Ο Hitzfeld λοιπόν -που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Lienen- κανόνισε να συναντηθούν στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Πανιώνιος, όπου και τα είπαν περί αγώνα και περί Όττο…![]()
Η δήλωση περί “πονηρής αλεπούς” του Hitzfeld πιο συγκεκριμένα είναι εδώ:
“Γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Η Ελλάδα έχει εννέα βαθμούς, εμείς τέσσερις. Η διαφορά είναι πέντε βαθμοί και δεν θέλουμε να αυξηθεί. Πάντως η ομάδα του Οτο είναι το φαβορί. Εχει έμπειρους παίκτες, σκληρή άμυνα και έναν προπονητή στον πάγκο της, που είναι πονηρή αλεπού. Θέλουμε όμως να τους κοντράρουμε, γι’ αυτό το λόγο έχουμε έρθει εδώ, για να τους δυσκολέψουμε και θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε”, είπε…
![]()
Οι άνθρωποι του Ottmar και του Ewald λοιπόν, χτύπησαν το πρωί της Τετάρτης (ναι, σήμερα…) την ώρα που ο Όττο γυμναζόταν κάνοντας το πρωινό του τρέξιμο…
![]()
![]()
![]()
![]()
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
—John Lennon
Η καλυτερη Εθνικη ειναι αυτη που ανεβηκε στο πρωτο σκαλι της Ευρωπης, τελεια και παυλα.
Αυτο ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει για παντα σε ολο το κοσμο. Κι η Βραζιλια του Ρομαριο που πηρε τον τιτλο το '94 ειναι ανωτερη απο τη Βραζιλια του Ζικο κι ας εκανε η δευτερη περισσοτερα τσαλιμια το '82 και το '86.
Και γνωμη μου οτι θα βγουμε πρωτοι ανετα. Το ιδιο εγινε κι οταν χασαμε απο τους Τουρκους στο Καραισκακη. Μετα πηραμε σβαρνα ολα τα ματς εντος-εκτος. Η ομαδα επηρεαστηκε απο την υπερμετρη αισιοδοξια και χαλαροτητα που επικρατουσε μετα το αρχικο 3/3. Ουτε μες στην Ελβετια θα χασουμε, σιγα την εδρα κιολας.
Η εθνική Ελλάδας εμπνέει ταινία!
Τι και αν μετά την ήττα από την Ελβετία, η λάμψη της εθνικής Ελλάδας μοιάζει ξεθωριασμένη στα μάτια των φιλάθλων της, το άρωμα της επιτυχίας από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004 δεν έχει ακόμη ξεθυμάνει, όπως αποδεικνύεται στην... Ινδονησία.
Στη «νικηφόρα και ακμάζουσα» Τζακάρτα, όπως αποκλήθηκε από τον ηγεμόνα Φαταχιλάχ, το σκηνοθετικό ισοδύναμο των... «Ρέππα –Παπαθανασίου», Καλίντ «Όγκι» Κασόγκι και Αγκάσια «Άγκα» Καρίμ είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν στο κοινό το φιλμ «Gara Gara Bola», μια ταινία που οι ρίζες της έμπνευσης της φύονται στην εθνική Ελλάδας.
Στην «απολεσθείσα Εδέμ» της Ινδονησίας εκτυλίσσεται μια ιστορία που διαθέτει την εκρηκτική γοητεία της παρανομίας. Εύφλεκτοι νεαροί πιτσιρικάδες που ρέπουν προς τη βία, τα παράνομα ποδοσφαιρικά στοιχήματα και το σεξ βρίσκονται να χρωστούν αρκετά χρήματα σε έναν από τους «Νονούς» της Τζακάρτας.
"Η ιδέα μας γεννήθηκε από τους πολλούς ανθρώπους που έχασαν τα χρήματα τους στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004 με τη νίκη της εθνικής Ελλάδας.
Τότε όλοι πόνταραν πάνω στο φαβορί, τη διοργανώτρια Πορτογαλία, αλλά το αουτσάιντερ, η Ελλάδα, επικράτησε.
Πολλοί άνθρωποι ένιωσαν προδομένοι από εκείνη τη νίκη των Ελλήνων και έτσι μας γεννήθηκε η έμπνευση για αυτή την ταινία", λέει ο «Άγκα», ο οποίος για να είναι πιο επίκαιρος, άδραξε την ιδέα από τον θρίαμβο των ποδοσφαιριστών του Ρεχάγκελ αλλά την προσάρμοσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006!
Στην ταινία οι θεατές παρακολουθούν τις εκτροπές των πρωταγωνιστών δοσμένες με κωμική διάθεση.
Αναπλάθεται ιδανικά το vertigo που προκαλεί ένα στοίχημα, ιδίως όταν οι πρωταγωνιστές βρίσκονται στο χείλος του ολέθρου των οφειλόμενων και αναλογίζονται την βδελυρή αφαίμαξη που έχουν υποστεί...
—John Lennon
Μετά τους Νίνη, Παπασταθόπουλο και Πλιάτσικα, ήρθε η σειρά του Βασίλη Κουτσιανικούλη να κληθεί από τον Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ανδρών.
Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο νεαρός άσος του Εργοτέλη συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το φιλικό παιχνίδι με την Ιταλία, την Τετάρτη (19/11, 18:00), μαζί με τους Μάντζιο, Χαλκιά, Τζόρβα, Βύντρα, Α.Παπαδόπουλο, Τοροσίδη, Σπυρόπουλο, Τζιόλη, Πατσατζόγλου, Μπασινά, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Νίνη και Πλιάτσικα.
Από τους διεθνείς που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού είχαν ήδη ενημερωθεί οι Δέλλας (Ανόρθωση), Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Κατσουράνης (Μπενφίκα), Γκέκας (Λεβερκούζεν), Λυμπερόπουλος (Άιντραχτ), ενώ αποφασίστηκε να αποκλειστούν οι Χαριστέας και Σεϊταρίδης, οποίοι είχαν αρχικά κληθεί. Τα μέλη της αποστολής θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 17/11/2008 και ώρα 12:00 σε παραλιακό ξενοδοχείο.
χαχαχαχα
καποιοι δικοι μας στ γηπεδο φωναζουν συνθηματα για το θρυλο κ τον ποα
χεστηκαν για την εθνικη
Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...
Το περίμενα. Πέρασα από το ναό νωρίτερα και ήταν τίγκα στον γάβρο. Φανέλες, κασκόλ, κλπ. Δουλειά δεν είχε ο διάολος...
Ψιλοειδα την ομαδαρα του Τζορβα και του Καραβούτα, απλα επειδη δεν ειχα τι να κανω. Στα πεταχτα ενω ετοιμαζα εισβολες παοκτζηδων και οφητζηδων στο φορουμ. Για τον πουτσο ητανε ως συνηθως το ματς της εθνικής, αλανοποδοσφαιρο αντε να "φχαριστηθει" ο κοσμος. Εβαλε γκολ και το γιδι και θα μας τον παρουσιασουνε τωρα σαν τον "τοπ σκορερ-ιδανική λυση για τον παοκ" (παοκ ειπα; Αλλο θα σκεφτομουνα)
Τελικα τον λογο ύπαρξης των εθνικών ομαδων ακομα να τον καταλαβω.
Καλη επιτυχια στην ανικητη αρμαδα του Ρεχακλη στα επισημα ματς (διπλωματια, μαθατε αλλωστε ολοι τι "διπλωματης" ειμαι)
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
—John Lennon
τι συνθηματα ελεγαν ρε παιδια;
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Μάλλον το πόσο μαλάκες είμαστε που ήρθαμε σε ματς της εθνικής να κάνουμε καφρίλες, Στάθη!![]()
"Καταπράσινη" Εθνική, ε?
Μήπως γιαυτό το γήπεδο ήταν άδειο, παρόλο που παίζαμε με την παγκόσμια πρωταθλήτρια? Ε? Λέω, μήπως![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Και που κλήθηκαν αυτοί τι κατάλαβαν? Μόνο ο Παπασταθόπουλος έπαιξε, και μάλιστα βασικός. Ο Νίνης με τον Πλιάτσικα μπήκαν αλλαγή στο ...89', ο δε Κουτσιανικούλης δε χρησιμοποιήθηκε καθόλου, παρόλο που ο Ότο είχε δικαίωμα να κάνει και άλλη αλλαγή.
Κατά τα άλλα τα φιλικά είναι για δοκιμές και πειραματισμούς.![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
εγω παντως ειμαι της αποψης πως ο Γερμανος μας τελειωσε
Μας εδωσε πολλη χαρα με το Γιουρο, τον καναμε θεο, αλλα μεχρι εκει.
Πιστευω οτι χρειαζεται νεος, σοβαρος κ καλος τεχνικος
Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...
differance (20-11-08)
ποιος να παει μωρε να δει τον τζιωλη,τον βυντρα και τον καραγκουνη;
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
kwtsios (23-11-08)
ασε που γενικα σαν συνολο ειμαστε μαπα
Αμα εχεις ακομα βασικο τον Μπασινα..
Απογοητευμένος όπως είναι φυσικό, από την απουσία του κόσμου στο ματς της Εθνικής με την Ιταλία παρουσιάστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος έβγαλε ένα μικρό παράπονο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Novasport Fm».
«Η Εθνική ποτέ δεν είχε κοινό, την αγκάλιασε ο κόσμος μετά από αυτό που έγινε στο Euro 2004, αλλά μετά από κάποια στραβά αποτελέσματα γυρίσαμε στα ίδια», τόνισε χαρακτηριστικά ο «Κάρα» που είπε ακόμα:
«Στις άλλες χώρες δεν ισχύει αυτό. Είναι η Εθνική τους ομάδα και την ακολουθούν πάντα. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Εδώ δεν ισχύει. Είναι άσχημο και για την Παγκόσμια πρωταθλήτρια που ήρθε εδώ να παίξει σε τόσο λίγο κόσμο».
Σχετικά με την δήλωση Ρεχάγκελ για πιθανή αλλαγή έδρας, ο άσος του Παναθηναϊκού είπε: «Το έχουμε σκεφτεί και εμείς. Θα ήταν καλό να παίζαμε και στην επαρχία. Στην Κρήτη, στην Πάτρα».
Σε σχόλιο μάλιστα που ακολούθησε ότι η Πάτρα δεν έχει αεροδρόμιο και πως θα έρχονται οι αντίπαλες ομάδες ο «τυπάρας» απάντησε: «Έχει στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά απ’ ότι ξέρω, να χρησιμοποιούν αυτό»…
Την άποψη ότι οι αγώνες της εθνικής μας ομάδας πρέπει να διεξάγονται και στην επαρχία, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση θεατών, μετά την απογοητευτική εικόνα των κερκίδων στο Καραϊσκάκη, στο φιλικό απέναντι στην Ιταλία, εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.
To ερώτημα βέβαια είναι το εξής: η επαρχία σας θέλει? Οεο?
Και κάτι τελευταίο για τον χθεσινό αγώνα της εθνικής. Ποιος ήταν ο χειρότερος παίχτης? Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο Σαλπι-γίδης ήταν μακράν ο χειρότερος. Παρόλα αυτά ο χερ Όττο τον έκανε αλλαγή με τον Νίνη στο 89'. Σε φιλικό παιχνίδι.
Άλλος Χαριστέας μου φαίνεται μας προέκυψε...
Bookmarks