Αρχική Δημοσίευση από
Giovanni10_
Εγώ έχω άλλη λογική. Θεωρώ ότι όταν κάποιος πάει ταμείο, στο επόμενό του στοίχημα έχει περισσότερες πιθανότητες να χάσει. Άρα πρέπει να ποντάρει λιγότερα και το αντίστροφο. Βέβαια αυτό ενίοτε έχει και μια περιοδικότητα, δηλαδή 2 φορές να πας ταμείο και καπάκι άλλες 2 κουβά, υπό την προϋπόθεση ότι όλα στοιχήματα έχουν πάνω-κάτω συνολική απόδοση 2,00.
Γενικά η στατιστική πρέπει να έχει θέση στο κεφάλι του τζογαδόρου.
Μπορείς να εξηγήσεις πως επαληθεύεται μαθηματικά, ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να χάσεις, αν πριν έχεις πάει ταμείο; Γιατί απ' τα πολύ λίγα μαθηματικά που ξέρω, η στατιστική δεν έχει καμία σχέση με αυτό και σίγουρα δεν εφαρμόζεται πάνω σε προκαταλήψεις. Υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν κάθε φορά τις πιθανότητες του παίκτη, αλλά κανένας σαν αυτούς που σκέφτεται ο τζογαδόρος (που κατά βάση είναι χαμένος σε βάθος χρόνου, λόγω αυτών των αντιλήψεων).
Αν υποθέσουμε ότι κάθε φορά ο παίκτης πράττει ακριβώς τα ίδια, οι πιθανότητες να επαληθευτούν αυτά που ζητάει είναι ίσες με τις προηγούμενες και τις επόμενες. Είναι παρόμοιο με τις άστοχες "στρατηγικές" κληρώσεων που υποστηρίζουν πως αν ένα νούμερο δεν έχει βγει για πολύ καιρό, αυξάνονται οι πιθανότητες του στις επόμενες. Έλα όμως, που αν πχ κληρώνεις συνεχώς 1 νούμερο από 50, πάντα 2% θα έχει το καθένα σε κάθε κλήρωση, είτε βγήκε στην προηγούμενη, είτε όχι.
Bookmarks