Λααααθος!
Να το τεραστιο λαθος που κανετε ολοι. Τι παει να πει "θελω δεν θελω"; Οχι δεν με εκπροσωπει. Ουτε κι εσένα δε σε εκπροσωπεί, απλα δεν το ξερεις.
Με εκπροσωπει ο Ελληνας γιατρος που κανει θαύματα σωζοντας ζωές. Με εκπροσωπει ο Ελληνας επιστήμονας που ανακαλύπτει νέους ορίζοντες. Με εκπροσωπεί ο Έλληνας πολίτης που αγωνίζεται για καποιο δίκαιο αγώνα. Και πολλά ακόμα.
Ομως ο αθλητής/προπονητής/ομάδα που αγωνίζεται για την τσέπη του και μονο δεν με εκπροσωπει. Διαλεξα μια ομαδα μικρος, είμαι Ολυμπιακός, και δε χρειάζομαι δεύτερη. Και αν χρειαζόμουν, δεν θα διάλεγα μια ομαδα που δεν παιζει μπαλα ποτέ της.
Οσοι εχουν αναγκη 2ης ομάδας, καλως και υποστηρίζουν την εθνική. Εκπροσωπηση ομως; Σε τι ακριβώς;
Οχι δεν με εκπροσωπει και δεν με εκπροσωπησε ποτέ αυτη η ομαδίτσα εκατομμυριούχων. Σαν Έλληνα. Οπως δε με εκπροσωπεί και ο Ολυμπιακός σαν Έλληνα. Μονο σα φίλαθλο. Και οπως ειπα μία ομάδα μου αρκεί.
Παιδια σκεφτειτε λιγο καθαρά και μην παρασύρεστε απο τον καθε εναν. Σε εκπροσωπεί κάτι ΘΕΤΙΚΟ. Αν σας εκπροσωπεί η αηδία που βγαζει στην Ευρώπη η εθνική κάτι δεν παει καλα μαζί μας. Η "εκπροσώπηση" που επιλέγει ο καθενας ειναι σε κατι θετικο. Αλλιως να μας εκπροσωπεί και το χρέος μας, πρώτοι είμαστε παγκοσμίως. Και να βγαίνουμε να πανηγυρίζουμε κάθε φορά που μεγαλώνει.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Να μην παρεξηγηθω. Καλα κανετε και την υποστηριζετε αν το νομιζετε σωστο.
Ομως επρεπε να πω κι εγω τη γνωμη μου μιας και ακουσα το "Ελληνας δεν εισαι;". Φυσικα και ειμαι. Τολμω να πω το υπερβολικό ίσως απο τους πιο Έλληνες. Διαβαζω και εχω πληρη γνώση της Ελληνικής ιστορίας, παλιας και σύγχρονης, καθως και της μυθολογίας. Και είμαι και περήφανος που είμαι Έλληνας. Ομως οχι σε πραγματα επουσιώδη και "χαζά" (χωρις διαθεση να προσβάλλω το "χαζά" το εννοω καπως σαν "παιδικά" κατι τετοιο).
Εν ολιγοις μου λες, οτι τον καραβι παει να βουλιαξει, βαθια ανασα και κολυμπι.
Ε οχι, δεν ειναι ετσι. Ακομα και το χρεος μας, ναι μας εκπροσωπει. Σ'αρεσει ή δεν σ'αρεσει άνθρωποι που λεγονται Ελληνες οπως κι εσυ, φτασανε εδω που φτασανε την χωρα. Αν σε βρει καποιος Ευρωπαιος θα σε χλευασει και θα σε κοροιδεψει, εκει τι θα του πεις "α οχι δεν με εκπροσωπουν αυτοι?"
Το ιδιο και η εθνικη, αν πεις σε καποιον ξενο "δεν με ενδαφερει η ομαδα της χωρας, δεν με εκπροσωπει" ή τρελο ή οχι Ελληνα θα σε πει.
Εχω την εντυπωση οτι δεν καταλαβες καθολου το ποστ μου.
Δεν δινω το δικαιωμα στο εκτρωμα του Ρεχαγκελ να με εκπροσωπει. Νομιζω τωρα εγινα πιο αντιληπτος. Και ενοχοι ειναι αυτοι που τον αφησαν να βγει εξω και να λεει ολη η Ευρώπη "κοιτα κατι αμπαλους".
Το "σ'αρεσει δεν σ'αρεσει" δεν μου το επεβαλε ποτε κανεις. Αποφασιζω εγω για την παρτη μου. Γι' αυτο εχω και το δικαιωμα να λεγομαι Ελληνας. Αλλιως θα λεγομουνα κατι αλλο. Ετσι το βλεπω εγώ. Και η εθνική "ολων των Ελληνων" ειναι η εθνική λίγων που αποφασισαν για μενα. Οχι απλα δε με εκπροσωπεί αλλα ειμαι και καθετα αντιθετος στα δεδομενα του δειλου, αμυντικού, γελοίου και αταλαντου Έλληνα που αυτη η εθνική βγαζει προς τα εξω. Αυτο το επελεξαν ΛΙΓΟΙ που κονομανε απ' αυτο. Οχι το συνολο των Ελληνων οπως βαυκαλιζονται και αρεσκονται να δηλωνουν.
Εθνική που οι παίκτες της καταφέρονται σε βαρος μεγαλης ομαδας των ανθρώπων του τοπου της μονο φτύσιμο και βδέλυγμα αξίζει. Τιποτα παραπανω. Γιατι οφειλουν να ειναι "εκπροσωποι" παντα και παντου.Και απεναντι σε μενα που τους κριτικαρω και νομιζουν οτι εχουν να κανουν με μπαμπουϊνο. Αλλα να με κριτικαρει ο Τζορβας και ο Τοροσιδης που δεν ξερουνε να γραψουνε το ονομα τους σωστα ΟΧΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.
Απλουστερο τώρα;
Καλα ολα αυτα, αλλα αφου τα βλεπεις ολα ως κονομα, τι διαφορα εχει ο Ολυμπιακος που λες πως εσυ διαλεξες? Μηπως παιζει (ή επαιζε) το μαγικο ποδοσφαιρο, ή μηπως κερδισεις (οχι "κερδιζεις") κατι απο αυτον? Αλλοι κανουν κουμαντο κι εκει. Και αν εχω καταλαβει καλα, δυσκολα συμβιβαζεσαι με διαφορετικη εξουσια πλην της δικης σου.
sirkostas (25-06-10)
Μα ήδη σου απαντησα!
Δε με εκπροσωπει σαν Ελληνα ο Ολυμπιακος! Διαβασε καλύτερα τα ποστ μου. Και ναι παιζει καλο ποδοσφαιρο κατα καιρους. Η ομαδα του Ρεχάγκελ ΠΟΤΕ. Γιατι εχει επιλεξει το δειλο αμυντικο παιγνιδι του, και λεει οτι "αυτος ειναι ο Ελληνας". Αμ' δε Γερμαναρα. Αυτη ειναι η δική σου φαρα. Του λεω εγώ
Δε με εκπροσωπει σαν Ελληνα η μπαλα, το μπασκετ , το τενις αδερφε. Και απορω γιατι τα μπλεκουμε τοσο πολύ. Ειναι δυνατον; Βλεπω ανθρωπους που παιζουν Ολυμπιακος-ΠΑΟ και βριζουν σκαιότατα τον Καραγκουνη, τον Νινη τον καθενα, και οταν παιζει η εθνική τους χειροκροτανε!!!!!!!
Για πες μου εσύ πως τους χαρακτηριζεις ακριβως; Εγω ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ διχασμενες προσωπικοτητες. Στην χειρότερη αστο. Αλλωστε δεν εχω καμια ορεξη για καυγα, το ξεκαθαρισα. Ο καθενας πιστεύει οτι θελει. Εμενα λοιπον ως Ελληνα με προσβάλλει η συγκριση με το ηττοπαθες αυτο συγκροτημα. Και εν γένει η "αξιολογηση" μου ως έθνος, με βαση ... μπάλες και μπαλακια.
consigliere (30-06-10)
Εγω δεν ειπα αν σε εκπροσωπει ο Ολυμπιακος σαν Ελληνα. Παρατηρησα οτι τα κυρια παραπονα σου για την εθνικη (που οχι μονο επι Ρεχαγκελ δεν σε 'εκπροσωπει" αλλα Ποτε οπως εσυ ειπες, αραγε αφου ειχαμε και εχουμε τοσο ταλεντο στο ποδοσφαιρο οσο λες γιατι δεν πηραμε το Euro και το μουντιαλ με την φιλοσοφια Αλκετα "Θα τους γαμησουμε") ειναι οτι αλλοι κανουν κουμαντο και αλλοι κονομανε. Κι εγω ρωταω, κονομας ή διοικεις στον Ολυμπιακο?
Ποτέ δεν με εκπροσωπησε η Εθνική. Ο λογος ομως γινεται για την αγιοποιηση ενος Γερμανου που ποτε δε σεβαστηκε τον τοπο, και πλουτισε απ 'αυτον.Γιατι δεν πηραμε αλλο Γιουρο; Γιατι δεν στηθηκε αλλο φιλε μου. Γι' αυτο. Και δεν ειχαμε τύχη. Γιατί αμεσως μετα το Γιουρο με βίασε η ... Αλβανία αφου ήμουνα τοσο "Ρεχακλίδικη" ομαδα; Ρωτας ερωτησεις που ξερεις τις απαντησεις. Ετσι ειναι το ποδοσφαιρο.
Την δε τελευταια ερώτηση σου δεν την παιρνω χαμπαρι καθολου. Τι παει να πει αν κονομάω ή αν διοικω στον Ολυμπιακο; Επελεξα μια ομαδα να υποστηριζω πρεπει να κονομαω; Τι σχεση εχει αυτο; Αφου δεν με εκπροσωπει έξωθεν , τι σημασια εχει;
Περαν τουτου εγω απανταω σε ολα. Και τα παιρνω ενα ενα παρ' ολο που δεν εχω τη διαθεση για αντιπαραθεση. Θα απαντησεις κι εσυ σε καμια απο τις ερωτησεις μου;
Και πριν πεις ποιες ειναι
Σε εκπροσωπει σαν ανθρωπο και Έλληνα η αηδια της ευρωπης για το ποδοσφαιρο που παιζει η εθνική ομαδα;
Πως αισθανεσαι που παικτες της "εκπροσώπου" εκφραζονται σκαιότατα εις βαρος μεριδας λαου τον οποιον "εκπροσωπουν" ΣΕ ΞΕΝΑ ΜΜΕ; (σημαντικο το κεφαλαιο)
Που μετρήσατε οι υποστηρικτες του Ρεχαγκελ (και ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ και αυτο ειναι ξεκαθαρο απο το πως γραφετε) οτι οι Ελληνες στην πλειοψηφια τους αγαπουν το Γερμανο;
Πως χαρακτηριζεις ανθρωπο που την Κυριακή γαμαει τη μανα του Καραγκούνη και την Τεταρτη φωναζει στον Καρα να γαμήσει τα μουνια;
Τελικα η αγαπη σας δεν ειναι για καμια "Εθνική". Είναι μόνο για την συγκεκριμένη κούπα και για τον συγκεκριμενο προπονητή.
Όσο με εκπροσωπεί ο Αλκαίος και η Παπαρίζου στη Γιουροβύζιον σαν Ελληνίδα, άλλο τόσο με εκπροσωπούν και ο Καραγκούνης με τον Αλβανίνη και τα άλλα πράσινα παιδιά.
Βάζελε. Εσύ φίλε βάζελε που κρυφά με διαβάζεις. Μην ντρέπεσαι που έχασες. Συμβαίνουν αυτά. Να ντρέπεσαι που υπάρχεις.
Du3lisT (25-06-10)
Να το πω και αλλιως; Ναι η Εθνική Ελλαδος επι Ρεχάγκελ πετυχε την μεγαλυτερη διακριση της Ιστοριας της.
Αλλα ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ρε παιδια. Ποσο πιο απλα να το πω. Αν με ενοιαζε επρεπε να πανηγυριζω καθε επέτειο του Χουντέμπλει επειδη ο Παναθηναϊκος εκπροσώπησε την Ελλάδα. Το κανουμε;
επιτελους ηρθε η ωρα να κανω αυτο το ποστ
Σ ευχαριστω για το '04, επρεπε να χες φυγει νωριτερα αλλα καλιο αργα...
Απο μακρια κι αγαπημενοι!!
Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...
ερωτηση κρισης..με τον καρπουζα,πως τα βλεπετε τα πραγματα?![]()
Τελος παντων δεν ειχα καμια διαθεση να τσακωθω με τον φιλο mard και ελπιζω να μην το εξελαβε ετσι.
Πιστευα τελικα οτι καπου θα καταληξεις και το ολο σκεπτικο σου ειχε μια βαση. Αλλα με αυτο το ποστ τα τιναξες ολα στον αερα.
1) Ναι, με εκπροσωπει η ομαδα που λεγεται Ελλαδα και οι παικτες της φορουν το εθνοσημο αναξαρτητως του ποδοσφαιρικου παρελθοντος τους ή οτιδηποτε εξωαγωνιστικο κτλ. και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του ποδοσφαιρου που παιζει
2) Η μεριδα λαου δεν ειναι τοσο αθωα οσο θελεις να την παρουσιαζεις. Συχνα γινεται ΑΧΑΡΙΣΤΗ, ΜΙΖΕΡΗ και ξεσπα με χαρακτηρισμους που αργοτερα ΜΕΤΑΝΕΙΩΝΕΙ. Και αυτο φυσικα δεν ειναι μονο φαινομενο ποδοσφαιρικο. Οι ποδοσφαιριστες ως εκ τουτου αντιδρουν (αδικως για μενα, καθως ειναι επαγγελματιες και οι βαριες κριτικες απο κοσμο ασχετο με ποδοσφαιρο ή και σχετικο πρεπει απλα να γινονται delete απο του αυτους και να συνεχιζουν το εργο τους).
3) Παμε παρακατω, θεωρω ως μη γενομενη αυτη την ερωτηση(?)
4) Το ιδιο τοτε να αναρωτηθεις για τον εαυτο σου. Γιατι αποθεωνεις τον Νικοπολιδη, που καποτε ελεγες για τα...γεννητικα της μανας του? Για τον Κωνσταντινου? Κτλ κτλ.
Εκτος βεβαια, αν αυτους τους παικτες δεν τους δεχθηκες ποτε με τον δαφνωστεφανομενο ή τους "λατρεψες" ήδη απο την θητεια τους στον Παναθηναικο...
Εγω προσωπικα, απαντησα με την 1η μου απαντηση. Δεν ειμαι προσωπολατρης. Αγαπω τον Ολυμπιακο και φυσικα την Ελλαδα (αρα και την εθνικη ομαδα) αρα και τα εκαστοτε μελη που τους απαρτιζουν.
Οσο για αυτο που λες, οτι δεν ειχαμε τυχη επι 50 χρονια και ξαφνικα ενας Γερμανος με αντιποδοσφαιρο το κατεκτησε ΤΥΧΑΙΑ, δεν εχω απαντηση!!
Και για να σου δωσω να καταλαβεις την διαφορα αντιληψεων μας και οπτικης για το ποδοσφαιρο, εγω δεν θεωρω ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να κατακτησεις ενα Ευρωπαικο Πρωταθλημα παιζοντας αμυνα. Συμφωνοι, οτι δεν ειναι και οτι πιο θεαματικο, ομως δεν παυει να αποτελει κατι τεραστιο, το οποιο θελει ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ για να το καταφερεις, ειδικα αν υστερεις τοσο πολυ σε ταλεντο.
Εσυ απο την αλλη βλεπεις τον Σαμαρα...Ρομπινιο και πιστευεις οτι αδικως ο "Γερμαναρας" δεν παρατασσει την ομαδα με 3-4-4 για να τρελανει ολο τον πλανητη με το ποδοσφαιρικο της ταλεντο! Ο Ρεχαγκελ δηλαδη θεωρει ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ τους Ελληνες.
Γι'αυτο αλλωστε εφτυσε κυριολεκτικα και αφησε στα κρυα του λουτρου την ιδια του την χωρα (!), ενα ΗΓΕΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, και παραλληλα την μεγαλυτερη πρπονητικη προκληση της ζωης του...Επειδη μας θεωρει μαλακες και ανικανους...
Σκληρο bradefer Sadi με Mard!!
Ελα να χαλαρωσω την ατμοσφαιρα θελω, πλακωνεστε για τον Οτο 2 η ωρα το πρωι!!!
Αντε να απαντησω και σε αυτο και τελειωνουμε καθως οπως και τα δικα μου ουτε τα δικα σου επιχειρηματα με εντυπωσιαζουν.
1. Εφ' οσον σε εκπροσωπει αυτο κακως μιλας για μιζερια στη δεύτερη απαντηση γιατι και αυτη η μιζερια επισης σε εκπροσωπει ως ανθρωπο και Ελληνα.
2.Ειναι επαγγελματιες αμοιβομενοι με εκατομμυρια και κατακρινουν εργαζομενους των 650 ευρώ. Μπραβο τους. Συμφωνω τους αξιζει το χειροκροτημα.
3. Γιατι το προσπερνας; Θα ειχε ενδιαφερον. Απτεται σε ολα που απαντησες πιο πριν και στα οποια δεν ειχες προβλημα να απαντησεις. Αρα πως λες οτι καταρριπτω οτιδήποτε αφου το δικο μου σκεπτικο δεν αλλαζει;
4. Δεν αποθεώνω ΚΑΝΕΝΑΝ επαγγελματια διασκεδαστή. Ποτέ.Αν ποτέ το έκανα θα ήμουν 20 χρονων. Τώρα είμαι σαράντα και βλεπω τη ζωή αλλιώς.
Επειδη λοιπον ακριβως αγαπω την Ελλαδα εμπρακτα, αυτο το "Εθνική" το χαριζω σε οποιον θέλει. Γιατι απεχει παρασαγγας απ' οτιδηποτε αληθινά Ελληνικό. Στην δε απαντηση σου για το Ρεχαγκελ το ηγεμονικο συμβολαιο ειχε Ελληνική σφραγιδα. Και δεν πατησε ΠΟΤΕ το ποδι του στην Ελλαδα πλην ελαχιστων αγώνων και αυτους για να "φαινεται". Την εθνική την έφτιαχνε ο Τοπαλιδης και αυτο το ξερουν και οι παικτες.
edit. Για το "στηθηκε" που σε πειραξε. Ναι στημένο ήταν κατ' εμε. Δεν μας πειραζει να μιλαμε για "στημενα" στα πολιτικα και οικονομικα παιγνιδια αλλα μας καιει το γεγονος οτι η Ελλαδα των Ολυμπιακών θα είχε περισσότερη κονόμα σαν πρωταθλήτρια ευρώπης. Και φυσικα το εγραψα για να "τσιμπήσεις" σε αυτο ειμαι ενοχος. Ομως οπως σου ειπα απαντηση ελαβες. Ετσι ειναι το ποδοσφαιρο. Δεν αλλαξε κατι στην δυναμικη μας επειδη πηραμε το Ευρωπαϊκο. Και αυτο δειχνει οτι ο Ρεχαγκελ δεν ειχε κανει δουλεια, απλα ήταν τυχερος. Και εχω εξηγησει αναλυτικα πως η πτωση του παγκοσμιου ποδοσφαιρου εφερε ομαδες σαν την Ελλαδα στον αφρο.
Απο μονη της η επιτυχια του 04 ηταν αρκετη για να θυμηθουμε οτι η εθνικη ομαδα μας εκπροσωπει.Ωστοσο εως τοτε η εθνικη ομαδα εκπροσωπουσε 2-3000 κοσμου που την ακολουθουσε.Οπως και θα ερθει παλι η μερα που θα εκπροσωπει 2-3000 κοσμου,τωρα που φευγει σιγα σιγα η λαμψη και θα ζησουμε την ντεκαντεντσια.
*****8.23*****
Bookmarks