Το έβλεπα, πριν από κανένα δίωρο και έλεγα να το ποστάρω, αλλά μοιάζουν πολύ μονταρισμένα, ορισμένα...
Printable View
Το έβλεπα, πριν από κανένα δίωρο και έλεγα να το ποστάρω, αλλά μοιάζουν πολύ μονταρισμένα, ορισμένα...
Και τα μισά να είναι, αν τα άλλα μισά είναι αμοντάριστα έχουμε να κάνουμε με φρίκη... Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει να επέζησε. (Τώρα πού, πχ. στο τραίνο, βρήκαν τη φωτό, δεν ξέρω...)
Kαι σκηνοθετικο ματι.ppnxoxoΠαράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από voskos_7 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Θυμάμαι, ήμουν πιτσιρικάς, τη μάνα μου να μου δίνει ένα κατοστάρικο, για να φάω πίτσα μαζί με την ξαδέλφη μου στην Πλατεία του Ηλεκτρικού στο Μαρούσι. Νομίζω πως μας περίσευαν και χρήματα (καμιά φορά) και χτυπάγαμε και κανένα παγωτό από το περίπτερο (αυτό είναι σχόλιο στον Σταύρο και τη ζωή πριν το ευρώ...)
Τώρα θέλεις (αναλογικά) 5000 χιλιάρικα σε ξεφτίλα μέρος (ακριβώς πριν τον ευρώ ήθελες 2000. Το 100άρικο που λέω είναι το 1979...) Για παγωτά ούτε λόγος...
Το θέμα είναι πως τα 5000 χιλιάρικα (15 ευρώ) είναι μέρος ενός μηνιάτικου που μπορεί να είναι 400 ευρώ. (130.000 χιλ)
Το 100άρικο ήταν μέρος ενός μισθού που ήταν 10.000. Και το 2000 χίλιαρο μέρος ενός μισθού που ήταν 300.000.
Δεν είναι τόσο η τραγωδία του ευρώ, όσο το πού (εξ' αιτίας του) πήγαν οι μισθοί. (αν έχεις πλέον τέτοιον...)
To θεμα Δημητρη ειναι οτι χαθηκε η αξια του χρηματος με το ευρω. Παραδειγμα,ως φοιτητης θυμαμαι, ο καφες ο οποιος δεν ηταν και τοσο στα φορτε του ειχε 200 η 300 δραχμες και με το ευρω εφτασε μεχρι και στα 4 ευρω. Θυμαμαι πιο μικρος ο πατερας μου ειχε ενα πολυτελες για την εποχη του αυτοκινητο και καμαρωνα επειδη σπανια εβλεπα τοσο καλο αυτοκινητο,στην πολη, ενω οι γυναικες οδηγοι ηταν σπανιο φαινομενο. Το ιδιο συνεβη και με μενα καθως εζησα τη μεταβαση απο δραχμη σε ευρω, ως φοιτητης και επρεπε να διαχειριζομαι μονος μου τα οικονομικα μου και δε καταλαβαινα τι χαλαγα. Γενικοτερα εκει καταλαβα οτι δεν εχουμε κρατος βλεποντας τον Κουλουρη να προσπαθει να σταματησει την αισχροκερδεια, επισκεπτοντας τις λαικες με το αιλαινερ και τις καμερες να ακολουθουν.Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dimace [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Απο εκει και μετα αρχισαν και τα δανεια προς ολο τον κοσμο και καταστραφηκε ο κοσμος.
Ζηλευω πραγματικα τον κοσμο που πιο παλια, ηταν πιο μετρημενος.
Αυτό είναι η πάσα αλήθεια. Ξανοιχτήκαμε περισσότερο απ' όσο μας έπαιρνε... (και η θάλασσα μας κατάπιε)Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από estai [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
*αφήνω στην άκρη το γεγονός πως πλέον ΔΕΝ μπορείς με τίποτα να αποταμιεύσεις. Παλιά (και μιλώ για Γερμανία) είχα πάντα κάποια λεφτά στην τράπεζα. Τώρα βλέπω τον λογαριασμό μου να μηδενίζει σχεδόν στο τέλος κάθε μήνα. Πιστεύω πως αυτο είναι ένα σχέδιο αιχμαλωσίας των πολιτών απ'το κεφάλαιο, αλλά μην το τραινάρω ώρα που είναι...
Δεν ξέρω, αλλά αυτό το διαμέρισμα είναι καλύτερο από το δικό μου... Λέτε να ήρθε η ώρα να την κάνω για Άπω Ανατολή; :s6vhaha:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
*και το κρεβάτι άνετο φαίνεται, Βοσκέ... Μόνο που θα σκιαζόμαστε με τις φάτσες στα κάδρα... :s6vhaha:
Αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θυμίζει την κατάσταση της Ρωσίας στα τέλη της δεκαετίας του '90.
Όπως αναφέρει ο Τζόζεφ Στίγκλιτς στο βιβλίο του "Globalization and Its Discontents":
Το ΔΝΤ φοβόταν ότι μια υποτίμηση του ρουβλίου θα εκκινούσε έναν νέο γύρο πληθωρισμού. Η επιμονή του να διατηρήσει η Ρωσία ένα υπερτιμημένο νόμισμα και η υποστήριξή του με δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια τελικά συνέθλιψε την οικονομία. Για τους ολιγάρχες η υπερτιμημένη συναλλαγματική ισοτιμία ήταν πλεονέκτημα καθώς μπορούσαν να πάρουν περισσότερα δολάρια με τα ρούβλια τους, καθώς έκρυβαν τα κέρδη τους σε ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Όταν το ρούβλι τελικά υποτιμήθηκε το 1998, ο πληθωρισμός δεν εκτινάχθηκε όπως φοβόταν το ΔΝΤ και η οικονομία βίωσε την πρώτη σημαντική της ανάπτυξη.
Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την προπαγάνδα του φόβου που εξαπέλυσε το μιντιακό σύστημα πολύ πριν την ανάληψη της εξουσίας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σχετικά με την καταστροφή που θα επέλθει για την Ελλάδα σε περίπτωση Grexit.
Στην περίπτωση του ευρώ, οι ντόπιοι ολιγάρχες βγαίνουν άμεσα κερδισμένοι από το σκληρό νόμισμα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κατεστραμμένη Ελλάδα είναι η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη!
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν διευκρίνισε για ποιους θα είναι κόλαση ο δρόμος έξω από το ευρώ:
Για τους εγχώριους ολιγάρχες που θα χάσουν πολλά λεφτά από ένα υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.
Η Ελληνική οικονομία θα έχει την ευκαιρία να ανακάμψει και να ανασάνουν μαζί της χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εκατομμύρια Έλληνες.
Όχι ότι θα είναι περίπατος. Όχι ότι θα είναι εύκολο.
Αλλά είναι ο μόνος δρόμος αυτή τη στιγμή που μπορεί να δώσει ελπίδα.
Ο πραγματικός δρόμος της κόλασης για την πλειοψηφία των Ελλήνων θα είναι η επιμονή στον αργό, βασανιστικό θάνατο.
Πηγή:
Λόγιος Ερμής
ενω τωρα υπαρχει διαπραγματευση;Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από voskos_7 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Είτε γίνει είτε δεν γίνει χρεοκοπία, οι 25-45 για εμένα είναι τελειωμένοι. Απλά με το πρόγραμμα, αν συνεχιστεί με αυτούς τους όρους, δεν θα δούμε άσπρη μέρα ούτε σε 30 χρόνια. Για το εάν χρεοκοπησουμε και σε πόσα χρόνια θα ανασυνταχθουμε δεν νομίζω ότι μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά. Αν κρίνω από το λαό, ούτε σε 100... Είμαστε άξιοι της μοίρας μας..Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από estai [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Εγώ ανήκω σ' αυτήν ακριβώς την ηλικιακή ομάδα. Εσύ;Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Pauleta_7 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Η χώρα έχει χρεωκοπήσει ήδη από το 2010.Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Pauleta_7 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Από τότε, απλώς παρατείνει το καθεστώς χρεωκοπίας λες και είναι σύμβαση απεριορίστου χρόνου, χωρίς καμία απολύτως στρατηγική εξόδου από αυτην την κατάσταση.
Το μόνο που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια είναι συγκομιδή (πλιάτσικο) για τους απ' έξω και διατήρηση του κυρίαρχου ρόλου της παρασιτικής ντόπιας ελίτ που κατασπαράζει τα δάνεια που εξασφαλίζει από αυτήν την κατάσταση το ελληνικό δημόσιο και πληρώνουμε εμείς.
Εγώ είμαι ακριβώς στη μέση της ομάδας!Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Bill_K [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Το κράτος έχει πτωχεύσει ουσιαστικά και απλά ζει από τα έτοιμα και τα μαύρα, αυτό είναι φανερό. Απλά την επίσημη πτώχευση και την περίπτωση εξόδου από το ευρώ εννοούσα.
Διαπραγμάτευση υπάρχει...Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από BrazHlias [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Και βέβαια υπάρχει.Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από BrazHlias [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Εδω οι κατω των 25 παιρνουν στην καλυτερη περιπτωση 400 ευρω καθαρα το μηνα (αν ειναι full time και φυσικα αν "περασουν" τις 60%+ πιθανοτητες να μεινουν ανεργοι) και οι γηραιοτεροι πανε ολοταχως σε συνταξεις των "300 ευρω και βλεπουμε". Και με αυτα τα νουμερα το 75% θελει ευρω. Τι συζηταμε.
Ο Ελληνας εχει βαλει στο μυαλο του οτι οσο αθλια και να ειναι η παρουσα κατασταση καθε φορα, η εναλλακτικη θα ειναι παντα χειροτερη.
Σας το λεω απο τωρα. Και 100 ευρω να πανε μισθοι και συνταξεις, θα θελουμε ευρω.
Μην βλέπεις: Είμαστε πολύ πιο συντηρητικοί, από όσο νομίζουμε...
If you were given the choice, would you prefer to have the euro or your own national currency?
Πηγή:
(Στην 4η και τελευταία σελίδα του pdf αρχείου)
Gallup International
Παρακαλώ τον φίλο voskos_7 και όποιον ακόμα το επιθυμεί να σχολιάσει την παραπάνω δημοσκόπηση.
Η πρώτη ή η τελευταία φορά θα είναι, άραγε, που οι συμβεβλημένες με τα εγχώρια μνημονιοκάναλα "έγκυρες" και "αξιόπιστες" ελληνικές εταιρείες δημοσκοπήσεων θα θυμίζουν τον μπάρμπα μας τον ψεύτη;
Ρε τύπε; Μήπως δεν καταλάβαιναν την ερώτηση και έλεγαν ό,τι νά'ναι; Νάσιονα κέρενσι και τα μπαλόνια μου ανεμίζουν... κανονικά 98% θα ήταν στο ντον'τ κνόου...ppnxoxo
Πριν λίγο καιρό, είχαμε μια κουβέντα εδώ, για τους Έλληνες που ανοίγουν μαγαζιά στο εξωτερικό και το τι μισθούς δίνουν σε Έλληνες και πόσο μαλάκες είναι σαν αφεντικά. Ανοίγει σε λίγες μέρες εδώ στην Πρέβεζα, ένας Ιταλός, μια πιτσαρία και μια gelateria με παγωτά κλπ. Έχοντας ξαναδουλέψει σε gelateria ως υπεύθυνος και φυσικά σε πιτσαρία για 2 χρόνια, πήγαμε με ένα φίλο μου και ζητήσαμε δουλειά. Η απάντηση του ήταν, 500 ευρώ το μήνα, με ένσημα και 1 ρεπό τη βδομάδα, κάνοντας τα πάντα στο μαγαζί, το πόστο κανονικά συν λάτζα και καθαριοτητες! Πράγμα που σημαίνει 2.5 ευρώ ΤΗΝ ΩΡΑ τη στιγμή που το κατώτατο ωρομίσθιο είναι 3 ευρώ στην πόλη.
Εγώ απ την άλλη που είμαι υπεύθυνος κουζίνας σε ένα Παραλιακό Bar Restaurant, παίρνω 5 ευρώ την ώρα με κανονικά ένσημα, έχοντας απλά το πόστο μου σα μάγειρας!
Τελικά δεν τη χαλάει μόνο ο Έλληνας την πιάτσα... :)
Φίλε Βασίλη, όλα εξηγούνται και όλα είναι τόσο λογικά...
Είναι φυσικό και αναμενόμενο να απαντήσει οποιοσδήποτε σε ένα γκάλοπ και να είναι ειλικρινέστατος και είναι ακόμα πιο φυσιολογικό σε ένα δημοψήφισμα να ψηφίσει το αντίθετο και να είναι εξ' ίσου ειλικρινής.
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να λένε ότι με το ευρώ περνάμε καλύτερα, ή ότι από τότε που ήρθε το ευρώ δεν γαμήθηκε στην ουσία ο πληθωρισμός. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν και πολλοί, όταν τους ρωτάμε, θέτοντάς το ως δίλημμα, να απαντάνε "ευρώ".
Αυτή η απόφαση, ωστόσο, όταν πρόκειται να μεταφερθεί σε δημοψήφισμα, λαμβάνεται σε διαφορετικές συνθήκες και φυσικά καθόλου τυχαία, με διαφορετική πίεση και από άλλα σημεία εκκίνησης.
Δεν είναι πλέον, μία θεωρητική ερώτηση, αλλά μία επιλογή η οποία θα διαμορφώσει μία κατάσταση, την οποία, καλώς ή κακώς, κανείς μας δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ακριβώς και ως εκ τούτου, είναι και εξόχως δύσκολο να ελέγξεις και τις επιθέσεις κατατρομοκράτησης των ψηφοφόρων και τα αποτελέσματά τους.
Για εμένα, η κατάσταση έχει ως εξής: Σε περίπτωση κάλπης για δημοψήφισμα, ας στήσουν και κάλπη για εκλογές, όσο το νωρίτερο προλαβαίνουν.
Αφ' ενός γιατί, κυβέρνηση που αφήνει τον ρόλο της στην η άμεση λαϊκή ετυμηγορία, χωρίς να την έχει προετοιμάσει για αυτό, δεν είναι κυβέρνηση (δηλαδή, τα δημοψηφίσματα, γίνονται στην αρχή και πριν από οτιδήποτε και όχι στο ενδιάμεσο - δεν ψάχνεις εντολή, αλλά συνένοχο στο έγκλημα).
Αφ'ετέρου γιατί, αργότερα μπορεί να θέλουν να φύγουν και να μην μπορούν...
Στάθη, όλοι κάνουν ό,τι βρουν, από όπου και να είναι και οι Έλληνες, τα κάνουν αυτά, σε πατριώτες κυρίως, γιατί εκεί τους παίρνει...