για αυτους εχει περιεργο.. για μενα που πιστευω στους ελληνες θεους, τους δικους μας θεους δηλαδη, δεν εχει τιποτα το περιεργοΠαράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Kaine [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Printable View
για αυτους εχει περιεργο.. για μενα που πιστευω στους ελληνες θεους, τους δικους μας θεους δηλαδη, δεν εχει τιποτα το περιεργοΠαράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Kaine [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
ψαξε λιγο στο νετ και θα καταλαβεις ποσο της που...τανας εγινε τοτε. και θα καταλαβεις τι εννοωΠαράθεση:
Το ψάξιμο ήθελα να αποφύγω και ρώτησα. :-PΠαράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nikolaos_Kokkinos [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
να ψαξεις μη βαριεσαι... η γνωση ειναι ο μεγαλυτερος θησαυρος που κρυπτεται και φυλασσεται περισσοτερο απο καθε τι χειροπιαστο. μη τα θες ολα ετοιμαΠαράθεση:
Η συναυλία εξ' αρχής χρηματοδοτήθηκε από τη NASA, μιας και εκείνη το είχε ζητήσει. Από κει και πέρα, δεν "εβλήθη" όπως λανθασμένα λες, αλλά εκφράστηκαν αντιρρήσεις και όχι από την εκκλησία, αλλά από κάποιους κύκλους οι οποίοι ερμήνευσαν αλλιώς τους στίχους. Επίσης διαφωνώ στο ότι "δεν είναι Έλληνες αυτοί που ήθελαν να την ακυρώσουν". Ο καθένας έχει τη γνώμη του και είναι σεβαστή.Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nikolaos_Kokkinos [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
δεν ειναι γνωμη μου ρε συ, ετσιγ ραφει οπου και αν κοιταξω, τοτε ημουν στη συναυλια αλλα αυτα τα παρασκηνιακα βγηκαν πολυ πολυ αργοτερα. Πιθανων να ειναι και αρβυλα αλλα δυστυχως του δινω πιθανοτητα να ειναι περισσοτερο αληθεια καθως δεν θα ειναι η πρωτη φορα που τρωμε τις σαρκες μας... οχι ?Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από IERO [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
ααα και το οτι ειχε ξεσηκωθει το παπαδαριο το θυμαμαι και εγω προσωπικα (με τα γνωστα παραθυρα κλπ κλπ) μεχρι και δηλωση του αρχιεπισκοπου υπαρχει
Βασικά πολλά λέγονται γύρω από το έργο, οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί στο τι γράφεται. Σκέψου ότι έχω διαβάσει ότι ο Βαγγέλης είπε ότι οι στίχοι που λέγεται ότι ειπώθηκαν δεν ειπώθηκαν και ότι ήταν δημιούργημα της φαντασίας κάποιου που αργότερα εξαπλώθηκε!Παράθεση:
Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που τρώμε τις σάρκες μας. Τώρα, για την αριστερά δεν ξέρω, επειδή όμως έχω ζήσει την εκκλησία από κοντά, μπορώ να σου πω ότι θα μου έκανε τεράστια εντύπωση να βάλλει εναντίον του έργου. Οι εποχές στροφής φανατικών χριστιανών εναντίων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός:)
Με ολο το σεβασμο αλλα το τελευταιο δεν μπορω να το πιστεψω ακομα, θυμασαι την προετοιμασια της εκκλησιας λιγο πριν την ολυμπιαδα ετσι ωστε να μην "αναβιωσουν παγανιστικα εθιμα της αρχαιας θρησκειας" ??Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από IERO [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
ειχε βγει μεχρι και Εγκυκλιος για αυτον το σκοπο. το θυμαμαι σαν τωρα...
οπως και τον χαμο που γινεται καθε φορα που γινεται η τελετη Αφης της φλογας στην αρχαια Ολυμπια... παλι με τα γνωστα παραθυρα κλπ κλπ...
Βαριέμαι επειδή όλη μέρα ψάχνω, μπορεί και να διαβάζω μισό βιβλίο τη μέρα στο ίντερνετ όταν δεν έχω δουλειά. Πέρα από το οικονομικό βγαίνουν όλο blogs τύπου "ανεξήγητα και απόκρυφα" για τουςΠαράθεση:
στίχους κλπ. Δε βρίσκω κάτι το ιδιαίτερο για να ενοχληθεί κανείς πέρα από την εκκλησία που έτσι κι αλλιώς ενοχλείται με όλα. Εγώ από μουσικής πλευράς αυτό που έχω να πω σχετικά με τα της
επίκλησης είναι πως η μουσική δεν μοιάζει με αρχαία ελληνική μουσική (για την οποία περισσότερο θεωρίες υπάρχουν, κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά αλλά για παράδειγμα η Πυθαγόρεια
κλιμακα/κούρδισμα δηλαδή οι αποστάσεις των μουσικών διαστημάτων ήταν σίγουρα διαφορετικές) αλλά με δυτική. Ο Δίας θα προτιμούσε κάτι άλλο.
Καλα για την μουσικη εννοειται ρε συ, εννοειτε οτι υπαρχουν ελαχιστα στοιχεια.Παράθεση:
Και οι στιχοι αν ειναι οντως αυτοι οπως μεταφραζονται δεν σημαινει οτι εχαν γραφτει στην αρχαιοτητα. Απλα σαν εργο ειναι μαγευτικο αν μη τι αλλο, εμενα τουλαχιστον με εξιταρει
Να ξέρεις, ο παγανισμός είναι καταδικαστέος, είτε προέρχεται από την παλαιότερη, είτε από οποιαδήποτε νεότερη θρησκεία, συμπεριλαμβανομένου του Χριστιανισμού.Παράθεση:
Με μια σύντομη αναζήτηση...
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Με εγκύκλιο της εκκλησίας της Ελλάδος, είχε διοργανωθεί εκδήλωση για την προσέλκυση εθελοντών στην Ολυμπιάδα.
Τα παράθυρα που λες έχουν χαθεί καιρό τώρα, εκτός κι αν εννοείς σαν εκκλησία γραφικούς τύπους σαν τον παπατσάκαλο:s6vhaha:
Όπως και να έχει και μόνο το ότι συζητάμε τόσο για το έργο δείχνει τη σπουδαιότητά του.
Δυο λόγια για την αρχαία ελληνική μουσική: Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι κάθε μέτρο είχε ισχυρό και ασθενές μέλος. Το ισχυρό μέλος είχε 7 μόρια, ενώ το ασθενές 5. Η διαφορά των μελών (2 μόρια) κάνει τη δίεση. Σε αυτό το σύστημα στηρίχτηκε και η βυζαντινή μουσική, μέχρι να έρθει ο Μπαχ και να χωρίσει το μέτρο σε 2 ίσα μέρη, 6 μορίων έκαστο.
Πάμε στο θέμα, γιατί το... αφοδεύσαμε λίγο:s6vhaha:
Μου αρέσει πολύ το έργο, αυτό που δε μου αρέσει στον Παπαθανασίου είναι πως οι παραγωγές του, είναι κάπως "μη οργανικές"Παράθεση:
(με την έννοια του οργανισμού όχι του οργάνου), κάπως ξύλινες και παραδόξως αν και ζωντανά ηχογραφημένη και η Μυθωδία
ακούγεται έτσι. Είναι κάπως digital, για να το πω πιο απλά. (Ναι, έχω μουσικές παραξενιές. Πολλές.)
Πραγματικά εκπληκτική μουσική, ειδικά στο πρώτο Movement. Ο Παπαθανασίου ζωγραφίζει. Είμαι περήφανος που αυτός ο συνθέτης είναι Έλληνας.Παράθεση:
λογικες, πολιτισμενες φωνες υπαρχουν σε ολους τους κολπους. Δεν εχω σωσει καπου την εγκυκλιο που εσταλει απο την μητροπολη (η οπως λεγονται τα HQ της Εκκλησιας στην Ελλαδα) που ελεγε οτι πρεπει να εμποδιστει καθε προσπαθεια μιμησης των αρχαιων εθιμων κατα την Ολυμπιαδα.Παράθεση:
φαινεσαι διαβασμενος, φανταζομαι καταλαβαινεις απο που βγαινει η λεξη παγανισμος... ο Θεος Παν , (πανας) μπορει να μην ηταν Ολυμπιος αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ηταν καταδικαστεος... αυτα ειναι κολπα των βυζαντινων μαυροφορεμενων που εφεραν τους θεους του ισραηλ για να διωξουν τους δικους μας,, κατεστρεψαν και εκαψαν ιερα ανυπολογιστης πολιτισμικης και οχι μονο αξιας. Ολα γνωστα, ευτυχως ηταν πολυ κραυγαλεα για να κουκουλωθουν
Παράθεση:
και να συμπληρωσω οτι δεν ειναι τυχαιο που οσοι φυγανε απο μικροι η μεγαλωσανε εξω διαπρεψανε και οσοι μεινανε εδω απλα χαντακωθηκαν...
Δώσε ελπίδα και σε μας που φύγαμε λίγο μεγαλύτεροι. :s6vhaha:Παράθεση:
ναι καταλαβαινω τι λες... ακομα χειροτερη περιτπωση ηταν και ο Yianni...καμμια φορα ηταν σαν να ακουγες παιδι να παιζει με το αρμονιο του, του λειπει αυτη η οργασμικοτητα ρε παιδι μου, αυτο το παθος που μπορει να βρεις σε μια παρασταση Flamenco ασ πουμε (και ηχητικα και Οπτικα / Χορευτικα)Παράθεση:
Με έπιασες ακριβώς! Είπα να τον αναφέρω!Παράθεση: