Αμάν ρε συ Κωστή, ή το ένα άκρο ή το άλλο.................
Δε νομίζω ότι κανένας θέλει να αρπάξουμε τριάρες από κανέναν. Από την άλλη όμως, ε όπως και να το κάνουμε δε νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί το ποδόσφαιρο τωμ δύο χωρών που ανέφερες (Ελλάδα και Ιταλία).
Κανείς δεν υποτιμά το γεγονός του περσινού καλοκαιριού, αλλά ταυτόχρονα το ότι κερδίσαμε το Ευρωπαϊκό δε σημαίνει και ότι είμαστε η καλύττερη Ευρωπαϊκή ομάδα. Ήταν μια συγκηρία που το πιθανότερο είναι να μην ξανασυμβεί. Η Εθνική ομάδα, έπαιξε ένα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ στυλ ποδοσφαίρου (και μπράβο της δηλαδή, γιατί ΜΟΝΟ έτσι θα μπορούσε να σταθεί) και της ''βγήκε''. Ταμπουρωνόταν στην άμυνα και ευχόταν στις αντεπιθέσεις και κυρίως από μια στημένη φάση, να κάνει ένα γκολ και να ''κλέψει'' το παιχνίδι. Ε, δεν μας ήξεραν και καθόλου, τους πιάσαμε στον ύπνο και έγινε ότι έγινε.
Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο προπονητής της Εθνικής, έχει συγκεκριμένες εμμονές, με αποτέλεσμα η Εθνική ομάδα να έχει γίνει ''αποκούμπι'' για ποδοσφαιριστές που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ομάδα, ή που δεν παίζουν ποτέ με τις ομάδες τους. Ποδοσφαιριστές που δεν έχουν καθόλου παιχνίδια στα πόδια τους και που είναι προφανές ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να βοηθήσουν την ομάδα.
Και φτάσαμε σε μια ομάδα που έχει να σκοράρει 6 ολόκληρα παιχνίδια. Πως μπορεί να λέμε ότι θα κερδίσουμε 3 συνεχόμενα ματς αν χρειαστεί??? Πως μπορούμε να λέμε ότι θα πάμε μέσα στη Δανία και θα πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε (είτε είναι νίκη αυτό είτε ισοπαλία) όταν βλέπουμε την Εθνική να παραπαίει στα τελευταία της παιχνίδια???
ΜΑΚΑΡΙ βέβαια να γίνει, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω. Και να σου πω και την αλήθεια, παρακολουθώντας το παιχνίδι Τουρκία - Δανία, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ΚΑΙ οι δύο αυτές ομάδες είναι καλύτερες από την δική μας. Παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο δηλαδή, πως να το κάνουμε..........
Προσωπικά πιστεύω πως εύκολα - δύσκολα το παιχνίδι στο Καζακστάν θα το κερδίσουμε. Ας πούμε πως θα κερδίσουμε και το τελευταίο στο Καραϊσκάκι με την Γεωργία. Πω διάολο θα κάνουμε αυτό που πρέπει στη Δανία????? Εγώ νομίζω πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ αν οι Δανοί είναι αδιάφοροι. Αν οι Δανοί με νίκη τους επί της Εθνικής μας, διατηρούν ελπίδες πρόκρισης, νομίζω ότι έχουμε χάσει από χέρι που λένε........
Επαναλαμβάνω, πως ΜΑΚΑΡΙ να έρθουν έτσι τα πράγματα και να προκριθούμε, αλλά για μένα θα είναι ΘΑΥΜΑ.
ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΑΥΡΟΣ........ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 8-2-1981
Bookmarks