Μεσα στην "νοοτροποια" τους και μεσα στο"κάνουν τα πάντα για το κοινό τους καλό", είναι και αυτές οι εικόνες αδελφέ μου.Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vass [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Printable View
Μεσα στην "νοοτροποια" τους και μεσα στο"κάνουν τα πάντα για το κοινό τους καλό", είναι και αυτές οι εικόνες αδελφέ μου.Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vass [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν θαυμάζει τη βία και τον θάνατο. Και είναι γεγονός πως οι Εβραίοι απαντούν παραδοσιακά πολύ σκληρά στις προκλήσεις που δέχονται, γεγονός που και νομικά είναι καταδικαστέο. (δυσανάλογη ή μη αναλογική βία, η οποία έχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ παγκοσμίως, ακόμα και από τους παραδοσιακούς τους συμμάχους τους Αμερικανούς)Παράθεση:
Από κει και πέρα, όπως λες φίλς Βασίλη, δεν ξέρει κάποιος τι να πρωτο θαυμάσει σε αυτόν τον πραγματικά προικισμένο λαό. Μόνο τυχαίο δεν είναι που ο τρελάρας ο Χίτλερ αυτούς διάλεξε να εξοντώσει πρώτα απ' όλους. Ήξερε τι μέγιστο κίνδυνο αποτελούσαν, με την παρουσία τους και μόνο, για το μαλακισμένο Ράιχ του. Έχω (λογικό αφού ζω στο Βερολίνο) αρκετούς Εβραίους ως γνωστούς και σε διαβεβαιώ πως ΟΛΟΙ τους είναι επιτυχημένοι στον τομέα τους. Είναι απίστευτο, αλλά ακόμα ΔΕΝ έχω γνωρίζει Εβραίο που να μην είναι καλός ή επιτυχημένος στον τομέα του! Και ΟΛΟΙ έχουν λεφτά! Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνουν, αλλά αυτό εγώ το θαυμάζω, καθώς με τα χρήματα ποτέ (με τη διαχείρηση και πολλαπλασιασμό τους) δεν τα πήγαινα καλά.
Πιστεύω πως έχουμε πολλά να μάθουμε από δαύτους και να βοηθηθούμε. Είχα χαρεί όταν ο Σαμαράς, έκλεισε κάποιες συμφωνίες μαζί τους (συνεργασίας και αλληλοβοήθειας) αλλά δυστυχώς (όπως και πολλά άλλα) αυτές δεν προχώρησαν.
Οι πρωθυπουργοί του Ισραήλ από το 2000 και μετά για να μην το πάω παλαιότερα
a) Ehud Barak
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
b) Ariel Sharon
c) Ehud Olmert
d) Benjamin Netanyahu
Θέλετε να κάνουμε την σύγκριση με τους εραστές των βορείων προαστίων, well connected, κακομαθημένα πλουσιόπαιδα στην δικιά μας περίπτωση όπου αν τους ψηφίσουμε θα μας χώσουν στο δημόσο?
Δυστυχώς, όταν κανείς είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, τα περισσότερα από αυτά που κάνει, κρίνονται εκ του αποτελέσματος και εκ των υστέρων - όχι λανθασμένα, αλλά παραβλέποντας το απώτερο νόημα των πράξεων, όσο καταδικαστέο ή αποτρόπαιο είναι. Ουδείς, μέχρι τώρα, έχει αποφύγει τις θηριωδίες, όταν είχε την ευκαιρία, καθώς, κάθε χτύπημα, περισσότερο από το να δημιουργήσει απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, στοχεύει στο να πλήξει καθοριστικά το ηθικό.
Είθισται, σαφώς, τα ιδανικά θύματα, να είναι άμαχοι, καθώς οι μάχιμοι, αποτελούν και ένα είδος μαρτύρων, των οποίων ο θάνατος, περισσότερο επενεργεί θετικά στο φρόνημα των υπολοίπων, σε αντίθεση με των αμάχων, των οποίων οι απώλειες επιφέρουν οδύνη και αποπροσανατολισμό...
Η θέση μου, για το μεσανατολικό είναι δεδομένη και εκπεφρασμένη. Όποιος και να επικρατήσει, αν υπάρξει λύση μέσω της επικράτησης, όλοι οι υπόλοιποι, την έχουμε πολύ άσχημα: Εσχάτως, γίνεται κοινή αίσθηση ότι τον έχουμε πιεί, ασχέτως της τελικής έκβασης του ζητήματος...
25 ιστορικές συμπτώσεις πέρα από κάθε φαντασία
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
Bitches... I'M BACK!!!!
Απ'ότι μου έχει εξηγήσει ένα φιλαράκι μου που μεγαλώσαμε μαζί και είναι Εβραίος, τα νήματα στις Εβραϊκές κοινότητες τα κινεί η συναγωγή. Εάν οποιοσδήποτε Εβραίος έχει μια ιδέα για μια επιχειρηματική κίνηση ή εάν θέλει να σπουδάσει κάτι συγκεκριμένο, πάει και μιλάει με τη συναγωγή και εκεί του τα κανονίζουν όλα. Προφανώς εάν υπάρχει σοβαρό πλάνο, όχι ό,τι κι ό,τι. Η συναγωγή τους λοιπόν εκτός από τη θρησκευτική εξουσία, λειτουργεί λίγο και σαν τράπεζα, λίγο και σαν κοινότητα. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι Εβραίοι, θρησκευόμενοι και μη, πάντα αναφέρονται με ευλάβεια στις συναγωγές.Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dimace [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Όσο για τη νοοτροπία τους να απαντούν σκληρά και με απάνθρωπους τρόπους εδώ ανοίγουμε ένα άλλο θέμα. Δεν ξέρω πόσο πιο απάνθρωποι είναι οι Εβραίοι από τους Γιουγκοσλάβους (βλέπετε Γιουγκοσλαβικό εμφύλιο 92-95). Από τους Αλβανούς (Κόσοβο έως σήμερα). Από τους Τούρκους (δεν έχουν ιστορία αλλά ποινικό μητρώο). Από τους εξευγενισμένους Ευρωπαίους εταίρους μας που φτιάχνανε αμπαζούρ από ανθρώπινο δέρμα ή κάνανε συλλογές από χέρια σκλάβων στις αποικίες τους. Δεν ξέρω καν πόσο πιο απάνθρωποι είναι από εμάς τους ίδιους που το 45-49 περνάγαμε στρατοδικεία το γείτονά μας ή τον ίδιο τον αδερφό μας επειδή έτυχε να είναι σε άλλη αντιστασιακή οργάνωση και τον εκτελούσαμε ως εχθρό της πατρίδας ή του λαού αντίστοιχα. Τέλος αν όλα τα παραπάνω είναι απανθρωπιά, τότε το να ρίχνεις καυστική ποτάσα στα κόκαλα κάποιου που εκτέλεσες για να μην το βρουν ποτέ, πως ακριβώς λέγεται; (Άγγλοι, Κύπρος). Οι πόλεμοι αδερφοί μου δεν πρέπει να γίνονται. Η βία φέρνει βία και αυτό δεν είναι απλά ένα κλισέ. Όταν όμως μπεις στο χορό, πρέπει να χορέψεις και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Και όταν μπαίνουν όροι, οι πρώτοι που τους καταπατούν είναι αυτοί που τους βάζουν. Οι δυνατοί και οι γκόμενες με τα μεγάλα στήθη δηλαδή.
Ιστορική μέρα σήμερα.
Πριν από 48 χρόνια, κάποιοι καλοί κύριοι προσπάθησαν να γιατρέψουν τις ασθένειες του τόπου με τανκς. Το κακό είναι πως αργότερα κι άλλοι θέλησαν να τους μοιάσουν και να παίξουν τους γιατρούς... Έτσι από τα τανκς οδηγηθήκαμε στην πολιτική καπηλεία, την ασύδοτη ληστεία, την άνευ μέτρου παροχολογία και εσχάτως στην ακραία φτώχια. Το θέμα είναι το πότε θα πούμε: Γιατρέ μου, ΔΕΝ θέλω άλλο!
Δεν ξέρω αν ήταν καλοί ή κακοί διότι το 90' που γεννήθηκα εγώ εξέτιαν ποινή στο σωφρονιστικό θέρετρο του Κορυδαλλού. Όσοι ζήσατε τότε μπορείτε να κρίνετε καλύτερα. Επειδή λατρεύω τη μελέτη της ιστορίας όμως, θεωρώ πως κάναν κάποια τραγικά λάθη που οδήγησαν σε τραγωδίες. Λόγου χάρη η απόσυρση της μεραρχίας από την Κύπρο, η τάση τους να κλείνουν ο ένας τον άλλο στη φυλακή και τελικώς το γεγονός πως δεν προχώρησαν σε εκλογές όπως ήταν και ο αρχικός τους σχεδιασμός. Επίσης θεωρώ λάθος το γεγονός πως κυνήγησαν τους ιδεολογικούς τους αντιπάλους σε επίπεδο απλών πολιτών. Θεωρώ σημαντικότατη την ομόνοια ενός κράτους όπως έχω πει και παραπάνω. Όχι ότι οι μετέπειτα που τους διαδέχτηκαν έως και σήμερα διόρθωσαν και τίποτα. Ίσα ίσα από το κακό στο χειρότερο πάμε μετά από τον Καποδίστρια...
Δηλαδή το να κυνηγούσαν μόνο τους πολιτικούς τους αντιπάλους, σε υψηλότερο επίπεδο, το θεωρείς νορμάλ?Παράθεση:
Που το στηρίζεις αυτό?Παράθεση:
Το κλουπ πιστεύω πως το παρακάτω θέμα ενδιαφέρει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνων σήμερα και σας το παρουσιάζει:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
*Κάπου στη μέση και ένα ξενοδοχείο από την πανέμορφη Σαντορίνη του καλού μου Μέγστου!
*Το ξενοδοχείο στο Βερμοντ (νομίζω) και αυτό στο Γιοχάνεσμπουργκ τα έχω δει από κοντά. (απ' έξω) Είναι πραγματικά εκπληκτικά.
1) Όχι δε το θεωρώ νορμάλ, αλλά είναι 2 φορές αμπνόρμαλ να κυνηγάς το μπαρμπά-γιώργη τον ταξιτζή και να τον αποκλείεις κοινωνικά γιατί τότε πίστευε στο ΚΚΕ και σήμερα αντίστοιχα στη ΧΑ.Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από celticfrost [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
2) Προσωπικά θεωρώ πως είναι ο μόνος που εισήλθε στην πολιτική πάμπλουτος και έδωσε ακόμα και τη ζωή του πέρα από τα πλούτη του για αυτόν τον τόπο. Όλοι οι υπόλοιποι πλούτισαν στην πλάτη του παππού μου, του παππού σου και τη δικιά μας.
Τωρα τι να κανω? Να αρχισω κουβεντα? Ή να το αφησω?Παράθεση:
Ας κανω μια προσπαθεια αν και δεν .....
Λοιπον εχουμε και λεμε ......Πιανουμε τα βασικα ......
Αλλο πραγμα το ΚΚΕ αλλο πραγμα οι Ναζι.
Εσυ κοινωνικο αποκλεισμο θεωρεις την Μακρονησο? Γιατι εδω και πολλα χρονια λεγετε εξορια. Και δεν εχω δει κανεναν φασιστα της αυγης να απομονονεται κοινωνικα ....... Μια χαρα αμολανε τις μαλακιες τους παντου, μια χαρα εχουν τις δουλειες τους, μια χαρα χτυπουν μεταναστες , μια χαρα δολοφονουν κοσμο.
Εκτος των εξοριων, οι κομμουνιστες επι χουντας ( και οχι μονο) βιωσαν δολοφονιες και βασανηστηρια κατι που οι φασιστες απλα δεν........
Και επειδη εγραψες οτι σου αρεσει να διαβαζεις ιστορια θα πρεπεινα ξερεις οτι ακροβατεις με την θεωρια των δυο ακρων.Κατι πολυ επικυνδινο.
Παμε παρακατω ......
Η ερωτηση μου ειναι συγκεκριμενη και απευθηνομε σε εναν ανθρωπο που του αρεσει να διαβαζει ιστορια .......
Και σε ξαναρωταω ........ Που στηριζεις το οτι απο τον Καποδιστρια και μετα παμε απο το κακο στο χειροτερο ?
Σε ρωταω γιατι εγω ξερω οτι απο τοτε μεχρι τωρα εχουν αλλαξει πολλα πραγματα ..... Π.χ. Μετα τους Βαλκανικους πολεμους οι Ελλαδα διπλασιασε την εκταση και τον πλυθησμο της, η Ελλαδα εχει πια δημοκρατικο πολιτευμα, το βιωτικο επιπεδο του λαου ειναι μακραν καλυτερο απο τοτε.
Καθ'υπερβολήν πιστεύω ότι ελέχθη πως διαρκώς πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, καθώς, αν ήταν έτσι, μάλλον, τώρα, ζούμε σε παράλληλο σύμπαν και η πραγματικότητα δεν περιλαμβάνει πουθενά το ελληνικό έθνος. Για να είμαστε εδώ, όλο και κάτι θα πήγε κάποια στιγμή καλύτερα από τότε... Τι διάλο; Σχεδόν 200 χρόνια γαμιώντας μας πάει;;;
Στο υπόλοιπο της θεματικής, δεν το βλέπω φρόνημο να εξετάζουμε μαζί και σε αντιδιαστολή τα δύο φαινόμενα (αριστεροί εμφυλίου και οπαδοί κατακτητών προ εμφυλίου εν έτει 2010 και εντεύθεν...).
Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα ούτε ως προς το πώς αντιμετωπίζεται (που πάντα γινόταν λάθος και ποτέ χωρίς δόλο), ούτε ως προς το με ποιόν έχουμε (ή είχαμε) να κάνουμε.
Σιγά μην βάλω το ΕΑΜ δίπλα από τα τάγματα εφόδου, έστω και σε υπόθεση...
Τα ΤΕ δεν μου άρεσαν ποτέ, αλλά συμπαθούσα τους Χίτες. :s6vhaha:Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από voskos_7 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
*Σωστός, Νικόλα, αν και μόνο τους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους βλέπω ως στιγμή ανάτασσης του Έθνους. Ούτε καν το έπος της Αλβανίας, που με τη μαλακία που μας δέρνει, οδήγησε στον εμφύλιο...
Άριστο άρθρο του συγγραφέα Φώτη Γεωργελέ, από την Athens Voice.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Αν και το συγκεκριμένο σάιτ, έχει φιλοξενήσει πολλές εξοργιστικά ακραίες απόψεις, μας δίνει μία χρήσιμη οπτική...
Δες, αναφέρομαι στη στοχοποίηση μερίδας του λαού και στις 2 περιπτώσεις. Δεν εξομοιώνω σε καμία περίπτωση την εξορία που βίωσε κάποιος τότε με τη σημερινή κατάσταση. Εξομοιώνω όμως τη στοχοποίηση που κάνει το ίδιο το κράτος σε μερίδα του λαού που σκέφτεται διαφορετικά και στις δυο περιπτώσεις. Δεν ανήκω σε κανένα από τα δυο άκρα και όπως ανέφερα και πριν μερικά ποστ δε μου αρέσουν οι νοοτροπίες και των 2 (αν δεχτούμε πως το ένα άκρο είναι το κόκκινο και το άλλο το μαύρο).Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από celticfrost [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Από εκεί και πέρα. Αναφερόμουν καθαρά σε προσωπικότητες ηγετών. Προφανώς εξελιχθήκαμε σαν κράτος και σα νοοτροπία, θέλοντας και μη. Πες μου όμως έναν ηγέτη που προσπάθησε να οργανώσει εσωτερικά το κράτος ερχόμενος σε ρήξη με τα ντόπια και εξωτερικά συμφέροντα, γνωρίζοντας τους κινδύνους και αψηφώντας τους. Ο άνθρωπος επειδή εδώ ο κόσμος πεινούσε, πήγε με δικά του λεφτά και έφερε την πατάτα για να την καλλιεργούν και να έχουν να φάνε. Τους την έδινε δωρεάν και δεν την παίρνανε και μόλις έβαλε φρουρούς να τη φυλάνε πηγαίναν και την κλέβανε. Έφτιαξε ορφανοτροφεία, τη σχολή Ευελπίδων, περιέθαλψε αγωνιστές που είχαν γίνει επαίτες κλπ κλπ και τα περισσότερα από αυτά από την προσωπική του περιουσία. Πες μου έκτοτε ποιός ασχολήθηκε σοβαρά με την εσωτερική ευμάρεια του κράτους. Το μόνο σοβαρό που βρίσκεις έκτοτε είναι η δημιουργία του ΙΚΑ. Προσοχή, δε λέω πως ζούμε ακόμη στο 1830, αλλά ό,τι έχει γίνει έκτοτε, κόστισε σχεδόν το διπλάσιο της αξίας του διότι κάποιοι έπρεπε να φάνε και να μας πετάξουν κι εμάς τα ψίχουλα. Πρόσφατα παραδείγματα τα εξοπλιστικά, τα δημόσια έργα και πάει λέγοντας...
Πως ακριβώς το κράτος στοχοποιει τους ψηφοφόρους φασίστες?Παράθεση:
Αυτό που λες για τον Καποδίστρια ισχύει, αλλά δεν έχει να κάνει με αυτό που είπες σε προηγούμενο σου ποστ, ότι δηλαδή από τότε και μετά πάμε από το κακό στο χειρότερο.Παράθεση:
Αυτός που ασχολήθηκε με την ευμάρεια της χώρας και πέτυχε πολλά περισσότερα από τον Καποδίστρια ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Σε παραπέμπω στα δελτία ειδήσεων τα οποία στη ''Δημοκρατία'' μας είναι κάτι αντίστοιχο με εκείνο το υπουργείο προπαγάνδας του Χίτλερ. Στο ρόλο των ''υπουργών'' μπορείς να βρεις πολλά ονόματα ''αντικειμενικών'' δημοσιογράφων. Το χειρότερο είναι όταν αρχίζουν εκλεγμένοι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου τη συνθηματολογία του στυλ ''Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά'' και τα αντίστοιχα και από την άλλη πλευρά υποθέτω θα λένε οι δεξιοί. Εδώ ως παρένθεση θα ήθελα να αναφέρω πως για μένα κράτος είναι και οι 300 της Βουλής και οι συν αυτώ επικουρούντες. Δε μπορείς να ταυτίζεις τον απλό ψηφοφόρο (7 στους 100 που ξέρεις) με τα τάγματα εφόδου. Είναι σα να μου λέει η δημοκρατία πως πρέπει να ταυτίσω όλους τους κομμουνιστές που γνωρίζω με την ΟΠΛΑ. Προφανώς τόσο τα τάγματα εφόδου όσο και τα αντίστοιχα τάγματα των εξαρχείων και των ΚΝΑΤ σε ένα λογικό κράτος που σέβεται τους πολίτες του έπρεπε να έχουν μαζέψει το ξύλο της αρκούδας και να έχουν διαλυθεί και να μην υπάρχει καν συζήτηση για αυτά. Αστυνομία έχουμε, όλοι οι υπόλοιποι τι παριστάνουν;