chainsaw (11-11-11), consigliere (14-10-11)
chainsaw (11-11-11), consigliere (14-10-11)
Εδω θα πρεπει να διαφωνησω. Καμια σχεση η τωρινη ομαδα της Ελλαδας με αυτη των προηγουμενων χρονων.
Αυτο που θεωρω οτι αλλαξε τα τελευταια χρονια ειναι οτι και η πιο μικρη χωρα εμαθε να χρησιμοποιει σωστη τακτικη και ετσι οι αποστασεις μεταξυ των ομαδων μειωθηκαν. Σε αυτο βοηθησε η παγκοσμιοποιηση του ποδοσφαιρου αφου ολες οι χωρες εχουν γεμισει ξενους παιχτες. Δηλαδη βλεπεις μια χωρα με χαμηλου επιπεδου πρωταθλημα να εχει καλη εθνικη επειδη οι παιχτες της παιζουν ολοι σε καλες Ευρωπαικες ομαδες. Τα παλια χρονια υπηρχαν Εθνικες που επαιζαν ποδοσφαιρο της αλανας και οι διαφορες μεταξυ των χωρων ηταν τεραστιες. Δηλαδη η ποδοσφαιρικη γνωση, ασχετως αν τωρα μπορει να παιζεται και χειροτερο ποδοσφαιρο απο πριν, εχει πλεον εξαπλωθει παντου, δεν ειναι προνομιο της Ολλανδιας, της Γερμανιας, της Αγγλιας κλπ
Οσον αφορα την Ελλαδα. Παλια ηταν μια ομαδα που κανεις δεν την επαιρνε στα σοβαρα, ουτε καν εμεις οι ιδιοι, και οι προσδοκιες ηταν απιστευτα χαμηλες. Η μεγαλη αλλαγη εγινε με τον Ρεχαγκελ ο οποιος ανεβασε ποιοτικα την Εθνικη απο καθε αποψη πχ οργανωση, τακτικη, νοοτροπια κλπ Πλεον ο πηχης εχει ανεβει πολυ ψηλα, η Ελλαδα εχει ανεβει επιπεδα. Ελπιζω η σοβαρη δουλεια που γινεται να συνεχιστει και η ομαδα να παραμεινει εκει που ειναι.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΜΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΓΑΠΩ, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
"Σωστή" τακτική είναι η ίδια; Γιατί κάτι καινούργιο δεν παίζει. Το τελευταίο φρούτο είναι αυτό το γύρω-γύρω των Ισπανών. Και δώσ'του "πάσιν γκέιμ" ακούμε και δώσ'του "πρέσιν" ακούμε, λες και είναι αδιαμφισβήτητες ευαγγελικές αλήθειες, τα τρέχοντα δόγματα.
"Σωστή τακτική" είναι πάνω κάτω η ενιαία, με ένα φορ και ενισχυμένο κέντρο, χωρίς μπαλαδόρους και με τρεχαλατζήδες περίπου-χαφ. Προέχει να αμύνεται καλά, λέει, ο χαφ πίσω από τον επιθετικό- από εκεί και πέρα, αν κάνει και τίποτα καλό, καλοδεχούμενο. Και γεμίσαμε με άχαρα ξυλάγγουρα.
... there's no such thing as "too much"...
Αλλο ειναι που ηθελα να τονισω. Το γεγονος δηλαδη οτι χωρες οπως η Γερμανια και η Γαλλια πριν 30 χρονια ηταν χιλιομετρα μπροστα απο αλλες μικροτερες ποδοσφαιρικα χωρες. Οι αποστασεις πλεον εχουμε σμικρυνθει και βλεπουμε τις μικρες χωρες να παιρνουν αποτελεσματα απο τις μεγαλες. Δηλαδη πηγε τωρα η Βοσνια και πηρε Χ στην Γαλλια και μπορουσε να ειχε κερδισει. Ο λογος ειναι οτι με την ελευθερη διακινηση ποδοσφαιριστων και προπονητων ανα το παγκοσμιο η ποδοσφαιρικη γνωση εχει εξαπλωθει παντου. Δηλαδη δεν ειναι τοσο τεραστιες οι διαφορες πλεον μεταξυ των χωρων, και η πιο ασημαντη χωρα μπορει να παραταξει μια Εθνικη που να ξερει να παιξει κατι που να μην ειναι ποδοσφαιρο της αλανας.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΜΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΓΑΠΩ, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
consigliere (14-10-11)
δεν ειναι θεμα σωστης και λαθος τακτικης. σε ολες τις εποχες συνεβαινε να γινεται "μοδα" ο τροπος που αγωνιζεται καποια κορυφαια ομαδα που κανει τη διαφορα. ολοι προσπαθησαν να αντγραψουν το 4-2-4 της βραζιλιας, το κατενατσιο της ιταλιας κλπ κλπ. αναλογα με το ποια ομαδα κυριαρχει οι υπολοιποι προσπαθουν να αντιγραψουν αυτο το μοντελο (συνηθως αποτυχημενα), μετα βρισκεται ενας τροπος αντιμετωπισης ή εμφανιζεται μια καινουρια ομαδα και αντιγραφουν αυτη. τωρα επειδη η μπαρτσα σαρωνει, ειναι πιασαρικο το "σχεδιο μπαρτσα". και το λεω εγω που μου αρεσει η μπαρτσελονα σαν ομαδα, αλλα το να προσπαθουν ομαδες να αντιγραψουν αυτο το παιχνιδι ειναι ανουσιο και αναποτελεσματικο.
δλδ τι θα γινει? σε 2 χρονια που θα κυριαρχει η μαντσεστερ θα αντιγραφουμε αυτους και σε 4 χρονια θα επανελθουμε στο κατενατσιο γιατι θα παρει κανα τσου λου η μιλαν?
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
Μια κουβεντα ειναι να αντιγραψεις μια ομαδα. Η Μπαρτσα σιγουρα δεν ξυπνησε ενα πρωι και αρχισε να παιζει ετσι. Ειναι κατι που εχει δουλευτει εδω και αρκετο καιρο στην ομαδα και εκτος αυτου πρεπει να εχεις και τους παιχτες αυτης της ποιοτητας για να μπορεις να εφαρμοσεις πετυχημενα μεσα στο γηπεδο αυτα που κανει η Μπαρτσα. Ποσες ομαδες μπορουν να εχουν μεσα στην ιδια ενδεκαδα παιχτες οπως οι Τσαβι, Ινιεστα, Μπουσκετς, Πουγιολ, Πικε, Μεσι, Φαμπρεγκας κλπ? Δηλαδη η Μπαρτσα οταν ειναι πληρες δεν εχει μετριο παιχτη μεσα στην ενδεκαδα της, εχει μαζεψει τον αφρο και ολοι αυτοι οι παιχτες εχουν μαθει εδω και χρονια να παιζουν ενα συγκεκριμενο συστημα. Αρα το να προσπαθησεις να την αντιγραψεις το πιο πιθανον να καταληξεις με μια αποτυχημενη απομιμηση.
Το θεμα ειναι να αξιολογησεις το ροστερ που εχεις, το πρωταθλημα που παιζεις, τους στοχους σου και να προσπαθησεις να παιξεις ενα συστημα που να σου ταιριαζει με βαση τα δικα σου δεδομενα ως ομαδα. Τωρα αν καταφερεις και παρεις και καποια καλα στοιχεια απο τον τροπο παιχνιδιου αλλων ομαδων αυτο δεν ειναι κακο, το σημαντικο ομως να εχεις εναν προπονητη που να εχει σωστη αντιληψη του συγχρονου ποδοσφαιρου και να προσπαθει να εφαρμοσει κατι το εφικτο που θα φερει αποτελεσματα.
BrazHlias (15-10-11)
συμφωνω και κανω μονο δυο σχολια.
1ον η μπαρτσελονα για να φτασει σε αυτο το πολυ καλο σημειο (σχεδον τελειο), εδωσε αρχικα τον ροναλντινιο, στη συνεχεια τον ετο και μολις περσι και τον ιμπραιμοβιτς. δλδ 3 παιχτες παγκοσμιας κλασης και επιπεδου αλλα που "πουλαγαν" και σαν ονοματα. θελω να πω οτι οι ανθρωποι εχουν ενα σχεδιο στο μυαλο τους και καποιους ανθρωπους που ξερουν τι κανουν. δεν φοβηθηκαν ουτε τη γκρινια του κοσμου ουτε και το οικονομικο κοστος.
2ον παιζει μεγαλο ρολο η νοοτροπια της ομαδας και το πως εχει γαλουχηθει ο οπαδος της. στον Ολυμπιακο δεν θα ανεχομασταν μια ομαδα που θα επαιζε για το 1-0 οπως οι ιταλικες ομαδες, οπως επισης θα γινοταν "επανασταση" αν διωχναμε τον ζιοβανι ή το ριβαλντο για να φτιαξουμε ενα ολοκληρωμενο συνολο. δεν ειναι ολα τα "μοντελα" συμβατα με οποιαδοιποτε ομαδα, γι'αυτο ο καθενας πρεπει να εχει δικο του σχεδιο.
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
Τα ίδια με μενα λες απλα θες να πιστεύεις οτι ειμαστε καλυτεροι. Ναι ημασταν χαμηλα γιατι υπηρχαν ΟΜΑΔΑΡΕΣ. Τωρα πια δεν υπαρχει καμία, εκτος ισως απο τους Ισπανους που θα δουμε αν ειναι φωτοβολιδα ή όχι.
Απειρως καλυτερους παικταραδες ειχαμε το 80 και το 90 στην Εθνική. Ομως έξω υπηρχαν τέρατα. Τωρα ομως κανουμε κατι κλοουνακια τύπου Μέσι θεούληδες. Ε,αν αυτο δε δειχνει κατρακύλα δεν ξερω τι θα δειξει...
Σαφως και θα παραμεινει ψηλα η Ελλαδα αν συνεχισει το τσουκου τσουκου. Το ποδοσφαιρο εξακολουθει να κατρακυλάει σαν αθλημα και σαν θέαμα.Δε χρειαζεται καμία δουλεια, απλα να καταλαβουμε οτι αυτο που κανουμε καλύτερα (να καταστρεφουμε το παιγνιδι) δεν πρεπει να το αλλαξουμε.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Με αυτόν και τον Μήτρογλου να πάμε Euro πολύ καλός παίχτης ο μικρός......
chainsaw (11-11-11)
μην εχουμε κανα τραυματισμο φτου φτου φτου
Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...
Aρχική ενδεκάδα Εθνικής:
Τζόρβας, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Φωτάκης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
To ρούφηξε ο Alexis. Μόλις στο 2'
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Θέλει και κοντρόλ το γίδι μπροστά στο τέρμα... ποιός είσαι ρε καραγκιόζη, ο Νικοπολίδης;
differance (11-11-11)
ετσι και τραυματιστει κανας δικος μας θα κρατησω την αναπνοη μου μεχρι να σκασω.
1-1 Κατσούρ
BrazHlias (11-11-11)
τι χάσαμε καλέ;![]()
Ρε γαμώτο, τι κάνω λάθος και παίρνω το 100 και βγαίνει ο Σπανούλης;
Τώρα θα μπει ο Μήτρογλου και θα το καρφώσει![]()
Αυτός ο Κονέ είναι σίγουρα ποδοσφαιριστής?
Bookmarks