Στα γραφεία οι οπαδοί (11/10/2010 )
Περίπου 200 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στα γραφεία του ερασιτέχνη τη Δευτέρα, ζητώντας την αποπληρωμή των παικτών.
Το τμήμα πόλο του Θρύλου αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και η ανακοίνωση που εξέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι πολίστες μας, δείχνει πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Βλέποντας όλα αυτά από εκεί και πέρα, 200 περίπου οπαδοί, πήγαν στα γραφεία του ερασιτέχνη τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί και μερικοί από αυτούς - συγκεκριμένα δέκα άτομα - μπήκαν στα γραφεία και συναντήθηκαν με τον Γιάννη Λάμπρου, τον γενικό γραμματέα του ερασιτέχνη.
Ο κ. Λάμπρου άκουσε τις θέσεις των οπαδών και οι οπαδοί από τη μεριά τους ζήτησαν να πληρωθούν οι παίκτες προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Οι οπαδοί παρέδωσαν ένα ψήφισμα στον ερασιτέχνη και συγκεκριμένα στον κ. Λάμπρου, ζητώντας την πληρωμή των παικτών έως το τέλος της εβδομάδας, ειδάλλως απαιτούν την παραίτηση του ΔΣ.
Αναλυτικά η επιστολή που έδωσαν οι οπαδοί
Κύριοι της Διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
Είμαστε οι άδολοι και συνειδητοποιημένοι οπαδοί του Ολυμπιακού μας, του Ολυμπιακού μας που και για κάποιους εδώ είναι πάνω από αξίες όπως οικογένεια, ιδεολογία, θρησκεία, ακόμα και πιο πάνω από την ίδια την αξία της ζωής τους.
Είμαστε αυτοί οι τρελοί που τραγουδάμε απανταχού της γης: «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό όπου πας εσύ θα είμαι πάντα εγώ να σού τραγουδώ», που στα απλά ελληνικά σημαίνει: ότι και να συμβεί στον Θρύλο μας θα είμαστε κοντά του, στο καλό και στο κακό και το κυριότερο ποτέ δεν θα τον προδώσουμε, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ξανά να του κάνει κακό και δεν είμαστε διατεθειμένοι ν’ αφήσουμε τη Μάνα του Θρύλου μας να ζήσει πέτρινα χρόνια όπως έγινε στο Ποδοσφαιρικό Τμήμα – κάναμε αυτό το λάθος μια φορά, δεύτερη φορά ουκ ανδρός σοφού.
Κύριοι,
Επιλεχτήκατε να έχετε την τιμή να είστε Διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού μας και να τον υπηρετήσετε και να τον διοικήσετε με ευθύνη, με αγάπη και να τον έχετε πάντα ψηλά ως αρμόζει στην Ιστορία του και στον υπερήφανο κόσμο του. Εσείς τι κάνατε; Όχι πάντως τα αυτονόητα. Αντιθέτως, καταχρεώσατε τον Σύλλογο, επιχειρήσατε με ψέματα να σπιλώσετε ανθρώπους με πολύχρονη ιστορία στον Θρύλο μας, δεν προστατέψατε την αξιοπρέπεια των αθλητών μας κάνοντας τους ζητιάνους για τα δεδουλευμένα τους λες και δεν έχουν ανάγκες ζωής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και επιπλέον διώξατε αθλητές – σημαίες από τον Σύλλογό μας με τον πιο προσβλητικό τρόπο μειώνοντας όχι μόνο τις αμοιβές τους αλλά και την προσωπικότητά τους.
Κύριοι,
Ο ουρανοκατέβατος «κύριος» που θέλει να λέγεται Πρόεδρος του Ερασιτέχνη μας είχε το θράσος να ξεστομίσει το απίστευτο «πέρασαν οι εποχές που υπήρχαν παίκτες – σημαίες». ξεχνώντας ο άμοιρος και ανιστόρητος ότι τις σημαίες των Ομάδων του Ολυμπιακού μας τις ανεβάζει και τις κατεβάζει μόνο ο υπερήφανος κόσμος του και μόνο αυτός.
Κύριοι,
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να λέει ότι είναι τίμια, πρέπει να φέρεται και τίμια, δηλαδή Πρόεδρε και Σύμβουλοι, η θέση σας δεν ήταν για να πουλάτε γκλαμουριά στην πλάτη του Ολυμπιακού μας αλλά και να ματώνει η τσεπούλα σας – έτσι απλά και αντρίκια, αν γνωρίζετε τη λέξη αντρίκια και τη σημασία της για να συνεννοούμαστε. Προσβάλατε και εξευτελίσατε τον Ολυμπιακό μας και τον υπερήφανο κόσμο του, τον φτάσατε στο χείλος του γκρεμού και αυτό για τον κόσμο μας ισούται με εσχάτη προδοσία.
Λοιπόν «κύριοι» για να τελειώνουμε, για τα όλα τα παραπάνω και για το «μεγάλο» έργο που αφήσατε στον Ολυμπιακό μας, σας ανακοινώνουμε: έως το Σάββατο 16 Οκτωβρίου θα υποβάλετε όλοι ανεξαρτήτως τις παραιτήσεις σας και θα αποχωρήσετε σεμνά, ταπεινά και αθόρυβα από το Σπίτι του Θρύλου μας και Σπίτι μας και αν επιλέξετε να μην εκτελέσετε την εντολή μας – γιατί αν δεν καταλάβατε ακόμα για εντολή πρόκειται – από την Κυριακή και μετά ότι και αν συμβεί η ευθύνη θα είναι όλη αποκλειστικά δική σας
Αντίο σας….
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΠΑΔΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
------------------------------------------------------------------------------------
«Έχω θέληση να προσφέρω» (11/10/2010 )
Έτοιμος να δηλώσει "παρών", εφόσον του ζητηθεί, είναι ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, μετά τις εξελίξεις στον ερασιτέχνη και την παραίτηση του Γιάννη Συγγελίδη.
Ο πρώην πρόεδρος του ερασιτέχνη, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Nova Sport fm και φάνηκε πως ήξερε την κατάληξη από πολύ πιο πριν. "Δεν μου φαίνονται πρωτόγνωρα, αλλά ούτε και αναμενόμενα αυτά που συνέβησαν. Είναι μια ιστορία που έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί νωρίτερα και να μην φτάσει εδώ", ανέφερε αρχικά ο Θεοδωρακάκης, για να συνεχίσει. "Ο Γιάννης Συγγελίδης είναι ένας άνθρωπος που εκτιμούσα και με τον οποίο με συνέδεε φιλία. Δεν ξέρω με τι συμβουλές και τι άλλες υποδείξεις φτάσαμε εδώ που φτάσαμε -ένα σημείο που για να πω την αλήθεια εμείς που ήμασταν απ’ έξω το βλέπαμε να έρχεται. Όπως και να ‘χει, όμως, δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις έναν πρόεδρο, που είχε θέληση να προσφέρει, να φεύγει έτσι".
Ερωτηθείς για το αν του ζητήθηκε ποτέ βοήθεια, απάντησε. "Είχαμε μια καλή φιλία και δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Δεν μπορώ και δεν θέλω να το εξηγήσω. Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Πρέπει ο α’ αντιπρόεδρος να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου, το οποίο μετά θα αποφασίσει αν θα πάει σε εκλογές για νέο πρόεδρο. Έχω θέληση να προσφέρω από οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί. Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση, όμως, για όλες τις οφειλές, να γίνει κάποια επαφή με ανθρώπους που έχουν τη θέληση να βοηθήσουν και να βγάλουν τον Ερασιτέχνη να βγει από αυτή την κατάσταση.
Τα μέλη έχουν μειωθεί, δεν είναι πολλά ενεργά. Πρέπει να βρεθεί μια λύση που να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη, ώστε να επενδύσει κάποιος τα λεφτά του. Έχω κάτι στο μυαλό μου, αλλά δε θέλω να προτρέξω και να πω τίποτα, διότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μπορεί να έχουν άλλα σχέδια.
Μιλούσα με παίκτες του Ολυμπιακού και ήταν πολύ προβληματισμένοι. Δεν ένιωθα καλά που τους άκουγα έτσι. Είναι καλοί αθλητές και χαρακτήρες και μόνο που δέχθηκαν τις μειώσεις που τους είχε προτείνει η διοίκηση, είναι προς τιμήν τους".
-------------------------------------------------------------------------------------
Βγαίνουν και πάλι μπροστά 12 Οκτωβρίου 2010
Την αρχή έκανε ο κόσμος του Ολυμπιακού την Δευτέρα για να ακολουθήσουν όπως όλα δείχνουν οι επιφανείς και διαχρονικοί χρηματοδότες της ομάδας Μαρινάκης, αδελφοί Αγγελόπουλοι και Κόκκαλης.
Καθοριστική αποδείχτηκε η κίνηση των 200 περίπου φίλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι την Δευτέρα το μεσημέρι με[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]τους, ζήτησαν την παραίτηση του ΔΣ, εφόσον δεν τακτοποιηθούν μέχρι το Σάββατο οι οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού αρκετά τμήματα του Ερασιτέχνη και ειδικά το πόλο ανδρών. Ο Γιάννης Συγγελίδης παραιτήθηκε από την προεδρία και αμέσως μετά ανέλαβε δράση ο α' αντιπρόεδρος Γιώργος Γλου, ο οποίος έστειλε επιστολές στους ανθρώπους που εδώ και χρόνια αποτελούν τους βασικούς χρηματοδότες του συλλόγου.
Ο λόγος για τους Ευάγγελο Μαρινάκη, αδελφούς Αγγελόπουλους και Σωκράτη Κόκκαλη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα και όπως όλα δείχνουν και οι τρεις αναμένεται να βοηθήσουν εκ νέου τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, έτσι ώστε, να ξεπεράσει την κρίση.
Χρειάζεται άμεσα 1.500.000 ευρώ
Το άνοιγμα που υπάρχει στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό ανέρχεται στα 3.000.000 ευρώ. Ένα ποσό τεράστιο, από το οποίο τουλάχιστον το μισό θα πρέπει να τακτοποιηθεί άμεσα. Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, χρειάζεται το ταχύτερο δυνατό το... φιλί της ζωής από τους προαναφερθέντες, οι οποίοι για ακόμη μια φορά θα πρέπει να... τραβήξουν κουπί και να αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας για τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας.
Ενεργοποίηση και του κόσμου
Στην συνέχεια θα χρειαστεί και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Τα εκατομμύρια των ερυθρόλευκων φιλάθλων καλούνται να πράξουν τα δέοντα και να βάλουν "πλάτη" στην δύσκολη αυτή συγκυρία για το καλό του συλλόγου. Όσο περισσότεροι γραφτούν μέλη στον ερασιτέχνη, τόσο το καλύτερο για ολόκληρο τον Σύνδεσμο και τα τμήματά του. Είναι δεδομένο πως οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να αγκαλιάσουν τον σύλλογο και να τον στηρίξουν σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
Συγκρατημένη αισιοδοξία στους αθλητές
Οι εξελίξεις και τα όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με την επόμενη μέρα στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αν μη τι άλλο, έχουν επαναφέρει προς στιγμήν την ηρεμία στους αθλητές του συλλόγου, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να βγει από το τέλμα η ομάδα. Με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις, οι περισσότεροι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος για αρκετό διάστημα, φτάνοντας σε σημείο να ζουν με δανεικά.
Είναι δεδομένο πως έχουν χορτάσει από υποσχέσεις, ωστόσο όταν ακούς για ονόματα όπως των προαναφερθέντων, τότε δεν μπορείς παρά να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον.
Bookmarks