Δημήτρη, θα σου φέρω ένα παράδειγμα από προσωπική μου εμπειρία για να καταλάβεις και να σχολιάσετε και εσύ και τα παιδιά του φόρουμ ποιοι είναι αυτοί που ψηφίζουν, με τι κριτήρια και πως φτάσαμε εδώ που είμαστε.
Από τον σταθμό μεταδίδεται και τηλεμάρκετινγκ. Τυχαίνει το τηλέφωνο να το σηκώνω και ο ίδιος. Μία κυρία που την υπολόγισα κοντά στα 50 μου ζητάει να της στείλουμε το προϊόν που διαφημίζετο εκείνη την ώρα από κάποιον τηλεπαρουσιαστή που δεν ανήκει στις φίρμες. Την ώρα που έγραφα τα στοιχεία της, μου λέει: Είναι εξαιρετικό αυτό το προϊόν. Την ρωτώ: Το έχετε δοκιμάσει? Μου απαντά: Όχι αλλά για να το λέει ο κύριος τάδε, θα είναι το καλύτερο. Δεν άντεξα βρε Δημήτρη μου και μην υπολογίζοντας αν χαθεί η παραγγελία, της λέω: Μα κυρία μου, ο κύριος τάδε πληρώνεται για να πεί ότι είναι το καλύτερο και κακό να ήταν καλό θα το έλεγε. Και η απάντηση, οργισμένη και που σχεδόν ούρλιαζε: Μα τι είναι αυτά που λές ρε #$$%^^&&, ο κ. τάδε είναι πασίγνωστος στην τηλεόραση και ηθικό στοιχείο, τόσα χρόνια τον παρακολουθώ. Ουδέποτε θα διαφήμιζε σκάρτο προϊόν, είναι απαράδεκτο αυτό που μου είπες και σε καλώ αμέσως να ανακαλέσεις. Με έλουσε ενδιαμέσως και με κάτι κοσμητικά. Μάλλον δεν έκανα σωστή εκτίμηση της είπα, και έχετε δίκαιο, ζητώ συγγνώμη.
Έγραψα την παραγγελία και ειλικρινά σκεφτόμουν τι άτομα ψηφίζουν σε αυτήν την Χώρα και πόση πλύση εγκεφάλου τους έχει γίνει από την Τηλεόραση και τα λοιπά ΜΜΕ. Το προϊόν είναι πράγματι καλό, αλλά το αγόρασε επειδή το διαφήμιζε ο τύπος. Τα παιδιά που σηκώνουν τα τηλέφωνα μου είπαν ότι παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί αρκετές φορές και στην θέση της "κυρίας" στο τηλέφωνο έχουν υπάρξει και άντρες, αλλά γράφουν τις παραγγελίες χωρίς να δίνουν σημασία και φυσικά καλά κάνουν, αλλιώς θα το κλείναμε το μαγαζί.