kwtsios (30-06-14)
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
kwtsios (30-06-14)
Καλά κάνεις και το γράφεις και σε ευχαριστώ που το ανέφερες: Αυτό που σκέφτηκες εσύ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέρασε από το μυαλό κανενός αλλουνού και από το να διαβάσουμε για κανένα πέναλτι που δεν δόθηκε τότε και άντε να θυμηθούμε και τη φάση, είναι πολύ προτιμώτερο να το γράψεις τώρα.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
ΜΟΥΡΑΤΗΣ (30-06-14)
Σάντος: "Η ομάδα είχε καρδιά, αλλά..."
![]()
Ο Φερνάντο Σάντος έκανε δηλώσεις στην πορτογαλική "Radio Noticias" και εξήγησε τους λόγους της ήττας της Εθνικής από την Κόστα Ρίκα.
Τον τελευταίο του αγώνα στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας έδωσε ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος κόουτς αποχωρεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και έκανε δηλώσεις στην πορτογαλική "Radio Noticias", όπου είπε πως μερικοί από τους παίκτες του ήθελαν να γίνουν πρωταγωνιστές.
Αρχικά, είπε πως "η ομάδα είχε καρδιά, αλλά λίγο μυαλό στον έξτρα χρόνο της παράτασης. Η φυσική κούραση στοίχισε στην ομάδα για να γράψει ιστορία. Νομίζω ότι δεν είχαμε την φρεσκάδα για να νικήσουμε σ' αυτό το παιχνίδι".
Μετέπειτα, τόνισε ότι "υπήρχαν δυο - τρεις ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρονταν περισσότερο στο να γίνουν οι πρωταγωνιστές και να πετύχουν ένα ιστορικό γκολ.
Τους απασχολούσε περισσότερο να πετύχουν το γκολ της Ελλάδας απ' ό,τι να κυκλοφορήσει η μπάλα και αυτό οδήγησε σε αρκετά λάθη, σε αρκετές απώλειες μπάλας".
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Ναι οι παίκτες του φταίνε.
* Με οποιονδήποτε άλλο ικανό προπονητή το ματς το είχαμε καθαρίσει πριν την παράταση. Απέναντι στην Κόστα Ρίκα των 10 παικτών.
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
consigliere (01-07-14), dtakis80 (01-07-14), Faithful (01-07-14), ΜΟΥΡΑΤΗΣ (01-07-14), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (01-07-14), kwtsios (01-07-14), metro (01-07-14), vasilis-thrylos7 (01-07-14)
Μ@λακία δηλώσεις. Δεν του το είχα, έδειχνε πολύ μετρημένος. Μάλλον είναι που θα πρέπει να ψάξει για δουλειά ξανά...
... there's no such thing as "too much"...
ΜΟΥΡΑΤΗΣ (01-07-14)
Μπραβο παπαρα. Αντε δρομο τωρα.
Sent from my iPad using Tapatalk
Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...
παιδιά αν δεν κάνω λάθος νομίζω ότι ο Σάντος θα πάει Αφρική .
captain-cook (01-07-14), VALVERDES_7 (01-07-14), vasilis-thrylos7 (01-07-14)
Ο απολογισμός και ένα μεγάλο ευχαριστώ
Τώρα που πέρασαν οι πρώτες 24 ώρες, το μυαλό είναι πιο φρέσκο το σώμα πιο ξεκούραστο και η διάθεση αρχίζει να φτιάχνει μπορούμε να κάνουμε και σκέψεις με περισσότερη ηρεμία. Με την Κόστα Ρίκα χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία να φτάσουμε στους «8» του Μουντιάλ μέσα από την διοργάνωση της Βραζιλίας, όμως κερδίσαμε πολλά πράγματα.
Είδαμε την ομάδα μας για πρώτη φορά σε νοκ άουτ φάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, το γεγονός αυτό από μόνο του χρίζει τη αποστολή μας πετυχημένη. Το πιο σπουδαίο όμως, είναι πως μέσα από το τουρνουά βγήκαν αγωνιστικά πράγματα στα οποία μπορούμε να επενδύσουμε.
Η ομάδα που τελείωσε τη διοργάνωση αποδείχθηκε πολύ καλύτερη από ότι υπολογίζαμε όταν ξεκινούσε την προσπάθειά της. Γνωρίζαμε πως είχαμε ένα πολύ γρήγορο αμυντικό δίδυμο, στο γήπεδο είδαμε πως παίζοντας ταυτόχρονα οι Μανωλάς-Παπασταθόπουλος μπορούμε να παίξουμε σύγχρονη άμυνα υψηλού επιπέδου.
Όπλο που γίνετε ακόμα μεγαλύτερο με την παρουσία των γρήγορων Μανιάτη-Σάμαρη μπροστά τους. Μπορούμε με αυτήν την τετράδα να προστατεύουμε την άμυνα μας και να χτίσουμε μία νέα ομάδα που θα παίζει άμυνα ψηλά. Είδαμε πολλές φορές στα παιχνίδια με την Ακτή και την Κόστα Ρίκα τους Παπασταθόπουλο-Μανωλά να βρίσκονται στο ύψος της σέντρας να κόβουν για πλάκα τον αντίπαλο τους και να μας επιτρέπουν να πιέζουμε με ασφάλεια.
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το πώς λειτουργείς όταν χάνεις την μπάλα. Η τετράδα Παπασταθόπουλος-Μανωλάς-Μανιάτης-Σάμαρης μάς επιτρέπει να έχουμε καλές επιστροφές και να χτίσουμε ένα σύνολο που να μας επιτρέπει να μένουμε ψηλά και μέσα από αυτήν την λειτουργία, να χτίζουμε την ανάπτυξη μας και να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας στο δημιουργικό κομμάτι.
Στο κομμάτι της ανάπτυξης στο τουρνουά της Βραζιλίας κάναμε σημαντικά βήματα, όταν ο Σάντος αποφάσισε να υπολογίζει τον Καραγκούνη, να χρησιμοποιήσει τον Λάζαρο αριστερά και τον Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Όσοι με διαβάζουν συστηματικά γνωρίζουν πως είχα γράψει πολλές φορές για την αναγκαιότητα να πάει ο Σαμαράς στην κορυφή και να ελευθερωθεί στα αριστερά μία θέση για τον Χριστοδουλόπουλο.
Ομολογώ πως παρότι παρακολουθούσα την εξέλιξη του στην Μπολόνια δεν μπορούσα να φανταστώ πως έχει αποκτήσει τόση μεγάλη αυτοπεποίθηση και θα του επιτραπεί να έχει τόσο έντονη παρουσία στην ανάπτυξη της Εθνικής μας.
Του έχει κάνει πολύ καλό που έμαθε στην Ιταλία να παίζει χαφ. Εκτός ότι είναι αεράτος και ντριπλάρει σαν σκιέρ τον έχει κάνει να καταλάβει πως χρειάζεται διαρκή συμμετοχή. Στο παρελθόν και παίζοντας σε χαμηλότερο επίπεδο και βάζοντας χαμηλότερο ρυθμό στο τρέξιμο του με την μπάλα, δεν είχε μάθει να έχει διαρκή συμμετοχή.
Μπορούσε να μείνει για μεγάλο διάστημα χωρίς να κυνηγήσει την επαφή με την μπάλα. Στην Βραζιλία ήταν η αποκάλυψη. Αυτήν την στιγμή είναι 4ος σε μέσο όρο σε ντρίπλες στο τουρνουά με 4.5 και τον περνάνε μόνο ο Μέσι, ο Αλέξις και ο Ντι Μαρία. Η δυνατότητα του να περνά τον προσωπικό του αντίπαλο τον έφεραν στην 6η θέση σε τελικές προσπάθειες στην διοργάνωση.
Κι εδώ είναι το επόμενο βήμα, να βελτιωθεί στην τελική του προσπάθεια. Ήταν εντυπωσιακός, μας βοήθησε πολύ όταν μπήκε στο πλάνο, αλλά αν το σκεφτούμε με βάση την ευκολία που πέρναγε τον προσωπικό του αντίπαλο πήραμε από αυτόν λιγότερα από ότι θα μπορούσαμε.
Με τον Σαμαρά στην κορυφή καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές μας στην ανάπτυξη. Θα είναι δώρο για την Εθνική μας να ξαναβρούμε τον Μήτρογλου του περασμένου Νοεμβρίου. Αν όμως δεν έχουμε κάποιον πραγματικό φονιά στην κορυφή είναι προτιμότερο να υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα που θα μπορούμε να του ακουμπάμε την μπάλα και να λειτουργεί σαν δημιουργός δίνοντας μας την δυνατότητα να κρατάμε ψηλά την μπάλα.
Ο Σαμαράς έκανε σπουδαία δουλειά στα τελευταία δύο παιχνίδια και είναι ο 3ος σε κερδισμένα φάουλ στην διοργάνωση με μέσο όρο 5.3. Το πόσο μεγάλη επιθετικότητα βγάλαμε στα παιχνίδια με Ακτή και Κόστα Ρίκα φαίνεται και από το γεγονός ότι μοιραζόμαστε με την Χιλή την πρώτη θέση σε κερδισμένα φάουλ με 20.3 ανά παιχνίδι. Συνολικά τα νούμερα αποδεικνύουν πως στην διοργάνωση κάναμε βήματα προόδου στο κομμάτι της ανάπτυξης.
Είμαστε ανά παιχνίδι στην 8η θέση του τουρνουά σε ντρίπλες και στην 12η σε τελικές προσπάθειες τόσο στην εστία όσο και σύνολο. Δεν ήταν εύκολο να φανταστεί κανείς πριν το Μουντιάλ πως με τον Φετφατζίδη να μην παίζει ούτε ένα γεμάτο ημίχρονο η Εθνική μας θα φθάσει τόσο ψηλά σε μία κατηγορία που βασίζεται στο ατομικό ταλέντο.
Το Μουντιάλ της Βραζιλίας τελείωσε για την Εθνική μας και μαζί του έκλεισαν και δύο κύκλοι. Ήρθε το τέλος μίας συγκλονιστικής πορεία για τον Καραγκούνη και το τέλος μίας επιτυχημένης παρουσίας του Φερνάντο Σάντος.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την μίζερη στάση που κράτησε για το τέλος ο Σάντος. Παρότι πέρασε -και σωστά το έκανε- το υγιές κομμάτι της δημοσιογραφίας στα μαλακά τα λάθη του, αυτός στο τέλος επέλεξε να αφήσει αιχμές για τους παίκτες του. Παρότι και ο ίδιος δεν τα έκανε όλα τέλεια. Επίσης παρότι πέτυχε κάτι σπουδαίο, που τον χρίζει απόλυτα επιτυχημένο ο ίδιος επέλεξε να φύγει νύχτα από την πίσω πόρτα.
Μπορεί να τον κουράσαμε, δεν είμαστε και εύκολος λαός, μπορεί να τον κούρασαν και οι διεθνείς μας, δεν είναι και εύκολα παιδιά, ούτε αυτός όμως είναι εύκολος άνθρωπός και επειδή είναι δουλευταράς δέχθηκε μικρότερη κριτική ακόμα και από τον Ρεχάκελ που μας πήρε ένα μπάχαλο και μας έκανε πρωταθλητές Ευρώπης.
Πάντως συνολικά ο Σάντος θα μείνει σαν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην ιστορία της Εθνικής μας και πέτυχε κάτι πολύ δύσκολό. Να κρατήσει την Εθνική μας στις μεγάλες διοργανώσεις και να μας διατηρήσει ως υπολογίσιμο μέγεθος.
Για το τέλος άφησα τον μεγάλο αρχηγό. Ο «Κάρα» τελείωσε με το ασύλληπτο νούμερο των 139 συμμετοχών. Πέρα από όλες τις επιτυχίες που πέτυχε με το εθνόσημο, κατάφερε να αποτελέσει ένα πρότυπο για τους νεότερους και να βάλει το δικό του DNA την δικιά του φλόγα στο DNA στην καρδιά της Εθνικής μας ομάδας.
Και αυτό θα πρέπει να μείνει σαν κληρονομιά τώρα που σταματάει. Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο με την Κόστα Ρίκα έδωσε και την ψυχή του. Νίκησε ακόμα και την φύση βγάζοντας σε παιχνίδι 120 λεπτών το περισσότερο τρέξιμο από όλους όσους βρισκόντουσαν στο γήπεδο.
Νοιώθω την ανάγκη να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, που είναι ο κύριος λόγος που με οδήγησε στο να μάθω να αγαπάω την Εθνική μου ομάδα. Και τώρα που σταματάει πέρα από τις νίκες, το Ευρωπαϊκό και τις διακρίσεις αυτό είναι και το μεγαλύτερο δώρο που έκανε τους Έλληνες.
Τους έμαθε πόσο όμορφο είναι να αγαπάνε την Εθνική τους. Όχι σε όλους, αλλά πλέον νομίζω πως αποτελούμε την πλειοψηφία. Στο κάτω κάτω τα όμορφα στην ζωή δεν γίνεται να ανήκουν σε όλους.
... there's no such thing as "too much"...
ΜΟΥΡΑΤΗΣ (01-07-14)
και όμως ήρθε και ο Γκέκας μαζί .................
πολύ καλές σκέψεις , και τοποθετήσεις , παράθεση προς μελέτη των στατιστικών , σε ότι αφορά τις αιχμές Σάντος (από τον οποίο έχω μεγάλα παράπονα ),τις θεωρώ δικαιολογημένες , και θα υπάρχουν από κάθε κόουτς της Εθνικής , εάν δεν καταλάβουμε ότι σε αυτά τα τουρνουά , πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι , και πρέπει να είμαστε ομαδικοί και αλτρουϊστές.
Θέλουμε, δε θέλουμε, να τον κάνουμε ηγέτη και σύμβολο το γελοιοδέστερο υποκείμενο που έβγαλε το γκρικ φουτμπόλ. Τον πιο αναχρονιστικό, τον πιο άμπαλο παίκτη που έχω δει σε τέτοιο επίπεδο. Το μόνο που έμαθε τόσα χρόνια, να δίνει την μπάλα στα 3 μέτρα στα δεξιά ή αριστερά, να χτυπιέται, να κυλιέται, να φωνάζει, να κάνει γκριμάτσες, να κατουράει φυσούνες, να περπατάει σα συγκαμμένος.
Αυτός ήταν -ευτυχώς Αόριστος γιατί 15 χρόνια Ενεστώτας ήταν απάλευτος- ο Καραγκούνης. Ο άσχημος τύπος. Και οι χάνοι ΑΡΔ τον αποθεώνουν.
Καραγκούνη, ουστ και πάρε μαζί σου και τον άλλο βλήτο κλικαδόρο, παλιολινάτσες.
There is a Dude in town
Καλά έχουν πέσει σαν ύαινες μιλάμε οι παρατρεχάμενοι τώρα στην νέριτ
να φάνε να βουτήξουν από παντού
Απίστευτα πράγματα βγαίνουν προς τα έξω σήμερα για τον παραλία τον Σάντος. Ένα απ' αυτά είναι ότι πριν το παιχνίδι με την Ακτή είχε κλείσει για μετά εισιτήρια για Πορτογαλία, τα οποία άλλαξε και έκανε το ίδιο και πριν το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα!! Δηλαδή ο τύπος, όχι μόνο δεν είχε φιλοδοξίες, δεν ενδιαφέρθηκε καν να κρατήσει κάποια προσχήματα και να επιστρέψει μαζί με την αποστολή στην Ελλάδα, πριν αποχαιρετήσει. Ντροπή σε όσους τον ευχαριστούν για το οτιδήποτε που (δεν) πρόσφερε στην Εθνική...
dtakis80 (01-07-14), Faithful (01-07-14), VALVERDES_7 (02-07-14)
panahs7 (01-07-14)
Απιστευτα ολα αυτα που μαθαινουμε-ακουγονται. Ποτε δεν ημουν φαν του Σαντος, αλλα εδειχνε σοβαρος και μετρημενος.
Αδικαιολογητη η φυγη του χωρις την ομαδα, αδικαιολογητη και η συμπεριφορα του πριν τα πεναλτυ που ασχολουνταν με τον εποπτη, τη στιγμη που οι παιχτες ηταν αλλου και οι Κοσταρικανοι ηταν ολοι μαζι και εμψυχωναν ο ενας τον αλλο. Οσον αφορα τις δηλωσεις του, ας ειχε τα @@ να κατονομασει παιχτες και συμπεριφορες, αφου το Μουντιαλ για την Εθνικη ειχε τελειωσει. Τωρα απλα δημιουργει ενα ακομη αλλοθι για την τακτικη του ανυπαρξια. Γελοιος.-
kwtsios (25-07-14), VALVERDES_7 (02-07-14)
Bookmarks