Η αρχηγική -μη προγραμματισμένη- εμφάνιση των Αντώνη Νικοπολίδη και Αγγελου Μπασινά το μεσημέρι της Τετάρτης, μία μέρα μετά την ήττα από τη Σουηδία, είχε ένα λόγο. Να μεταφέρει την αποφασιστικότητα των διεθνών να διορθώσουν τα κακώς κείμενα ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Ρωσία, παραδεχόμενοι την άσχημη εικόνα τους στο ματς της πρεμιέρας. "Μη μπερδεύουμε το 2004 με το 2008", τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπασινάς.
Αναλυτικά:
Αντώνης Νικοπολίδης: "Θα μας ανεχτείτε σήμερα για μια φορά ακόμα, αν και σήμερα ήταν σειρά άλλων να μιλήσουν (σ.σ Τζόρβας-Σαλπιγγίδης). Δεν είμαστε εδώ για να χρυσώσουμε το χάπι ή να δικαιολογηθούμε. Ξέρουμε ότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν παίξαμε καλά. Ξέρουμε επίσης ότι είμαστε με την πλάτη στοιν τοίχο, ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε για να έχουμε ελπίδες.
Τα τελευταία επτά χρόνια που είμαι εγώ με τον κ.Ρεχάγκελ στην ομαδα, είμαστε συνηθισμένοι να βρισκόμαστε σε τέτοιες καταστάσεις και να χρειαζόμαστε νίκη για να προχωρήσουμε. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, αλλά γι’αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι το Σάββατο θα δείτε μια διαφορετική ομάδα που θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις για να κάνει χαρούμενους και περήφανους πρώτα τους εαυτούς μας και μετά όλους όσους μας συμπαρίστανται.
Ο,τι έγινε την Τρίτη δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Η διαιτησία δεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα και δεν έχει νόημα να συζητάμε γι’αυτό. Δεν νομίζω ότι είχαμε πρόβλημα στη φρεσκάδα και στα τρεξίματα. Το βασικό μας πρόβλημα ήταν η ανάπτυξη του παιχνιδιού ίσως γιατί οι Σουηδοί ήταν πολύ καλά διαβασμένοι. Τα επόμενα παιχνίδια είναι κόντρα σε ομάδες που ανοίγονται όχι όπως οι Σουηδοί, αλλά το θέμα είναι ότι τώρα είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να παίξουμε ανοιχτά γιατί χρειαζόμαστε νίκες".
Αγγελος Μπασινάς: "Τώρα μπορούμε να πούμε πάρα πολλά μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αλλά αυτό που μετράει είναι η ηρεμία της ομάδας και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι το οποίο ξερούμε καλά πως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είναι το πιο κρίσιμο. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή, πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα και να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο. Είναι πολύ κοντά χρονικά τα παιχνίδια για να σταθούμε σε αυτό με τη Σουηδία. Η Ρωσία έπαιξε με έναν επιθετικό γιατί αντιμετώπισε μια δυνατή ομάδα όπως είναι η Ισπανία. Στο μεταξύ μας παιχνίδι νομίζω πως και οι δύο ομάδες θα αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους γιατί και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Στο χθεσινό ματς οι δύο ομάδες περίμεναν η μία την άλλη γιατί όπως λέγαμε και τις προηγούμενες μέρες οι τρεις βαθμοί στο πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικοί και για την ψυχολογία της ομάδας. Αν βάζαμε εμείς πρώτοι το γκολ ίσως να νικούσαμε.
Δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς τι έφταιξε, πρέπει να δούμε το παιχνίδι στο βίντεο για να δούμε τις λεπτομέρειες. Σε γενικές γραμμές ξέρουμε τι έφταιξε. Μην μπερδεύουμε το 2004 με το 2008. Είναι μία εντελώς διαφορετική διοργάνωση. Επειδή πετύχαμε τότε, δεν σημαίνει ότι θα πετύχουμε και τώρα. Στην Ελλάδα τα θέλουμε όλα εδώ και τώρα. Η ψυχολογία δεν πρέπει να είναι ή του ύψους ή τους βάθους. Πρέπει να βρούμε μια ενδιάμεση κατάσταση".
Bookmarks