IERO (10-06-08), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (09-06-08), makis_7 (10-06-08)
, ,
, ,
, ,
@@ @@@
, , ,
,
, ... , ' , , ...
IERO (10-06-08), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (09-06-08), makis_7 (10-06-08)
![]()
" ..."
![]()
"....."
[youtube]www.youtube.com/watch?v=MwzfMqeqQsY[/youtube]
IERO (10-06-08)
δεν εχω καμμια αποψη για το σημερινο.πολυ δυσκολο παιχνιδι.αν βαλουμε γκολ θα κερδισουμε.
sadi (10-06-08)
Παρότι, κάποιοι επιμένουν να χαρακτηρίζουν «κολλημένο» τον Ρεχάγκελ, η Εθνική έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με το EURO 2004. Από τους 23 της Πορτογαλίας μόλις 10 βρίσκονται και στην Αυστρία. Πέρα από τις αλλαγές στα πρόσωπα, ο Γερμανός ομοσπονδιακός εφαρμόζει πια και διαφορετικό σύστημα. Πάμε να δούμε, όμως, αναλυτικά πόσο άλλαξε η Εθνική μέσα σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά και κάποια κοινά στοιχεία της ομάδας του τότε και του τώρα. Ποια τα νέα πρόσωπα, ποιοι οι παίκτες – κλειδιά, οι διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, αλλά και το που βρίσκονται τώρα όσοι ήταν στην Πορτογαλία και θα λείψουν στην Αυστρία.
Σταθερές αξίες
Από τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, δέκα διεθνείς θα βρίσκονται και στην Αυστρία. Πρόκειται για παίκτες που ο Ρεχάγκελ εμπιστεύεται απόλυτα και δεν είναι τυχαίο πως στη διαδρομή των τεσσάρων αυτών χρόνων, στην πλειοψηφία τους αποτελούν βασικά στελέχη.
Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χαριστέας παραμένουν ενδεκαδάτοι, ενώ οι Γιαννακόπουλος, Γκούμας και Χαλκιάς αποτελούν σημαντικές λύσεις από τον πάγκο ακόμη και τώρα.
Τα νέα πρόσωπα
Σε σχέση με το ρόστερ της Πορτογαλίας, τα νέα πρόσωπα είναι 13. Πρόκειται για τους Τζόρβα, Πατσατζόγλου, Σπυρόπουλο, Βύντρα, Τοροσίδη, Κυργιάκο, Άντζα, Τζιόλη, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη, Γκέκα, Αμανατίδη και Λυμπερόπουλο.
Λιγότερα χαφ, περισσότεροι επιθετικοί
Τι παρατηρεί κανείς ρίχνοντας μια ματιά στα δύο ρόστερ; Ο Ρεχάγκελ έχει καλέσει λιγότερους μέσους σε σχέση με το 2004 και περισσότερους επιθετικούς. Τότε είχε στη διάθεση του εννέα χαφ, ενώ τώρα μόλις 5, συν τους πολυσύνθετους Άντζα και Πατσατζόγλου που μπορούν να του δώσουν λύσεις στη θέση του αμυντικού χαφ.
Αντίθετα, από τους μόλις 4 επιθετικούς (Χαριστέας, Νικολαΐδης, Βρύζας, Παπαδόπουλος) που είχε στη Πορτογαλία, τώρα οι επιλογές του είναι έξι. Μόνο ο Χαριστέας παραμένει και έχουν προστεθεί οι ξενιτεμένοι Γκέκας, Αμανατίδης, Σαμαράς και οι Λυμπερόπουλος, Σαλπιγγίδης.
Αναφορικά με την άμυνα, υπάρχουν μόλις δύο παραπάνω επιλογές (9 αντί 7) σε σχέση με το 2004, αλλά και 6 νέα πρόσωπα.
Σύστημα και ενδεκάδες
Ας δούμε, όμως, πιο συγκεκριμένα τις διαφοροποιήσεις, κάνοντας και μια σύγκριση για την ενδεκάδα του τότε, μ’ αυτή που προορίζει τώρα, για βασική ο Ρεχάγκελ. Πρώτο και σημαντικό, η αλλαγή στο σύστημα. Το 3-5-2 εμπιστεύθηκε στην Ιβηρική ο Γερμανός, το 4-3-3 χρησιμοποιεί τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό αναμένεται να εφαρμόσει και στην Αυστρία.
Παρότι πάτησε στα 37 ο Αντώνης Νικοπολίδης παραμένει κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά τους στην άμυνα, δύο παίκτες που είχε και το 2004. Τον Δέλλα και τον Σεϊταρίδη. Ο «Κολοσσός» θα αποτελέσει το κεντρικό δίδυμο με τον Κυργιάκο, ενώ στο αριστερό άκρο υπάρχει πια ο Βασίλης Τοροσίδης. Στην Πορτογαλία αριστερό μπακ ήταν ο Τάκης Φύσσας, ενώ στην τριάδα στο κέντρο, έπαιζε ο Δέλλας σε ρόλο λίμπερο με τους Κατσουράνη και Καψή, να αποτελούν τα δύο στόπερ.
Το 2004 στη μεσαία γραμμή δέσποζε η φυσιογνωμία του αρχηγού, Θοδωρή Ζαγοράκη. Δίπλα του έπαιζε ο Μπασινάς, ενώ ο Καραγκούνης είχε πιο ελεύθερο ρόλο στην τριάδα και έκλινε κυρίως προς τα δεξιά για να μαρκάρει. Συμμετοχές ως βασικός είχε και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, τον οποίο ο Ότο δεν χρησιμοποιούσε μόνο δεξιά, αλλά και αριστερά. Τώρα, η τριάδα στο κέντρο είναι δεδομένη και αποτελεί και τον κινητήριο μοχλό της ομάδας. Ο Μπασινάς είναι πια και αρχηγός και θα έχει δίπλα του τους Κατσουράνη και Καραγκούνη.
Στην επίθεση το 2004, το δίδυμο των βασικών στα περισσότερα ματς αποτελούσαν οι Χαριστέας και Βρύζας. Ο πρώτος έπαιζε κορυφή και ήταν αναντικατάστατος, ενώ Νικολαΐδης κατά κύριο λόγο και Παπαδόπουλος αποτελούσαν τις εναλλακτικές του Βρύζα. Τώρα, στη τριάδα πια της επίθεσης, ο Χαριστέας παίζει δεξιά, ο Αμανατίδης αριστερά και στην κορυφή ο Φάνης Γκέκας. Άπαντες έπαιζαν φέτος στη Μπουντεσλίγκα.
Περισσότερες λύσεις
Στο θρίαμβο της Πορτογαλίας οι επιλογές του Ρεχάγκελ ήταν περιορισμένες. Πέρα από τους 11 βασικούς που προαναφέραμε, οι αλλαγές του ήταν συγκεκριμένες. Ο Τσιάρτας έμπαινε για να «παγώσει» τον ρυθμό και να βγάλει τη μακρινή μπαλιά, ο Γιαννακόπουλος πήρε χρόνο και ως βασικός, ενώ ως αλλαγές έπαιξαν και Βενετίδης, Νικολαΐδης, Λάκης και Παπαδόπουλος. Αρκετοί παίκτες υπήρξαν ανενεργοί, όπως οι Γκούμας, Νταμπίζας, Γεωργιάδης, Καφές, αλλά και οι αναπληρωματικοί γκολκίπερ, Χαλκιάς και Κατεργιαννάκης.
Τώρα, ο Γερμανός έχει σαφώς περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις και στις τρεις γραμμές. Πολλοί παίκτες μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και όχι μόνο να σταθούν καλά, παίζοντας ακόμη και βασικοί, αλλά και να κάνουν τη διαφορά «καθαρίζοντας» κάποιον αγώνα.
Οι επιλογές στην επίθεση είναι εξαιρετικές, αφού πίσω από τη βασική τριάδα, υπάρχουν οι Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Λυμπερόπουλος. Οι έμπειροι Άντζας και Πατσατζόγλου μπορούν να βοηθήσουν σε άμυνα και κέντρο, στα μπακ υπάρχει πληρότητα, αφού πλην των Σεϊταρίδη, Τοροσίδη, υπάρχουν οι Βύντρα, Σπυρόπουλος. ενώ μια λύση στο κέντρο είναι και ο Τζίολης.
Τι κάνουν οι πρώην
Για φινάλε, ας δούμε τι κάνουν και που βρίσκονται οι 13 πρωταθλητές Ευρώπης, που δεν θα είναι στην Αυστρία. Νικολαΐδης και Ζαγοράκης είναι πια πρόεδροι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα. Στο «δικέφαλο» του Βορρά δουλεύουν και οι Βρύζας (τεχνικός διευθυντής), Γεωργιάδης (σκάουτερ). Το ποδόσφαιρο έχουν σταματήσει επίσης και οι Τσιάρτας, Κατεργιαννάκης.
Από εκεί και πέρα, Βενετίδης και Νταμπίζας παίζουν στη Λάρισα, ο Φύσσας σκέφτεται να σταματήσει μετά τη φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό, όπου βρίσκεται ο Παπαδόπουλος, ο Λάκης είναι στον ΠΑΟΚ, ο Καφές στην ΑΕΚ και ο Καψής στην Κύπρο και στο ΑΠΟΕΛ.
Το ρόστερ του 2004:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: 1. Aντώνης Nικοπολίδης, 12. Kώστας Xαλκιάς, 13. Φάνης Κατεργιαννάκης.
AΜΥΝΤΙΚΟΙ: 2. Γιούρκας Σεϊταρίδης, 3. Στέλιος Bενετίδης, 4. Νίκος Nταμπίζας, 5. Tραϊανός Δέλλας, 14. Τάκης Φύσσας, 18. Γιάννης Γκούμας, 19. Μιχάλης Kαψής.
ΜΕΣΟΙ: 6. Aγγελος Mπασινάς, 7. Θοδωρής Zαγοράκης, 8. Στέλιος Γιαννακόπουλος, 10. Βασίλης Tσιάρτας, 16. Παντελής Kαφές, 17. Γιώργος Γεωργιάδης, 20. Γιώργος Kαραγκούνης, 22. Κώστας Kατσουράνης, 23. Βασίλης Λάκης.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: 9. Αγγελος Xαριστέας, 11. Ντέμης Nικολαΐδης, 15. Ζήσης Bρύζας, 21. Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Το ρόστερ του 2008:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: 1. Aντώνης Nικοπολίδης, 12. Kώστας Xαλκιάς, 13. Aλέξανδρος Tζόρβας
AΜΥΝΤΙΚΟΙ: 2. Γιούρκας Σεϊταρίδης, 3. Xρήστος Πατσατζόγλου, 4. Nίκος Σπυρόπουλος, 5. Tραϊανός Δέλλας, 11. Λουκάς Bύντρα, 15. Bασίλης Tοροσίδης, 16. Σωτήρης Kυργιάκος, 18. Γιάννης Γκούμας, 19. Παρασκευάς Aντζας.
ΜΕΣΟΙ: 6. Aγγελος Mπασινάς, 8. Στέλιος Γιαννακόπουλος, 10. Γιώργος Kαραγκούνης, 21. Kώστας Kατσουράνης, 22. Aλέξανδρος Tζιόλης.
EΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: 7. Γιώργος Σαμαράς, 9. Aγγελος Xαριστέας, 14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης, 17. Φάνης Γκέκας, 20. Γιάννης Aμανατίδης, 23. Nίκος Λυμπερόπουλος.
, ... , ' , , ...
captain-cook (10-06-08)
Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα για ένα φίλαθλο από το να εμπιστεύεται την ομάδα που υποστηρίζει. Αποδέχεται το κάθε αποτέλεσμα με νηφαλιότητα και πάντα έχει εκδοχές που ελάχιστα απέχουνε από τις οπαδικές προσεγγίσεις.
Μοναδικό φαινόμενο στη ποδοσφαιρική ιστορία αυτού του τόπου η Ομάδα του Χέρ Όττο. Με κλειστούς εσωτερικούς κώδικες λειτουργίας, κλίμα διαμορφωμένο κατα τα πρότυπα των πρώτων χριστιανικών χρόνων, πλεονάζοντα το σεβασμό την εκτίμηση και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών, πορεύεται ένα δρόμο που ελάχιστα αντιλαμβάνονται οι πολλοί, μοναχικό και απάτητο σχεδόν καβαφικό.
Ο αρχιτέκτωνας αυτής της ομάδας δεν είναι άλλος από αυτό τον συμπαθέστατο γέροντα, που ήταν γραφτό να βρεί το Ελ Ντοράντο του σε μια χώρα ακραίων καταστάσεων.
Πως θα μπορούσε να φανταστεί ο μικρός μαθητής του Έσσεν, της διαλυμένης από το μεγάλο πόλεμο Γερμανίας, ότι αυτοί που πολέμησαν με μανία τους συμπατριώτες του σήμερα θα τον έκαναν το 13ο θεό του Ολύμπου.
Η ζωή παίζει απρόβλεπτα παιχνίδια και ένα από αυτά εκτυλίχτηκε και στη ζωή αυτού του Μεγάλου Γερμανού Προπονητή.
Στη χώρα της μεγάλης αμφισβήτησης, που ευεργέτες εκτελέστηκαν ή φυλακιστηκαν αυτός επί 8 χρόνια είναι ο μοναδικός και αναντικατάστατος μέντορας μιας ποδοσφαιρικής ομάδας βγαλμένης από κείμενα επιστημονικής φαντασίας, τόσο που η ιδέα της φυσικής του αποχώρησης να μοιαζει με εφιαλτικό όνειρο.
Τα αποτελέσματα της Εθνικής μας ομάδας στο Γιούρο έχουν ελάχιστη σημασία μπροστά σ΄αυτό που ήδη έχει συντελεστεί.
Ο Γερμανός προπονητής ποδοσφαίρου Κύριος Όττο Ρεχάγκελ επιβεβαίωσε ένα στοιχείο στο οποίο ο Ελληνισμός χρωσταέι την επιβίωση του. Αυτό που κοιμίζουν ή φιμώνουν οι κυβερνήτες και οι κάθε είδους ποδηγέτες αυτής της χώρας. Το διαχρονικό γονίδιο των Ελλήνων που αποτυπώνεται στη πινακίδα "Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι, χρυσοφόρων μήδων εστόρεσαν δύναμιν".
Δεν είναι απλά ποδοσφαιρική η προσφορά του. Είναι ξεκάθαρα Εθνική. Έμαθε τον Νεοέλληνα να πιστεύει να μάχεται να μη παραδίδεται, όπως ακριβώς οι λαμπροί του πρόγονοι.
Χερ Όττο σε ευγνωμονούμε από καρδιάς, ό,τι και να γίνει σ΄αυτό το τουρνουά ...
---------------------
![]()
IERO (10-06-08), somekindofgrinder (10-06-08)
Με σύστημα 4-5-1 και τον Παρασκευά Άντζα στο βασικό σχήμα θα παρατάξει σε λίγη ώρα στο «Βλας Σιζενχάιμ» την Εθνική κόντρα στους Σουηδούς ο Ότο Ρεχάγκελ.
Οι συνθέσεις:
Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Κυργιάκος, Άντζας, Τοροσίδης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Γκέκας, Χαριστέας.
Σουηδία: Ίσακσον, Νίλσον, Μέλμεπργκ, Χάνσον, Αλεξάντερσον, Σβένσον, Άντερσον, Βίλιελμσον, Λιούνγκμπεργκ, Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς.
, ... , ' , , ...
ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!
δε σταματω να τραγουδω ποτε οεεε
Ελλας ολε ολε!!!
παμε Ελλαδα, παμε!
δε θα παρεις κυπελλο ποτε, Σουηδεεε, Σου-η-δεεε
, ... , ' , , ...
makis_7 (11-06-08)
Πόσο καιρό έχουμε να παίξουμε με 3 σέντερ μπακ;;
Πως το είδατε το ά ημίχρονο?
...
...
' .
![]()
Πολύ καλή η ομάδα ανασταλτικά, από εκεί και πέρα επιθετικά το χάος... Μονο με μακρινέ μπαλιές πήγαμε να κάνουμε κάτι. Εμενα μου άρεσε παρα πολύ ο Aγγελος Χαριστέας! Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η αστάθεια του Νικοπολίδη στο "να βγω η να μην βγω". Για να δούμε τι θα γίνει, μπορούμε την νίκη πάντως!
---. Euro 2004, .
. .
. ...
, 1823
Bookmarks