Εγω ειμαι της αποψης οτι οι εμφανισεις στην Εθνικες πιο πολυ πιθανοτερα θα σου φερουν
λεφτα-αρπαχτης παρα αντικατοπτριζουν την πραγματικη αξια του παιχτη.
Επισης υποστηριζω τον κανονα οτι δεν πα να εισαι πρωτη μουρη και πρωτος σκορερ ολων των
εποχων στην Εθνικη σου? ενας 19χρονος,ομοεθνης σου να βαλει 2-3 γκολακια στο CL
κοστιζει δυο φορες τα λεφτα που θα εφερνες με τα γκολ στην Εθνικη.
Τη πιο αναμενόμενη απάντηση έδωσες. Λες και σου είπε κάποιος με τι να ασχοληθείς.
Προσφατο ισως οχι αλλα θα σε παω λιγα χρονια πισω στις εθνικες της Τσεχοσλοβακιας
και της Τουρκιας οπου Γιαν Κολλερ και Χακαν Σουκουρ ηταν οι κορυφαιοι σκορερ (μπορει μεχρι και σημερα)
στην ιστορια των χωρων τους ενω προκειται για δυο μετριοτατους παιχτες που δεν μπορεσαν ποτε να
κανουν διεθνη καριερα για σειρα ετων ουτε εφεραν στα ταμεια τιποτα σοβαρα λεφτα
Ισως οχι το καλυτερο παραδειγμα αλλα μπορω να το ψαξω.
Παντως ειναι κανονας οτι οι εμφανισεις με την εθνικη ΕΙΔΙΚΑ σε προκριματικη φαση δεν ειναι κανα μεγαλο
κριτηριο για να πουλησεις παιχτες. Ας μην κολλουσε ο Μητρογλας τα 4 χατ-τρικ σε 27 μερες και αλλα 3-4 κρισιμα
γκολ σε ντερμπυ και δεν θα εφευγεουτε με τα μισα
pf7 (19-04-14)
Φυσικα ισχυει και το αντιστροφο,παλι στην Γαλατασαραυ,βλεπε Μπουρακ Γιλμαζ με 9 γκολ στο περυσινο
ΤσουΛου δεν καταφερε να παρει ουτε μια μεταγραφη της προκοπης.
Ο Χακάν δεν έπαιξε σε ιταλικό σύλλογο? Με γελάει τόσο η μνήμη μου? Κάτσε, επανέρχομαι σε λίγο. Το Αγιο Φως του Google θα μου λύσει την απορία.![]()
Είναι ζήτημα συνολικής εικόνας, Τεο.
Οι διεθνείς εμφανίσεις εν μερεί, συνεκτιμόνται, καθώς, η εικόνα από τις εμφανίσεις κάποιου με τον σύλλογό του, είναι ελλειπής, ειδικά όταν πρέπει να βγει άκρη σε σχετικά συντόμο χρονικό διάστημα και όχι σε βάθος πενταετίας π.χ.
Ίντερ, Τορίνο σίγουρα και έχω και μία εντύπωση για Μίλαν.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
sirkostas (19-04-14)
Δίκιο είχα, πήρε μεταγραφή στην Ιντερ.
Κι όσο για Μήτρογλου, τα γκολ στην Ελλάδα το πολύ πολύ να του άνοιγαν τις πόρτες που άνοιξαν και στον Τζιμπούρ και σε άλλους που σκόραραν κατά ριπάς στη Σούπα Λίγκα.
Πρέμιερ Λιγκ πήγαν οι δυο που σκόραραν με τις εθνικές τους, δηλαδή οι Μήτρογλου και Μιραλλάς.
Ο Λυμπερόπουλος που βγήκε δυο φορές πρώτος σκόρερ α' εθνικής με διαφορετικές ομάδες, αλλά στην εθνική δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει σημείο αναφοράς, κατάφερε μόλις στα γεράματα να πάει σε μια μέτρια γερμανική ομάδα. Καλύτερο παράδειγμα απ' αυτόν δε νομίζω να υπάρχει, αν και θα μπορούσα να αναφέρω και τον τρις πρώτο σκόρερ Αλέκο Αλεξανδρή και τον δις νικητή Ισμαελ Μπλάνκο. Αλλος για Κίνα τράβηξε κι άλλος για Πολωνία, αφού στις εθνικές τους ουδέποτε έκαναν τη διαφορά.
Νταξει δε νομιζω οτι ο μητρογλου πουληθηκε 15 μυρια επειδη εβαλε 3 γκολ απεναντι στη ρουμανια και ενα με το λιχτενσταιν. Αν μετραγε τοσο πολυ η εθνικη ο μεσι θα επαιζε ελλαδα...
voskos_7 (19-04-14)
Δηλαδη επειδη ο Μιραλας εβαλε 2 γκολ σε ολα τα προκριματικα και το Βελγιο δεν πηγε καν στην τελικη φαση
ηταν ο λογος που τον πηρε η Εβερτον? αυτο μου λες?
Ο Χακαν Σουκουρ πηγε με ...4.5εκ στην Ιντερ σε μια εποχη οπου ο Μορατι ξοδευε περιπου 100εκ τον χρονο
για μεταγραφες για να βγαινει 10ος στο πρωταθλημα. Ουδεμια σχεση δεν εχει η τιμη του Σουκουρ με τις
εμφανισεις του στην Εθνικη Τουρκιας.
pf7 (19-04-14)
Ο Σουκούρ, πήγε στην Ίντερ, επειδή με τον Χάτζι πήρανε τη Γαλατά από το χέρι για να την πάνε μέχρι το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Και οι εμφανίσεις του, ήταν κάτι παραπάνω από πειστικές...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Ο Μτρογλου χωρις τις πειστικες εμφανισεις στο CL εδω και 4 χρονια και χωρις τα γκολ σε ντερμπυ
δεν θα επιανε ΟΥΤΕ το 1/3. Ετσι λειτουργει το ποδοσφαιρο.
Οπως κι ο Μήτρογλου, η συγκομιδή του Μιραλλάς με όλες τις βελγικές εθνικές είναι 27 γκολ.
O Σουκούρ το 2000 ήταν η 4η ακριβότερη μεταγραφή της χρονιάς για την Ιντερ με 5,72 εκατομύρια λίρες. Σύμφωνα με το transfermarkt. Για να κάνουμε τις συγκρίσεις, ο Αντριάνο είχε έρθει ένα χρόνο νωρίτερα με ελάχιστα λεφτά παραπάνω.
Bookmarks