F1-MOTO GP ΑΥΤΟΚΙΝΗTΑ-ΜΗΧΑΝΕΣ
Άξιος διάδοχος του Μίχαελ Σουμάχερ απέδειξε πως είναι ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος στο επίσημο ντεμπούτο του με τη Ferrari ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix της Μελβούρνης, με το οποίο άνοιξε η αυλαία για το πρωτάθλημα του 2007 στη Formula 1. Δεύτερος ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Φερνάντο Αλόνσο με McLaren-Mercedes, ενώ η έκπληξη ήρθε από τον ομόσταυλό του, Λιούις Χάμιλτον, πρώτος μαύρος πιλότος στην ιστορία της F1, που τερμάτισε στην τρίτη θέση στον πρώτο αγώνα της καριέρας του στο πρωτάθλημα.
Η τελική κατάταξη στο Grand Prix της Μελβούρνης:
1. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία) Ferrari 1:25, 28.770
2. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία) McLaren-Mercedes +7.2
3. Λιούις Χάμιλτον (Μ.Βρετανία) McLaren-Mercedes +18.5
4. Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία) BMW Sauber +38.7
5. Τζιανκάρλο Φιζικέλα (Ιταλία) Renault +1:06,4
6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία) Ferrari +1:06,8
7. Νίκο Ρόζμπεργκ (Γερμανία) Williams-Toyota +έναν γύρο
8. Ραλφ Σουμάχερ (Γερμανία) Toyota +έναν γύρο
9. Γιάρνο Τρούλι (Ιταλία) Toyota +έναν γύρο
10. Χάικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία) Renault +έναν γύρο
11. Ρούμπενς Μπαρικέλλο (Βραζιλία) Honda +έναν γύρο
12. Τακούμα Σάτο (Ιαπωνία) Super Aguri-Honda +έναν γύρο
13. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία) Red Bull-Renault +έναν γύρο
14. Βιταντόνιο Λιούτσι (Ιταλία) Toro Rosso-Ferrari +έναν γύρο
15. Τζένσον Μπάτον (Μ.Βρετανία) Honda +έναν γύρο
16. Άντονι Ντέιβιντσον (Μ.Βρετανία) Super Aguri-Honda +2 γύροι
17. Αντριάν Σουτίλ (Γερμανία) Spyker-Ferrari +2 γύροι
Η βαθμολογία των οδηγών
1. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία) 10
2. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία) 8
3. Λιούις Χάμιλτον (Μ.Βρετανία) 6
4. Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία) 5
5. Τζιανκάρλο Φιζικέλα (Ιταλία) 4
6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία) 3
7. Νίκο Ρόζμπεργκ (Γερμανία) 2
8. Ραλφ Σουμάχερ (Γερμανία) 1
H βαθμολογία των κατασκευαστών
1. McLaren-Mercedes 14
2. Ferrari 13
3. BMW Sauber 5
4. Renault 4
5. Williams-Toyota 2
6. Toyota 1
Βρε τον "ηλιοκαμμένο" πιτσιρίκο...
Τον «κακό του δαίμονα» βρήκε μπροστά του ο Fernando Alonso στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών στο Grand Prix Ισπανίας. Ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος από τον Ισπανό και ξεπέρασε τον ομόσταβλό του περίπου 20 λεπτά προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία, βελτιώνοντας μάλιστα από εκεί και έπειτα την επίδοσή του. Ο Βρετανός πιλότος της McLaren έπεσε έτσι κάτω από το 1:22 και ήταν ο μοναδικός που το κατάφερε αυτό, αφού ο Alonso, που είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση έμεινε στο 1:22.268.Στην τρίτη θέση ακολούθησε ο Kimi Raikkonen...
contra.gr
Αν δεν εγείρει τίποτα αξιώσεις ως πρώτος οδηγός της ομάδας ο Ισπανός, θα τον βεντουζώσει χαλαρά ο Αγγλος... δεν ξέρω αν θα βγει πρωταθλητής, αλλά καλύτερος οδηγός από τον Αλλόνσο φαίνεται να είναι...
Αρχισε τα τσαλιμάκια ο Αλόνσο
Δύσπεπτο το γλυκό για τον Ισπανό... να βλέπει τον πρωτάρη Χάμιλτον να του ρίχνει στα αυτιά... κι αν δεν υπήρχαν οδηγίες και κατευθύνσεις στο Μονακό, θα έτρωγε πάλι την σκόνη του μαυρούκου...
"Βγήκαν μαχαίρια στη McLaren. Ο Φερνάντο Αλόνσο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση που έχει από την αγγλική ομάδα σε σύγκριση με τον ομόσταυλό του, Λιούις Χάμιλτον. Ο Ισπανός πιλότος, παγκόσμιος πρωταθλητής τα προηγούμενα δύο χρόνια με τη Renault, υπέγραψε πέρυσι με τη McLaren με στόχο να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή, ωστόσο βλέπει στα πρώτα έξι Grand Prix της σεζόν τον νεαρό και… πρωτάρη Χάμιλτον να οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα των οδηγών με οκτώ βαθμούς διαφορά από τον ίδιο.
«Από την πρώτη στιγμή δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα. Είμαι σε μια αγγλική ομάδα, με έναν Άγγλο ομόσταυλο. Όλη η βοήθεια είναι με το μέρος του. Το είχα αντιληφθεί εξ αρχής και δεν γκρινιάζω», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πανικοβάλλεται. «Δεν ανησυχώ. Ξέρω πως είμαι καλός, αν και έχω διακρίνει μία ανυπομονησία για να κυριαρχήσω από την πρώτη μου μέρα στην ομάδα. Είμαι στη θέση που θέλω κι έχω πολλές ελπίδες να κατακτήσω τον τίτλο, πράγμα που είναι ο βασικός στόχος»."
sport-fm.gr