Το πρόγραμμα φιλανθρωπικής δράσης του με τον εύστοχο τίτλο «Μη σταματάς να βοηθάς» παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός.
Μπροστά στις ανάγκες που έχουν ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποι μας λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, ο Ολυμπιακός ΣΦΠ αποφάσισε να συνδράμει δύο ιδρύματα για παιδιά, το ΠΙΚΠΑ Βούλας και το «Παιδικό Σπίτι» Πειραιά. Για τις ανάγκες των δύο ιδρυμάτων θα συγκεντρωθούν τρόφικα μακράς διάρκειας, είδη ρουχισμού, σχολικά είδη και άλλα χρήσιμα αντικείμενα στην Ιστορική Λέσχη στο Πασαλιμάνι στις 11 Ιανουαρίου.
Στη χθεσινή παρουσίαση στα γραφεία του Ερασιτέχνη το πρόγραμμα παρουσίασε η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού ΣΦΠ Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ενώ παρευρέθηκαν και μίλησαν για τη φιλανθρωπική δράση του Συνδέσμου οι αθλητές του Ολυμπιακού, Σπύρος Γιαννιώτης, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Κώστας Χριστοφιδέλης και Μιχάλης Μουρούτσος. Το παρών έδωσε και ο Διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Τοκάκης.
Αναφέρθηκαν στη δράση «Μη σταματάς να βοηθάς», ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη μεγάλη συνδρομή της στο πρότζεκτ, αλλά και τη UNICEF. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει κάποιος.
Η Γενική Διευθύντρια Αθλητικών Τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Χριστίνα Τσιλιγκίρη τόνισε:
«Ο Ολυμπιακός είναι ένας ιστορικός σύλλογος που στις τάξεις του έχει εκατοντάδες παιδιά τα οποία αθλούνται. Εξωαγωνιστικός στόχος είναι να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά αυτά και να τα γαλουχήσει με σωστά πρότυπα και ιδανικά. Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας δέχεται ισχυρά χτυπήματα λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων. Δυστυχώς ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας χρειάζονται τη βοήθειά μας. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός να πράξει, να κινητοποιηθεί και μέσα από τις δράσεις του να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους για να βοηγθήσουν αυτολυς που έχουν ανάγκη, Το σύνθημα “Μη σταματάς να βοηθάς” δεν είναι τυχαίο. Δηλώνει τη διάρκεια και το πάθος που θέλουμε να έχει αυτή η δράση. Ο κόσμος μας είναι η μεγάλη μας δύναμη. Πριν από λίγες μέρες ανακοινώσαμε ότι 50.000 φίλοι είναι μαζί μας και ενεργά. Οφείλουμε λοιπόν να ανταποδώσουμε στην κοινωνία την αγάπη και τη στήριξη που μας έχει δειξει με αυτή τη φιλανθρωπική δράση. Στην προσπάθεια αυτή φυσικά έχουμε συμπαραστάτη την ΠΑΕ Ολυμπιακός, που μαζί με τη UNICEF αγκάλιασαν αυτή την κίνηση.
Η φιλανθρωπική δράση κινείται σε δύο άξονες. Θα βοηθήσουμε με υλικά αγαθά το "Παιδικό Σπίτι" του Πειραιά έχοντας αρωγό τη Unicef, αλλά και το «ΠΙΚΠΑ Βούλας». Όσοι θέλετε να συνδράμετε στην προσπάθεια μας μπορείτε να επισκεφτείτε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, από τις 09:00 έως τις 17:00 την Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού στην Μαρίνα Ζέας και να φέρετε αγαθά από τις παρακάτω κατηγορίες: Είδη οικιακής χρήσης, Τρόφιμα μακράς διάρκειας, Ρουχισμός, Σχολικά είδη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό όλοι να βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια, περιμένουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας για να δείξουμε πως ο σύλλογος μας είναι πρώτος σε όλα».
Ο κορυφαίος αθλητής της χώρας για το 2013, Σπύρος Γιαννιώτης, σημείωσε: «Να ευχηθώ και εγώ καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Βρισκόμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε στην προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός για να στηρίξει τα παιδιά. Η εποχή είναι δύσκολη αλλά νομίζω πως ο Έλληνας στις δυσκολίες δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στα παιδιά. Πιστεύω πως τέτοιες δράσεις θα συνεχιστούν. Είναι πολύ όμορφο αφού μέσα από τον αθλητισμό μπορεί να εκφραστούμε και μ' αυτόν τον τρόπο. Σας περιμένουμε στις 11 Ιανουαρίου στην Ιστορική μας Λέσχη».
Ο επικεφαλής του νεοσύστατου τμήματος τάε κβον ντο, Μιχάλης Μουρούτσος, τόνισε: «Θα ήθελα να κάνω μια ευχή για το 2014, όλα τα παιδιά του κόσμου να βρουν μια ζεστή αγκαλιά -όχι μόνο τις άγιες αυτές ημέρες αλλά και στις 365 ημέρες του χρόνου. Ως χρυσός "Ολυμπιονίκης" ενός αθλήματος, που ένα από τα χαρακτηριστικά που έχει είναι ο σεβασμός, υποκλίνομαι σʼ αυτή την ιδέα του Ολυμπιακό και στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου αυτή την προσπάθεια. Ως γονιός προσπαθώ να παρέχω τα πάντα στο παιδί μου και νομίζω ότι όλοι μας με πράξεις καλούμαστε να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά του κόσμου. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας που θα προσπαθήσει γιʼ αυτό τον σκοπό και εύχομαι στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες παρόμοιες δράσεις. Σαν Ολυμπιακοί δεν ξέρουμε μόνο να κερδίζουμε αλλά να βοηθάμε και να προσφέρουμε».
Ο Κώστας Χριστοφιδέλης, που έχει κατακτήσει τα πάντα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και συνεχίζει να γράφει ιστορία με τα ερυθρόλευκα, τόνισε:
«Καλή χρονιά σε όλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω και εγώ σε μια τόσο σπουδαία δράση του Ολυμπιακού και είμαι πραγματικά περήφανος που αγωνίζομαι με την φανέλα αυτού του συλλόγου. Δεσμεύομαι μαζί με τους συμπαίκτες μου να σταθούμε με κάθε τρόπο δίπλα στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Είναι κάτι που μας ευχαριστεί και μας δίνει δύναμη. Πρέπει να καταλάβουμε πως τα παιδιά είναι το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας. Είμαι πατέρας δυο παιδιών και έχω δυο επιπλέον λόγους να «αγκαλιάσω» αυτή την προσπάθεια. Σας καλούμε όλους να στηρίξετε αυτή τη δράση και να έρθετε στη Ιστορική μας Λέσχη για να βοηθήσετε με όποιον τρόπο μπορείτε. Αυτά τα παιδιά το έχουν πραγματικά ανάγκη».
Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Υδατοσφαίρισης Φιλιώ Μανωλιουδάκη είπε:
«Εύχομαι υγεία σε όλους. Καλή χρονιά με αγάπη. Πάνω απʼ όλα ως γυναίκα και μετά ως αθλήτρια είμαι συγκινημένη που συμμετέχω σε μια τόσο σημαντική δράση . Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να βλέπεις τα μάτια των παιδιών που παίρνουν ένα δώρο να λάμπουν από ευτυχία. Νοιώθω υπερήφανη που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Όλοι μας πρέπει να την στηρίξουμε και να γεμίσουμε με δώρα την Λέσχη στις 11 Ιανουαρίου».
ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ
Σας περιμένουμε όλους στην Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας το Σάββατο 11 Ιανουαρίου από τις 09:00 έως τις 17:00 για να συνεισφέρετε όλοι στην μεγάλη προσπάθεια του Ερασιτέχνη. Η λίστα με τα αγαθά που έχουν ζητηθεί:
ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τρόφιμα (γάλα, γιαούρτια, φέτες ζαμπόν και γαλοπούλα, τυρί τοστ, φέτα, τυρί τριμμένο, ψωμί για τοστ, κρέας (κιμάς, κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, μπριζόλες), πελτέ ντομάτας, κατεψυγμένα τρόφιμα (λαχανικά, ψάρια), αλεύρι, δημητριακά, μπισκότα, κρουασάν, χυμούς, κρέμες, ζελέ)
Άλλα είδη (Ρολά κουζίνας, Χαρτί υγείας, Χαρτοπετσέτες, Καθαριστικά, Απορρυπαντικά, Οδοντόβουρτσες, Σαμπουάν, Αφρόλουτρα)
Σχολικά - εκπαιδευτικά είδη (Τσάντες, Κασετίνες, Μολύβια, Στυλό, Γόμες, Ξύστρες, Μαρκαδόροι, Χάρακες, Ντοσιέ – διαφάνειες, Χαρτόνια, Ψαλίδια)
Βιβλία (συμπεριφοράς ,συναισθημάτων, εφηβείας ,επιστημονικής φαντασίας κ.α)
Επιτραπέζια παιχνίδια
Πάζλ
Εκπαιδευτικά παιχνίδια
ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ
1) Γάντια μιας χρήσης Μ-L
2) Χυμοί λίτρου είτε ατομικοί (εκτός ψυγείου)
3) Εσώρουχα (σε μεγάλα μεγέθη)
4) Γάζες είτε απλές είτε αποστειρωμένες (σε όλα τα μεγέθη)
Bookmarks