Γκέκας: "Δεν πάμε για τουρισμό στο Euro"
Με τα καλύτερα λόγια για τον Ότο Ρεχάγκελ μίλησε στην εφημερίδα "Sovietsky Sport" ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του προς τους αντιπάλους της εθνικής ομάδας στο επερχόμενο Euro.
Το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε βασικός στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, παρά το ότι οι άνθρωποι της ομάδας "κίνησαν γη και ουρανό" προκειμένου να τον φέρουν στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, δεν τον ενόχλησε ιδιαίτερα αφού εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του. Τώρα που "επέστρεψε" νιώθει πανέτοιμος να βοηθήσει την εθνική ομάδα:
"Για να είμαι βασικός θα πρέπει να αγωνίζομαι και να σκοράρω με τη Λεβερκούζεν. Ο Ότο Ρεχάγκελ, κυρίως στις δύσκολες στιγμές που είχα εφέτος στην ομάδα μου, με στήριξε πάρα πολύ λέγοντάς μου συνέχεια να κάνω υπομονή και πως παραμένω η βασική του επιλογή για τους αγώνες του Euro. Αυτή η εμπιστοσύνη που μου έδειξε με γέμισε κουράγιο", τόνισε ο Λαρισαίος στράικερ.
Η πίστη του στις δυνατότητες της εθνικής ομάδας είναι πολύ μεγάλη: "Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως δεν μπορεί η Ελλάδα να επαναλάβει τον θρίαμβο της Πορτογαλίας. Εμείς, όμως, έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε και να πιστεύουμε σε μια νέα διάκριση. Διαθέτουμε εξαιρετική ομάδα και ο Οτο Ρεχάγκελ έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει θαύματα. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης".
Για τον αν υπάρχει φαβορί στον όμιλο, ο Γκέκας είναι ξεκάθαρος: "Όλες οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Και οι τέσσερις έχουν από 25% πιθανότητες να συνεχίσουν. Δεν νομίζω ότι οι Ισπανοί είναι φαβορί. Και πριν από τέσσερα χρόνια όλοι τους θεωρούσαν φαβορί, αλλά εμείς και οι Πορτογάλοι πήραμε την πρόκριση από τον όμιλο και στη συνέχεια γίναμε πρωταθλητές Ευρώπης".
Ο επιθετικός της Λεβερκούζεν αναφέρθηκε και στη Ρωσία: "Το βέβαιο είναι πως δεν θα πάει για τουρισμό στην Αυστρία. Θα είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσουμε. Έχει ένα σπουδαίο προπονητή, τον Χίντινκ, είναι και τυχερός ταυτόχρονα και δεν χρειάζεται συστάσεις.
Διαθέτει επίσης πολύ καλούς παίκτες. Χάσαμε στη Μόσχα από τη Σπαρτάκ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και θα αντιμετωπίσουμε τη Ζενίτ στον επόμενο γύρο, οπότε και θα έρθω αντιμέτωπος με αρκετούς Ρώσους διεθνείς.
Γνωρίζω από το γερμανικό πρωτάθλημα τον Ιβάν Σαένκο και, φυσικά, τον συμπαίκτη μου στη Λεβερκούζεν, Ντμίτρι Μπουλίκιν, ο οποίος είχε σκοράρει εις βάρος μας στο προηγούμενο Euro. Μπορεί πλέον να μην αγωνίζεται στην εθνική ομάδα, αλλά αυτό σημαίνει ότι έχετε καλύτερους επιθετικούς και αυτό δεν με ευχαριστεί!".
![]()
Bookmarks