψη πάντα.
Sent from my Redmi 5 using Tapatalk
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
panahs7 (22-01-23)
Κ με το που λες γκαντεμη ακουγεται απο το βαθος ενα "Γεια σας Κοριτσιααα"
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
" Ειμαι 88 χρονων, Έχω χορτάσει από τίτλους και πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό,και θέλω να πεθάνω με ένα Ευρωπαϊκό“. - Γιάννης Πολυκανδριώτης , 9 Μαίου 2024.
panahs7 (22-01-23)
panahs7 (22-01-23)
Έβλεπα το Βιζέλα (όχι βαζέλα) - Τσάβες στην Πορτογαλία γιατί το είχα παίξει over 0,5. Το γήπεδο σαν τους Ζωσιμάδες, λες και βλέπεις ΣουπαΛιγκ. Και ενώ σε κάποια φάση στο 90' αναρωτιέμαι "τι κάθομαι και βλέπω, τι κάνω με τη ζωή μου"δείχνει πλάνο στις κερκίδες στα επίσημα τον Ριβάλντο που έχει πάει να δει το ματς! Το έπαιξε κι αυτός;;;
![]()
drizzt (11-02-23), john syggel (11-02-23)
panahs7 (11-02-23)
Υπαρχει ομαδα που λεγεται Βυζέλα;;;;;;
Πρεπει να την παρακολουθησω.
john syggel (11-02-23), panahs7 (11-02-23)
Σας έβαλε να ψάχνετε τις Βιζέλες στα στενά, σας έριξε και το τυρί του Ριβάλντο και περάσατε δίπλα από τον κουβά του over 0,5, χωρίς να πάρετε χαμπάρι...
Ας έπαιζες και εσύ moyene το 0-0...
panahs7 (11-02-23)
john syggel (11-02-23)
Bookmarks