PDA

Επιστροφή στο Forum : Ελλάδα - Κοινωνία η συνέχειαΣελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68

VALVERDES_7
16-08-12, 19:51
Τι προτείνω:

Ας συστηθεί ένας μη κρατικός οργανισμός και ας αρχίσει να μαζεύει υπογραφές,
για τη διενέργεια δημοψηφίσματος (δε θυμάμαι πόσες χρειάζονται τώρα) με θέμα
την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ας πάρει ΜΙΑ φορά ο Λαός τις τύχες του στα χέρια του! Είναι καιρός.

Συμφωνώ απόλυτα Δημήτρη.

Πρέπει να συσταθεί ένας μη κρατικός οργανισμός ο οποίος θα υποστηριχθεί όμως από όλα τα κόμματα.Αυτός ο οργανισμός θα αποτελείται από επιστήμονες- εμπειρογνώμονες σε θέματα οικονομικών, εξωτερικής πολιτικής, δημόσιας διοίκησης και άμυνας.

Καθήκον τους θα είναι να βγάλουν ένα πλήρες πόρισμα για τα οφέλη και τα μειονεκτήματα από την έξοδο από το ευρώ και αντίστροφα.Οπως και επίσης να εξεταστουν οι επιπτώσεις και τα πλεονεκτήματα της στάσης πληρωμών έναντι του εξωτερικού μας χρέους.

Αυτό θα τεθεί με δημοψήφισμα στην κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος θα αποφασίσει και με την δική του φυσικά αντίληψη και ευθύνη, το τι επιτέλους θέλει.

Τέρμα στις κομματικές γραμμές για να υποστηρίζουμε τα του οίκου μας και τα συμφέροντα μας, ας μπει επιτέλους η εθνική στρατηγική στο τραπεζι με τον ελληνικό λαό όμως συμμέτοχο αυτή την φορά και πλήρως ενημερωμένο.

dimace
16-08-12, 20:32
Είναι πιο εύκολο να πείσεις ένα ρατσιστή ότι ένα παιδί από τη Μποτσουάνα δικαιούται να ζήσει και να μεγαλώσει με ίδιες ευκαιρίες όσο κι ένα ξανθό παιδί από το Τροντχάιμ, παρά να πείσεις κάτι ψευτοδιανοούμενους δήθεν προοδευτικούς δήθεν φιλελεύθερους δήθεν δημοκράτες ότι η ανθρωπότητα δε μπορεί ποτέ να γίνει μια άμορφη μάζα σαν ζυμάρι για πίτσα με ανθρώπους που θα ξηλώσουν από το dna τους την επιθετικότητα, τον πόθο για δύναμη και κυριαρχία, την αρχέγονη τάση να βάζουν σύνορα στην ιδιοκτησία τους και να επιθυμούν μόνο να την επεκτείνουν και ποτέ να τη παραχωρήσουν, τη γενετήσια ορμή για κατάκτηση του έτερου φύλου, τη τάση για επίδειξη κι όλα τ' άλλα χαρακτηριστικά που απαντιούνται από τη κοινωνία των σαλιγκαριών μέχρι τη κοινωνία των τυρρανόσαυρων.

Κι ακριβώς αυτό που κατηγορεί τους χρυσαυγίτες ο "έγκυρος" Αθανασιάδης, ότι δηλαδή θεωρούν ότι κάνουν το σωστό, είναι ακριβώς το ίδιο που χαρακτηρίζει και τη δική του κάστα. Ούτε καν διαπραγματεύονται τη περίπτωση να πιστεύουν λανθασμένα και ουτοπικά πράγματα, οποιος απαντάει αρνητικά στο κατεβατό ερωτήσεων που κάνει στο ανωτέρω κείμενο είναι απλά ένας προσκυνημένος μαλάκας που πρέπει να εξαλειφθεί από προσώπου γης για μείνει αυτή κτήμα των ομοιδεατών του και μόνο.

Πολύ ΜΕΓΑΛΟ ποστ, ΜΕΓΙΣΤΕ! ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ!

aljawn
17-08-12, 01:30
Spiegel (αναδημοσίευση από ΑΝΤΙ/Έθνος):


Η Ελλάδα απογοήτευσε τους δανειστές της για μία ακόμη φορά. Τώρα η κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήσει παράταση, αλλά οι ευρωπαίοι εταίροι της δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν περαιτέρω βοήθεια, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μόνη ελπίδα, πλέον, είναι να παραδεχθούν τη χρεοκοπία και να αφήσουν τη χώρα να κάνει μία νέα αρχή, αναφέρει εισαγωγικά στο -έμπλεο απαισιοδοξίας- άρθρο του το Spiegel.

Επισήμως, αναφέρει το δημοσίευμα, όλα βαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο. Το Σεπτέμβριο η τρόικα θα ξαναταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να αξιολογήσει την ελληνική πρόοδο και το πρόγραμμα περικοπών. Τότε, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μπορούσε να εκταμιεύσει τα δισεκατομμύρια της δόσης που προβλέπεται στο 2ο πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο.

Στην πραγματικότητα, όμως, είναι μάλλον απίθανο αυτά τα 130 δισ, ευρώ να μπορέσουν ποτέ να αποπληρωθούν. Και ακόμη πιο απίθανο είναι ότι τα χρήματα αυτά θα σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία, επισημαίνει. Και προσθέτει:

Οι υποθέσεις εργασίας στις οποίες βασίστηκε το υφιστάμενο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο, πλέον δεν ισχύουν. Τότε υπολογιζόταν ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωνόταν με ρυθμό μόλις 4,5% ετησίως, τώρα όμως φαίνεται ότι το ποσοστό αυτό θα βρίσκεται πολύ κοντά στο 7 τοις εκατό. Αυτά σημαίνει λιγότερα φορολογικά έσοδα και ακόμη οπερισσότερες κοινωνικές δαπάνες. Επιπλέον, δεδομένων των συνθηκών, είναι σχεδόν αδιάφορο που η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει διετή παράταση έως το 2016 στο συμφωνημένο πακέτο λιτότητας.

Ενα είναι ξεκάθαρο: Εκτός από περισσότερο χρόνο, η Ελλάδα χρειάζεται και περισσότερο χρήμα. Και οι χρηματοδότες, κυρίως οι μεγάλες χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ είναι αμφότεροι απρόθυμοι να προσφέρουν περισσότερα στην χώρα.

Με πολιτικούς όρους, αυτό είναι απολύτως κατανοητό: Αρκεί να φανταστεί κανείς τις κατσάδες που έχει να ακούσει η Μέρκελ αν αποφασίσει να παρουσιάσει ένα 3ο πακέτο βοήθειας στο γερμανικό Κοινοβούλιο. Στην ουσία, τα μέλη του δικού ης συντηρητικού συνασπισμού θα την κυνηγούσαν ως έξω από το κτίριο.

Αν η πολιτική της Μέρκελ και των υπολοίπων για την Ελλάδα είχε ως στόχο να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία, τότε απέτυχε, σημειώνει το περιοδικό. Οι δραστικοί όροι του μνημονίου έχουν επιδεινώσει την κρίση και έχουν αυξήσει το χρέος.

Η αλήθεια είναι ότι για τον βάλτο στον οποίο κόλλησε, η Μέρκελ μπορεί να κατηγορεί μόνο τον εαυτό της. Βούλιαξε εκεί επιμένοντας ότι τα προβλήματα του ευρωπαϊκού Νότου μπορούν μόνο να επιλυθούν με δραστικό σφίξιμο του ζωναριού και πως ό,τι έλειπε από τους Ελληνες ήταν η βούληση να πράξουν ό,τι είναι αναγκαίο. Τωρα δύσκολα μπορεί να εγκαταλείψει αυτόν τον τρόπο ερμηνείας της κρίσης…

Αν πράγματι η πολιτική της Μέρκελ και των συμμάχων της ήταν να σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία, τότε απέτυχαν, σημειώνει το δημοσίευμα και εξηγεί: Το μόνο πράγμα που κατάφεραν τα δραστικά μέτρα είναι να επιδεινώσουν την οικονομική κρίση και να εκτοξεύσουν ακόμη πιο ψηλά τα ελληνικά χρέη. Κι όμως οι δανειστές επέμειναν στην επιτάχυνση του προγράμματος –παρότι εδώ και καιρό είχε γίνει ξεκάθαρο πού οδηγούσε.

Το τέλος αυτής της προσέγγισης τώρα πλησιάζει. Ούτε οι ευρωπαϊκές χώρες ούτε το ΔΝΤ μπορούν να δώσουν περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα χωρίς να θυσιάσουν την αξιοπιστία τους. Δεδομένων των συνθηκών, μία επιλογή απέμεινε: η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει. (…)

Η ελληνική χρεοκοπία θα κοστίσει αρκετά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μόνο στην Γερμανία θα στοιχίσει περίπου 80 δισ. ευρώ. Υπό το φόβο ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, το σωστό θα ήταν οι ευρωπαίοι πολιτικοί να προχωρήσουν επιτέλους στο μοιραίο βήμα.

Οσο απρόβλεπτες και να είναι οι συνέπειες μια ελληνικής χρεοκοπίας, αυτή αποτελεί τη μόνη ευκαιρία άρσης του αδιεξόδου. Με αυτό τον τρόπο, ελεύθερη από τα χρέη της, η Ελλάδα. θα έχει την ευκαιρία να κάνει μία νέα αρχή, είτε ως μέλος του ευρώ, είτε όχι. Και οι χρηματοδότες από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες να βγουν από τον φαύλο κύκλο των απειλών και των διασώσεων, στον οποίο έχουν εμπλακεί.

[Only registered and activated users can see links]

Look at your works Merkel and despair...

ΥΓ. Βασικά no more kicking the can που θα έλεγαν και στο ΖΗ. Από εδώ και στο εξής, τρεις επιλογές έχει η Μέρκελ:

α. παραδέχεται ότι το πρόγραμμα είναι λάθος, και σταματάει την χρηματοδότηση. Η Ελλάδα βγαίνει εκτός ευρώ (και ελπίζω να μας κόψει και εκτός ΕΕ) και χρεοκοπεί.
Οι γερμανοί πιστεύουν ότι η κρίση θα τελειώσει εδώ, αλλά η παραδοχή του αδιεξόδου σε κάτι τόσο μικρό όσο η Ελλάδα, αποτελεί πρόκριμα για την διάλυση της ευρωζώνης.
Το επόμενο κράτος, μπορεί να σηκωθεί και να φύγει μόνο του (Ιταλία).

β. αλλαγή πολιτικής, ανάληψη του χρέους του νότου και περαιτέρω δάνεια. Θυμίζω πάντως ότι η Μέρκελ είχε δηλώσει ότι πάνω από το πτώμα της θα γινόταν αμοιβαιοποίηση.
Ίσως σκοπεύει ν' αυτοκτονήσει.

ή γ. (κρατήστε το αυτό) ηρωική έξοδος του κυβερνητικού σχηματισμού, ώστε ν' αναλάβουν οι SPD/πράσινοι/πειρατές και να εφαρμόσουν το β.
Η λύση αυτή προκρίνεται από τους γερμανούς βιομήχανους που φυσικά θεωρούν την ευρωζώνη κόρη οφθαλμού σε αντίθεση με τους τραπεζίτες που προκρίνουν το α.

Ο μόνος κερδισμένος, αν δεν σκάσει η ευρωζώνη μέχρι τον Νοέμβριο, είναι ο μαυρούκος, μιας και όταν Ρόμνεϊ και τιπαρτίστας λένε για λιτότητα πέφτει το κράξιμο της αλεπούς.
Τι ευρωζώνη θα καταντήσουν και εκεί;

iek
17-08-12, 01:35
Ποιο προγραμμα ειναι λαθος; Αυτο που αρνουνται να εφαρμοζσουνε οι Ελληνες εδω και δυο χρονια;

¨Η ειναι μαλακες οι Γερμανοι και οι λοιποι ξενοι να μην καταλαβαινουνε πού υπαρχει λαθος (αν υπαρχει) και πού οι Ελληνες εχουνε αδρανησει;Το να βγουνε καποιοι οικονομικοι υπολογισμοι λαθος ειναι φυισλογικο...Στη βρετανια η τραπεζα της Αγγλιας εχει αλλαξει προβλεψεις παμπολλες φορες τα τελευταια 2-3 χρονια..

Δεν ειναι εκει το προβλημα..

Το προβλημα ειναι οτι οι Ελληνες ανρουνται να ζησουνε με οποιοδηποτε αλλο τροπο περα απο αυτους που τους ειχανε κακομαθει οι Ελληνες πολιτικοι τα τελευταια 30 χρονια..

Το διλημμα παραμενει για τη χωρα: ή αλλαζει ή βουλιαζει και χωρις το ευρωσωσιβιο..

aljawn
17-08-12, 02:46
Το πρόγραμμα ήταν λάθος από την αρχή, γιατί δεν έλαβε υπόψη του την υφεσιακή παράμετρο. Η Ελλάδα είχε πίσω της ήδη τρία χρόνια ύφεσης, ενώ και το διεθνές περιβάλλον ταλανιζόταν ακόμα από την χρηματοπιστωτική κρίση που είχε ξεσπάσει το 2008. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ή προσπαθείς να εφαρμόσεις κεϋνσιανές προσεγγίσεις ή το ρίχνεις στην λιτότητα και κάνεις το σταυρό σου. Οι γερμανοί, αφενός λόγω συμπλεγματικών αναμνήσεων του μεσοπολέμου, αφετέρου γιατί δεν θα ήταν αυτοί τα θύματα, προτίμησαν το δεύτερο.

Ασχέτως του τι μας σερβίρουν οι διάφοροι όψιμοι νεοφίλ, το μνημόνιο ήταν τόσο κακοσχεδιασμένο και πρόχειρο, που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι πρόκειται για πολιτική και οικονομική αστοχία. Ο ίδιος ο Ρουμελιώτης ομολόγησε πρόσφατα ότι είχε διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι το σχέδιο ήταν a priori αποτυχημένο, αλλά το παιντί αποφάσισε για δικούς του λόγους να το εφαρμόσει. Επίσης, τα ίδια τα στελέχη του ΔΝΤ παραδέχθηκαν ότι επί της ουσίας δεν υπήρξε εκπόνηση νέου σχεδίου, αλλά συρραφή παλαιότερων από την Αργεντινή, την Γουατεμάλα και ποιος ξέρει που αλλού, ενώ έχουμε και ομολογία των ελλήνων πολιτικών δια στόματος Χρυσοχοΐδη ότι δεν μπήκαν καν στον κόπο να το διαβάσουν. Ε λοιπόν, δεν είναι τυχαίο ότι ως γονατογραφία έχει ήδη συμπληρωθεί και αναθεωρηθεί με μεσοπρόθεσμα, μνημόνια 2 κτλ.

Όλα τα παραπάνω είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα, τα οποία όσο και να προσπαθεί να αντικρούσει ή να "ερμηνεύσει" ο Economist ή ο ΣΚΑΙ, δεν αλλάζουν.

Από εκεί και πέρα, διαφωνώ με το "κάποιοι λάθος οικονομικοί υπολογισμοί" γιατί συγνώμη ρε Ηλία, αλλά δεν έχω υπόψη μου κάποιον σωστό οικονομικό υπολογισμό της τρόικα. Αν γνωρίζεις εσύ, παράθεσε τον. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους γερμανούς. Ο Σόιμπλε μας διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι το πρόβλημα είναι της Ελλάδας και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης, και τώρα πήρε φωτιά ο κώλος τους. Αν δε το διακύβευμα δεν ήταν η δική μου χώρα, με χαρά θα περίμενα την αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη για να φάνε και εκεί το καυλί τους, μπας και βάλουν μυαλό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μου κάνει εντύπωση που ενώ οι ίδιοι οι γερμανοί κοιτάζουν πως θα παραδεχθούν το λάθος τους, οι έλληνες φιλομνημονιακοί συνεχίζουν να πιπιλάνε ακόμα τις ίδιες μαλακίες.

VALVERDES_7
17-08-12, 07:45
Ποιο προγραμμα ειναι λαθος; Αυτο που αρνουνται να εφαρμοζσουνε οι Ελληνες εδω και δυο χρονια;

¨Η ειναι μαλακες οι Γερμανοι και οι λοιποι ξενοι να μην καταλαβαινουνε πού υπαρχει λαθος (αν υπαρχει) και πού οι Ελληνες εχουνε αδρανησει;Το να βγουνε καποιοι οικονομικοι υπολογισμοι λαθος ειναι φυισλογικο...Στη βρετανια η τραπεζα της Αγγλιας εχει αλλαξει προβλεψεις παμπολλες φορες τα τελευταια 2-3 χρονια..

Δεν ειναι εκει το προβλημα..

Το προβλημα ειναι οτι οι Ελληνες ανρουνται να ζησουνε με οποιοδηποτε αλλο τροπο περα απο αυτους που τους ειχανε κακομαθει οι Ελληνες πολιτικοι τα τελευταια 30 χρονια..

Το διλημμα παραμενει για τη χωρα: ή αλλαζει ή βουλιαζει και χωρις το ευρωσωσιβιο..

Aρνούνται να ζήσουν με 300 ευρώ μισθό?Περίεργο:whis:

Και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να διώξεις τίποτα δεν θα καταφέρεις διότι η χώρα δεν είναι ανταγωνιστική απέναντι στους άμεσα ανταγωνιστές της.

Δραχμούλα και πάλι δραχμούλα και ας καταλάβουμε ότι αυτή η χώρα έχει μόνο τουρισμό και αγροτιά.Και με σκληρό νόμισμα δουλειά δεν γίνεται.
Σιγά σιγά η χώρα θα αποκτήσει και άλλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.Αυτά δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη.

Το σχέδιο της τροικας είναι να αποκτήσει η Ελλάδα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πηγαίνοντας τους μισθούς στα τάρταρα:whatever:

VALVERDES_7
17-08-12, 07:48
Ανέκδοτο λέμε θα γίνουμε.Γελάνε όλοι μαζί μας με αυτά που μας κάνουν και με αυτά που εμείς οι ίδιοι αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας.

iek
17-08-12, 09:55
Το πρόγραμμα ήταν λάθος από την αρχή, γιατί δεν έλαβε υπόψη του την υφεσιακή παράμετρο. Η Ελλάδα είχε πίσω της ήδη τρία χρόνια ύφεσης, ενώ και το διεθνές περιβάλλον ταλανιζόταν ακόμα από την χρηματοπιστωτική κρίση που είχε ξεσπάσει το 2008. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ή προσπαθείς να εφαρμόσεις κεϋνσιανές προσεγγίσεις ή το ρίχνεις στην λιτότητα και κάνεις το σταυρό σου. Οι γερμανοί, αφενός λόγω συμπλεγματικών αναμνήσεων του μεσοπολέμου, αφετέρου γιατί δεν θα ήταν αυτοί τα θύματα, προτίμησαν το δεύτερο.

Ασχέτως του τι μας σερβίρουν οι διάφοροι όψιμοι νεοφίλ, το μνημόνιο ήταν τόσο κακοσχεδιασμένο και πρόχειρο, που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι πρόκειται για πολιτική και οικονομική αστοχία. Ο ίδιος ο Ρουμελιώτης ομολόγησε πρόσφατα ότι είχε διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι το σχέδιο ήταν a priori αποτυχημένο, αλλά το παιντί αποφάσισε για δικούς του λόγους να το εφαρμόσει. Επίσης, τα ίδια τα στελέχη του ΔΝΤ παραδέχθηκαν ότι επί της ουσίας δεν υπήρξε εκπόνηση νέου σχεδίου, αλλά συρραφή παλαιότερων από την Αργεντινή, την Γουατεμάλα και ποιος ξέρει που αλλού, ενώ έχουμε και ομολογία των ελλήνων πολιτικών δια στόματος Χρυσοχοΐδη ότι δεν μπήκαν καν στον κόπο να το διαβάσουν. Ε λοιπόν, δεν είναι τυχαίο ότι ως γονατογραφία έχει ήδη συμπληρωθεί και αναθεωρηθεί με μεσοπρόθεσμα, μνημόνια 2 κτλ.

Όλα τα παραπάνω είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα, τα οποία όσο και να προσπαθεί να αντικρούσει ή να "ερμηνεύσει" ο Economist ή ο ΣΚΑΙ, δεν αλλάζουν.

Από εκεί και πέρα, διαφωνώ με το "κάποιοι λάθος οικονομικοί υπολογισμοί" γιατί συγνώμη ρε Ηλία, αλλά δεν έχω υπόψη μου κάποιον σωστό οικονομικό υπολογισμό της τρόικα. Αν γνωρίζεις εσύ, παράθεσε τον. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους γερμανούς. Ο Σόιμπλε μας διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι το πρόβλημα είναι της Ελλάδας και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης, και τώρα πήρε φωτιά ο κώλος τους. Αν δε το διακύβευμα δεν ήταν η δική μου χώρα, με χαρά θα περίμενα την αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη για να φάνε και εκεί το καυλί τους, μπας και βάλουν μυαλό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μου κάνει εντύπωση που ενώ οι ίδιοι οι γερμανοί κοιτάζουν πως θα παραδεχθούν το λάθος τους, οι έλληνες φιλομνημονιακοί συνεχίζουν να πιπιλάνε ακόμα τις ίδιες μαλακίες.


Οι Κευνσιανες προσεγγισεις που λες σημαινουνε πρακτικα να διατηρηθει το ελλειμα για περισσοτερα χρονια κα να μας δωσουνε ακομη περισσοτερα δανεικα. Αυτο σημαινει για να ξερουμε γιατι μιλαμε....Εν μεσω διεθνους κρισης λοιπον που πολλα κρατη ακομη και δανειστες μας εχουνε προβλημα να δανειστουνε σε λογικα επιτοκια ειναι αναμενομενο να μην θελουνε να μας δωσουνε αυτα που ζηταμε..

Κατα τα λοιπα το προγραμμα ποτε δεν εφαρμοστηκε ολοκληρο. Το ελλειμα θα ητανε πολυ χαμηλοτερο και ισως να ειχε κλεισει αν ειχανε πχ κανει ιδιωτικοποιησεις. Και εχουμε εξξηγησει πολλες φορες γιατι:
1. Ιδιωτικοποιηση φερνει νεο χρημα στην οικονομια επ'εξω
2. Βαζει λεφτα στα ταμεια.
3. Μειωνει αμεσα την αναγκη για χαρατσια με αποτελεσμα να μην τραβιεται χρημα απο την οικονομια μεχω εκτακτων φορων
4. Δημιουργει θεσεις εργασιας.

Απλα τα πραγματα...Τα κανανε; οχι...
απο τη στιγμη που δεν τα κανανε δεν δικαιουνται κατα τη γνωμη μου να διαμαρτυρονται....Γι'αυτο εξαλλου και οι ξενοι μας συχτιριζουνε...Μονον εμας αι οχι και τους Πορτογαλλους ή τους Ιρλανδους..

Οι Γερμανοι δεν ξερω αν θα παραδεχτουνε το λαθος τους, αυτο που ξερω ειναι οτι εδω και 2.5 χρονια στην Ελλαδα αρνουνται να παραδεχτουνε οποιαδηποτε ευθυνη για τη χρεοκοπια...Εχουμε το πρωτοφανες φαινομενο ο χρεοκοπημενος να δηλωνει οτι δεν φταιει, αλλα οτι του φταινε ολοι οι αλλοι..Κι ας του λενε ακομη και οι κινεζοι και οι Ρωσοι οτι πρεπει να γινουνε μεταρρυθμισεις στη χωρα...

[Only registered and activated users can see links]

Αν νομιζεις οτι με αυτη τη λογικη ή περιμενοντας πχ να απολογηθει η Γερμανια θα βγει η Ελλαδα απο την κριση θα περιμενεις πολλα πολλα χρονια.

Οι οικονομικοι υπολογισμοι της τροικας αρκετοι βγηκανε..Το ελλειμα μειωθηκε σημαντικα (που ητανε βασικος στοχος). Η υφεση ως ενα βαθμο τροφοδοτειται και απο το διεθνες περιβαλλον το οποιο δεν ελεγχει η τροικα...Αυτο ισχυει και για αλλα κρατη..

iek
17-08-12, 09:57
Aρνούνται να ζήσουν με 300 ευρώ μισθό?Περίεργο:whis:

Και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να διώξεις τίποτα δεν θα καταφέρεις διότι η χώρα δεν είναι ανταγωνιστική απέναντι στους άμεσα ανταγωνιστές της.

Δραχμούλα και πάλι δραχμούλα και ας καταλάβουμε ότι αυτή η χώρα έχει μόνο τουρισμό και αγροτιά.Και με σκληρό νόμισμα δουλειά δεν γίνεται.
Σιγά σιγά η χώρα θα αποκτήσει και άλλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.Αυτά δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη.

Το σχέδιο της τροικας είναι να αποκτήσει η Ελλάδα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πηγαίνοντας τους μισθούς στα τάρταρα:whatever:

Αν θα εχεις δραχμουλα δηλαδη δεν θα πανε οι μισθοι στα 300 ευρω και ακομα πιο κατω;Μαλλον δεν τα ξερεις καλα..
Δραχμουλα ειχαμε σχεδον για 180 χρονια...Ειχαμε πηξει στην προοδο τι να σου πω..

dimace
17-08-12, 10:09
Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, τόνισε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Έρκι Τουομιόγια. Ο Τουομιόγια δήλωσε πως οι Φινλανδοί έχουν προετοιμαστεί για τη διάλυση της ευρωζώνης με ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο».

«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος είτε ο Βορράς θα αποχωρίσουν, γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.

«Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διάλυση της ευρωζώνης θα μπορούσε να κάνει ισχυρότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα» κατέληξε ο Τουομιόγια.

Επισκέφτηκα την Φινλανδία το 1980 για πρώτη φορά σε ολοήμερη εκδρομή από το Λένινγκραντ.
Από τότε, λόγω γειτνίασης, είχα την ευκαιρία να το κάνω μερικές φορές ακόμη.
Μιλάμε για κράτος ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ, πολύ καλύτερο από τη Γερμανία.
Αυτό σημαίνει πως έχουν ΚΑΛΟΥΣ πολιτικούς.
Αν λοιπόν ο ΥΠΕΞ της χώρας λέει τα παραπάνω, οφείλω να τα πάρω στα σοβαρά και να παραδεχθώ
πως κάτι πάει ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ. Τόσο πολύ που θέλει γκρέμισμα ή ριζική ανακατασκευή.

aljawn
17-08-12, 10:30
Εντάξει, κατάλαβα, πάλι εμείς φταίμε που δεν γίναμε σταχανοβίτες για να επαληθεύσουμε τα κόμπλεξ των άλλων.

Τέσπα, το έχω γράψει και προηγουμένως, τα νεοφίλ παραμύθια του στυλ η καλή τρόικα και οι κακοί έλληνες μας τελείωσαν και τώρα βλέπουμε τους δράκους.
Η τρόικα είναι απολύτως υπεύθυνη για την εφαρμογή του προγράμματος και συνεπώς για το επιλεχθέν μείγμα πολιτικής και για τις επιδόσεις.
Αν δεν μπορούν τα παλικάρια, να πάνε σπίτια τους. Κάποιοι παίρνουν και μισό μύριο (αφορολόγητο!) το χρόνο για να κάνουν οριζόντιες περικοπές.

Η όλη ιστορία μου θυμίζει διαμάχες με κουκούδια την εποχή μετά την πτώση του τείχους. Όταν τους έλεγες για τα εγκλήματα των Μάο, Στάλιν, Πολ Ποτ κα, αν δεν ήταν της φραξιάς (οπότε θα σου έλεγαν ότι και καλά έκαναν και ήταν λαιμοί που ήθελαν το κονσερβοκούτι τους) , θα σου απαντούσαν με την γνωστή επωδό "ναι, εντάξει, έγιναν κάποια λαθάκια, αλλά άλλα έλεγε ο θείος Κάρολος και ο κομμουνισμός είναι η μόνη λύση...

aljawn
17-08-12, 10:31
Η Λέγκα του Βορά δήλωσε ότι θα ζητήσει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ιταλίας στην ευρωζώνη.

sirkostas
17-08-12, 10:57
Aρνούνται να ζήσουν με 300 ευρώ μισθό?Περίεργο:whis:

Και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να διώξεις τίποτα δεν θα καταφέρεις διότι η χώρα δεν είναι ανταγωνιστική απέναντι στους άμεσα ανταγωνιστές της.

Δραχμούλα και πάλι δραχμούλα και ας καταλάβουμε ότι αυτή η χώρα έχει μόνο τουρισμό και αγροτιά.Και με σκληρό νόμισμα δουλειά δεν γίνεται.
Σιγά σιγά η χώρα θα αποκτήσει και άλλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.Αυτά δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη.

Το σχέδιο της τροικας είναι να αποκτήσει η Ελλάδα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πηγαίνοντας τους μισθούς στα τάρταρα:whatever:Πες μου ΜΙΑ χώρα που να βασίζεται στην αγροτιά και να έχει έστω ανεκτό βιοτικό επίπεδο ζωής.

Αν είναι δυνατόν να περιμένουμε να στυλωθούμε οικονομικά με τα φασόλια Καστοριάς και τα μήλα Ζαγοράς. Αν είναι δυνατόν. Το πολύ πολύ να ρίξουμε καμιά κούφια.

Σου το έγραψε πριν μέρες ο Ηλίας, ότι μόνο η μεταποίηση φέρνει λεφτά και θέσεις εργασίας. Αλλά αυτό προυποθέτει επένδυση σοβαρών ποσών και δε γίνεται με δραχμές. Θα θες να στήσεις ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ντομάτας πχ και θα πας ν' αγοράσεις τα μηχανήματα από τους γιαπωνέζους με....δραχμές? Θα σε πάνε κατευθείαν στη Φουκουσίμα και θα σε τσιμεντάρουν μες στον αντιδραστήρα που εξεράγη.

nbqgr
17-08-12, 10:59
Η Λέγκα του Βορά δήλωσε ότι θα ζητήσει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ιταλίας στην ευρωζώνη.

Όλο το φασισταριό Εθνικιστικό - Αριστερό έχει φαγωθεί

iek
17-08-12, 10:59
Εντάξει, κατάλαβα, πάλι εμείς φταίμε που δεν γίναμε σταχανοβίτες για να επαληθεύσουμε τα κόμπλεξ των άλλων.

Τέσπα, το έχω γράψει και προηγουμένως, τα νεοφίλ παραμύθια του στυλ η καλή τρόικα και οι κακοί έλληνες μας τελείωσαν και τώρα βλέπουμε τους δράκους.
Η τρόικα είναι απολύτως υπεύθυνη για την εφαρμογή του προγράμματος και συνεπώς για το επιλεχθέν μείγμα πολιτικής και για τις επιδόσεις.
Αν δεν μπορούν τα παλικάρια, να πάνε σπίτια τους. Κάποιοι παίρνουν και μισό μύριο (αφορολόγητο!) το χρόνο για να κάνουν οριζόντιες περικοπές.

Η όλη ιστορία μου θυμίζει διαμάχες με κουκούδια την εποχή μετά την πτώση του τείχους. Όταν τους έλεγες για τα εγκλήματα των Μάο, Στάλιν, Πολ Ποτ κα, αν δεν ήταν της φραξιάς (οπότε θα σου έλεγαν ότι και καλά έκαναν και ήταν λαιμοί που ήθελαν το κονσερβοκούτι τους) , θα σου απαντούσαν με την γνωστή επωδό "ναι, εντάξει, έγιναν κάποια λαθάκια, αλλά άλλα έλεγε ο θείος Κάρολος και ο κομμουνισμός είναι η μόνη λύση...

δεν μου απαμτησες σε δυο πραγματα:
1. Γιατι αφου εμεις κανουμε ο,τι λεει η τροικα μας συχτιριζουνε διεθνως σε αντιθεση πχ με Πορτογαλια ή Ιρλανδια; Ανθελληνες ειναι;
2.Αφου πιο πανω οπως λες αντεγραψαν προγραμματα απο Αργεντινη, Λατινικη Αμερικη κλπ γιατι δεν εχυμε δει πουθενα μειωση του δημοσιου οπως σε εκεινες τις χωρες; Γιατι δεν εχουμε δει καμια ιδωιτικοποιηση που ειναι η σιμαια συνηθως του ΔΝΤ;

sirkostas
17-08-12, 11:01
Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, τόνισε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Έρκι Τουομιόγια. Ο Τουομιόγια δήλωσε πως οι Φινλανδοί έχουν προετοιμαστεί για τη διάλυση της ευρωζώνης με ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο».

«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος είτε ο Βορράς θα αποχωρίσουν, γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.

«Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διάλυση της ευρωζώνης θα μπορούσε να κάνει ισχυρότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα» κατέληξε ο Τουομιόγια.

Επισκέφτηκα την Φινλανδία το 1980 για πρώτη φορά σε ολοήμερη εκδρομή από το Λένινγκραντ.
Από τότε, λόγω γειτνίασης, είχα την ευκαιρία να το κάνω μερικές φορές ακόμη.
Μιλάμε για κράτος ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ, πολύ καλύτερο από τη Γερμανία.
Αυτό σημαίνει πως έχουν ΚΑΛΟΥΣ πολιτικούς.
Αν λοιπόν ο ΥΠΕΞ της χώρας λέει τα παραπάνω, οφείλω να τα πάρω στα σοβαρά και να παραδεχθώ
πως κάτι πάει ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ. Τόσο πολύ που θέλει γκρέμισμα ή ριζική ανακατασκευή.Μάλλον έχουν κόσμο που ψηφίζει καλούς πολιτικούς κι όχι με γνώμονα ποιος θα διορίσει το παιδί τους κλητήρα στα δικαστήρια του Τάμπερε.

iek
17-08-12, 11:02
Πες μου ΜΙΑ χώρα που να βασίζεται στην αγροτιά και να έχει έστω ανεκτό βιοτικό επίπεδο ζωής.

Αν είναι δυνατόν να περιμένουμε να στυλωθούμε οικονομικά με τα φασόλια Καστοριάς και τα μήλα Ζαγοράς. Αν είναι δυνατόν. Το πολύ πολύ να ρίξουμε καμιά κούφια.

Σου το έγραψε πριν μέρες ο Ηλίας, ότι μόνο η μεταποίηση φέρνει λεφτά και θέσεις εργασίας. Αλλά αυτό προυποθέτει επένδυση σοβαρών ποσών και δε γίνεται με δραχμές. Θα θες να στήσεις ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ντομάτας πχ και θα πας ν' αγοράσεις τα μηχανήματα από τους γιαπωνέζους με....δραχμές? Θα σε πάνε κατευθείαν στη Φουκουσίμα και θα σε τσιμεντάρουν μες στον αντιδραστήρα που εξεράγη.


Θα εξαγουμε φασολια και ντοματες ρε συ Κωστα...Ξερεις τι πλουτο φαινουνε αυτα;:-P

aljawn
17-08-12, 11:02
Μεταποίηση σοβαρή δεν είχε ποτέ η Ελλάδα. Δεν την βοήθησε ούτε η γεωγραφία, ούτε οι πρώτες ύλες, ούτε η ιστορία. Όταν οι άλλοι έφτιαχναν βιομηχανίες, εμείς κοιτάζαμε πως θα γλιτώσουμε από τους τούρκους.

Η γεωργία πάντως είναι μια χαρά για αρχή. Σαφέστατα και δεν θα γίνεις πλούσιος, αλλά τουλάχιστον θα έχεις επισιτιστική επάρκεια. Και πάνω στην γεωργία μπορείς να χτίσεις και τους άλλους τομείς.
Αν και οι έλληνες γενικά τα λεφτά τα έβγαζαν από το εμπόριο και την ναυτιλία.

differance
17-08-12, 11:02
Επ, τα φασόλια είναι Πρεσπών, μη μας τα κλέβετε :s6vhaha:

sirkostas
17-08-12, 11:03
Εντάξει, κατάλαβα, πάλι εμείς φταίμε που δεν γίναμε σταχανοβίτες για να επαληθεύσουμε τα κόμπλεξ των άλλων.

Τέσπα, το έχω γράψει και προηγουμένως, τα νεοφίλ παραμύθια του στυλ η καλή τρόικα και οι κακοί έλληνες μας τελείωσαν και τώρα βλέπουμε τους δράκους.
Η τρόικα είναι απολύτως υπεύθυνη για την εφαρμογή του προγράμματος και συνεπώς για το επιλεχθέν μείγμα πολιτικής και για τις επιδόσεις.
Αν δεν μπορούν τα παλικάρια, να πάνε σπίτια τους. Κάποιοι παίρνουν και μισό μύριο (αφορολόγητο!) το χρόνο για να κάνουν οριζόντιες περικοπές.

Η όλη ιστορία μου θυμίζει διαμάχες με κουκούδια την εποχή μετά την πτώση του τείχους. Όταν τους έλεγες για τα εγκλήματα των Μάο, Στάλιν, Πολ Ποτ κα, αν δεν ήταν της φραξιάς (οπότε θα σου έλεγαν ότι και καλά έκαναν και ήταν λαιμοί που ήθελαν το κονσερβοκούτι τους) , θα σου απαντούσαν με την γνωστή επωδό "ναι, εντάξει, έγιναν κάποια λαθάκια, αλλά άλλα έλεγε ο θείος Κάρολος και ο κομμουνισμός είναι η μόνη λύση...Θεωρείς ότι προ μνημονίου δηλαδή πηγαίναμε πρίμα ως χώρα και τώρα ζούμε μόνο τ' αποτελέσματα των κακών επιλογών της Τρόικας?

sirkostas
17-08-12, 11:04
Επ, τα φασόλια είναι Πρεσπών, μη μας τα κλέβετε :s6vhaha:Τι λες? Στη συσκευασία λέει φασόλια Καστοριάς.

[Only registered and activated users can see links]

differance
17-08-12, 11:09
[Only registered and activated users can see links]

aljawn
17-08-12, 11:09
δεν μου απαμτησες σε δυο πραγματα:
1. Γιατι αφου εμεις κανουμε ο,τι λεει η τροικα μας συχτιριζουνε διεθνως σε αντιθεση πχ με Πορτογαλια ή Ιρλανδια; Ανθελληνες ειναι;
2.Αφου πιο πανω οπως λες αντεγραψαν προγραμματα απο Αργεντινη, Λατινικη Αμερικη κλπ γιατι δεν εχυμε δει πουθενα μειωση του δημοσιου οπως σε εκεινες τις χωρες; Γιατι δεν εχουμε δει καμια ιδωιτικοποιηση που ειναι η σιμαια συνηθως του ΔΝΤ;

1. Διεθνώς δεν μας σιχτιρίζουν, αντιθέτως, αρκετοί μας βλέπουν πλέον και με συμπάθεια. Οι γερμανοί πάλι (και όχι όλοι) με τους δορυφόρους, γουστάρουν να τα χώνουν σε μας, αφενός για να δείξουν ότι δεν έχουν ευθύνη, αφετέρου για να συντηρούν την κρίση.
2. Μείωση των δαπανών του δημοσίου δεν είναι οι περικοπές σε μισθούς/συντάξεις; Μείωση δεν είναι το πετσόκομμα του ΠΔΕ, των κοινωνικών παροχών και η διάλυση υγείας/παιδείας;

aljawn
17-08-12, 11:12
Θεωρείς ότι προ μνημονίου δηλαδή πηγαίναμε πρίμα ως χώρα και τώρα ζούμε μόνο τ' αποτελέσματα των κακών επιλογών της Τρόικας?

Δεν είπα ότι πηγαίναμε πρίμα. Είχαμε ήδη κάποια χρόνια ύφεση. Καμία σχέση με τώρα όμως.

sirkostas
17-08-12, 11:17
Μεταποίηση σοβαρή δεν είχε ποτέ η Ελλάδα. Δεν την βοήθησε ούτε η γεωγραφία, ούτε οι πρώτες ύλες, ούτε η ιστορία. Όταν οι άλλοι έφτιαχναν βιομηχανίες, εμείς κοιτάζαμε πως θα γλιτώσουμε από τους τούρκους.

Η γεωργία πάντως είναι μια χαρά για αρχή. Σαφέστατα και δεν θα γίνεις πλούσιος, αλλά τουλάχιστον θα έχεις επισιτιστική επάρκεια. Και πάνω στην γεωργία μπορείς να χτίσεις και τους άλλους τομείς.
Αν και οι έλληνες γενικά τα λεφτά τα έβγαζαν από το εμπόριο και την ναυτιλία.Και πως θα συναγωνιστούμε τις τιμές των ξένων στα αγροτικά προιόντα? Οταν οι πατάτες Αιγύπτου κοστίζουν το μισό από τις ελληνικές στο μανάβικο, πως θα πεις στη νοικοκυρά που ίσα ίσα τα φέρνει βόλτα να προτιμήσει τις ελληνικές από τις αιγυπτιακές?

Αυτό για το επισιτιστικό πρόβλημα που λες.

Και το έχω ξαγαγράψει εδώ μέσα, αλλά μάλλον δεν το διάβασε κανείς, ότι η γεωργία πλέον είναι μια σοβαρη υπόθεση που απαιτεί ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ και ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Οι σκηνές που βλέπαμε στις ταινίες του Κούρκουλου που καλλιέργεια γης σήμαινε εργάτης με τσαπί στον ώμο κι ένα μουλάρι που έσερνε ένα αλέτρι ΠΕΡΑΣΑΝ. Πλέον για να θεωρηθείς επαγγελματίας αγρότης χρειάζεσαι πανάκριβα γεωργικά μηχανήματα, φυτοφάρμακα και λιπάσματα.

sirkostas
17-08-12, 11:18
Δεν είπα ότι πηγαίναμε πρίμα. Είχαμε ήδη κάποια χρόνια ύφεση. Καμία σχέση με τώρα όμως.Το τώρα είναι η λογική συνέχεια. Η στρόφιγγα των δανεικών που συντηρούσαν τη πλαστή εικόνα της "Ισχυρής Ελλάδας" του Σημίτη θα έκλεινε νομοτελειακά.

iek
17-08-12, 11:33
1. Διεθνώς δεν μας σιχτιρίζουν, αντιθέτως, αρκετοί μας βλέπουν πλέον και με συμπάθεια. Οι γερμανοί πάλι (και όχι όλοι) με τους δορυφόρους, γουστάρουν να τα χώνουν σε μας, αφενός για να δείξουν ότι δεν έχουν ευθύνη, αφετέρου για να συντηρούν την κρίση.
2. Μείωση των δαπανών του δημοσίου δεν είναι οι περικοπές σε μισθούς/συντάξεις; Μείωση δεν είναι το πετσόκομμα του ΠΔΕ, των κοινωνικών παροχών και η διάλυση υγείας/παιδείας;

1. Ποιοι ειναι αυτοι που μας βλεπουνε με συμπαθεια και που ΚΥΡΙΩΣ μας λενε να συνεχισουμε να ζουμε οπως ζουσαμε; Ποια χωρα; Φερε παραδειγματα.
2.ΟΙ συνολικες δαπανες ειχανε ελαχιστη μειωση ενω δεν αντιμετωπιστηκανε ακομη οι βασικες αιτιες της χρεοκπιας δηλαδη τα ελλειματα των ΔΕΚΟ. Οι οποιες ΔΕΚΟ εντωμεταξυ συπεριφερονται ως κρατος εν κρατει αρνουμενες εστω να εφαρσμοσουνε τις περικοπες των προηγουμενων ετων..

Για την παιδεια, επειδη το θεμα το θεωρω σημαντικο, αυτη τη στιγμη απασχολουνται 200.000!!!! ατομα. Για ποια διαλυση μιλαμε;
Οταν πηγαιναμε εμεις στο σχολειο απασχολουνταν πολυ λιγοτεροι και μαθαιναμε πολλα περισσοτερα γραμματα...Τωρα, και με λιγοτερους μαθητες, λογω της δημογραφιας, εχουμε γεμισει δασκαλους και καθηγητες και ζητανε κι αλλους! Εντωμεταξυ εχουνε στην παιδεια 7500 αποσπασμενους (!!!!) και βεβαιως οσοι ειναι 50 και ανω ειναι ζητημα αν διδασκουνε 5-6 ωρες την εβδομαδα...

ΜΗ μου λες λοιπον για την παιδεια και την τροικα..

Οσο για την υγεια, να παψουνε οι γιατροι και τα λοιπα λαμογια να κλεβουνε υλικα απο τα νοσοκομεια και οι διοικητικοι να υπογραφουνε με ανταλλαγμα μιζες υπερτιμολογημενες προμηθειες και ολα θα πανε πριμα..

aljawn
17-08-12, 11:38
Και πως θα συναγωνιστούμε τις τιμές των ξένων στα αγροτικά προιόντα? Οταν οι πατάτες Αιγύπτου κοστίζουν το μισό από τις ελληνικές στο μανάβικο, πως θα πεις στη νοικοκυρά που ίσα ίσα τα φέρνει βόλτα να προτιμήσει τις ελληνικές από τις αιγυπτιακές?

Αυτό για το επισιτιστικό πρόβλημα που λες.

Και το έχω ξαγαγράψει εδώ μέσα, αλλά μάλλον δεν το διάβασε κανείς, ότι η γεωργία πλέον είναι μια σοβαρη υπόθεση που απαιτεί ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ και ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Οι σκηνές που βλέπαμε στις ταινίες του Κούρκουλου που καλλιέργεια γης σήμαινε εργάτης με τσαπί στον ώμο κι ένα μουλάρι που έσερνε ένα αλέτρι ΠΕΡΑΣΑΝ. Πλέον για να θεωρηθείς επαγγελματίας αγρότης χρειάζεσαι πανάκριβα γεωργικά μηχανήματα, φυτοφάρμακα και λιπάσματα.

Επισιτιστική επάρκεια σημαίνει να μπορείς με την παραγωγή σου να υποστηρίζεις τον πληθυσμό σου. Αυτή την στιγμή εισάγεις τα πάντα από το εξωτερικό, αφενός γιατί οι ποσοστώσεις σε γάμησαν, αφετέρου διότι με το ακριβό ευρώ και τους ανύπαρκτους δασμούς, σου έρχονται πιο φτηνά.

aljawn
17-08-12, 11:40
Το τώρα είναι η λογική συνέχεια. Η στρόφιγγα των δανεικών που συντηρούσαν τη πλαστή εικόνα της "Ισχυρής Ελλάδας" του Σημίτη θα έκλεινε νομοτελειακά.

Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Ούτε η ευρωζώνη. Φυσικά και η στρόφιγγα των δανεικών θα έκλεινε, αλλά άλλο αυτό και άλλο να βρεθούμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ.
Όπως το παιντί με τις παλινωδίες του μετέτρεψε μια κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού, έτσι και οι γερμανοί μετέτρεψαν μια οικονομική κρίση και κρίση αξιοπιστίας (των άλλων).

sirkostas
17-08-12, 11:48
Επισιτιστική επάρκεια σημαίνει να μπορείς με την παραγωγή σου να υποστηρίζεις τον πληθυσμό σου. Αυτή την στιγμή εισάγεις τα πάντα από το εξωτερικό, αφενός γιατί οι ποσοστώσεις σε γάμησαν, αφετέρου διότι με το ακριβό ευρώ και τους ανύπαρκτους δασμούς, σου έρχονται πιο φτηνά.Οταν για να παράγεις ένα κιλό γάλα πληρώνεις 30 σεντς ενώ για να τ' αγοράσεις έτοιμο από το εξωτερικό πληρώνεις 10, εσύ τι θα επέλεγες για να ταίσεις τον πληθυσμό της χώρας?

Και μην έχεις αυταπάτες πως με επιστροφή στη δραχμή θα πέσουν τα κοστολόγια στη γεωργία και στη κτηνοτροφία κι ο καταναλωτής θα απολαμβάνει φθηνά προιόντα. Θα πηγαίνει πχ ο τυροκόμος ν' αγοράσει μηχανήματα για το τυροκομείο του και θα χρειάζεται ένα τσουβάλι δραχμές τις οποίες θα πρέπει να δώσει για ν' αγοράσει ευρώ η δολλάρια πρώτα. Ολα αυτά θα μετακυλιθούν στη τελική τιμή του προιόντος, της φέτας στο συγκεκριμένο παράδειγμα.

aljawn
17-08-12, 11:51
1. Ποιοι ειναι αυτοι που μας βλεπουνε με συμπαθεια και που ΚΥΡΙΩΣ μας λενε να συνεχισουμε να ζουμε οπως ζουσαμε; Ποια χωρα; Φερε παραδειγματα.

Ξεκίνα από εδώ: [Only registered and activated users can see links]


2.ΟΙ συνολικες δαπανες ειχανε ελαχιστη μειωση ενω δεν αντιμετωπιστηκανε ακομη οι βασικες αιτιες της χρεοκπιας δηλαδη τα ελλειματα των ΔΕΚΟ. Οι οποιες ΔΕΚΟ εντωμεταξυ συπεριφερονται ως κρατος εν κρατει αρνουμενες εστω να εφαρσμοσουνε τις περικοπες των προηγουμενων ετων..

Για την παιδεια, επειδη το θεμα το θεωρω σημαντικο, αυτη τη στιγμη απασχολουνται 200.000!!!! ατομα. Για ποια διαλυση μιλαμε;
Οταν πηγαιναμε εμεις στο σχολειο απασχολουνταν πολυ λιγοτεροι και μαθαιναμε πολλα περισσοτερα γραμματα...Τωρα, και με λιγοτερους μαθητες, λογω της δημογραφιας, εχουμε γεμισει δασκαλους και καθηγητες και ζητανε κι αλλους! Εντωμεταξυ εχουνε στην παιδεια 7500 αποσπασμενους (!!!!) και βεβαιως οσοι ειναι 50 και ανω ειναι ζητημα αν διδασκουνε 5-6 ωρες την εβδομαδα...

ΜΗ μου λες λοιπον για την παιδεια και την τροικα..

Οσο για την υγεια, να παψουνε οι γιατροι και τα λοιπα λαμογια να κλεβουνε υλικα απο τα νοσοκομεια και οι διοικητικοι να υπογραφουνε με ανταλλαγμα μιζες υπερτιμολογημενες προμηθειες και ολα θα πανε πριμα..

Οι συνολικές δαπάνες προς τους πολίτες μειώθηκαν σε απίστευτα επίπεδα. Μισθοί / συντάξεις πετσοκόφτηκαν κατά μέσο όρο στα 2/3, οι προνοιακές παροχές μειώθηκαν αντίστοιχα, ενώ οι δαπάνες σε παιδεία/υγεία ακόμα περισσότερο.
Πέρσι για πρώτη φορά τα παιδιά έκαναν μάθημα σε φωτοτυπίες, ενώ σήμερα, οι καρκινοπαθείς δεν μπορούν καν να ακολουθήσουν την στοιχειώδη αγωγή: [Only registered and activated users can see links] naikes_gennane_sto_dromo_epeidh_den_exoyn_lefta.18 86752.html

Φυσικά θα σου μιλήσω για παιδεία και υγεία. Γιατί αυτές τις έχεις γαμήσει το ΔΝΤ ΟΠΟΥ έχει πάει.

dimace
17-08-12, 11:52
Μάλλον έχουν κόσμο που ψηφίζει καλούς πολιτικούς κι όχι με γνώμονα ποιος θα διορίσει το παιδί τους κλητήρα στα δικαστήρια του Τάμπερε.

Τάμμερφορς για "εμας" τους Γερμαναράδες, μέγιστε! Τάμμερφορς... ppnxoxo

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
17-08-12, 11:53
Μεταποίηση σοβαρή δεν είχε ποτέ η Ελλάδα.
σωστό παπαριές ο κλάδος....σε οτι αφορά παραγωγή προιοντων υψηλής αξίας

Δεν την βοήθησε ούτε η γεωγραφία, ούτε οι πρώτες ύλες, ούτε η ιστορία. Όταν οι άλλοι έφτιαχναν βιομηχανίες, εμείς κοιτάζαμε πως θα γλιτώσουμε από τους τούρκους
φίλε μου εδώ θα διαφωνήσω , η γεωγραφία έιναι εκπληκτική , για τις μεταφορρές , πρώτες ύλες απο τα πλουσιώτερα κράτη στον κόσμο ,ορυκτά μέταλλα γεωθερμία , αλλά αυτα θα τα μαθουμε όταν οι τύποι σαν τον Σώρος αποφασίσουν να τα εκμεταλευτουν ο Σώρος έχει κάνει αρκετές κινήσεις για το χρυσό σε Μακεδονία και Θράκη , άλλωστε χρηματοδοτης των Σκοπίων ειναι , τι γνωριζαμε για τα Ελληνικά πετρελαια , σε Αιγαιο , Ιονιο Δ.Ελλάδα και το αέριο χωρίς να συνυπολογίσουμε την γεωθερμία ? αυτά τα μαθαίνουμε τώρα διότι αυτοι που θα τα εκμεταλευτούν τώρα ανοιξαν το φάκελο Ελλάδα.


Η γεωργία πάντως είναι μια χαρά για αρχή. Σαφέστατα και δεν θα γίνεις πλούσιος, αλλά τουλάχιστον θα έχεις επισιτιστική επάρκεια. Και πάνω στην γεωργία μπορείς να χτίσεις και τους άλλους τομείς.

δεν κατάλαβες φίλε δεν είναι μία αρχη , αυτά ειναι βαρελοτα που γράφονται , γεωργία και κτηνοτροφία ειναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΣΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ,στο σούπερ επιχείρημα που διάβασα , πεστε μια χώρα που να έχει καλή οικιονομία στηριζόμενη στην αγροτική οικονομία ,
η απάντηση είναι πεστε μια χώρα πλουσια , με βιομηχανίια , με υψηλή τεχνολογία , με χρηματηστιριακή οικονομία , που να μπορεί να επβιώσει χωρίς τρόφιμα , επιχειρηματολογίες τύπου τρακτερ κλπ κλπ οσοι θελουν απαντήσιεις υπάρχει και διαδύκτιο και βιβλιογραφία να μάθουν πως λειτουργούν οι ισοτιμίες νομισμάτων τι είναι το εθνικό νόμισμα , (ειναι πιθανον οι Γερμανοι να επιστρέψουν σε αυτό πριν την κοπανησουμε εμείς που θελουμε ευρώ).Αυτα που γράφονται είναι για αρκούδες , το τρόφιμο ειναι τοσο σημαντικό που σε πολλές χώρες , χρηματηστήρια ολοκληρα και οικονομίες στηρίζονται σε αυτά .
Διατυπώθηκε η σουπερ οικονομική αποψη , η πρωτογενής παραγωγή είναι χαμηλής αξίας , τοσο ξερουν τόσα λενε , εργάστηκα σε εταιρεία πρώτων ΥΛΩΝ βιομηχανικών ορυκτών , η Βιομηχανια που εργάστηκα είναι η ΜΟναδική Ελληνική Πολυεθνική , με απίστευτα κέρδη , ακόμη και σήμερα ,(δεν είχε λογο να προβεί σε απολύσεις με δικαιολογία την παρούσα κακή οικονομική κατάσταση , η πιθανή μέλουσα κακή οικονομική κατάσταση ) ,όσοι διατυπώνουν οτι η πρωτογενής παραγωγή δεν έχει κερδη , στερούνται γνώσεων και θέλησης να μάθουν απλά διατυπώνουν θέσεις καφενείου , μπερδεύουν το γεγονος οτι πρέπει να έχουν χαμηλο κόστος παραγωγής και να φθάσουν σε καλές τιμές στην αγορα , ο πρωτογενής κλάδος είναι σημαντικός και έχει πολλά κερδη , δεν χρειάζεται τρελή γνωση (τεχνογνωσία ) , εγώ προσωπικά στο τμημα μου εξέτασα δείγματα ορυκτών ενδιαφέροντος της εταιρείας , από ολο τον κόσμο και το εννοώ από ολη την Β.Αφρική απο την Αυστραλία την Κινα την Τουρκια (όπου έχουμε ορυχεία Ελληνικής ιδιοκτησίας), την Αυστρία την Αρμενια και άλλες πρωην Σοβιετικές Δημοκρατίες , Βραζιλία κλπ κλπ .
Για να κλείσω , αν διαβάσεις όλη την επιχειρηματολογία θα δείς οτι ολοι επιχειρηματολογουν επί της πραγματικής οικονομίας (βιομηχανία τεχνολογία προιοντα υψηλής αξίας) , και επιχειρηματολογόυν ανάλογα, να γίνουν ιδιωτικοποιησεις να μπει χρήμα τρομάρα μας , ΙΔιωτικοποιήσεις έχουν γινει και έχουν δρομολογηθεί να γίνουν , αυτοί που θα τις κάνουν είναι γνωστοί και οχι Ελληνες , αστους να περιμενουν ζεστό χρήμα και αυξηση θέσεων εργασίας (προσωπικά είμαι υπερ των ιδιωτικοποιήσεων ,αλλά μεσα από κανόνες) . Ακόμη και αυτοι που μιλούν για εφαρμογή πιστη των προγραμάτων , αλλά και ολη η Ελληνική κοινωνία δεν γνωριζει ακόμη την διακριση των οικονομιών πραγματική και χρηματηστηριακή , οι διαφορές τεραστιες η μία συμπληρώνει την άλλη , η δευτερη δεν έχει κανονες , οι ταχύτητες αλλαγής , ειναι τρομακτικές , το πλαισιο δαιδαλώδες και είναι υπευθυνη για την κατάσταση που ζουμε σημερα.
Αν δεν κατανοήσουμε την κατάσταση αυτή ,σαν χώρα θα έχουμε απόψεις , πέρί πατατούλας και διαστημοπλοίων .


Αν και οι έλληνες γενικά τα λεφτά τα έβγαζαν από το εμπόριο και την ναυτιλία.
ο μονος κλάδος που μπορει να προβλέπει ,διότι έχει μάθει να παρακολουθεί και να ελέγχει την χρηματηστηριακή οικονομία δεδομένου οτι πουτανιές στην πουτάνα δεν γίνονται ...Ξερεις το μεγάλο μας προβλημα είναι οτι οι απ έξω ξέρουν καλυτερα τις δυνατότητες της χώρας από εμάς ξέρουν και την αξία της πατάτας και της ζάχαρης και της γεωθερμίας πχ έχουν πολλά νησία μας και ηταν και μεσα στους στόχους εκμεταλευσης απο την εταιρεία .

aljawn
17-08-12, 11:54
Οταν για να παράγεις ένα κιλό γάλα πληρώνεις 30 σεντς ενώ για να τ' αγοράσεις έτοιμο από το εξωτερικό πληρώνεις 10, εσύ τι θα επέλεγες για να ταίσεις τον πληθυσμό της χώρας?

Και μην έχεις αυταπάτες πως με επιστροφή στη δραχμή θα πέσουν τα κοστολόγια στη γεωργία και στη κτηνοτροφία κι ο καταναλωτής θα απολαμβάνει φθηνά προιόντα. Θα πηγαίνει πχ ο τυροκόμος ν' αγοράσει μηχανήματα για το τυροκομείο του και θα χρειάζεται ένα τσουβάλι δραχμές τις οποίες θα πρέπει να δώσει για ν' αγοράσει ευρώ η δολλάρια πρώτα. Ολα αυτά θα μετακυλιθούν στη τελική τιμή του προιόντος, της φέτας στο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Αν το γάλα για την παραγωγή το πληρώνεις 30 σεντς, αλλά επιδοτείς ως κράτος τα 10 και έτσι το πουλάς με 20 ενώ αυτό του εξωτερικού το πληρώνεις 25, τι θα επέλεγες;

dimace
17-08-12, 11:59
Ο αδελφός aljawn (να υποθέσω Γιάννης?) έχει ωραίες απόψεις που βοηθούν το διάλογο.
Κρίμα που η σχέση μου με την οικονομία είναι όπως αυτή με την Πάρις Χίλτον και δε μπορώ
να συμμετέχω σε ικανοποιητικό βαθμό.

*πάντως, γιατί δεν έχω ξεμωραθεί ακόμη, με τη δραχμή καλά περνούσαμε. (τουλάχιστον εγώ)

iek
17-08-12, 12:02
Η χωρα δεν εχει επισιτιστικη αναγκη αυτη τη στιγμη ουτε προκειται να εχει οσο ειμαστε στην ΕΕ...

Θα εχει οταν γινουμε "ανεξαρτητοι" με την δραχμη. Μεταξυ μας αντι για δραχμη προτιμω το νομισμα της μονοπολης: ιδια αξια θα εχει και θα ειμαστε και πρωτοτυποι :-P

sirkostas
17-08-12, 12:04
Αν το γάλα για την παραγωγή το πληρώνεις 30 σεντς, αλλά επιδοτείς ως κράτος τα 10 και έτσι το πουλάς με 20 ενώ αυτό του εξωτερικού το πληρώνεις 25, τι θα επέλεγες;Οι επιδοτήσεις τελειώνουν οριστικά το 2013. Ενα ελεεινό μέτρο που κατέστρεψε τη παραγωγή ήταν και τίποτα παραπάνω.

Ειδικά τις μέρες που διανύουμε το ελληνικό κράτος είναι ανίκανο να επιδοτήσει οτιδήποτε. Ακόμα και τις αποζημιώσεις για καταστροφές από θεομηνίες αδυνατεί να δώσει. Και θα επιδοτήσει τη παραγωγή?

Ας το πάρουμε χαμπάρι. Πλέον θα εισπράττουμε για ότι παράγουμε. Οι αεριτζήδικες επιδοτήσεις πάπαλα. Οπότε θα κυριαρχήσουν στην αγορά τα φθηνά προιόντα. Κι η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα εκεί, πλην του ελαιόλαδου βέβαια που είναι η ναυαρχίδα της παραγωγής μας.

dimace
17-08-12, 12:15
.
σωστό παπαριές ο κλάδος....σε οτι αφορά παραγωγή προιοντων υψηλής αξίας

φίλε μου εδώ θα διαφωνήσω , η γεωγραφία έιναι εκπληκτική , για τις μεταφορρές , πρώτες ύλες απο τα πλουσιώτερα κράτη στον κόσμο ,ορυκτά μέταλλα γεωθερμία , αλλά αυτα θα τα μαθουμε όταν οι τύποι σαν τον Σώρος αποφασίσουν να τα εκμεταλευτουν ο Σώρος έχει κάνει αρκετές κινήσεις για το χρυσό σε Μακεδονία και Θράκη , άλλωστε χρηματοδοτης των Σκοπίων ειναι , τι γνωριζαμε για τα Ελληνικά πετρελαια , σε Αιγαιο , Ιονιο Δ.Ελλάδα και το αέριο χωρίς να συνυπολογίσουμε την γεωθερμία ? αυτά τα μαθαίνουμε τώρα διότι αυτοι που θα τα εκμεταλευτούν τώρα ανοιξαν το φάκελο Ελλάδα.


δεν κατάλαβες φίλε δεν είναι μία αρχη , αυτά ειναι βαρελοτα που γράφονται , γεωργία και κτηνοτροφία ειναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΣΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ,στο σούπερ επιχείρημα που διάβασα , πεστε μια χώρα που να έχει καλή οικιονομία στηριζόμενη στην αγροτική οικονομία ,
η απάντηση είναι πεστε μια χώρα πλουσια , με βιομηχανίια , με υψηλή τεχνολογία , με χρηματηστιριακή οικονομία , που να μπορεί να επβιώσει χωρίς τρόφιμα , επιχειρηματολογίες τύπου τρακτερ κλπ κλπ οσοι θελουν απαντήσιεις υπάρχει και διαδύκτιο και βιβλιογραφία να μάθουν πως λειτουργούν οι ισοτιμίες νομισμάτων τι είναι το εθνικό νόμισμα , (ειναι πιθανον οι Γερμανοι να επιστρέψουν σε αυτό πριν την κοπανησουμε εμείς που θελουμε ευρώ).Αυτα που γράφονται είναι για αρκούδες , το τρόφιμο ειναι τοσο σημαντικό που σε πολλές χώρες , χρηματηστήρια ολοκληρα και οικονομίες στηρίζονται σε αυτά .
Διατυπώθηκε η σουπερ οικονομική αποψη , η πρωτογενής παραγωγή είναι χαμηλής αξίας , τοσο ξερουν τόσα λενε , εργάστηκα σε εταιρεία πρώτων ΥΛΩΝ βιομηχανικών ορυκτών , η Βιομηχανια που εργάστηκα είναι η ΜΟναδική Ελληνική Πολυεθνική , με απίστευτα κέρδη , ακόμη και σήμερα ,(δεν είχε λογο να προβεί σε απολύσεις με δικαιολογία την παρούσα κακή οικονομική κατάσταση , η πιθανή μέλουσα κακή οικονομική κατάσταση ) ,όσοι διατυπώνουν οτι η πρωτογενής παραγωγή δεν έχει κερδη , στερούνται γνώσεων και θέλησης να μάθουν απλά διατυπώνουν θέσεις καφενείου , μπερδεύουν το γεγονος οτι πρέπει να έχουν χαμηλο κόστος παραγωγής και να φθάσουν σε καλές τιμές στην αγορα , ο πρωτογενής κλάδος είναι σημαντικός και έχει πολλά κερδη , δεν χρειάζεται τρελή γνωση (τεχνογνωσία ) , εγώ προσωπικά στο τμημα μου εξέτασα δείγματα ορυκτών ενδιαφέροντος της εταιρείας , από ολο τον κόσμο και το εννοώ από ολη την Β.Αφρική απο την Αυστραλία την Κινα την Τουρκια (όπου έχουμε ορυχεία Ελληνικής ιδιοκτησίας), την Αυστρία την Αρμενια και άλλες πρωην Σοβιετικές Δημοκρατίες , Βραζιλία κλπ κλπ .
Για να κλείσω , αν διαβάσεις όλη την επιχειρηματολογία θα δείς οτι ολοι επιχειρηματολογουν επί της πραγματικής οικονομίας (βιομηχανία τεχνολογία προιοντα υψηλής αξίας) , και επιχειρηματολογόυν ανάλογα, να γίνουν ιδιωτικοποιησεις να μπει χρήμα τρομάρα μας , ΙΔιωτικοποιήσεις έχουν γινει και έχουν δρομολογηθεί να γίνουν , αυτοί που θα τις κάνουν είναι γνωστοί και οχι Ελληνες , αστους να περιμενουν ζεστό χρήμα και αυξηση θέσεων εργασίας (προσωπικά είμαι υπερ των ιδιωτικοποιήσεων ,αλλά μεσα από κανόνες) . Ακόμη και αυτοι που μιλούν για εφαρμογή πιστη των προγραμάτων , αλλά και ολη η Ελληνική κοινωνία δεν γνωριζει ακόμη την διακριση των οικονομιών πραγματική και χρηματηστηριακή , οι διαφορές τεραστιες η μία συμπληρώνει την άλλη , η δευτερη δεν έχει κανονες , οι ταχύτητες αλλαγής , ειναι τρομακτικές , το πλαισιο δαιδαλώδες και είναι υπευθυνη για την κατάσταση που ζουμε σημερα.
Αν δεν κατανοήσουμε την κατάσταση αυτή ,σαν χώρα θα έχουμε απόψεις , πέρί πατατούλας και διαστημοπλοίων .


ο μονος κλάδος που μπορει να προβλέπει ,διότι έχει μάθει να παρακολουθεί και να ελέγχει την χρηματηστηριακή οικονομία δεδομένου οτι πουτανιές στην πουτάνα δεν γίνονται ...Ξερεις το μεγάλο μας προβλημα είναι οτι οι απ έξω ξέρουν καλυτερα τις δυνατότητες της χώρας από εμάς ξέρουν και την αξία της πατάτας και της ζάχαρης και της γεωθερμίας πχ έχουν πολλά νησία μας και ηταν και μεσα στους στόχους εκμεταλευσης απο την εταιρεία .

Είπες κάτι (το έντονο) που πολύ καιρό είχα στην άκρη της γλώσσας μου...

sirkostas
17-08-12, 12:17
.
σωστό παπαριές ο κλάδος....σε οτι αφορά παραγωγή προιοντων υψηλής αξίας

φίλε μου εδώ θα διαφωνήσω , η γεωγραφία έιναι εκπληκτική , για τις μεταφορρές , πρώτες ύλες απο τα πλουσιώτερα κράτη στον κόσμο ,ορυκτά μέταλλα γεωθερμία , αλλά αυτα θα τα μαθουμε όταν οι τύποι σαν τον Σώρος αποφασίσουν να τα εκμεταλευτουν ο Σώρος έχει κάνει αρκετές κινήσεις για το χρυσό σε Μακεδονία και Θράκη , άλλωστε χρηματοδοτης των Σκοπίων ειναι , τι γνωριζαμε για τα Ελληνικά πετρελαια , σε Αιγαιο , Ιονιο Δ.Ελλάδα και το αέριο χωρίς να συνυπολογίσουμε την γεωθερμία ? αυτά τα μαθαίνουμε τώρα διότι αυτοι που θα τα εκμεταλευτούν τώρα ανοιξαν το φάκελο Ελλάδα.


δεν κατάλαβες φίλε δεν είναι μία αρχη , αυτά ειναι βαρελοτα που γράφονται , γεωργία και κτηνοτροφία ειναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΣΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ,στο σούπερ επιχείρημα που διάβασα , πεστε μια χώρα που να έχει καλή οικιονομία στηριζόμενη στην αγροτική οικονομία ,
η απάντηση είναι πεστε μια χώρα πλουσια , με βιομηχανίια , με υψηλή τεχνολογία , με χρηματηστιριακή οικονομία , που να μπορεί να επβιώσει χωρίς τρόφιμα , επιχειρηματολογίες τύπου τρακτερ κλπ κλπ οσοι θελουν απαντήσιεις υπάρχει και διαδύκτιο και βιβλιογραφία να μάθουν πως λειτουργούν οι ισοτιμίες νομισμάτων τι είναι το εθνικό νόμισμα , (ειναι πιθανον οι Γερμανοι να επιστρέψουν σε αυτό πριν την κοπανησουμε εμείς που θελουμε ευρώ).Αυτα που γράφονται είναι για αρκούδες , το τρόφιμο ειναι τοσο σημαντικό που σε πολλές χώρες , χρηματηστήρια ολοκληρα και οικονομίες στηρίζονται σε αυτά .
Διατυπώθηκε η σουπερ οικονομική αποψη , η πρωτογενής παραγωγή είναι χαμηλής αξίας , τοσο ξερουν τόσα λενε , εργάστηκα σε εταιρεία πρώτων ΥΛΩΝ βιομηχανικών ορυκτών , η Βιομηχανια που εργάστηκα είναι η ΜΟναδική Ελληνική Πολυεθνική , με απίστευτα κέρδη , ακόμη και σήμερα ,(δεν είχε λογο να προβεί σε απολύσεις με δικαιολογία την παρούσα κακή οικονομική κατάσταση , η πιθανή μέλουσα κακή οικονομική κατάσταση ) ,όσοι διατυπώνουν οτι η πρωτογενής παραγωγή δεν έχει κερδη , στερούνται γνώσεων και θέλησης να μάθουν απλά διατυπώνουν θέσεις καφενείου , μπερδεύουν το γεγονος οτι πρέπει να έχουν χαμηλο κόστος παραγωγής και να φθάσουν σε καλές τιμές στην αγορα , ο πρωτογενής κλάδος είναι σημαντικός και έχει πολλά κερδη , δεν χρειάζεται τρελή γνωση (τεχνογνωσία ) , εγώ προσωπικά στο τμημα μου εξέτασα δείγματα ορυκτών ενδιαφέροντος της εταιρείας , από ολο τον κόσμο και το εννοώ από ολη την Β.Αφρική απο την Αυστραλία την Κινα την Τουρκια (όπου έχουμε ορυχεία Ελληνικής ιδιοκτησίας), την Αυστρία την Αρμενια και άλλες πρωην Σοβιετικές Δημοκρατίες , Βραζιλία κλπ κλπ .
Για να κλείσω , αν διαβάσεις όλη την επιχειρηματολογία θα δείς οτι ολοι επιχειρηματολογουν επί της πραγματικής οικονομίας (βιομηχανία τεχνολογία προιοντα υψηλής αξίας) , και επιχειρηματολογόυν ανάλογα, να γίνουν ιδιωτικοποιησεις να μπει χρήμα τρομάρα μας , ΙΔιωτικοποιήσεις έχουν γινει και έχουν δρομολογηθεί να γίνουν , αυτοί που θα τις κάνουν είναι γνωστοί και οχι Ελληνες , αστους να περιμενουν ζεστό χρήμα και αυξηση θέσεων εργασίας (προσωπικά είμαι υπερ των ιδιωτικοποιήσεων ,αλλά μεσα από κανόνες) . Ακόμη και αυτοι που μιλούν για εφαρμογή πιστη των προγραμάτων , αλλά και ολη η Ελληνική κοινωνία δεν γνωριζει ακόμη την διακριση των οικονομιών πραγματική και χρηματηστηριακή , οι διαφορές τεραστιες η μία συμπληρώνει την άλλη , η δευτερη δεν έχει κανονες , οι ταχύτητες αλλαγής , ειναι τρομακτικές , το πλαισιο δαιδαλώδες και είναι υπευθυνη για την κατάσταση που ζουμε σημερα.
Αν δεν κατανοήσουμε την κατάσταση αυτή ,σαν χώρα θα έχουμε απόψεις , πέρί πατατούλας και διαστημοπλοίων .


ο μονος κλάδος που μπορει να προβλέπει ,διότι έχει μάθει να παρακολουθεί και να ελέγχει την χρηματηστηριακή οικονομία δεδομένου οτι πουτανιές στην πουτάνα δεν γίνονται ...Ξερεις το μεγάλο μας προβλημα είναι οτι οι απ έξω ξέρουν καλυτερα τις δυνατότητες της χώρας από εμάς ξέρουν και την αξία της πατάτας και της ζάχαρης και της γεωθερμίας πχ έχουν πολλά νησία μας και ηταν και μεσα στους στόχους εκμεταλευσης απο την εταιρεία .Εμπλεξες τα μπούτια σου Γιάννη, μου φαίνεται. Ανακάτεψες γεωργία, βιομηχανία, ορυκτά και νόημα δε βγαίνει.

Ξαναρωτάω ποια χώρα βασίζεται στη γεωργία και στην κτηνοτροφία ως κύριους πυλώνες της οικονομίας κι έχει ανεκτό βιοτικό επίπεδο? Η Βραζιλία με τεράστια κτηνοτροφία και μεγάλη παραγωγή γεωργικών προιόντων (καφές, φρούτα, ξυλεία κλπ) κι ήταν θεόφτωχη μέχρι πριν λίγα χρόνια που ανέπτυξε τον τουρισμό, τη βιομηχανία, άρχισε να βγάζει πετρέλαιο κλπ. Με τον καφέ και το μοσχαρίσιο κρέας ίσα ίσα που γλύτωνε τη λιμοκτονία, ενώ τώρα είναι η 6η οικονομια του πλανήτη με ανοδική τάση.

Και θα γίνει γεωργική χώρα η Ελλάδα που συν τοις άλλοις αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ύδρευσης σε πολλές περιοχές? Με τι θα τα ποτίζουν τα χωράφια τους οι αγρότες? Θα τα κατουράνε? Στο θεσσαλικό κάμπο οι γεωτρήσεις φτάνουν πλέον τα 300 μέτρα βάθος κι ο υδροφόρος ορίζοντας πέφτει καθημερινά.

Είναι φανερό ότι το θέμα δεν το κατέχεις, οπως κι εγώ δε καταλαβαίνω και πολλά απ' αυτά που λες για τα ορυκτά.

Η μεταποίηση είναι η μόνη λύση. Παράδειγμα η οινοποιία που έχει κάνει βήματα προόδου. Εδώ στη Σαντορίνη πριν λίγες 10ετίες το κρασί το παίρναν χύμα οι έμποροι και το πουλάγαν ανακατεμένο με κρασί Μεσογείων στις ταβέρνες. Κι οι ντόπιοι αμπελουργοί μέναν με τα φραγκοδίφραγκα. Από τότε που το ασύρτικο Σαντορίνης απέκτησε Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης κι άρχισαν να το εμφιαλώνουν άρχισαν να βλέπουν και φράγκα στη τσέπη τους.

Να πω για το ελαιόλαδο που το αγοράζουν σε τόνους οι Ιταλοί και το εμφιαλώνουν και το πουλάν μετά ως δικό τους πανάκριβα?

dimace
17-08-12, 12:23
Εμπλεξες τα μπούτια σου Γιάννη, μου φαίνεται. Ανακάτεψες γεωργία, βιομηχανία, ορυκτά και νόημα δε βγαίνει.

Ξαναρωτάω ποια χώρα βασίζεται στη γεωργία και στην κτηνοτροφία ως κύριους πυλώνες της οικονομίας κι έχει ανεκτό βιοτικό επίπεδο? Η Βραζιλία με τεράστια κτηνοτροφία και μεγάλη παραγωγή γεωργικών προιόντων (καφές, φρούτα, ξυλεία κλπ) κι ήταν θεόφτωχη μέχρι πριν λίγα χρόνια που ανέπτυξε τον τουρισμό, τη βιομηχανία, άρχισε να βγάζει πετρέλαιο κλπ. Με τον καφέ και το μοσχαρίσιο κρέας ίσα ίσα που γλύτωνε τη λιμοκτονία, ενώ τώρα είναι η 6η οικονομια του πλανήτη με ανοδική τάση.

Και θα γίνει γεωργική χώρα η Ελλάδα που συν τοις άλλοις αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ύδρευσης σε πολλές περιοχές? Με τι θα τα ποτίζουν τα χωράφια τους οι αγρότες? Θα τα κατουράνε? Στο θεσσαλικό κάμπο οι γεωτρήσεις φτάνουν πλέον τα 300 μέτρα βάθος κι ο υδροφόρος ορίζοντας πέφτει καθημερινά.

Είναι φανερό ότι το θέμα δεν το κατέχεις, οπως κι εγώ δε καταλαβαίνω και πολλά απ' αυτά που λες για τα ορυκτά.

Η μεταποίηση είναι η μόνη λύση. Παράδειγμα η οινοποιία που έχει κάνει βήματα προόδου. Εδώ στη Σαντορίνη πριν λίγες 10ετίες το κρασί το παίρναν χύμα οι έμποροι και το πουλάγαν ανακατεμένο με κρασί Μεσογείων στις ταβέρνες. Κι οι ντόπιοι αμπελουργοί μέναν με τα φραγκοδίφραγκα. Από τότε που το ασύρτικο Σαντορίνης απέκτησε Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης κι άρχισαν να το εμφιαλώνουν άρχισαν να βλέπουν και φράγκα στη τσέπη τους.

Να πω για το ελαιόλαδο που το αγοράζουν σε τόνους οι Ιταλοί και το εμφιαλώνουν και το πουλάν μετά ως δικό τους πανάκριβα?

Είσαι μυαλό, μέγιστε! Και να θέλει κάποιος δεν μπορεί να διαφωνήσει μαζί σου!

*ποια γεωργική παραγωγή? Έχει τέτοια η Ελβετία, η Σουηδία, η Νορβηγία κλπ... Με άλλα πράματα πας μπροστά,
όχι φυσικά πως δεν είναι καλό να έχει και τέτοια)

iek
17-08-12, 12:26
Είσαι μυαλό, μέγιστε! Και να θέλει κάποιος δεν μπορεί να διαφωνήσει μαζί σου!

*ποια γεωργική παραγωγή? Έχει τέτοια η Ελβετία, η Σουηδία, η Νορβηγία κλπ... Με άλλα πράματα πας μπροστά,
όχι φυσικά πως δεν είναι καλό να έχει και τέτοια)


Δημητρη αυτες οι χωρες εχουνε εκβιομηχανικοποιησει την γεωργια αλλα και παλι δεν ειναι απο εκει ο πλουτος...Στην Ελβετια ειναι οι τραπεζες, στην Νορβηγια τα πετρελαια ενω η Σουηδια παραγει μεχρι και αεροπλανα...Απο εκει ερχεται ο πλουτος..

panty
17-08-12, 12:38
Δημητρη αυτες οι χωρες εχουνε εκβιομηχανικοποιησει την γεωργια αλλα και παλι δεν ειναι απο εκει ο πλουτος...Στην Ελβετια ειναι οι τραπεζες, στην Νορβηγια τα πετρελαια ενω η Σουηδια παραγει μεχρι και αεροπλανα...Απο εκει ερχεται ο πλουτος..
κι η Ιταλία που έχει τουρισμό, αγροτικη παραγωγη, βιομηχανια, εξαγωγες σε υποδηματα, ενδύματα, ειδη υγιεινης, επιπλα μπανιου κουζινας, και οτι αλλο μπορεις να φανταστείς, που έχει υποδομες γιατί χρωσταει 2 τρις ευρώ?

dimace
17-08-12, 12:51
κι η Ιταλία που έχει τουρισμό, αγροτικη παραγωγη, βιομηχανια, εξαγωγες σε υποδηματα, ενδύματα, ειδη υγιεινης, επιπλα μπανιου κουζινας, και οτι αλλο μπορεις να φανταστείς, που έχει υποδομες γιατί χρωσταει 2 τρις ευρώ?

Η μισή Ιταλία παράγει, Παντελή. Η άλλα μισή απλά καταναλώνει... Γι αυτό τους πήρε ο διάβολος.

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
17-08-12, 12:57
[QUOTE=sirkostas;903740]Εμπλεξες τα μπούτια σου Γιάννη, μου φαίνεται. Ανακάτεψες γεωργία, βιομηχανία, ορυκτά και νόημα δε βγαίνει.


δεν θα παω σε σεντονι Κωστα ολα αυτα που αναφέρεις οτι έμπλεξα , με δυο λέξεις λεγονται πρωτογενής παραγωγή , και αφορουν πρωτες υλες τα bold ειναι τεσσερεις λεξεις αφορα ορολογία και είναι και ορισμοι .

aljawn
17-08-12, 14:19
να υποθέσω Γιάννης?

Θοδωρής.


Οι επιδοτήσεις τελειώνουν οριστικά το 2013. Ενα ελεεινό μέτρο που κατέστρεψε τη παραγωγή ήταν και τίποτα παραπάνω.

Ειδικά τις μέρες που διανύουμε το ελληνικό κράτος είναι ανίκανο να επιδοτήσει οτιδήποτε. Ακόμα και τις αποζημιώσεις για καταστροφές από θεομηνίες αδυνατεί να δώσει. Και θα επιδοτήσει τη παραγωγή?

Ας το πάρουμε χαμπάρι. Πλέον θα εισπράττουμε για ότι παράγουμε. Οι αεριτζήδικες επιδοτήσεις πάπαλα. Οπότε θα κυριαρχήσουν στην αγορά τα φθηνά προιόντα. Κι η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα εκεί, πλην του ελαιόλαδου βέβαια που είναι η ναυαρχίδα της παραγωγής μας.

Οι επιδοτήσεις και πιο πολύ οι ποσοστώσεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της σημερινής μας κατάντιας. Στην ουσία, οι ευρωπαίοι σε πλήρωναν για να μην παράγεις αυτά που έβγαζες πάντα (και τα οποία βέβαια έβγαζαν αυτοί και στα πουλούσαν), αλλά να στραφείς σε άλλες καλλιέργειες ή ζωική παραγωγή, χωρίς βέβαια να σου πουν τι και πως. Σαν να δίνεις σε έναν ανήλικο χαρτζηλίκι, και μετά από 20 χρόνια να τον κατηγορείς ότι δεν έκανε περιουσία στο χρηματιστήριο.

Το καλύτερο βέβαια το είχε πει άγγλος. Είναι σαν να παίζουν στο γιούρο Ελλάδα - Γερμανία, η Γερμανία να έχει 70% κατοχή και να απορεί/κατηγορεί γιατί δεν έχουν και οι έλληνες ταυτόχρονα 70% κατοχή.

aljawn
17-08-12, 14:22
Η μισή Ιταλία παράγει, Παντελή. Η άλλα μισή απλά καταναλώνει... Γι αυτό τους πήρε ο διάβολος.

Και η άλλη μισή παράγει αδελφέ, αλλά στα μεσογειακά δεδομένα. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι τους.
Σαφέστατα πάντως και η κινητήρια δύναμη είναι ο Βοράς. Ο οποίος όλως τυχαίως είναι και αυτός που ψάχνεται για να την κάνει από το ευρώ.
(και δεν τα λέει τώρα, κατόπιν εορτής, η Λίγκα τα έλεγε από το 2005)

aljawn
17-08-12, 14:31
κι η Ιταλία που έχει τουρισμό, αγροτικη παραγωγη, βιομηχανια, εξαγωγες σε υποδηματα, ενδύματα, ειδη υγιεινης, επιπλα μπανιου κουζινας, και οτι αλλο μπορεις να φανταστείς, που έχει υποδομες γιατί χρωσταει 2 τρις ευρώ?

Και η Ισπανία αδελφέ είχε παραγωγή και μάλιστα κάτι ακόμα καλύτερο. Προνομιακή πρόσβαση σε μια αγορά ενός δις καταναλωτών (Λατινική Αμερική). Ισπανία, Ιταλία και Ιρλανδία είναι τρεις χώρες οι οποίες είναι απορίας άξιον γιατί κάθονται στο ευρώ. Οι ιρλανδοί μπήκαν κυρίως γιατί κατέρρευσε το τραπεζικό τους σύστημα και δέχθηκαν μεγάλη πίεση. Το μνημόνιο τους πάντως δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το δικό μας και γι' αυτό υπήρξε και εφαρμόσιμο. Και δεν είχαν και τις ίδιες προδιαγραφές. Οι ισπανοί μάλλον θα μπουν, αλλά με το ζόρι. Κάνανε μια προσπάθεια για χωριστή αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, αλλά μάλλον θα λυγίσουν από τα προβλήματα του προϋπολογισμού και των επαρχιών. Οι ιταλοί δεν πρόκειται να κάνουν την χάρη στους γερμανούς. Ο Μόντι, που δεν είναι και πολύ υποχωρητικός, είναι πλέον στις καθυστερήσεις, και στο βάθος επιστρέφει ο... Σύλβιο.

dimace
17-08-12, 14:47
Εγώ τα έγραφα Θοδωρή, πριν από 2 ή περισσότερα χρόνια.

Στο ευρώ πρέπει να είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, ή Φινλανδία, η Αυστρία (με κάποιες επιφυλάξεις)
και, αν το ήθελαν, Νορβηγία, Σουηδία και η Ελβετία.

ΟΛΟΙ οι άλλοι (Γαλλίας συμπεριλαμβανομένης) ΔΕΝ έχουν θέση σε ένα νόμισμα που ΑΠΑΙΤΕΙ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ διαχείρηση οικονομίας σε υψηλό επίπεδο.

Εμείς, σε κάθε περίπτωση, ΔΕΝ είχαμε καμιά θέση στο γκρουπ, και μπήκαμε από στοίχημα
(απίστευτη ιστορία που κάποια μέρα θα σας τη διηγηθώ όπως την παρακολούθησα σε ρεπορτάζ
της γερμανικής τηλεόρασης).

sirkostas
17-08-12, 14:49
κι η Ιταλία που έχει τουρισμό, αγροτικη παραγωγη, βιομηχανια, εξαγωγες σε υποδηματα, ενδύματα, ειδη υγιεινης, επιπλα μπανιου κουζινας, και οτι αλλο μπορεις να φανταστείς, που έχει υποδομες γιατί χρωσταει 2 τρις ευρώ?Επειδή στο νότο της έχει προσκολλημένη μια δεύτερη Ελλάδα. Από τη Ρώμη και πάνω δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από γερμανούς και σκανδιναβούς. Αλλά ο νότος της είναι άλλη ιστορία. Κιθάρα, πουτανέσκα και μαφία.

dimace
17-08-12, 14:53
Επειδή στο νότο της έχει προσκολλημένη μια δεύτερη Ελλάδα. Από τη Ρώμη και πάνω δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από γερμανούς και σκανδιναβούς. Αλλά ο νότος της είναι άλλη ιστορία. Κιθάρα, πουτανέσκα και μαφία.

Εννοείς πως στο Νότο έχει πολλές πουτάνες? Ουάου! Γουστάρω! :s6vhaha:

*μ' έπιασε λιγούρα τώρα. Μια μακαροναδίτσα την έτρωγα ευχαρίστως. Να μπω στο τζετ
μου να σου ΄ρθω?

iek
17-08-12, 14:54
κι η Ιταλία που έχει τουρισμό, αγροτικη παραγωγη, βιομηχανια, εξαγωγες σε υποδηματα, ενδύματα, ειδη υγιεινης, επιπλα μπανιου κουζινας, και οτι αλλο μπορεις να φανταστείς, που έχει υποδομες γιατί χρωσταει 2 τρις ευρώ?

Με προλαβε ο Δημητρης Παντελη...Ο βιομηχανικος βορρας δεν εχει προβλημα...Γι'αυτο πολλοι εκει μιλανε για αποσχιση. αντιθετα το προβλημα προκυπτει επειδη ο Βορρας πρεπει να επιδοτει ολη την Νοτια Ιταλια....

Η οποια Νοτια Ιταλια βεβαιως θυμιζει απολυτως Ελλαδαρα οπως θα δεις πιο κατω.

ΚΟΣΜΟΣ
Μαύρη τρύπα για την ιταλική οικονομία
«Η Σικελία... βουλιάζει την Ιταλία»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2012 14:50
Web-Only«Το κόστος διαχείρισης της περιφέρειας της Σικελίας αποτελεί κύρια αιτία της πιθανής χρεοκοπίας», σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Χθες, ο Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κάλεσε τον σικελό περιφερειάρχη Ραφαέλε Λομπάρντο να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι «αν δεν πείσω τον Πρωθυπουργό στην συνάντησή μας την επόμενη Τρίτη, ως το τέλος του μήνα θα έχω εγκαταλείψει την προεδρία της περιφέρειας».

«Παρ' όλα αυτά, εάν η κυβέρνηση έδινε στη Σικελία τις επιδοτήσεις και τα κονδύλια που της αναλογούν, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα», υπογράμμισε ο Λομπάρντο.

Ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Ίβαν Λο Μέλο τόνισε ότι «το μέχρι τώρα διαπιστωμένο έλλειμμα της περιφέρειας του ιταλικού νησιού ξεπερνά τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν αποκλείεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο».

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το τοπικό «κοινοβούλιο» της Σικελίας (πρόκειται για περιφέρεια με ευρεία διοικητική αυτονομία) κοστίζει 176 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Οι απολαβές των σικελών πολιτικών είναι 11 φορές υψηλότερες από το μέσο όρο των εισοδημάτων των κατοίκων του νησιού, ενώ για την καταβολή των συντάξεων των πρώην περιφερειακών συμβούλων ξοδεύονται 21,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RΑΙ προσθέτει ότι «κάθε περιφερειακός σύμβουλος της Σικελίας λαμβάνει σχεδόν 20.000 ευρώ το μήνα».

«Οι συνεργάτες του Λομπάρντο προσέλαβαν και έναν γεωπόνο για την φροντίδα σπάνιων φυτών, ο οποίος κοστίζει 150.000 ευρώ το χρόνο, ενώ για τα διάφορα δείπνα και κοκτέιλ πέρυσι η συγκεκριμένη τοπική αυτοδιοίκηση, διέθεσε 363.000 ευρώ», αποκαλύπτει η εφημερίδα Il Messaggero.

Η περιφέρεια της Βενετίας -με τον ίδιο αριθμό κατοίκων όπως και η Σικελία- απασχολεί 83% λιγότερους υπαλλήλους, ενώ το ίδιο ισχύει και για την περιφέρεια του Μιλάνου, την Λομβαρδία, που έχει τους διπλάσιους κατοίκους.

Η εφημερίδα Corriere Della Sera προσθέτει δε ότι «στην προεδρία της περιφέρειας στο Παλέρμο, εργάζονται 1.385 υπάλληλοι. Στην προεδρία της βρετανικής κυβέρνησης, στο Λονδίνο, οι υπάλληλοι είναι 1.337».

Η υπόθεση προστίθεται στους «πονοκεφάλους» του Μάριο Μόντι, ο οποίος συναντάται εκτάκτως την Τετάρτη με τον ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

sirkostas
17-08-12, 15:01
Θοδωρής.Οι επιδοτήσεις και πιο πολύ οι ποσοστώσεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της σημερινής μας κατάντιας. Στην ουσία, οι ευρωπαίοι σε πλήρωναν για να μην παράγεις αυτά που έβγαζες πάντα (και τα οποία βέβαια έβγαζαν αυτοί και στα πουλούσαν), αλλά να στραφείς σε άλλες καλλιέργειες ή ζωική παραγωγή, χωρίς βέβαια να σου πουν τι και πως. Σαν να δίνεις σε έναν ανήλικο χαρτζηλίκι, και μετά από 20 χρόνια να τον κατηγορείς ότι δεν έκανε περιουσία στο χρηματιστήριο.

Το καλύτερο βέβαια το είχε πει άγγλος. Είναι σαν να παίζουν στο γιούρο Ελλάδα - Γερμανία, η Γερμανία να έχει 70% κατοχή και να απορεί/κατηγορεί γιατί δεν έχουν και οι έλληνες ταυτόχρονα 70% κατοχή.Οι επιδοτήσεις ήταν για να αλλάξουν καλλιέργεια οι γεωργοί και να εκσυγχρονιστούν οι κτηνοτρόφοι. Οταν κόπηκε η καπνοκαλλιέργεια οι καπνοκαλλιεργητές επί 3 χρόνια έπαιρναν το 100% του τζίρου τους. Κι είχαν όλη την άνεση να δοκιμάσουν νέες καλλιέργειες. Σα να λέμε κάποιος που έχει μαγαζί με ηλεκτρικά είδη να πληρώνεται επί 3 χρόνια με το 100% του τζίρου (ξαναλέω του τζίρου, όχι του κέρδους) με μοναδική υποχρέωση να μη ξανανοίξει μαγαζί με ηλεκτρικά είδη, αλλά μπορεί να κάνει οτιδήποτε άλλη επιχείρηση ακα ταβέρνα/μαγαζί με ρούχα/ξενοδοχείο/τυροπιτάδικο κι ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Κι όμως ελάχιστοι το έκαναν αυτό. Πήραν τα φράγκα κι αγόρασαν σπίτια ή αυτοκίνητα και μερικοί απλά τα "επένδυσαν" στη Mouna Bank, δηλαδή στα κωλόμπαρα που τότε είχαν τιγκάρει από ρωσσίδες. Οι κτηνοτρόφοι πάλι επιδοτήθηκαν για να εκσυγχρονιστούν, δηλαδή να χτίσουν σύγχρονες μονάδες και να φύγουν από αυτά τα θλιβερά μαντριά με τους σκουριασμένους τσίγκους και τα ξερόκλαδα που βλέπουμε όποτε ταξιδεύουμε στην ελληνική ύπαιθρο. Κι αυτοί επίσης τα έκαναν σπίτια ή αγόρασαν κάτι θηριώδη 4Χ4 για να κατεβαίνει ου Λάμπρους ου Μπλατσάρας στα μπουζούκια στη Λαρ'σα και να τον κυττάνε όλοι σα να είναι ο Κλούνευ.

Αυτά όλα δεν τα διάβασα, τα ζω και τα βλέπω εδώ και μια 30ετία που άρχισαν οι επιδοτήσεις.

Ελάχιστοι ξέφυγαν απ΄ τον κανόνα κι εξέλιξαν τις καλλιέργειές τους. Οι φασολοπαραγωγοί των Πρεσπών ή οι αμπελουργοί της Σαντορίνης για παράδειγμα. Δυστυχώς αυτοί ήταν οι εξαιρέσεις. Οι υπόλοιποι τώρα βρίζουν τη ροφιάνα την Ευρώπη.

iek
17-08-12, 15:02
Ξεκίνα από εδώ: [Only registered and activated users can see links]Οι συνολικές δαπάνες προς τους πολίτες μειώθηκαν σε απίστευτα επίπεδα. Μισθοί / συντάξεις πετσοκόφτηκαν κατά μέσο όρο στα 2/3, οι προνοιακές παροχές μειώθηκαν αντίστοιχα, ενώ οι δαπάνες σε παιδεία/υγεία ακόμα περισσότερο.
Πέρσι για πρώτη φορά τα παιδιά έκαναν μάθημα σε φωτοτυπίες, ενώ σήμερα, οι καρκινοπαθείς δεν μπορούν καν να ακολουθήσουν την στοιχειώδη αγωγή: [Only registered and activated users can see links] naikes_gennane_sto_dromo_epeidh_den_exoyn_lefta.18 86752.html

Φυσικά θα σου μιλήσω για παιδεία και υγεία. Γιατί αυτές τις έχεις γαμήσει το ΔΝΤ ΟΠΟΥ έχει πάει.

Ελα τωρα. Μυ εβαλες τα κινηαμτα των Αριστερων και των αναρχικων για να ου δειξεις οτι μας στηριζουνε οι ξενοι; Μπορεις πολυ καλυτερα απο αυτο..Εδω μιλαμε για κυβερνησεις ή οργανισμους ή λαικες πλειοψηφιες..

Για τα υπολοιπα αυτα ειναι κυβερνητικες επιλογες φιλε μου....1.2 δις ευρω χρωσταει σε φορους στο δημοσιο μονο ο ΟΣΕ, Οι ΔΕΚΟ εχουνε ακομη ελλειματα ενω στο δημοσιο βγαζουνε ακομη δυ στη συνταξη με εφαπαξ δεκαδων χιλιαδων ευρω...
Οι προωρες συνταξιοδοτησεις στο δημοσιο (που ειναι καθαρα επιλογη της κυβερνησης) τιναζουνε στον αερα τις συνταξεις και των υπολοιπων...

Το να αρνησαι να δεις την ελληνικη παθογεινεια δεν βοηθαει στο να λυθουνε προβληματα που ειναι καθαρα ελληνικα..

dimace
17-08-12, 15:03
Με προλαβε ο Δημητρης Παντελη...Ο βιομηχανικος βορρας δεν εχει προβλημα...Γι'αυτο πολλοι εκει μιλανε για αποσχιση. αντιθετα το προβλημα προκυπτει επειδη ο Βορρας πρεπει να επιδοτει ολη την Νοτια Ιταλια....

Η οποια Νοτια Ιταλια βεβαιως θυμιζει απολυτως Ελλαδαρα οπως θα δεις πιο κατω.

ΚΟΣΜΟΣ
Μαύρη τρύπα για την ιταλική οικονομία
«Η Σικελία... βουλιάζει την Ιταλία»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2012 14:50
Web-Only«Το κόστος διαχείρισης της περιφέρειας της Σικελίας αποτελεί κύρια αιτία της πιθανής χρεοκοπίας», σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Χθες, ο Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κάλεσε τον σικελό περιφερειάρχη Ραφαέλε Λομπάρντο να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι «αν δεν πείσω τον Πρωθυπουργό στην συνάντησή μας την επόμενη Τρίτη, ως το τέλος του μήνα θα έχω εγκαταλείψει την προεδρία της περιφέρειας».

«Παρ' όλα αυτά, εάν η κυβέρνηση έδινε στη Σικελία τις επιδοτήσεις και τα κονδύλια που της αναλογούν, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα», υπογράμμισε ο Λομπάρντο.

Ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Ίβαν Λο Μέλο τόνισε ότι «το μέχρι τώρα διαπιστωμένο έλλειμμα της περιφέρειας του ιταλικού νησιού ξεπερνά τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν αποκλείεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο».

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το τοπικό «κοινοβούλιο» της Σικελίας (πρόκειται για περιφέρεια με ευρεία διοικητική αυτονομία) κοστίζει 176 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Οι απολαβές των σικελών πολιτικών είναι 11 φορές υψηλότερες από το μέσο όρο των εισοδημάτων των κατοίκων του νησιού, ενώ για την καταβολή των συντάξεων των πρώην περιφερειακών συμβούλων ξοδεύονται 21,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RΑΙ προσθέτει ότι «κάθε περιφερειακός σύμβουλος της Σικελίας λαμβάνει σχεδόν 20.000 ευρώ το μήνα».

«Οι συνεργάτες του Λομπάρντο προσέλαβαν και έναν γεωπόνο για την φροντίδα σπάνιων φυτών, ο οποίος κοστίζει 150.000 ευρώ το χρόνο, ενώ για τα διάφορα δείπνα και κοκτέιλ πέρυσι η συγκεκριμένη τοπική αυτοδιοίκηση, διέθεσε 363.000 ευρώ», αποκαλύπτει η εφημερίδα Il Messaggero.

Η περιφέρεια της Βενετίας -με τον ίδιο αριθμό κατοίκων όπως και η Σικελία- απασχολεί 83% λιγότερους υπαλλήλους, ενώ το ίδιο ισχύει και για την περιφέρεια του Μιλάνου, την Λομβαρδία, που έχει τους διπλάσιους κατοίκους.

Η εφημερίδα Corriere Della Sera προσθέτει δε ότι «στην προεδρία της περιφέρειας στο Παλέρμο, εργάζονται 1.385 υπάλληλοι. Στην προεδρία της βρετανικής κυβέρνησης, στο Λονδίνο, οι υπάλληλοι είναι 1.337».

Η υπόθεση προστίθεται στους «πονοκεφάλους» του Μάριο Μόντι, ο οποίος συναντάται εκτάκτως την Τετάρτη με τον ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Περισσότερα λεφτά για κοκτέιλ απ' το κλαμπ μας? Θα τους γαμήσω!
Αυτό είναι ντροπή και εξευτελισμός μέγας. Κώστα στα όπλα! Κάθε μέρα
κοκτέιλ από σήμερα! Για την Ελλάδα ρε γαμώτο! ppnxoxo

sirkostas
17-08-12, 15:08
Οντως αυτοί είναι Ελληνες αναπάμ παπαντάμ εκεί στη νότια Ιταλία. Επιβεβαιώνονται κι οι ιστορικοί που μιλάνε για Μεγάλη Ελλάδα που περιελάμβανε αυτή τη περιοχή πριν 2.500 χρόνια.

7DeadlySins
17-08-12, 15:43
Η γεωργία, ως εξαγωγικός τομέας, δε διαφέρει στις αρχές του από οποιονδήποτε άλλο εξαγωγικό τομέα. Για να μπορέσεις λοιπόν να έχεις εξαγωγές με μεγάλα περιθώρια κέρδους, σε μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας, θα πρέπει το προιόν σου να είναι ΠΡΩΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Αν είναι πανηγυρτζίδικο (όπως τα περισσότερα που βγάζουμε) έχασες, γιατί από πανηγυρτζίδικα βρωμάει ο πλανήτης, και ο ινδός εργάτης παίρνει αμοιβή δυο στάχια και μια χούφτα ακρίδες. Αυτό είναι το επίπεδο που θέλετε για τον Έλληνα εργάτη;

Από την άλλη πράγματι, όταν θα πάμε στη δραχμή ο επισιτισμός θα είναι το α και το ω, καθώς θα σφαζόμαστε στους δρόμους για μια σοκοφρέτα, ούτε εβδομάδα δε βγάζουμε χωρίς εισαγωγές.

iek
17-08-12, 15:49
θα δικαιωθει αναδρομικα και ο Χαρυ Κλυν..Με μια κολυνος θα βγαζεις γκομενα οχι στη Ρωσια αλλα στην Ελλαδα:-P

nbqgr
17-08-12, 16:00
θα δικαιωθει αναδρομικα και ο Χαρυ Κλυν..Με μια κολυνος θα βγαζεις γκομενα οχι στη Ρωσια αλλα στην Ελλαδα:-P

Όχι κι ο Χάρρυ Κλύνν ο Σοσιαλισμός δικαιώνεται

aljawn
17-08-12, 16:00
Προσωπικά έχω να πω, ότι ουδέποτε η Ελλάδα έγινε Σομαλία ή οι έλληνες πέθαιναν στους δρόμους της πείνας.
Ούτε επί εμφυλίου, ούτε επί χούντας, ούτε επί μικρασιατικής.

Μοναδική εξαίρεση, η αρχή της κατοχής, όπου μαντέψτε... κουμάντο έκαναν οι γερμανοί.
Το να λες ότι θα πεθάνει ο κόσμος της πείνας, είναι αστείο, όταν δεν υπάρχει παράδειγμα στην ιστορία.

iek
17-08-12, 16:07
Να μην ξεχναμε

WjvwkjJoQH0

7DeadlySins
17-08-12, 16:07
[Only registered and activated users can see links]

Ακόμα ένας λόγος απομονωτισμού, ποιός τρελός παραγωγός θα δίνει τα προιόντα του με λεφτά μονόπολυ, αν μπορεί να τα εξάγει.

Δραχμή= Βόρεια Κορέα, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.

7DeadlySins
17-08-12, 16:11
Να μην ξεχναμε

WjvwkjJoQH0


Και η απάντηση του ΓΙΓΑΝΤΑ...

w2bBp4KtbHs

:s6vhaha:


Υ.Γ. 22.5%... πουτάνα Μέρκελ :whatever:

nbqgr
17-08-12, 16:17
[Only registered and activated users can see links]

Ακόμα ένας λόγος απομονωτισμού, ποιός τρελός παραγωγός θα δίνει τα προιόντα του με λεφτά μονόπολυ, αν μπορεί να τα εξάγει.

Δραχμή= Βόρεια Κορέα, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.

Έλα τώρα είσαι απόλυτος, γιατί ντε και καλά Βόρεια Κορέα, η Αλβανία του Χότζα δεν σου κάνει;.

nbqgr
17-08-12, 16:21
Και η απάντηση του ΓΙΓΑΝΤΑ...

w2bBp4KtbHs

:s6vhaha:


Υ.Γ. 22.5%... πουτάνα Μέρκελ :whatever:

22,5% περοεξοφλούμενο γαμώ τα νομίσματα,

nbqgr
17-08-12, 16:23
Σε δύο χρόνια φυλακή καταδικάστηκαν οι Pussy Riot, Ρωσσική Δημοκρατία άντε ρε να γίνουμε κολλητοί ρε

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
17-08-12, 16:25
H κρίση στα τρόφιμα και ο δομικός πληθωρισμός

[Only registered and activated users can see links]

[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]


[Only registered and activated users can see links]


[Only registered and activated users can see links]


[Only registered and activated users can see links]


[Only registered and activated users can see links]


[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links] ΧΡΗΣΤΙΚΑ [Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links] Time ΧΑ ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]Λογιστικές
[Only registered and activated users can see links]Καταστάσεις ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]Ανακοινώσεις ΧΑ ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]Τεχνική Ανάλυση ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]Ιδέες της Ημέρας ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]Κεφαλαιοποιήσεις ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]Πακέτα ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]Εύρεση Συμβόλου ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links]


[Only registered and activated users can see links]
By Wolfgang Munchau
Δημοσιεύθηκε: 12:39 - 21/04/08

[Only registered and activated users can see links]

«Θυμάμαι τον τρόπο που απάντησε μία πριγκίπισσα, όταν της είπαν ότι οι χωρικοί δεν είχαν να φάνει ψωμί. Είπε, λοιπόν, «ας φάνε παντεσπάνι».

Jean-Jacques Rousseau, «Εξομολογήσεις»

Όταν βλέπω reports που αφορούν την κρίση των τροφίμων, μου θυμίζουν τα παραπάνω αθάνατα λόγια, τα οποία συνήθως αποδίδονται στην Marie Antoinette, αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι όντως τα είπε εκείνη.

Το μοντέρνο αντίστοιχο του «ας φάνε παντεσπάνι», είναι το «ο δομικός πληθωρισμός είναι τιθασευμένος». Δομικός πληθωρισμός είναι εκείνο το μακροοικονομικό στοιχείο από το οποίο «αποκλείονται» στην καταμέτρηση η πορεία της τιμής ενέργειας και τροφίμων – δηλαδή των δύο αγαθών που καταγράφουν ράλι.

Αποτελεί αγαπημένο θέμα μεταξύ αρκετών κεντρικών τραπεζιτών και ακαδημαϊκών και σαφώς ύβρη προς τους καταναλωτές: ας φάνε τα ψυγεία τους.

Ο πληθωρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι 4,5% και συνεχώς ενισχύεται. Ορισμένοι οικονομολόγοι μας έκαναν να πιστέψουμε πριν από ένα έτος ότι η ενίσχυση του πληθωρισμού θα διακόπτονταν. Όμως συνέχισε να ενισχύεται. Τώρα προβλέπουν ότι η υποχώρηση θα ξεκινήσει το 2009.

Δεν θα πρέπει να χάνουμε φαιά ουσία συζητώντας για τους μηχανισμούς που διέπουν την πετρελαϊκή αγορά ή για τους κερδοσκόπους. Η «πεισματικός» πληθωρισμός δεν δημιουργείται από τους σεΐχηδες του πετρελαίου, από τους παραγωγούς αιθανόλης, αλλά από τις νομισματικές αρχές.H κρίση στα τρόφιμα και ο δομικός πληθωρισμός

7DeadlySins
17-08-12, 16:27
Και εκατό χρόνια απαγόρευση gay parade...


[Only registered and activated users can see links]


Αν ξαναπεί για Ρωσία ο Αλέξης, θα τον φάνε ζωντανό στο Σύριζα :s6vhaha:

dimace
17-08-12, 16:43
Τώρα που επιτέλους έρχεται ο ευλογημένος κουμμουνισμός, κοιτάξτε να τα έχετε
καλά μαζί μου, για να τρώτε μια φορά την ημέρα το ρυζάκι σας και μια φορά το
χρόνο πεντανόστιμο κρέας αρουραίου.

Όσοι δε είναι πολύ σπέσιαλ, θα τους επιτραπεί να παρακολουθούν δωρεάν και μια
πατριωτική παράσταση το μήνα!

Δοξάστε τον νέο Θεό σας! ΕΜΕΝΑ!

7DeadlySins
17-08-12, 16:47
ειναι στα συνορα ειναι ενα σοβιετακι, και απο την αλλη μερια ενα αμερικανακι!
Λεει το αμερικανακι
- Εχω Μαρμελαααδααα, Δεν εχεις μαρμελαααδαα!!
Το σοβιετακι στεναχωριεται και παει στην μανα του, και εκεινη του λεει παρηγορωντας το να πει στο αμερικανακι οτι δν εχει Θειο σταλιν!!

Ξανα λοιπον το ιδιο...
-Εχω μαρμελααααδαααα, Δεν εχεις μαρμελαααδααα!!
-Εχω θειο σταλιν δεν εχεις θειο στααααλιιιν!!!
Στεναχωριεται, λοιπον το αμερικανακι, και παει και αυτο στην μανα του, και εκεινη του λεει να πει οτι και αυτο θα κανει θειο σταλιν!!

Ε και ξανα το ιδιο!
-Εχωμαρμελαααδααα, δεν εχεις μαρμελαααδααα!
-Εχω θειο σταλιν, δεν εχεις θειο στααααλιιιιιν!!!
-Θα κανω θειο σταλιν θα κανω θειο σταλιν!!
-Ε, δε θα χεις....μαρμελαδααα...δεν θα χεις μαρμελαδααα...

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
17-08-12, 17:14
στα 1941-1944 χρονια κατοχής , η οικογένεια μου μπακαληδες από τα χρονια του μεσοπολέμου , ηταν χωρισμένη στα 2 η μανα και γιαγιά μου με τον πατέρα μου (μεσαιο παιδι ,3 αγορια ήταν) , και τον μικρό γιο ηταν σε ένα χωριό στην Λαρισα κοντά πεδινό .Ο παπούς είχε μια αδελφη παντρεμένη (10 αδέλφια νομίζω), εκεί και ανέλαβε να παρει την μισή οικογένεια για λόγους ασφαλείας .Ο παπούς μου και το μεγάλο αγόρι έμειναν στον Πειραια , τρέχοντας όπως μπορούσαν το μπακάλικο , τι προιοντα να έχει ? οτι δελτιο υπήρχε.
Δεν θα ξεχάσω αυτο που μου έλεγε ο πατέρας μου , πολίτες απο την Αθήνα έρχοταν στα χωριά ,οπως μπορουσε ο καθένας, έχοντας οτι τιμαλφή είχε ο καθένας , για λίγο αλευρι , τα περισσοτερα αγροτικά προιοντα τα κατείσχαν οι κατακτητές , αλλά ολο και καναν τις δουλειές τους οι χωρικοί .Κοσμήματα , ρουχα , καμιά μπαλα οτι είχε ο καθένας για καποια βρώσιμα προιοντα .
Αυτη είναι η αγροτική παραγωγή , η δυναμη των προιοντων , και χρυσό να έχεις πρεπει να τον δώσεις για να φάς , πετρελαιο πιεστο , μετοχές φάτες αυτοκίνητα μονο για κοτέτσια κανουν ..Τότε δεν απασχολούσαν τον Ελληνα γιατί δεν εξάγεται η πατάτα , και να είχε νομίζεται θα την έστελναν έξω
Σήμερα αυτά τα προιοντα στον σύγχρονο Νεοελληνα δεν κάνουν , η δε περίφημη Γερμανία μετα το τέλος του πολέμου τι ήταν? δεν νομίζω να ασχολήθηκε
κανείς για την βιομηχανια για αμαξια , για υπολογιστές ? για σοκολατες και Αμερικανικα μπιφτέκια τρέχανε ,σε καταστάσεις ακραίες αυτο που έχει αξία , και μιλώ για πραγματική αξια είναι το απαραίτητο , και οχι ο πλούτος , τοτε φαινεται ποσο πλάσματικος είναι.
αυτα τα ολίγα , ευχομαι να μην γίνουν οι φοβοι μου πραγματικοί.
Απο προσωπική εμπειρία σας λέω στα 1974 τον Ιούλιο με την εισβολή στην Κύπρο , δεν κοιμηθηκα ολο το βράδυ και ο πατέρας μου άνοιξε το μαγαζί όπως κάθε ημέρα σε ποσο χρόνο άδειασε το μπακάλικο ξέρετε? δεν προλαβε το ωράριο για να κλείσει..Μετά από χρόνια γελάγανε , τι μαλακία κάναμε κατοχικά σύνδρομα λένε , α να σκάσει κανα κανόνι παγκοσμιο , να δω πόσοι θα μπουν με τα τζιπ μέσα στο σκλαβενίτη , και ποσοι θα κραδαίνουν τα δίκανα , για ταμειο δεν συζητώ .Εγώ είμαι σίγουρος πρωτα θα πανε στο φουρνο και τον μπακάλη , και μετα στην τράπεζα να τα σπάσουν ετσι και αλλιώς από την τράπεζα τα παπαρια μου θα πάρουν

sirkostas
17-08-12, 17:21
Οκέι Γιάννη, τα σύνδρομα του Ελληνα τα ξέρουμε. Και το '87 με το Σισμίκ χύμηξαν στα σουπερ μάρκετ κι αγόραζαν μέχρι και πράσινα σαπούνια κι αλουμινόχαρτα με το κιβώτιο.

Εδώ λέμε να μη φτάσουμε σε καταστάσεις με άδεια ράφια. Αμα φτάσουμε θα φάει ο ένας τον άλλον.

Αλλά δυστυχώς και τότε οι κατέχοντες τον χρυσό θα βγουν στον αφρό, η πλέμπα θα φτύσει αίμα ως συνήθως.

dimace
17-08-12, 17:40
Οκέι Γιάννη, τα σύνδρομα του Ελληνα τα ξέρουμε. Και το '87 με το Σισμίκ χύμηξαν στα σουπερ μάρκετ κι αγόραζαν μέχρι και πράσινα σαπούνια κι αλουμινόχαρτα με το κιβώτιο.

Εδώ λέμε να μη φτάσουμε σε καταστάσεις με άδεια ράφια. Αμα φτάσουμε θα φάει ο ένας τον άλλον.

Αλλά δυστυχώς και τότε οι κατέχοντες τον χρυσό θα βγουν στον αφρό, η πλέμπα θα φτύσει αίμα ως συνήθως.

Εγώ χέστηκα για γάλατα και όσπρια. Φουα γκρα θα βρίσκω? Μπελούγκα? Φιλετάκια αντιλόπης?

Ευχαριστώ για την απάντηση :s6vhaha:

sirkostas
17-08-12, 17:53
Εγώ χέστηκα για γάλατα και όσπρια. Φουα γκρα θα βρίσκω? Μπελούγκα? Φιλετάκια αντιλόπης?

Ευχαριστώ για την απάντηση :s6vhaha:Δεν μας πιάνει εμάς η κρίση, Μήτσε. Αυτά είναι για το πόπολο. Πάω για χαλάουα τώρα και το συνεχίζουμε αργότερα.

VALVERDES_7
17-08-12, 21:44
Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψε ο aljawn.

Αυτό που θα συμπληρωνα ειναι ότι η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια να περιμένει πότε η Γερμανίδα Τάνα θα αποφασίσει να αλλάξει στάση και να μην βλέπει την Ευρώπη σαν την Γερμανική Αυτοκρατορία στην οποία η Γερμανία θα γράφει δις σε εμπορικά πλεονάσματα, και οι άλλες χώρες θα ψοφάνε της πείνας λόγω του ακριβού και μη αντιπροσωπευτικού νομίσματος και της έλλειψης ρευστότητας.

Σε ενα κοινό νόμισμα δεν μπορούν να υπάρχουν καποιες χώρες που θα τρώνε με χρυσά κουτάλια, και παράλληλα άλλες χώρες να τρώνε από τα σκουπίδια.

Εδώ και τώρα στάση πληρωμών έναντι στους τοκογλύφους και τους κερδοσκόπους για την προστασία των Ελληνων πολιτών από την πείνα, επιστροφή στην δραχμή με εξωτερική υποτίμηση η οποία θα έχει άμεσα και δραστικά αποτελέσματα. Και το κυριότερο?

Ξεκινάμε να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή με σαφώς λιγότερο χρέος και με το νόμισμα που θα αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας. Τα δυνατα μας σημεία να τα αξιοποιήσουμε παραπάνω, και τα αδύνατα μας σημεία να προσπαθήσουμε το συντομότερο να τα βελτιώσουμε και να γίνουμε επιτέλους ανταγωνιστικοί σε τομείς που πότε δεν είχαμε παρουσιάσει τίποτα αξιόλογο.

Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα έχει άμεσα και σωτήρια αποτελέσματα από τα τεράστια συναλλαγματικά κεφάλαια που θα εισρεύσουν στην χώρα.

Θα επιστρέψουν άμεσα στην χώρα 300 δις ευρώ τα οποία στάλθηκαν στο εξωτερικό λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης της χώρας εξαιτίας του καταστροφικού ευρώ για τα μέτρα της χώρας μας, αλλά και του φόβου για επιστροφή στην δραχμή η οποία θα σημάνει αναγκαστικά και απώλεια εισοδημάτων λόγω της υποτίμησης.Υπενθυμίζω ότι ηδη ο Ελληνας πολίτης έχει απωλέσει το 30% των πραγματικών του εισοδήματων από μείωσεις μισθών και αυξήσεις φόρων λόγω της πολιτικής της φασιστικής εσωτερικής υποτίμησης που έχουν επιβάλλει στην χώρα.

Τα 300 δις θα γίνουν μέρος και πάλι της Ελληνικής Οικονομίας και θα δημιουργήσουν συνθήκες για να αλλάξει δραστικά η εικόνα της παγωμένης και πεθαμένης αγοράς.

Αγροτική παραγωγή είναι ένα δυνατό σημείο της χώρας οπότε για αρχή ας μπουν στα ελληνικά σπίτια και πάλι τα ελληνικά προιόντα. Οχι άλλο Μήλα από το Σαν Ντιέγο, Πατάτες από την Αιγυπτο, Ντομάτες από τις Βρυξέλλες, πορτοκάλια από την Καζαμπλάνκα και όχι άλλο απαξίωση της ελληνικής (όποιας παραγωγής) διότι έτσι επιδεινώνεται δραματικά το εμπορικό μας ισοζύγιο και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Εθνικό Σχέδιο για να την αποκατάσταση της πρωτογενούς και της δευτερογενούς παραγωγής της χώρας, για την επιβίωση των μικρών και των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων, και αποκατάσταση του φορολογικού συστήματος.Αν είναι δυνατόν στην Κύπρο να πληρώνει ο επιχειρηματίας το 1/4 σε φόρους σε σχέση με τον Ελληνα.Πως να μην κλείσουν μαζικά οι ελληνικές επιχειρήσεις?

Δραστικη μεταβολή της Δημόσιας Διοίκησης με σαφή περιορισμό του κράτους.Προσωπική γνώμη είναι ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως ο τομέας της υγείας καθώς δεν αντέχει το κράτος να πληρώνει ένα κάρο λεφτά σε αυτόν τον τομέα, αλλά και να φορτώνεται τις υπερτιμολογήσεις και τις απατεωνιές που κάνει ένα ολόκληρο κύκλωμα γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών.

Στον χώρο της παιδείας το κράτος να αναλαμβάνει την δωρεαν παιδεία μέχρι και τη 3η Γυμνασίου. Από την 1η Λυκείου και μετά μπορούν να δίνονται οικονομικά κίνητρα στους αριστούχους μαθητές, ενώ και οι περισσότεροι πρέπει στα 15 τους να έχουν αποφασίσει εάν θα πάνε στην ανωτέρα μόρφωση ή εάν θα ακολουθήσουν κάποια χειρονακτική-τεχνική εργασία.Τα πανεπιστήμια να γίνουν πλήρως ιδιωτικά και το κράτος να χρηματοδοτήσει μόνο την έρευνα και την καινοτομία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η χώρα να ξαναμπει σε τροχιά βιώσιμη με 400 δισεκατομμύρια στην πλάτη της, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο τρισεκατομμύριο.Πως γίνεται να φταίει για όλα ο Δημόσιος Υπάλληλος όταν το ελληνικό χρεος το 2001 ήταν 110 δις ευρώ και μετά από 10 χρόνια αυξήθηκε κοντά στο 350%?Με τα σημερινά δεδομένα οτι προσπαθήσει να χτίσει και να ξαναφτάξει από την αρχή είναι χωρίς νόημα καθώς όλος ο πλούτος και η εθνική προσπάθεια θα πηγαίνουν στα υπερκέρδη των Ξένων Τραπεζιτων και των Κερδοσκοπικών Funds.

"Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν" είπε κάποτε ο Τρικούπης.Τώρα ανυπομονούμε να ακούσουμε το "Ευτυχώς Επτωχευσαμεν." και το "Επιμένων Ελληνικά"

dimace
17-08-12, 22:30
Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψε ο aljawn.

Αυτό που θα συμπληρωνα ειναι ότι η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια να περιμένει πότε η Γερμανίδα Τάνα θα αποφασίσει να αλλάξει στάση και να μην βλέπει την Ευρώπη σαν την Γερμανική Αυτοκρατορία στην οποία η Γερμανία θα γράφει δις σε εμπορικά πλεονάσματα, και οι άλλες χώρες θα ψοφάνε της πείνας λόγω του ακριβού και μη αντιπροσωπευτικού νομίσματος και της έλλειψης ρευστότητας.

Σε ενα κοινό νόμισμα δεν μπορούν να υπάρχουν καποιες χώρες που θα τρώνε με χρυσά κουτάλια, και παράλληλα άλλες χώρες να τρώνε από τα σκουπίδια.

Εδώ και τώρα στάση πληρωμών έναντι στους τοκογλύφους και τους κερδοσκόπους για την προστασία των Ελληνων πολιτών από την πείνα, επιστροφή στην δραχμή με εξωτερική υποτίμηση η οποία θα έχει άμεσα και δραστικά αποτελέσματα. Και το κυριότερο?

Ξεκινάμε να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή με σαφώς λιγότερο χρέος και με το νόμισμα που θα αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας. Τα δυνατα μας σημεία να τα αξιοποιήσουμε παραπάνω, και τα αδύνατα μας σημεία να προσπαθήσουμε το συντομότερο να τα βελτιώσουμε και να γίνουμε επιτέλους ανταγωνιστικοί σε τομείς που πότε δεν είχαμε παρουσιάσει τίποτα αξιόλογο.

Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα έχει άμεσα και σωτήρια αποτελέσματα από τα τεράστια συναλλαγματικά κεφάλαια που θα εισρεύσουν στην χώρα.

Θα επιστρέψουν άμεσα στην χώρα 300 δις ευρώ τα οποία στάλθηκαν στο εξωτερικό λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης της χώρας εξαιτίας του καταστροφικού ευρώ για τα μέτρα της χώρας μας, αλλά και του φόβου για επιστροφή στην δραχμή η οποία θα σημάνει αναγκαστικά και απώλεια εισοδημάτων λόγω της υποτίμησης.Υπενθυμίζω ότι ηδη ο Ελληνας πολίτης έχει απωλέσει το 30% των πραγματικών του εισοδήματων από μείωσεις μισθών και αυξήσεις φόρων λόγω της πολιτικής της φασιστικής εσωτερικής υποτίμησης που έχουν επιβάλλει στην χώρα.

Τα 300 δις θα γίνουν μέρος και πάλι της Ελληνικής Οικονομίας και θα δημιουργήσουν συνθήκες για να αλλάξει δραστικά η εικόνα της παγωμένης και πεθαμένης αγοράς.

Αγροτική παραγωγή είναι ένα δυνατό σημείο της χώρας οπότε για αρχή ας μπουν στα ελληνικά σπίτια και πάλι τα ελληνικά προιόντα. Οχι άλλο Μήλα από το Σαν Ντιέγο, Πατάτες από την Αιγυπτο, Ντομάτες από τις Βρυξέλλες, πορτοκάλια από την Καζαμπλάνκα και όχι άλλο απαξίωση της ελληνικής (όποιας παραγωγής) διότι έτσι επιδεινώνεται δραματικά το εμπορικό μας ισοζύγιο και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Εθνικό Σχέδιο για να την αποκατάσταση της πρωτογενούς και της δευτερογενούς παραγωγής της χώρας, για την επιβίωση των μικρών και των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων, και αποκατάσταση του φορολογικού συστήματος.Αν είναι δυνατόν στην Κύπρο να πληρώνει ο επιχειρηματίας το 1/4 σε φόρους σε σχέση με τον Ελληνα.Πως να μην κλείσουν μαζικά οι ελληνικές επιχειρήσεις?

Δραστικη μεταβολή της Δημόσιας Διοίκησης με σαφή περιορισμό του κράτους.Προσωπική γνώμη είναι ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως ο τομέας της υγείας καθώς δεν αντέχει το κράτος να πληρώνει ένα κάρο λεφτά σε αυτόν τον τομέα, αλλά και να φορτώνεται τις υπερτιμολογήσεις και τις απατεωνιές που κάνει ένα ολόκληρο κύκλωμα γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών.

Στον χώρο της παιδείας το κράτος να αναλαμβάνει την δωρεαν παιδεία μέχρι και τη 3η Γυμνασίου. Από την 1η Λυκείου και μετά μπορούν να δίνονται οικονομικά κίνητρα στους αριστούχους μαθητές, ενώ και οι περισσότεροι πρέπει στα 15 τους να έχουν αποφασίσει εάν θα πάνε στην ανωτέρα μόρφωση ή εάν θα ακολουθήσουν κάποια χειρονακτική-τεχνική εργασία.Τα πανεπιστήμια να γίνουν πλήρως ιδιωτικά και το κράτος να χρηματοδοτήσει μόνο την έρευνα και την καινοτομία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η χώρα να ξαναμπει σε τροχιά βιώσιμη με 400 δισεκατομμύρια στην πλάτη της, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο τρισεκατομμύριο.Πως γίνεται να φταίει για όλα ο Δημόσιος Υπάλληλος όταν το ελληνικό χρεος το 2001 ήταν 110 δις ευρώ και μετά από 10 χρόνια αυξήθηκε κοντά στο 350%?Με τα σημερινά δεδομένα οτι προσπαθήσει να χτίσει και να ξαναφτάξει από την αρχή είναι χωρίς νόημα καθώς όλος ο πλούτος και η εθνική προσπάθεια θα πηγαίνουν στα υπερκέρδη των Ξένων Τραπεζιτων και των Κερδοσκοπικών Funds.

"Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν" είπε κάποτε ο Τρικούπης.Τώρα ανυπομονούμε να ακούσουμε το "Ευτυχώς Επτωχευσαμεν." και το "Επιμένων Ελληνικά"

Ωραίο, καλογραμμένο ποστ, Σάκαρε! Με βρίσκεις σύμφωνο, αν και εγώ είμαι ΣΚΑΤΑ στα οικονομικά...
Πάντως, λογικά αξιολογώντας τα όσα γράφεις, δε βρίσκω κάποιο λάθος. Ίσως είναι η στιγμή οι Έλληνες
να αφήσουμε στην άκρη τις οικονομικές αναλύσεις και υπολογισμούς, που μας έφτασαν στο τίποτα, και να
εμπιστευτούμε τη λογική ή ακόμη, γιατί οχι, και το ένστκτό μας, για το τι πρέπει να πράξουμε. Πάντως δεν
είσαι μόνος στη διαπίστωση πως ενώ η ενωμένη Ευρώπη ήταν κάτι πολύ καλό, το ενιάιο νόμισμα ήταν καταστροφή
για τον Νότο, και τελειώνω εδώ.

7DeadlySins
17-08-12, 22:36
Στον χώρο της παιδείας το κράτος να αναλαμβάνει την δωρεαν παιδεία μέχρι και τη 3η Γυμνασίου. Από την 1η Λυκείου και μετά μπορούν να δίνονται οικονομικά κίνητρα στους αριστούχους μαθητές, ενώ και οι περισσότεροι πρέπει στα 15 τους να έχουν αποφασίσει εάν θα πάνε στην ανωτέρα μόρφωση ή εάν θα ακολουθήσουν κάποια χειρονακτική-τεχνική εργασία.Τα πανεπιστήμια να γίνουν πλήρως ιδιωτικά και το κράτος να χρηματοδοτήσει μόνο την έρευνα και την καινοτομία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.Αυτά να μην τα πεις σε κανα Συριζοφίλο σου :s6vhaha: γιατί κινδυνεύεις με μαχαίρωμα.

Και δεν χρειάζεται το κράτος να χρηματοδοτεί καμία ερευνα και ανάπτυξη, αυτό θα το κάνουν οι εταιρίες που θα εφαρμόζουν την τεχνολογία. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει το κράτος είναι να χρηματοδοτεί φοιτητικά δάνεια, όπως και να δίνει υποτροφίες σε φτωχόπαιδα αριστούχους.

Και μετά βέβαια ξυπνήσαμε, γιατί η λίγδα των ελληνικών πανεπιστημίων, με κάτω τα χέρια ο μεγαλύτερος φταίχτης για τη χρεοκοπία της χώρας, δεν πρόκειται να εφαρμόσει τίποτα από αυτά.


Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις, ότι και καλά αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα... πλουτίσουμε :s6vhaha: είναι το λιγότερο αφελή. Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει χρέος, η ελλάδα είναι ανίκανη αλλά και απρόθυμη να σταθεί στο διεθνές περιβάλλον.

dimace
17-08-12, 22:36
Α, μην το ξεχάσω:

Πολλά από αυτά που λέει ο Σάκης είναι αυτά που έχουμε στην Γερμανία. Άρα, εκ του αποτελέσματος, είναι σωστά.

VALVERDES_7
17-08-12, 22:37
Ωραίο, καλογραμμένο ποστ, Σάκαρε! Με βρίσκεις σύμφωνο, αν και εγώ είμαι ΣΚΑΤΑ στα οικονομικά...
Πάντως, λογικά αξιολογώντας τα όσα γράφεις, δε βρίσκω κάποιο λάθος. Ίσως είναι η στιγμή οι Έλληνες
να αφήσουμε στην άκρη τις οικονομικές αναλύσεις και υπολογισμούς, που μας έφτασαν στο τίποτα, και να
εμπιστευτούμε τη λογική ή ακόμη, γιατί οχι, και το ένστκτό μας, για το τι πρέπει να πράξουμε. Πάντως δεν
είσαι μόνος στη διαπίστωση πως ενώ η ενωμένη Ευρώπη ήταν κάτι πολύ καλό, το ενιάιο νόμισμα ήταν καταστροφή
για τον Νότο, και τελειώνω εδώ.

Δημήτρη είσαι μεγάλο μυαλό και δεν χρειάζεται να γνωρίζεις Οικονομικά.Καταλαβαίνεις ότι μια χώρα στην οποία δεν δουλευουν οι πολίτες αλλά κάθονται, δεν παράγουν, και δεν μπορούν να αναπνεύσουν από τα χρέη, ότι είναι τελειωμένη!!!!!!!!!!
Οι μεγάλες αλλαγές μπορούν να παρθούν μόνο από τις μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις.
Εδώ ολόκληρους πολέμους κάναμε στο παρελθόν και επιβιώσαμε και δεν μπορούμε τώρα?

VALVERDES_7
17-08-12, 22:44
Αυτά να μην τα πεις σε κανα Συριζοφίλο σου :s6vhaha: γιατί κινδυνεύεις με μαχαίρωμα.

Και δεν χρειάζεται το κράτος να χρηματοδοτεί καμία ερευνα και ανάπτυξη, αυτό θα το κάνουν οι εταιρίες που θα εφαρμόζουν την τεχνολογία. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει το κράτος είναι να χρηματοδοτεί φοιτητικά δάνεια, όπως και να δίνει υποτροφίες σε φτωχόπαιδα αριστούχους.

Και μετά βέβαια ξυπνήσαμε, γιατί η λίγδα των ελληνικών πανεπιστημίων, με κάτω τα χέρια ο μεγαλύτερος φταίχτης για τη χρεοκοπία της χώρας, δεν πρόκειται να εφαρμόσει τίποτα από αυτά.


Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις, ότι και καλά αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα... πλουτίσουμε :s6vhaha: είναι το λιγότερο αφελή. Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει χρέος, η ελλάδα είναι ανίκανη αλλά και απρόθυμη να σταθεί στο διεθνές περιβάλλον.

Πότε είπα ρε απατεώνα:s6vhaha: θα πλουτίσουμε?
Να πλουτίσουμε κομματάκι χλωμό, αλλά να επιζήσουμε ΝΑΙ.
Πάντως μια νέα αρχή να γίνει με 400 δις που σε πνίγουν στον λαιμό, ξέχασε το Deadly.

7DeadlySins
17-08-12, 22:46
Δημήτρη είσαι μεγάλο μυαλό και δεν χρειάζεται να γνωρίζεις Οικονομικά.Καταλαβαίνεις ότι μια χώρα στην οποία δεν δουλευουν οι πολίτες αλλά κάθονται, δεν παράγουν, και δεν μπορούν να αναπνεύσουν από τα χρέη, ότι είναι τελειωμένη!!!!!!!!!!
Οι μεγάλες αλλαγές μπορούν να παρθούν μόνο από τις μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις.
Εδώ ολόκληρους πολέμους κάναμε στο παρελθόν και επιβιώσαμε και δεν μπορούμε τώρα?


Ρε Βαλβέρδε ΠΑΙΚΤΑΡΑ, ρε άνθρωπε, τι μου λες τώρα; Εδώ βγήκε σήμερα ένας καραγκιόζης του ΟΑΕΔ και εξηγούσε φόρα παρτίδα στην τηλεόραση, ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΛΕΜΕ, πως κάνουνε ΠΟΥΣΤΙΑ μέσω ΜΚΟ για να προσλάβουνε σε δήμους, γιατί και καλά δεν επιτρέπεται να προσλάβουν κανονικά. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ!

Και περιμένεις αυτοί να σε σώσουν επειδή θα έχουμε δραχμή; Είσαι τρελός; ΞΥΠΝΑ, δεν είσαι στο 80 μεγάλε, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ εχουμε, ΞΥΠΝΑ, θα ανταγωνιστείς σε επίπεδο φτήνιας ΤΗΝ ΚΙΝΑ; Ξεκόλλα το μυαλό σου, ή θα γίνεις σοβαρό κράτος, ή ΘΑ ΣΕ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
17-08-12, 22:49
Προφυλακιστέος ο 63χρονος που κακοποιούσε την 9χρονη

Ο 63χρονος από την Καβάλα που συνελήφθη σήμερα για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης κατ' εξακολούθηση, ύστερα από καταγγελία του κοριτσιού, κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, προφυλακιστέος .
Η ανήλικη, η οποία ζούσε στη Βουλγαρία με τη μητέρα της, επισκεπτόταν τακτικά τη γιαγιά της, η οποία και ζούσε τα τελευταία χρόνια με τον 63χρονο στην κοινότητα Λυδίας του Δήμου Καβάλας.

Την καταγγελία της 9χρονης επιβεβαίωσε και το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο οποίος αφού εξέτασε την ανήλικη, διαπίστωσε τραύματα στα γεννητικά της όργανα που συντείνουν σε μακροχρόνια σεξουαλική κακοποίησή της.


Στην κατοχή του 63χρονου, μετά από έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του, βρέθηκε και υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Την υπεράσπισή του αρνήθηκαν να αναλάβουν οι δικηγόροι της Καβάλας και έτσι ο συνήγορός του ορίστηκε από τις δικαστικές αρχές της πόλης.
-


στο ίδιο κελι με τον πακη της Παρου , στις φυλακές ανηληκων θα βολευτουν και οι δυο μέχρι ζευγαρι θα γινουν

7DeadlySins
17-08-12, 22:53
Για να το πω απλά και σταράτα: Με καλούς πολιτικούς ( και πολίτες), είτε δραχμή, είτε ευρώ, είτε λίρα, είτε σκατά, η Ελλάδα θα ήταν μια χαρά.

Με τους πολίτες και τους πολιτικούς που έχουμε, και νομίσματα από Unobtainium να είχαμε, πάλι θα βουλιάζαμε.

nbqgr
17-08-12, 23:59
Προφυλακιστέος ο 63χρονος που κακοποιούσε την 9χρονη

Ο 63χρονος από την Καβάλα που συνελήφθη σήμερα για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης κατ' εξακολούθηση, ύστερα από καταγγελία του κοριτσιού, κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, προφυλακιστέος .
Η ανήλικη, η οποία ζούσε στη Βουλγαρία με τη μητέρα της, επισκεπτόταν τακτικά τη γιαγιά της, η οποία και ζούσε τα τελευταία χρόνια με τον 63χρονο στην κοινότητα Λυδίας του Δήμου Καβάλας.

Την καταγγελία της 9χρονης επιβεβαίωσε και το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο οποίος αφού εξέτασε την ανήλικη, διαπίστωσε τραύματα στα γεννητικά της όργανα που συντείνουν σε μακροχρόνια σεξουαλική κακοποίησή της.


Στην κατοχή του 63χρονου, μετά από έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του, βρέθηκε και υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Την υπεράσπισή του αρνήθηκαν να αναλάβουν οι δικηγόροι της Καβάλας και έτσι ο συνήγορός του ορίστηκε από τις δικαστικές αρχές της πόλης.
-


στο ίδιο κελι με τον πακη της Παρου , στις φυλακές ανηληκων θα βολευτουν και οι δυο μέχρι ζευγαρι θα γινουν

Χρόνια σεξουαλική κακοποίηση... και το κοριτσάκι είναι 9-χρονο δηλαδή από πόσο χρόνων το κακοποιούσε το κάθαρμα;

nbqgr
18-08-12, 00:05
Σήμερα στις ειδήσεις στην ΝΕΤ πανηγύριζαν τα ζώα για υπάρχουν 2 ελληνικά πανεπιστήμια στα πρώτα 400 του κόσμου, δεν είπαν βέβαια ότι η κατρακύλα είναι συνεχής.

Και σήμερα μάθαμε κι αυτό "Αναστέλεται επ΄αόριστον η εξωτερική αξιολόγηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ".

Έτσι δουλεύει όλο το σύστημα στην Ελλάδα (όχι μπουρδέλο έτσι) χωρίς στόχους και χωρίς αξιολόγηση, για να βολεύονται τα κωλόπαιδα κι οι συντεχνίες τους.


ΓΑΜΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

red.empire7
18-08-12, 10:15
Λοιπον η λυση ειναι μια! Γυρναμε στην δραχμη. Τους ρωταμε ποσα χρωσταμε και μας λενε πχ. 300 τρις δρχ. ή οσα πουνε. Αφου ειναι δικο μας νομισμα μπορουμε να τυπωσουμε καθημερινα χρημα αναλογα τις αξιας με το ποσο χρυσαφι εχουμε στην τραπεζα της Ελλαδος νομιζω. Τα μαζευουμε τους τα δινουμε και ξοφλαμε. Αυτοι για να μας τιμωρησουν θα μας κανουν υποτιμηση της δραχμης... Πχ. 1 δολλαριο= 1 τρις ή τετρακις δραχμες. Και ετσι θα νομιζουν οτι δεν θα μπορουμε να αγορασουμε τιποτα πια...Ομως στο καπακι θα ξανααλλαξουμε εθνικο νομισμα.. πχ. φοινικα ή δηναριο ή ηλεκτρο κτλ. Οποτε η υποτιμηση που θα μας εκαναν δεν μετραει αφου θα υπαρξει μια νεα ισοτιμια!!! Και ετσι καθαρισαμε μια για παντα απο αυτο το δυσβασταχτο χρεος και αφηνουμε την λυση ως κληρονομια σε περιπτωση παρομοιου προβληματος στα παιδια μας....:s6vhaha:

sirkostas
18-08-12, 10:20
Ο Ανταμ Σμιθ είσαι?:s6vhaha:

VALVERDES_7
18-08-12, 10:21
Λοιπον η λυση ειναι μια! Γυρναμε στην δραχμη. Τους ρωταμε ποσα χρωσταμε και μας λενε πχ. 300 τρις δρχ. ή οσα πουνε. Αφου ειναι δικο μας νομισμα μπορουμε να τυπωσουμε καθημερινα χρημα αναλογα τις αξιας με το ποσο χρυσαφι εχουμε στην τραπεζα της Ελλαδος νομιζω. Τα μαζευουμε τους τα δινουμε και ξοφλαμε. Αυτοι για να μας τιμωρησουν θα μας κανουν υποτιμηση της δραχμης... Πχ. 1 δολλαριο= 1 τρις ή τετρακις δραχμες. Και ετσι θα νομιζουν οτι δεν θα μπορουμε να αγορασουμε τιποτα πια...Ομως στο καπακι θα ξανααλλαξουμε εθνικο νομισμα.. πχ. φοινικα ή δηναριο ή ηλεκτρο κτλ. Οποτε η υποτιμηση που θα μας εκαναν δεν μετραει αφου θα υπαρξει μια νεα ισοτιμια!!! Και ετσι καθαρισαμε μια για παντα απο αυτο το δυσβασταχτο χρεος και αφηνουμε την λυση ως κληρονομια σε περιπτωση παρομοιου προβληματος στα παιδια μας....:s6vhaha:

Πςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

* Θα παίξουμε τρελή μπάλα με συνεχείς αλλαγές νομισμάτων.Θα τους τρελάνουμε στις αντεπιθέσεις!

:wor::wor::wor:

red.empire7
18-08-12, 10:31
Σκεφτειτε λογικα.. Μπορει να πεινασουμε για κανα δυο μηνες λογω πληθωρησμου ομως αλλα μετα θα τρωμε με χρυσα κουταλια!!! Εξαλλου και τωρα οι πιο πολλοι ειμαστε στα προθυρα της απολυτης φτωχειας και οπου να ναι θα τα ξεπερασουμε... Αν κανουμε μια υπομονη για 2 μηνες μετα παπαλα!! Αφηστε που μετα θα ειμαστε μια χωρα χωρις χρεη, με μεγαλο δυναμικο εργατικο, χωρις τοσους μεγαλους φορους γιατι θα ειμαστε μια απο τις πιο υγιεις οικονομικα στο κοσμο αν οχι η υγιεστερη!! Δηλαδη μια χωρα η οποια θα ειναι ενας επιγειος παραδεισος για καθε ειδους επενδυτη ή για τον καθενα που θα θελει να ανοιξει ενα εργοστασιο ή μια επιχειρηση!!

DaRkSaGa79
18-08-12, 10:40
Σκεφτειτε λογικα.. Μπορει να πεινασουμε για κανα δυο μηνες λογω πληθωρησμου ομως αλλα μετα θα τρωμε με χρυσα κουταλια!!! Εξαλλου και τωρα οι πιο πολλοι ειμαστε στα προθυρα της απολυτης φτωχειας και οπου να ναι θα τα ξεπερασουμε... Αν κανουμε μια υπομονη για 2 μηνες μετα παπαλα!! Αφηστε που μετα θα ειμαστε μια χωρα χωρις χρεη, με μεγαλο δυναμικο εργατικο, χωρις τοσους μεγαλους φορους γιατι θα ειμαστε μια απο τις πιο υγιεις οικονομικα στο κοσμο αν οχι η υγιεστερη!! Δηλαδη μια χωρα η οποια θα ειναι ενας επιγειος παραδεισος για καθε ειδους επενδυτη ή για τον καθενα που θα θελει να ανοιξει ενα εργοστασιο ή μια επιχειρηση!!

Και που τα βρισκεις τα λεφτα ρε γι αυτα που πινεις?:s6vhaha:

sk12072
18-08-12, 10:45
οκ παιδια να παμε στη δραχμη.και εγω εξαλλου αυτο πιστευω.αλλα πειτε μου πραγματικα
την αληθεια:ΠΟΙΟΣ σας λεει οτι δεν θα ξαναφτασουμε εδω;ΠΟΙΟΣ σας λεει οτι σε 30
χρονια δεν θα χρωσταμε παλι 400 δις ευρω;

iek
18-08-12, 10:51
Μα γι'αυτο θελουνε να παμε στη δραχμη Σταθη. Για να διαγραψουμε το τωρινο χρεος (ετσι νομιζουνε) και μετα ναεχιυνε περιθωριο δμιουργιας νεου χρεους το οποιο ομως θα επωμισθει η επομενη γενια Ελληνων...

Εδω υπαρχει πολιτικος Καμμενος που εκπροσωπει και καλα τους "Ανεξαρτητους" Ελληνες που προτεινει να εκδωσουμε ομολογα (βλεπε υποθηκευσουμε) για τον ορυκτο μας πλουτο για να απαλλαγουμε ταχαμου απο τους "τοκογλυφους". Ειναι να γελα κανεις με τις γραφικοτητες που συμβαινουνε στην Ελλαδα...

red.empire7
18-08-12, 10:55
Βασικα σε 3-4 χρονια θα ερθει ο βασιλιας εκ της πενιας οποτε γιατι αγχωνεσθε???

red.empire7
18-08-12, 10:56
Και που τα βρισκεις τα λεφτα ρε γι αυτα που πινεις?:s6vhaha:

Εχω ενα καλο φιλαρακι κανει καλες τιμες :s6vhaha:

VALVERDES_7
18-08-12, 11:00
Mε χρυσά κουτάλια δεν πρόκειται να φάμε ποτε γιατί σε θέματα εθνικής στρατηγικής είμαστε εντελώς για τον φούτσο

1) Δεν μπορούσαμε να πιάναμε την Αμερική και να τους λέγαμε "Ελατε τώρα για συνεκμετάλλευση των Πετρελαίων του Αιγαίου?

2)Αυτό το γαμημένο το Ελληνικό εδω και 10 χρόνια το έχουν εκεί να κάθεται. Εντάξει η χώρα είναι τόπος προς αποφυγή για κάθε ξένο επενδυτή, αλλά δεν μπορούσε το Ελληνικό να γίνει ένα μικρό Λας Βέγκας λέω εγώ?Παρτυ υποψηφίων επενδυτών θα είχαμε.
Ας μην συζητήσουμε για το πόσο χρήμα θα έρθει στην χώρα από αυτήν την επένδυση.Και για το πόσες θέσεις εργασίας θα καλυφθούν. Οι ηθικότητες μας φάγανε , λες και οι Αμερικάνοι δεν ξέρουν τι κάνουν.
Λένε για Μητροπολιτικό Πάρκο. Γι αυτό είμαστε, εκεί που είμαστε.
Δεν σας αρέσει ένα μικρό Λας Βεγκας?Καντε την EuroDisney του Ευρωπαικού Νότου, κάντε Formula 1, κάντε κάτι, άχρηστοι.

3) Εχουμε τα ωραιότερα νησιά σε όλον τον κόσμο. Είναι δυνατόν από αυτήν την ιστορία να μην εισρεουν δεκάδες δισεκατομμυρια ευρώ στην χώρα κάθε χρόνο?Εντάξει με το ευρώ γίναμε πολύ ακριβός προορισμός και γι αυτό θα γυρίσουμε στην δραχμή, αλλά και πάλι δεν μπορούν να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις? Π.χ αγορά γης για ξένες επιχειρήσεις με χαμηλά φορολογικά βάρη.Ετσι θα βελτιωθεί αμέσως το επενδυτικό κλίμα και θα υπάρξει ανάπτυξη και απασχόληση.

4) Εχεις στην χώρα εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Και από ότι καταλαβα δεν υπάρχει περιπτωση να τους ξεφορτωθούμε εύκολα. Δεν μπορούν αυτοί να αξιοποιηθούν και να νομιμοποιηθούν προς την κατευθυνση της αποκλειστικής αμυντικής ελληνικής βιομηχανίας και γενικά της αναδυόμενης ελληνικής βιομηχανίας?Ολες οι αμυντικές ανάγκες να καλυπτονται από την ελληνική πολεμική βιομηχανία.Θέλεις φθηνά εργατικά χέρια?Τα έχεις μπροστά σου. Με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό μπορούμε να γλυτώσουμε δις ευρώ κάθε χρόνο από τους εξοπλισμούς και από τις μίζες που πηγαινοέρχονται.Και μην πω τώρα και για αυτοκινητοβιομηχανίες γιατί και εκεί μπορούμε να κινηθούμε.
Αλλά έχουμε πολιτικούς για τον φούτσο που νομίζουν ότι κόβωντας χρήματα από την ελληνική οικονομία, θα καταφέρουν κάτι, με 400 δις ευρώ να μας πίνουν το αίμα. Ξεφτίλες ε ξεφτιλες.Άχρηστοι.

iek
18-08-12, 12:04
Α ναι, να μην ξεχασω: Κεφαλαιο τουρισμος. Το ευρω και η Μερκελ μας φταινε :-P


[Only registered and activated users can see links]


«Απόλυτη πρωταθλήτρια» η Λευκάδα
ΣΔΟΕ: Στο 52,76% το ποσοστό παραβατικότητας στις τουριστικές περιοχές
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 14 Αυγούστου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2012 19:37
Web-Only


Στο 52,76% φτάνει το μέσο ποσοστό παραβατικότητας βάσει των ελέγχων του ΣΔΟΕ για την καλοκαιρινή περίοδο, το οποίο διαπίστωσε 1631 παραβάσεις σε σύνολο 707 επισκέψεων.

«Απόλυτη πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται, με ποσοστό 100%, η Λευκάδα, και ακολουθούν τουριστικές περιοχές όπως η Εύβοια, η Ρόδος, η Πάρος, και η Ζάκυνθος. Αντιθέτως, με 20% σε πέντε ελέγχους, τα Ιωάννινα συγκεντρώνουν το χαμηλότερο ποσοστό.

Όπως αναφέρει το ΣΔΟΕ, συνεχίζονται οι στοχευεμένοι έλεγχοι για τη θερινή περίοδο σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το ΣΔΟΕ βασίζονται σε 707 ελέγχους που έγιναν σε όλη τη χώρα το χρονικό διάστημα από 10/8 μέχρι 13/8, κατά τους οποίους βρέθηκαν 373 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 1631 παραβάσεις.

7DeadlySins
18-08-12, 12:07
Mε χρυσά κουτάλια δεν πρόκειται να φάμε ποτε γιατί σε θέματα εθνικής στρατηγικής είμαστε εντελώς για τον φούτσο

1) Δεν μπορούσαμε να πιάναμε την Αμερική και να τους λέγαμε "Ελατε τώρα για συνεκμετάλλευση των Πετρελαίων του Αιγαίου?

2)Αυτό το γαμημένο το Ελληνικό εδω και 10 χρόνια το έχουν εκεί να κάθεται. Εντάξει η χώρα είναι τόπος προς αποφυγή για κάθε ξένο επενδυτή, αλλά δεν μπορούσε το Ελληνικό να γίνει ένα μικρό Λας Βέγκας λέω εγώ?Παρτυ υποψηφίων επενδυτών θα είχαμε.
Ας μην συζητήσουμε για το πόσο χρήμα θα έρθει στην χώρα από αυτήν την επένδυση.Και για το πόσες θέσεις εργασίας θα καλυφθούν. Οι ηθικότητες μας φάγανε , λες και οι Αμερικάνοι δεν ξέρουν τι κάνουν.
Λένε για Μητροπολιτικό Πάρκο. Γι αυτό είμαστε, εκεί που είμαστε.
Δεν σας αρέσει ένα μικρό Λας Βεγκας?Καντε την EuroDisney του Ευρωπαικού Νότου, κάντε Formula 1, κάντε κάτι, άχρηστοι.

3) Εχουμε τα ωραιότερα νησιά σε όλον τον κόσμο. Είναι δυνατόν από αυτήν την ιστορία να μην εισρεουν δεκάδες δισεκατομμυρια ευρώ στην χώρα κάθε χρόνο?Εντάξει με το ευρώ γίναμε πολύ ακριβός προορισμός και γι αυτό θα γυρίσουμε στην δραχμή, αλλά και πάλι δεν μπορούν να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις? Π.χ αγορά γης για ξένες επιχειρήσεις με χαμηλά φορολογικά βάρη.Ετσι θα βελτιωθεί αμέσως το επενδυτικό κλίμα και θα υπάρξει ανάπτυξη και απασχόληση.

4) Εχεις στην χώρα εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Και από ότι καταλαβα δεν υπάρχει περιπτωση να τους ξεφορτωθούμε εύκολα. Δεν μπορούν αυτοί να αξιοποιηθούν και να νομιμοποιηθούν προς την κατευθυνση της αποκλειστικής αμυντικής ελληνικής βιομηχανίας και γενικά της αναδυόμενης ελληνικής βιομηχανίας?Ολες οι αμυντικές ανάγκες να καλυπτονται από την ελληνική πολεμική βιομηχανία.Θέλεις φθηνά εργατικά χέρια?Τα έχεις μπροστά σου. Με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό μπορούμε να γλυτώσουμε δις ευρώ κάθε χρόνο από τους εξοπλισμούς και από τις μίζες που πηγαινοέρχονται.Και μην πω τώρα και για αυτοκινητοβιομηχανίες γιατί και εκεί μπορούμε να κινηθούμε.
Αλλά έχουμε πολιτικούς για τον φούτσο που νομίζουν ότι κόβωντας χρήματα από την ελληνική οικονομία, θα καταφέρουν κάτι, με 400 δις ευρώ να μας πίνουν το αίμα. Ξεφτίλες ε ξεφτιλες.Άχρηστοι.

1) Οι Αμερικάνοι θα μας το πουν αυτό, όταν το θελήσουν, δικά τους είναι άλλωστε :reaper:

2) Αν υποσχεθείς να μαζέψεις τους γραφικούς οικολόγους, τους μαλάκες αριστεριστές, τα ντόπια λαμόγια που ξερογλύφονται, τους μιζαδόρους δήμαρχους, τους μιζαδόρους πολεοδόμους, τους μιζαδόρους εφοριακούς, τους μιζαδόρους εργατοπατέρες, τη Σάρα, τη Μάρα και το κακό συναπάντημα, η επένδυση θα γίνει χθες.

3) Στα νησιά ο σκοπός είναι να φέρεις τον τουρίστα που δεν υπολογίζει τσίμα τσίμα και περιμένει την ισοτιμία για να έρθει. Άλλωστε με ισοτιμία μπουρδέλο τα κέρδη σου ανά τουρίστα θα είναι λιγότερα, άλλο αν θα κάνεις μαυρα μάτια να δεις δίευρο μπας και έχεις συνάλλαγμα να πάρεις κανα μπιφτεκάκι. Για να έρθει λοιπόν ο τουρίστας ο large :s6vhaha: πρέπει να του προσφέρεις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, οπότε θέλεις επενδύσεις, οπότε πας στην παράγραφο 2. :s6vhaha:

4) Το μόνο που δε σε νοιάζει όταν παράγεις αμυντική τεχνολογία ( αλλά και αυτοκίνητα ), είναι οι λέτσοι αμόρφωτοι και ανειδίκευτοι εργάτες, που τους λες φέρε την πένσα και σου φέρνουν κατσαβίδι. Μιλάμε για τον αμυντικό τομέα, την ΚΟΡΥΦΗ της τεχνολογίας, και όχι να φτιάχνεις ατμοσίδερα και μπιμπελό. Όσο τα πανεπιστήμιά μας παράγουν σκατούλες, και οι προδότες πολιτικοί αγοράζουν υποβρύχια που γέρνουν για μίζες, ούτε να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα.

red.empire7
18-08-12, 12:12
Τον σταύρωσαν επειδή έγινε χριστιανός!
17 Αυγούστου 2012 Blog ([Only registered and activated users can see links])Μπορεί στην Ελλάδα ο πολυπολιτισμός να ανακοινώνει μέχρι και έναρξη πολέμου κατά των γηγενών κατοίκων, μπορεί οι λαθρομετανάστες παραδόξως να μας προτιμούν ως χώρα παραμονής τους αντί άλλων ισλαμικών κρατών στα οποία μπορούν να ενσωματωθούν πολύ εύκολα λόγω θρησκείας…
Μπορεί η ελευθερία ζωής και σκέψης να είναι αγαθά που προσφέρονται πλουσιοπάροχα ακόμη και σε αυτούς που καταδυναστεύουν την ζωή, την σκέψη και τα πιστεύω μας, όμως τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με χώρες στις οποίες ο ισλαμισμός αποτελεί την κυρίαρχη τάξη, η οποία αποφασίζει -εν ψυχρώ- για την ζωή και τον θάνατο όσων τολμούν να τον αμφισβητήσουν ή να τον απαρνηθούν.
Η φωτογραφία αποτελεί απόδειξη της αγάπης προς τον χριστιανισμό, εκείνων που προστρέχουν στην χώρα μας για να… σωθούν. Στην φωτογραφία βλέπουμε έναν πολίτη της Υεμένης, ο οποίος είχε το θράσος να βαπτισθεί χριστιανός! Κι επειδή αμφισβήτησε το Ισλάμ, τον σταύρωσαν!!!
Τι είπατε; Ο πολιπολιτισμός και η πανθρησκεία αποτελούν το σκοπό της Νέας Τάξης, η οποία θέλει να επιβάλει την ισότητα, την ισονομία, την ελευθερία και τον εν γένει πλούτο στους ανθρώπους; (την φωτο δεν την βαζω για ευνοητους λογους!)

VALVERDES_7
18-08-12, 12:17
που τους λες φέρε την πένσα και σου φέρνουν κατσαβίδι

ppnxoxo

* Στο θέμα το αμυντικό πρέπει σιγά σιγά η χώρα να μπει στην δική της παραγωγή.Μια ιδέα είναι τα πολύ φθηνά εργατικά χέρια διότι θα χρειαστεί τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό.Σίγουρα θα υπάρχει και πολύ εξειδικευμένο προσωπικό που θα κατευθύνει διότι πρόκειται για προιόντα πολύ υψηλής τεχνολογίας.Αλλά οι περισσότεροι που θα χρειάζονται είναι απλοί εργάτες.Τώρα βέβαια πως ο λαθρο θα εργαστεί σε μια τέτοια επιχείρηση ενώ έχει μάθει να καθαρίζει τζάμια είναι μια άλλη ιστορία.:s6vhaha:
Ολες όμως οι πολυεθνικές μεγαθήρια του κόσμου κάπως έτσι τα έχουν καταφέρει.Εκμεταλλεύοντας τον ανθρώπινο παράγοντα για ένα κομμάτι ψωμί.

7DeadlySins
18-08-12, 12:23
Φίλε Val, ωραία τα λες, και δε θέλω να γίνομαι σπαστικός. Ξέρεις τι γίνεται; Είναι και τεράστιο θέμα...


Λοιπόν: Τα εκατομμύρια οι πολυεθνικές, δεν τα κάνουν επειδή εχουν φτωχους εργατες. ΔΕΝ τα κανουν για αυτο.

Τα κανουν επειδη μπορουν και πουλανε ΑΡΚΙΒΑ τα ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.

Δηλαδη, σου πουλαει ενα μακο μπλουζακι 200 ευρω, που το εφτιαξε το κιναζακι το καημενο για 0.000001 ευρώ.

Γιατι ομως εσυ δινεις 200 ευρω; ΕΚΕΙ ειναι το κλειδι, οχι το οτι το κινεζακι πηρε ενα αρχιδι.


Με λιγα λόγια θα καταλήξουμε στην επικυριαρχία της Αμερικης και των Δυτικών, οπου θα δεις το μπλουζακι να το φοραει καμια Lady gaga και θα πας να το παρεις, τιποτα δεν ειναι τυχαιο, υπαρχουν χιλιαδυο πραγματα πισω απο τις πολυεθνικες, το φτηνο εργατικο δυναμικο ειναι το λιγοτερο, αυτος που εβαλε μπριζολες στη μαπα της Lady gaga, και αυτός που την προωθεί, αμοίβεται με 5- 10 εκατομμύρια, και εχει σπουδάσει πράγματα που μοιάζουν επιστημονική φαντασία όσο αφορά την καλλιέργεια και τη βοσκή καταναλωτών.

Και μου λες τώρα εμείς, που ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ, να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο;

nbqgr
18-08-12, 14:25
Και μετά τον Λαφαζάνη ο Στρατούλης άντε ρε πουτάνες αποκαλυφθείται να τελειώνουμε.


«για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας».

VALVERDES_7
18-08-12, 14:53
Αντε επιτέλους.
Καλά κάνουν και το φέρνουν σιγά σιγά, διότι τα ΜΜΕ της συγκυβέρνησης έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στον λαό περί εθνικού στόχου παραμονής στο ευρώ.
Μαλακίες με άλλα λόγια.

iek
18-08-12, 15:32
Και μετά τον Λαφαζάνη ο Στρατούλης άντε ρε πουτάνες αποκαλυφθείται να τελειώνουμε.

Κατα τα αλλα ο Τσιπρας διαμαρτυρεται οτι η πολιτικη Σαμαρα μας βγαζει απο το ευρω.

Αυτοι οι πασοκοι εχουνε αφησει πολλους μαθητες στην προπαγανδα..

VALVERDES_7
18-08-12, 15:33
H Merkel κυβερνάει.Δεν υπάρχει Ελληνας πρωθυπουργός.

sirkostas
18-08-12, 15:58
Σκεφτειτε λογικα.. Μπορει να πεινασουμε για κανα δυο μηνες λογω πληθωρησμου ομως αλλα μετα θα τρωμε με χρυσα κουταλια!!! Εξαλλου και τωρα οι πιο πολλοι ειμαστε στα προθυρα της απολυτης φτωχειας και οπου να ναι θα τα ξεπερασουμε... Αν κανουμε μια υπομονη για 2 μηνες μετα παπαλα!! Αφηστε που μετα θα ειμαστε μια χωρα χωρις χρεη, με μεγαλο δυναμικο εργατικο, χωρις τοσους μεγαλους φορους γιατι θα ειμαστε μια απο τις πιο υγιεις οικονομικα στο κοσμο αν οχι η υγιεστερη!! Δηλαδη μια χωρα η οποια θα ειναι ενας επιγειος παραδεισος για καθε ειδους επενδυτη ή για τον καθενα που θα θελει να ανοιξει ενα εργοστασιο ή μια επιχειρηση!!Αν ίσχυαν αυτά τα πράγματα οι φτωχές χώρες της Αφρικής και της Ασίας θα ήταν τίγκα στους επενδυτές κι οι κάτοικοι των χωρών αυτών θα ήταν τρισευτυχισμένοι.

Η σκληρή πραγματικότητα όμως λέει πως αυτές οι χώρες φτωχαίνουν περισσότερο μέρα με τη μέρα. Αλλοίμονο αν ευχόμαστε να γίνει κι η Ελλάδα Υεμένη για να έχει...ανάπτυξη μετά. Αλλοίμονο.

aljawn
18-08-12, 16:47
Κρήτη που ήρθα για διακοπές πάντως, η κίνηση είναι 50% κάτω σε σχέση με πρόπερσι.
Σήμερα πρωί βρήκα να παρκάρω στο λιμάνι της Ιεραπετρας δίπλα στο δημαρχείο όταν το 2010 έπρεπε να περπατήσω 6 τετράγωνα.

sirkostas
18-08-12, 17:37
Από Κέρκυρα μέχρι Καστελλόριζο το ίδιο είναι, φίλε. Και στα Φηρά σήμερα μια χαρά παρκάρεις στο κέντρο, όταν πριν 3 χρόνια έπρεπε να βγεις έξω απ' το χωριό τελείως.

aljawn
18-08-12, 19:10
Όχι το γράφω γιατί περιμέναμε να μας ξελασπώσει ο τουρισμός και καλά.

sirkostas
18-08-12, 19:34
Θα μας ξελασπώσουν οι ευσυνείδητοι φορολογούμενοι μαγαζάτορες και ξενοδόχοι των νησιών.

nbqgr
18-08-12, 20:07
Θα μας ξελασπώσουν οι ευσυνείδητοι φορολογούμενοι μαγαζάτορες και ξενοδόχοι των νησιών.


Οι Υδραίοι απόγονοι του Κουντουριώτη;

aljawn
18-08-12, 20:57
Καλά, ο Υδραίος είπε μια μεγάλη αλήθεια, αλλά δεν γαμιεται...

VALVERDES_7
18-08-12, 21:02
Aρθρο του Πρώτου Θέματος

Ας μιλήσουμε, επιτέλους, για τη δραχμή...

Λίγο πριν το τέλος του ευρώ και την οριστική διάλυση της ευρωζώνης, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να αναζητά μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που θα προκύψουν από νέες, «αιματηρές» περικοπές δαπανών. Στις κρίσιμες επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τους κ.κ. Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται ότι θα υποβληθεί και επισήμως το ελληνικό αίτημα για διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο ωστόσο συναντά ήδη πολλές αντιδράσεις από τη Γερμανία και άλλους «σκληροπυρηνικούς» Ευρωπαίους εταίρους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η τρικομματική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να τα δώσει όλα -ό,τι έχει μείνει, δηλαδή- για την παραμονή στο ευρώ και απορρίπτει μετά βδελυγμίας, καταγγέλοντας περίπου ως... προδότη της χώρας, όποιον επιχειρήσει να μιλήσει -ευθέως ή πλαγίως- για το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή. Αναδεικνύοντας το ενιαίο νόμισμα σε κορυφαία προτεραιότητα, έναντι του λαού, οι κυβερνώντες επιλέγουν να «θυσιάσουν» εκατομμύρια Ελλήνων για ένα... «πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη», όπως αργά ή γρήγορα αναμένεται να αποδειχθεί ότι ήταν η ζώνη των «17».

Μήπως λοιπόν θα ήταν φρόνιμο, την ώρα που η ύφεση και η ανεργία καλπάζουν, που η «μαύρη τρύπα» του ελλείμματος μεγαλώνει, που διεθνείς τραπεζικοί όμιλοι, επενδυτές και επιχειρήσεις αποσύρονται από την ευρωζώνη, να ξεκινήσει επιτέλους ο διάλογος για την επόμενη μέρα; Μήπως θα πρέπει επιτέλους να πάψει να τρομοκρατείται ο απλός πολίτης και να πληροφορηθεί αρμοδίως, από οικονομολόγους και πολιτικούς, από τα μέσα ενημέρωσης, από επίσημα και υπεύθυνα χείλη, για τις δυνητικές συνέπειες και τα όποια οφέλη της επιστροφής στη δραχμή; Από την στιγμή που το ενδεχόμενο αυτό είναι πιο ορατό από ποτέ και το σενάριο δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι, ο «στρουθοκαμηλισμός» και η άρνηση της πραγματικότητας ποιον σκοπό, άραγε, εξυπηρετούν;

Φυσικά, είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς το μέλλον. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο από την κυβέρνηση-θιασώτη ενός νομίσματος που καταρρέει. Είναι ωστόσο θεμελιώδης η ύπαρξη ενός «plan B» επαρκώς σχεδιασμένου και αναλυτικά επεξηγημένου, προκειμένου η μετάβαση -ή η επιστροφή, αν προτιμάτε- στο εθνικό νόμισμα, να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομάλα, δίχως «να βγουν τα τανκς στους δρόμους», όπως χαρακτηριστικά έλεγε πέρυσι ο κ. Πάγκαλος. Ο στόχος της παραμονής στο ευρώ είναι κατανοητός. Υπάρχει, όμως, σχέδιο για την επόμενη μέρα, εάν δεν καταστεί εφικτός; Ή τότε θα τρέχουν όλοι να πηδήξουν από το καράβι;

[Only registered and activated users can see links]

Αυτά ακριβώς που λέγαμε προχθές.

aljawn
18-08-12, 23:08
Διόρθωσε το 11,5. Το Spiegel γράφει για ανάγκη μετρων ύψους 14 δις, και αυτα προ της έκθεσης της ΕΛΣΤΑΤ.

VALVERDES_7
18-08-12, 23:12
Nαι είναι και τα 2,5 δις μέτρα που πρέπει να πάρουν λόγω της επιπρόσθετης ύφεσης που έφεραν τα προηγούμενα μέτρα.

aljawn
18-08-12, 23:47
Ναι, αλλά δεν έχουν υπολογίσει και την επιπρόσθετη της επιπρόσθετης ύφεση που ανακοίνωσε προ ημερών η ΕΛΣΤΑΤ.
Δηλαδή κανένα 16 να υπολογίζουμε. Άσχετο αν απο την ΝΔ παραδέχονται ότι αυτα τα μέτρα δεν περνάνε στην Βουλή.

7DeadlySins
19-08-12, 00:00
Είναι σωστό το ότι είμαστε σε φάση φαύλου κύκλου. Απόλυτα σωστό.

Και είναι απόλυτα λάθος, ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΑΘΟΣ ότι φταίει η τρόικα. Αυτά είναι παραμύθια του Τσίπρα.

Το ότι καταρέουμε είναι αποτέλεσμα του ότι παραβήκαμε ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΝΟΝΑ της οικονομίας: ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ ΔΕ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ!

Όλα τα αυγά της Ελλάδας είναι βαλμένα στο κράτος. ΟΛΑ! Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ΔΕΚΟ, οι "επιχειρηματίες" του κώλου που ανθίζουν στην Ελλάδα και είναι κρατικοδίαιτοι, οι υπάλληλοι των επιχειρηματιών του κώλου που ανθίζουν στην Ελλάδα και είναι κρατικοδίαιτοι, οι τράπεζες των επιχειρηματιών του κώλου που ανθίζουν στην Ελλάδα και είναι κρατικοδίαιτοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, οι ανήμποροι, η εκκλησία, τα πανεπιστήμια, ο στρατός, η υγεία, τα νοσοκομεία, οι αγρότες με τις τράπεζες του πρωκτού και τις επιδοτήσεις, οι "καλλιτέχνες" του κώλου που αρμέγουν τους Δήμους για συναυλίες της κακιάς ώρας, τα κόμματα που αρμέγουν τις επιδοτήσεις και παίρνουν θαλασσοδάνεια, οι μίζες, οι κλεψιές, οι τσιγγάνοι με τα σικέ επιδόματα, οι μαιμού ανάπηροι με τα σικέ επιδόματα, οι εφοριακοί με τα λαδώματα, ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ...

Και τώρα το κράτος κατέρευσε. Θα είχε καταρεύσει προ πολλού, αλλά εκμεταλευτήκαμε τις καταστάσεις, εκμεταλλευτήκαμε το πρεστίζ της "ενωμένης ευρώπης" για να φαμε και άλλα. Πάντως τώρα αργά αλλά σίγουρα ο γάιδαρος κατάρευσε. Το καλάθι έπεσε και τα αυγά έσπασαν.

΄Οχι, δεν μπορούν οι Ευρωπαίοι να μας σώσουν. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Δεν υπάρχουν "Ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης", ποτέ δεν υπήρξαν και ποτέ δε θα υπάρξουν, μια ματιά στην Ιστορία φτάνει. Η Μέρκελ μιλάει σα Γερμανίδα, και σα Γερμανίδα δεν μπορεί να μας σώσει. Δεν έχει το δικαίωμα, θα πάει φυλακή, ΔΕ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ, έχει φάει πάρα πολλά, πάρα πολλά, πρέπει να της χαρίσουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣ, και να της πληρώνουν και από πάνω νταβατζιλίκι τα ελλείματα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Φαύλος κύκλος. Φαύλος κύκλος, μέχρι να μας λυπηθούν. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τώρα τι εννοούσε η Λαγκάρντ. "Φτάστε το επίπεδο της Αφρικής να στείλουμε τα ελικόπτερα". Και τότε θα κατηγορούμε την Ευρώπη που δε μοιράζει δίκαια τα αλεξίπτωτα με τα είδη πρώτης ανάγκης. Και θα περιμένουμε να βγει ο Τσίπρας ή ο Καμμένος, για να μοιράσουν δίκαια τις γαλέτες και τα μπουκαλάκια με το νερό. ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.

sirkostas
19-08-12, 00:18
Οι Υδραίοι απόγονοι του Κουντουριώτη;Το ποστ που απάντησες το είχα γράψει πριν διαβάσω για τους ανυπόταχτους Υδραίους που αρνούνται να σκύψουν το περήφανο κεφάλι τους στους τσοχανταρέους του Υπουργείου Οικονομικών.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει μια φορά...να τα μαντάτα από την Υδρα. Λες κι έχουν δει λίγα τα μάτια μου κι εδώ που είμαι.

7DeadlySins
19-08-12, 00:24
Ο πρώτος και τελευταίος άνθρωπος που ήθελε να βάλει ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ φόρους στην Ελλάδα, και να πληρώνουν ΟΛΟΙ ( και οι κοτζαμπάσιδες) ήταν ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

Το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι. Να ζούμε να τον θυμόμαστε λοιπόν.

dimace
19-08-12, 00:40
Αν φάμε νέο κούρεμα και πετύχουμε και επιμήκυνση μέχρι το 2016 υπάρχει περίτπωση
ΑΝ συμμαζέψουμε το κράτος να δούμε λίγο φως, γιατί όπως είμαστε και να μας χαρίσουν
ΟΛΟ το χρέος σε 10 χρόνια θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση.

VALVERDES_7
19-08-12, 00:59
Είναι σωστό το ότι είμαστε σε φάση φαύλου κύκλου. Απόλυτα σωστό.

Και είναι απόλυτα λάθος, ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΑΘΟΣ ότι φταίει η τρόικα. Αυτά είναι παραμύθια του Τσίπρα.

Το ότι καταρέουμε είναι αποτέλεσμα του ότι παραβήκαμε ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΝΟΝΑ της οικονομίας: ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ ΔΕ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ!

Όλα τα αυγά της Ελλάδας είναι βαλμένα στο κράτος. ΟΛΑ! Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ΔΕΚΟ, οι "επιχειρηματίες" του κώλου που ανθίζουν στην Ελλάδα και είναι κρατικοδίαιτοι, οι υπάλληλοι των επιχειρηματιών του κώλου που ανθίζουν στην Ελλάδα και είναι κρατικοδίαιτοι, οι τράπεζες των επιχειρηματιών του κώλου που ανθίζουν στην Ελλάδα και είναι κρατικοδίαιτοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, οι ανήμποροι, η εκκλησία, τα πανεπιστήμια, ο στρατός, η υγεία, τα νοσοκομεία, οι αγρότες με τις τράπεζες του πρωκτού και τις επιδοτήσεις, οι "καλλιτέχνες" του κώλου που αρμέγουν τους Δήμους για συναυλίες της κακιάς ώρας, τα κόμματα που αρμέγουν τις επιδοτήσεις και παίρνουν θαλασσοδάνεια, οι μίζες, οι κλεψιές, οι τσιγγάνοι με τα σικέ επιδόματα, οι μαιμού ανάπηροι με τα σικέ επιδόματα, οι εφοριακοί με τα λαδώματα, ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ...

Και τώρα το κράτος κατέρευσε. Θα είχε καταρεύσει προ πολλού, αλλά εκμεταλευτήκαμε τις καταστάσεις, εκμεταλλευτήκαμε το πρεστίζ της "ενωμένης ευρώπης" για να φαμε και άλλα. Πάντως τώρα αργά αλλά σίγουρα ο γάιδαρος κατάρευσε. Το καλάθι έπεσε και τα αυγά έσπασαν.

΄Οχι, δεν μπορούν οι Ευρωπαίοι να μας σώσουν. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Δεν υπάρχουν "Ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης", ποτέ δεν υπήρξαν και ποτέ δε θα υπάρξουν, μια ματιά στην Ιστορία φτάνει. Η Μέρκελ μιλάει σα Γερμανίδα, και σα Γερμανίδα δεν μπορεί να μας σώσει. Δεν έχει το δικαίωμα, θα πάει φυλακή, ΔΕ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ, έχει φάει πάρα πολλά, πάρα πολλά, πρέπει να της χαρίσουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣ, και να της πληρώνουν και από πάνω νταβατζιλίκι τα ελλείματα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Φαύλος κύκλος. Φαύλος κύκλος, μέχρι να μας λυπηθούν. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τώρα τι εννοούσε η Λαγκάρντ. "Φτάστε το επίπεδο της Αφρικής να στείλουμε τα ελικόπτερα". Και τότε θα κατηγορούμε την Ευρώπη που δε μοιράζει δίκαια τα αλεξίπτωτα με τα είδη πρώτης ανάγκης. Και θα περιμένουμε να βγει ο Τσίπρας ή ο Καμμένος, για να μοιράσουν δίκαια τις γαλέτες και τα μπουκαλάκια με το νερό. ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Ωραία όλα αυτά που γράφεις, σε κάποια έχεις δίκιο, ΟΜΩΣ η κυριότερη αιτία για το που φτάσαμε είναι το ευρώ.
Και γι αυτό οι μισές χώρες αντιμετωπίζουν σχεδόν τα ίδια προβλήματα με εμάς.
Δεν γίνεται 17 χώρες να ασκούν την ίδια οικονομική πολιτική.Τελεία και παύλα.
Ωραιο το όραμα που δημιουργήθηκε πριν κάποια χρόνια.Δεν υπολόγισαν όμως κάτι:
Οτι ο καθένας θα κοιτάξει την πάρτη του.
Ποτέ δεν θα είναι Οικονομική Ενωση.

* Σε όσα λες για την διαφθορά, το δημοσιουπαλληλίκι, και το τραγικό κράτος που έχουμε συμφωνώ σε όλα.Θεωρώ εντελώς ασήμαντο να το συζητάμε αυτό, διότι ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ αυτό πρέπει να αλλάξει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

7DeadlySins
19-08-12, 01:52
Ωραία όλα αυτά που γράφεις, σε κάποια έχεις δίκιο, ΟΜΩΣ η κυριότερη αιτία για το που φτάσαμε είναι το ευρώ.
Και γι αυτό οι μισές χώρες αντιμετωπίζουν σχεδόν τα ίδια προβλήματα με εμάς.
Δεν γίνεται 17 χώρες να ασκούν την ίδια οικονομική πολιτική.

Να κάνω μια μικρή διόρθωση, μου επιτρέπεις φίλε Val:


Δεν γίνεται 17 χώρες να ασκούν την ίδια νομισματική πολιτική.

Λοιπόν φίλε μου, θα σου φανεί παράξενο, αλλά αυτό ΓΙΝΕΤΑΙ! Βλέπεις, το ευρώ δεν ήρθε από τον ουρανό. Υπήρχε μια συνθηκούλα, ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, σου λέει τίποτα; ppnxoxo Εκεί που υπογράψαμε ότι ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3% ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% Τη θυμάσαι αυτή τη "λεπτομέρεια";

Εσύ βέβαια μπορεί να τη θυμάσαι, ΟΙ ΠΟΥΣΤΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΥΡΡΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

Και παρε και μιζες, και παρε και επιδοτησεις, προσελαβε καναδυο εκατομμυρια συμβασιουχους, κανε και καμια οχτακοσαρια χιλιαδες αχρηστα εργα, ελα μωρε ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ; Δανεικα και αγυριστα, ελλειμα, ποιο έλλειμα, ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ, δωσε εκει και καμμια μιζα στους καλλιτεχνες λογιστες και παμε για αλλα, και αλλα, και αλλα...

Και τώρα φταίει το ευρώ... επειδή είμασταν κάφροι...

Βέβαια από μια άποψη φταίει, δε δίνεις στον καθυστερημένο συγγενή σου το οπλισμένο περίστροφο, ειναι σίγουρο ότι θα κανει κακο, πόσο μάλλον οταν κανεις και τα στραβα ματια οτι ειναι καθυστερημενος και τον θεωρεις "ισοτιμο μελος". Βλαχιά, τσαρούχι, πίπιζες, τσαμπούνες, αιγοπρόβατα, καραμπίνα και "οξω από το χωράφι μου ΡΕ", για μεχρι εκει ειναι ο Ελληνας, απο τη στιγμη που πηγε να τη δει "πολιτης του κοσμου", ήταν σίγουρη η καταστροφη.

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 02:27
οκ παιδια να παμε στη δραχμη.και εγω εξαλλου αυτο πιστευω.αλλα πειτε μου πραγματικα
την αληθεια:ΠΟΙΟΣ σας λεει οτι δεν θα ξαναφτασουμε εδω;ΠΟΙΟΣ σας λεει οτι σε 30
χρονια δεν θα χρωσταμε παλι 400 δις ευρω;

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΉΣ , ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ , ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ , ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ,
ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΤΑ ΓΙΑΣΕΜΙΑ ΣΤΑΘΗ

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 02:30
Mε χρυσά κουτάλια δεν πρόκειται να φάμε ποτε γιατί σε θέματα εθνικής στρατηγικής είμαστε εντελώς για τον φούτσο

1) Δεν μπορούσαμε να πιάναμε την Αμερική και να τους λέγαμε "Ελατε τώρα για συνεκμετάλλευση των Πετρελαίων του Αιγαίου?

.
ΔΕΝ εισαι με τα καλα σου αν δεν έχεις καταλαβει αυτοι θα μας πουν έλα δω με τόσο και σκάβε........

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 02:32
Φίλε Val, ωραία τα λες, και δε θέλω να γίνομαι σπαστικός. Ξέρεις τι γίνεται; Είναι και τεράστιο θέμα...


Λοιπόν: Τα εκατομμύρια οι πολυεθνικές, δεν τα κάνουν επειδή εχουν φτωχους εργατες. ΔΕΝ τα κανουν για αυτο.

Τα κανουν επειδη μπορουν και πουλανε ΑΡΚΙΒΑ τα ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.


:wor:

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 02:39
Ωραία όλα αυτά που γράφεις, σε κάποια έχεις δίκιο, ΟΜΩΣ η κυριότερη αιτία για το που φτάσαμε είναι το ευρώ.
Και γι αυτό οι μισές χώρες αντιμετωπίζουν σχεδόν τα ίδια προβλήματα με εμάς.
Δεν γίνεται 17 χώρες να ασκούν την ίδια οικονομική πολιτική.Τελεία και παύλα.
Ωραιο το όραμα που δημιουργήθηκε πριν κάποια χρόνια.Δεν υπολόγισαν όμως κάτι:
Οτι ο καθένας θα κοιτάξει την πάρτη του.
Ποτέ δεν θα είναι Οικονομική Ενωση.

* Σε όσα λες για την διαφθορά, το δημοσιουπαλληλίκι, και το τραγικό κράτος που έχουμε συμφωνώ σε όλα.Θεωρώ εντελώς ασήμαντο να το συζητάμε αυτό, διότι ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ αυτό πρέπει να αλλάξει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

τι ειναι αυτα που γράφεις ρε παιδί μου , είσαι και οικονομολόγος ? το νόμισμα ηταν η κύρια αιτία ? σαφώς και υπάρχει αιτια που το νομισμα αυτο έθετε προυποθέσεις , αλλά για ονομα θεού δηλαδή είπαμε....χρέος , δημόσιο σπαράλια , ιδιωτικός τομέας μαρινέτες . Το ευρώ μονο μας έκαψε? εντάξει εγώ ειμαι υπερ εθνικού νομίσματος οχι μονο για την ελλαδα αλλά για κάθε χώρα , ώστε να μπορεί να ελιχθει σύμφωνα με την οικονομία τησ αλλά το ευρώ μας έφερε εδω?

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 02:43
Να κάνω μια μικρή διόρθωση, μου επιτρέπεις φίλε Val:Λοιπόν φίλε μου, θα σου φανεί παράξενο, αλλά αυτό ΓΙΝΕΤΑΙ! Βλέπεις, το ευρώ δεν ήρθε από τον ουρανό. Υπήρχε μια συνθηκούλα, ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, σου λέει τίποτα; ppnxoxo Εκεί που υπογράψαμε ότι ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3% ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% Τη θυμάσαι αυτή τη "λεπτομέρεια";


:wor:εχω ποστ αρκετες σελιδες φίλε τι καναμε και με ποιανων τις πλάτες κα την ανοχή , εισαι πολύ σωστός

nikolios
19-08-12, 11:00
Δειγμα του ποσο μπουρδελο ειμαστε, χωρις καμμια διακριση και προγραμματισμο. Το σκεφτομουν χτες και δεν μπορουσα να το πιστεψω.

Κανω τις φορολογικες δηλωσεις της οικογενειας μου, μαζι και του αδερφου μου ο οποιος ειναι ανεργος απο τα μεσα του 2011. 6 μηνες δηλαδη εργαζομενος και αλλους τοσους με επιδομα.

Οταν δουλευε φουλ, στα εισοδηματα δηλαδη του 2010 και πριν, ειχε επιστροφη φορου. Τωρα που ειναι ανεργος πληρωσε και φορο 80 ευρω...

7DeadlySins
19-08-12, 11:47
Δήλωση του υπουργού οικονομικών κ. Στουρνάρα:

Εγώ δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα

[Only registered and activated users can see links]


Μιλάμε για ένα σοβαρό κράτος, ιδανικό για επενδύσεις και με άριστες μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές :s6vhaha:


Θέλετε μια αισιόδοξη άποψη, αφού κοντεύω να βαρέσω πηράκια; Λοιπόν, τι θα λέγατε σε κάθε αγορά σας να είχατε έκπτωση 50% και βάλε; Αυτό είναι εύκολο... ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ! Το λέει και ο υπουργός, έρχονται οι δραχμές, η υποτίμηση, οι κρεμάλες κλπ. Πάρτε τώρα που σαλεύει παιδιά, αγοράστε ότι μπορείτε...

( Το που θα βρείτε λεφτά πάλι, μη με ρωτάτε :s6vhaha: )

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 11:47
για το μέλλον μας πάντως , η δική μου άποψη , είναι οτι το μεγάλο προβλημα δεν είναι το πως θα συμαζευτούμε , τι στοχους θα βάλει η χώρα , αν θα έχουμε ευρώ η δραχμή κλπ.
Το ανησυχιτκό είναι αυτο που σχολίασαν φίλοι σε προηγούμενες σελίδες , και αφορά την ποιότητα της εκπαιδευσης ΑΕΙ ΤΕΙ , και δεν περίμενα αξιολογήσεις απο το εξωτερικό , διότι σε αυτά πάντα έχω μία επιφύλαξη , πχ ο γιός του Κανταφι όταν το καθεστώς έκανε δουλειές με πετρελαικούς κολωσούς μέχρι και διδακτορικό πήρε και μάλιστα από το Καίμπριτζ (αν θυμάμαι σωστά), αλλά έχοντας την εμπειρια και την συναστροσφή , με φοιτητές , πτυχιούχους μεταπτιαχιακούς και διδακτορικούς , επαγγελματική εμπειρία , αντιλήφθηκα από πρωτο χερι το χάλι μας.Το οποίο είναι λογικό , πιο πάνω ενας φίλος πολύ σωστά , εγραψε για φύκια και μεταξωτές κορδέλες που μας πουλάν οι πολυεθνικές , το ίδιο ισχυει και για τα περισσοτερα οχι πτυχία πλέον , αλλά μεταπτυχιακά , σε σημείο να αναρωτιέσαι και να λες , μα είναι δυνατον να ονομάστηκε δόκτωρ , και να μην ξέρει βασικές αρχες , οι οποίες διδάσκονταν στα πρωτα εξάμηνα σε νέους φοιτητές ?
Αυτη είναι η πραγματική αξία των πτυχίων , ακολουθεί την πορεια των Ελληνικων ομολόγων .ΠΟλυ σωστά φίλοι, εδω στο θρεντ έγραψαν ,για 560 νομίζω τμηματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , μαζί με την δευτεροβάθμια , και την παραπαιδεία είναι ενα πολύ καλο μαγαζί , συνθέτουν εναν άθλιο κερδοσκοπικό οργανισμό.
Βάλανε λέει και δεύτερη γλώσσα στην πρωτοβάθμια και ενας μαθητής , με πρωτοβάθμια + δευτεροβάθμια φθάνει να μην παίρνει οχι καποιο τίτλο , αλλά να μην μιλαει Αγγλικά σε ενα κάποιο επίπεδο ..Τώρα θα μου πείτε μήπως μιλάμε Ελληνικά? παπάρια
Αυτοί οι ξενόγλωσοι φιλόλογοι γιατί υπάρχουν στα σχολεία ? η ξένη ή οι ξένες γλώσσες γιατί είναι μέσα στο πρόγραμα σπουδών ? υπηρεσίες για τα μάτια του κόσμου , αποτέλεσμα μηδέν , κόστος για το Ελληνικό υπουργείο παιδειας , Δημόσιο , και τον Ελληνα φορολογούμενο τεράστιο , αλλά ποιός λογάριασε τον Ελληνα?

Dr.Red
19-08-12, 11:58
Τον σταύρωσαν επειδή έγινε χριστιανός!
17 Αυγούστου 2012 Blog ([Only registered and activated users can see links])Μπορεί στην Ελλάδα ο πολυπολιτισμός να ανακοινώνει μέχρι και έναρξη πολέμου κατά των γηγενών κατοίκων, μπορεί οι λαθρομετανάστες παραδόξως να μας προτιμούν ως χώρα παραμονής τους αντί άλλων ισλαμικών κρατών στα οποία μπορούν να ενσωματωθούν πολύ εύκολα λόγω θρησκείας…
Μπορεί η ελευθερία ζωής και σκέψης να είναι αγαθά που προσφέρονται πλουσιοπάροχα ακόμη και σε αυτούς που καταδυναστεύουν την ζωή, την σκέψη και τα πιστεύω μας, όμως τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με χώρες στις οποίες ο ισλαμισμός αποτελεί την κυρίαρχη τάξη, η οποία αποφασίζει -εν ψυχρώ- για την ζωή και τον θάνατο όσων τολμούν να τον αμφισβητήσουν ή να τον απαρνηθούν.
Η φωτογραφία αποτελεί απόδειξη της αγάπης προς τον χριστιανισμό, εκείνων που προστρέχουν στην χώρα μας για να… σωθούν. Στην φωτογραφία βλέπουμε έναν πολίτη της Υεμένης, ο οποίος είχε το θράσος να βαπτισθεί χριστιανός! Κι επειδή αμφισβήτησε το Ισλάμ, τον σταύρωσαν!!!
Τι είπατε; Ο πολιπολιτισμός και η πανθρησκεία αποτελούν το σκοπό της Νέας Τάξης, η οποία θέλει να επιβάλει την ισότητα, την ισονομία, την ελευθερία και τον εν γένει πλούτο στους ανθρώπους; (την φωτο δεν την βαζω για ευνοητους λογους!)


Με αυτούς τους ανθρώπους μερικοί ονειρεύονται να κάνουν επανάσταση ,και αγώνα κατά των αφεντικών και να ζήσουν σε μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Ρε παιδιά ψεκάζουν στην Ελλάδα??

[Only registered and activated users can see links]

7DeadlySins
19-08-12, 12:00
Με αυτούς τους ανθρώπους μερικοί ονειρεύονται να κάνουν επανάσταση ,και αγώνα κατά των αφεντικών και να ζήσουν σε μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Ρε παιδιά ψεκάζουν στην Ελλάδα??

[Only registered and activated users can see links]

Εδώ και 40 χρόνια... Αριστεροτέξ και Κομμουνιστοζόλ. Επίκεντρα του ψεκασμού τα μπουρδ.... εεεε τα πανεπιστήμια ήθελα να πω.

Dr.Red
19-08-12, 12:01
Φίλε Val, ωραία τα λες, και δε θέλω να γίνομαι σπαστικός. Ξέρεις τι γίνεται; Είναι και τεράστιο θέμα...


Λοιπόν: Τα εκατομμύρια οι πολυεθνικές, δεν τα κάνουν επειδή εχουν φτωχους εργατες. ΔΕΝ τα κανουν για αυτο.

Τα κανουν επειδη μπορουν και πουλανε ΑΡΚΙΒΑ τα ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.

Δηλαδη, σου πουλαει ενα μακο μπλουζακι 200 ευρω, που το εφτιαξε το κιναζακι το καημενο για 0.000001 ευρώ.

Γιατι ομως εσυ δινεις 200 ευρω; ΕΚΕΙ ειναι το κλειδι, οχι το οτι το κινεζακι πηρε ενα αρχιδι.


Με λιγα λόγια θα καταλήξουμε στην επικυριαρχία της Αμερικης και των Δυτικών, οπου θα δεις το μπλουζακι να το φοραει καμια Lady gaga και θα πας να το παρεις, τιποτα δεν ειναι τυχαιο, υπαρχουν χιλιαδυο πραγματα πισω απο τις πολυεθνικες, το φτηνο εργατικο δυναμικο ειναι το λιγοτερο, αυτος που εβαλε μπριζολες στη μαπα της Lady gaga, και αυτός που την προωθεί, αμοίβεται με 5- 10 εκατομμύρια, και εχει σπουδάσει πράγματα που μοιάζουν επιστημονική φαντασία όσο αφορά την καλλιέργεια και τη βοσκή καταναλωτών.

Και μου λες τώρα εμείς, που ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ, να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο;

Έχει καταντήσει κουραστικό να κάνουμε κριτική στην κοινωνία μας,αλλα δεν μπορώ να μην το πω.
Αυτό με τα μπλουζάκια των 200 ευρώ,είναι συνήθεια και κουλτούρα των ελλήνων (και ιταλών).
Δουλεύουμε για 1000 ευρώ και δεν λυπόμαστε να δώσουμε το 1/5 του μισθού μας για ένα μπλουζάκι να κάνουμε φιγούρα.

iek
19-08-12, 12:05
Ατιμη τροικα μας πινεις το αιμα!Ολοι αντιμνημονιο!ppnxoxo[Only registered and activated users can see links]

Τι ήξεραν οι μαγαζάτορες της Ύδρας και... η τρόικα


Του Γιάννη Αγγέλη

Εντυπωσιακό χαρακτηρίσθηκε από πολλά διεθνή μέσα το επεισόδιο στην Ύδρα όχι μόνο για την αντίδραση και την συμπαράσταση των "μαγαζατόρων" του νησιού στην δίωξη του ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας που δεν έκοβε αποδείξεις, αλλά και για ένα άλλο στοιχείο, που προέκυψε από τις εικόνες που συνόδευαν τα ρεπορτάζ: το πλήθος των σκαφών που τράβηξαν την προσοχή της τηλεοπτικής και φωτογραφικής κάμερας.

Τόσα πολλά σκάφη Ελλήνων ιδιοκτητών στο νησί και τόσο γεμάτες ψαροταβέρνες δείχνει οικονομική ευχέρεια που δεν συμβαδίζει με την συνολική εικόνα της ανήμπορης Ελλάδας σημείωνε Ιταλός (!) σχολιαστής μετά τα επεισόδια του Σαββάτου.

Το ερώτημα αν και ...άβολο για τις ελληνικές αρχές που αυτές τις ημέρες συζητάνε για διεύρυνση της φορολογικής βάσης προκειμένου να καλυφθεί η τρύπα των 11,5 ή 13,5 δισ. ευρω περικοπών που ζητάει η τρόικα, είναι πραγματικό.

Μια ματιά στο πλήθος και το μέγεθος των σκαφών που κυκλοφορούν στα νησιά αυτό τον καιρό θέτει σοβαρά ερωτήματα για το πώς και σε ποια κατεύθυνση διευρύνεται η φορολογική βάση της δημοσιονομικής προσαρμογής και μάλιστα όταν στο τραπέζι μπαίνει προς συζήτηση ακόμα και το ενδεχόμενο περικοπών σε συντάξεις 600 ευρώ!

Από την άλλη η αντίδραση των μαγαζατόρων της Υδρας δεν θέλει και πολύ για να επεκταθεί και σε άλλα νησιά καθώς η κεντρική πολιτική γραμμή που εξακολουθεί να διέπει την δημοσιονομική προσαρμογή δεν φαίνεται να αλλάζει και στοχεύει στα "σίγουρα" δηλαδή σε μισθούς - συντάξεις και όχι εκεί που εξακολουθεί να οργιάζει η παραοικονομία. Αυτή δηλαδή που τροφοδοτεί την κατανάλωση σε "μαγαζιά" όπου η έκδοση της απόδειξης είναι κάτι που και ο "πελάτης" δεν θέλει να καταγραφεί...

Με τον τρόπο αυτό βέβαια τα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ, μετά τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες από την πολιορκία του αστυνομικού τμήματος της Υδρας και την κινητοποίηση του Λιμενικού για να προσαχθεί ο μαγαζάτορας, αρχίζουν να διερευνούν στο κατά πόσο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δικαιώνει ή όχι τους ισχυρισμούς της τρόικα.

Οτι δηλαδή η παραοικονομία στην Ελλάδα παραμένει ισχυρή και περίπου άθικτη στους βασικούς της άξονες...

Και θέτουν ένα βασικό ερώτημα που - αλίμονο - το έχει θέσει επίσης εδώ και ένα χρόνο η τρόικα, γιατί η πολιτική εξουσία δεν επιτρέπει – με αλλεπάλληλες καθυστερήσεις - τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα κάνουν αποτελεσματικά τα "εργαλεία" δίωξης της φοροδιαφυγής.

Γι΄ αυτό άλλωστε και την τελευταία φορά που έφυγε η τρόικα ένα βασικό μέγεθος αμφισβήτησε: τα προσδοκώμενα έσοδα από την δίωξη της φοροδιαφυγής!

Προφανώς κάτι γνωρίζουν τόσο η τρόικα όσο και οι μαγαζάτορες της Ύδρας.


Πηγή:[Only registered and activated users can see links]


Τι συμβαίνει όταν το ΣΔΟΕ πάει στην περιφέρεια

[Only registered and activated users can see links]

Του Σπύρου Δημητρέλη

«Κόβονται αποδείξεις σημαίνει ότι το ΣΔΟΕ ήρθε στο νησί». Αυτή είναι η φράση που περιγράφει τι συμβαίνει στις τουριστικές περιοχές της χώρας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όσον αφορά την φορολογική παραβατικότητα. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με βάση την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος για να πάρουν μπροστά οι ταμειακές μηχανές στις τουριστικές περιοχές είναι να «πέσει σύρμα» ότι το ΣΔΟΕ καταφθάνει στο νησί.

Επίσης, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν πηγαίνουν στα νησιά, κυρίως στα μικρά, γνωρίζουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος η γενικευμένη φορολογική παραβατικότητα να θεωρείται από τους τοπικούς επαγγελματίες κεκτημένο δικαίωμα και να βρεθούν αντιμέτωποι με μαζικές αντιδράσεις και απειλές ότι «θα τους πετάξουν στην θάλασσα».

Η επιβολή φορολογικής συμμόρφωσης στην ελληνική περιφέρεια ιδιαίτερα στη νησιωτική είναι κάτι δύσκολο, στα όρια του ακατόρθωτου. Όπως λένε ανώτερα στελέχη του ΣΔΟΕ δυστυχώς υπάρχει η γενικευμένη αίσθηση, κυρίως στα νησιά, ότι η οικονομική δραστηριότητα κινείται εκτός νόμου και φορολογικού πλαισίου. Με άλλα λόγια, ό,τι εισπράττουμε τους 5 καλοκαιρινούς μήνες πηγαίνει στην τσέπη χωρίς να αποδίδουμε ΦΠΑ ή άλλους φόρους. Αυτό αποδεικνύουν και τα στοιχεία από τους πρόσφατους φορολογικούς ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία το μέσο ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας στις περιοχές αυτές διαμορφώνεται στο περίπου 55%. Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια ότι μια στις 2 επιχειρήσεις που ελέγχεται (π.χ. εστιατόριο, ταβέρνα, επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων κτλ.) παραβιάζει την φορολογική νομοθεσία με την κυριότερη παράβαση να είναι η μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών ή πώλησης προϊόντων. Μάλιστα σε πολλές περιοχές που ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε το απίστευτο το σύνολο των επιχειρήσεων να μην εκδίδει αποδείξεις.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των ελέγχων που έγιναν πρόσφατα σε Ρόδο και Λευκάδα όπου όλες οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν να έχουν πέσει σε παραβάσεις. Το ότι η φοροδιαφυγή θεωρείται στις τουριστικές περιοχές της χώρας ένα κεκτημένο δικαίωμα αποδεικνύεται και από περιστατικά όπως αυτό της Ύδρας. Αν και αυτό της Ύδρας είναι πρωτοφανές- όσον αφορά την οργανωμένη αντίδραση των κατοίκων που έφτασαν ακόμη και να πολιορκήσουν το αστυνομικό τμήμα και να πετούν πέτρες και κροκίδες- ανάλογης σημειολογίας περιστατικά σημειώνονται κάθε καλοκαίρι σε διάφορα σημεία της χώρας.

Για παράδειγμα πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει «στάση» εναντίον των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στο νησί της Λήμνου. Τότε, η παρουσία ελεγκτών σου Σώματος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων , οι ελεγκτές αποχώρησαν αλλά επέστρεψαν μετά από μερικές μέρες με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να συνεχίσουν τους ελέγχους. Πέρυσι, ήταν η σειρά των Σπετσών να «στασιάσουν». Οι ελεγκτές συνοδεύονταν από γερμανικό τηλεοπτικό συνεργείο το οποίο κατέγραφε τους ελέγχους. Ο συνδυασμός ΣΔΟΕ και Γερμανών ήταν καταλυτικός στο να γίνουν οι ελεγκτές και οι δημοσιογράφοι του γερμανικού καναλιού στόχος προπηλακισμών και απειλών. Τελικά το συνεργείο μαζί με τους Γερμανούς αποχώρησε προκειμένου να μην γενικευτούν τα μικροεπεισόδια που ξέσπασαν. Μάλιστα, επεισόδιο με στοχοποίηση ελεγκτών του ΣΔΟΕ είχε γίνει και πέρυσι στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή των Εξαρχείων. Ελεγκτές έγιναν στόχος κουκουλοφόρων οι οποίοι μάλιστα ξυλοκόπησαν άγρια ελεγκτή ο οποίος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση και η φορολογική νομοθεσία έχει αυστηροποιηθεί οι επιχειρηματίες στις τουριστικές περιοχές της χώρας συνεχίζουν να «αντιστέκονται» στην πληρωμή των φόρων τους. Αυτό σημειώνει ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ωστόσο ότι το κίνητρο για την φοροδιαφυγή είναι μεγάλο καθώς η ύφεση έχει συμπιέσει τα εισοδήματα και η μη καταβολή φόρων όπως ο ΦΠΑ έχει αναχθεί σε πηγή χρηματοδότησης για τους περισσότερους μικροεπιχειρηματίες του τουρισμού. Αν αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι σε μικρά νησιά οι τοπικοί μαγαζάτορες νιώθουν ανεξέλεγκτοι, τότε προκύπτουν τα αποτελέσματα που καταγράφει το ΣΔΟΕ όταν πηγαίνει εκεί για έλεγχο. Δηλαδή, οι επιχειρήσεις που εκδίδουν αποδείξεις και αποδίδουν τους φόρους τους να είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα της φορολογικής ασυδοσίας. Αυτό που σημειώνουν στελέχη του ΣΔΟΕ είναι ότι η κρίση έχει ευαισθητοποιήσει πολύ τους πολίτες – καταναλωτές. Οι καταγγελίες για μη έκδοση αποδείξεων στους τηλεφωνικούς αριθμούς 1517 του ΣΔΟΕ και 11012 της οικονομικής αστυνομίας είναι εκατοντάδες καθημερινά. Οι πολίτες έχουν δείξει πλέον να συνειδητοποιούν ότι η καταγγελία για φορολογική παραβατικότητα δεν είναι «ρουφιανιά» και ότι η πληρωμή από τους ίδιους του ΦΠΑ και η μη απόδοσή του είναι μια κλοπή από την τσέπη της κοινωνίας η οποία τελικά πληρώνεται με περισσότερους φόρους για όλους και κυρίως τους οικονομικά αδύναμους.

ΣΔΟΕ και οικονομική αστυνομία – βίοι ξεχωριστοί αλλά παράλληλοι

Το ΣΔΟΕ και η οικονομική αστυνομία είναι δυο εντελώς ξεχωριστές υπηρεσίες μεταξύ τους. Ωστόσο έχουν μια κοινή αρμοδιότητα την οποία ασκούν όμως παράλληλα. Είναι η πραγματοποίηση του λεγόμενου προληπτικού φορολογικού ελέγχου. Βασικό στοιχείο αυτού του ελέγχου είναι αν εκδίδονται αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και πώλησης αγαθών από τις επιχειρήσεις. Τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας είναι ένστολοι αστυνομικοί κατά κανόνα απόφοιτοι οικονομικών σχολών οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά την πραγματοποίηση ελέγχων φορολογικού χαρακτήρα και τη διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων. Η οικονομική αστυνομία είναι ξεχωριστή διεύθυνση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και υπάγεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Το ΣΔΟΕ από την άλλη έχει ένα ευρύ πεδίο αρμοδιοτήτων όσον αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (πχ. έλεγχος πολιτικών προσώπων για ξέπλυμα χρήματος, έλεγχος πόθεν έσχες, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κτλ.) και υπάγεται στον υπουργό Οικονομικών. Η οικονομική αστυνομία ιδρύθηκε το 2010 στα πρότυπα της ιταλικής Guardia di Finanzia.Πηγή:[Only registered and activated users can see links]

Dr.Red
19-08-12, 12:12
Mε χρυσά κουτάλια δεν πρόκειται να φάμε ποτε γιατί σε θέματα εθνικής στρατηγικής είμαστε εντελώς για τον φούτσο

1) Δεν μπορούσαμε να πιάναμε την Αμερική και να τους λέγαμε "Ελατε τώρα για συνεκμετάλλευση των Πετρελαίων του Αιγαίου?
2)Αυτό το γαμημένο το Ελληνικό εδω και 10 χρόνια το έχουν εκεί να κάθεται. Εντάξει η χώρα είναι τόπος προς αποφυγή για κάθε ξένο επενδυτή, αλλά δεν μπορούσε το Ελληνικό να γίνει ένα μικρό Λας Βέγκας λέω εγώ?Παρτυ υποψηφίων επενδυτών θα είχαμε.
Ας μην συζητήσουμε για το πόσο χρήμα θα έρθει στην χώρα από αυτήν την επένδυση.Και για το πόσες θέσεις εργασίας θα καλυφθούν. Οι ηθικότητες μας φάγανε , λες και οι Αμερικάνοι δεν ξέρουν τι κάνουν.
Λένε για Μητροπολιτικό Πάρκο. Γι αυτό είμαστε, εκεί που είμαστε.
Δεν σας αρέσει ένα μικρό Λας Βεγκας?Καντε την EuroDisney του Ευρωπαικού Νότου, κάντε Formula 1, κάντε κάτι, άχρηστοι.

3) Εχουμε τα ωραιότερα νησιά σε όλον τον κόσμο. Είναι δυνατόν από αυτήν την ιστορία να μην εισρεουν δεκάδες δισεκατομμυρια ευρώ στην χώρα κάθε χρόνο?Εντάξει με το ευρώ γίναμε πολύ ακριβός προορισμός και γι αυτό θα γυρίσουμε στην δραχμή, αλλά και πάλι δεν μπορούν να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις? Π.χ αγορά γης για ξένες επιχειρήσεις με χαμηλά φορολογικά βάρη.Ετσι θα βελτιωθεί αμέσως το επενδυτικό κλίμα και θα υπάρξει ανάπτυξη και απασχόληση.

4) Εχεις στην χώρα εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Και από ότι καταλαβα δεν υπάρχει περιπτωση να τους ξεφορτωθούμε εύκολα. Δεν μπορούν αυτοί να αξιοποιηθούν και να νομιμοποιηθούν προς την κατευθυνση της αποκλειστικής αμυντικής ελληνικής βιομηχανίας και γενικά της αναδυόμενης ελληνικής βιομηχανίας?Ολες οι αμυντικές ανάγκες να καλυπτονται από την ελληνική πολεμική βιομηχανία.Θέλεις φθηνά εργατικά χέρια?Τα έχεις μπροστά σου. Με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό μπορούμε να γλυτώσουμε δις ευρώ κάθε χρόνο από τους εξοπλισμούς και από τις μίζες που πηγαινοέρχονται.Και μην πω τώρα και για αυτοκινητοβιομηχανίες γιατί και εκεί μπορούμε να κινηθούμε.
Αλλά έχουμε πολιτικούς για τον φούτσο που νομίζουν ότι κόβωντας χρήματα από την ελληνική οικονομία, θα καταφέρουν κάτι, με 400 δις ευρώ να μας πίνουν το αίμα. Ξεφτίλες ε ξεφτιλες.Άχρηστοι.
:conf:
Καλά ρε Σακη αυτα δεν τόλμησε να τα κάνει ο Παπανδρέου,που τον βρίζουμε και τον βρίζεις προδότη και εσύ όλη μέρα ότι ξεπούλησε την Ελλάδα.
Εσύ προτείνεις να δώσουμε νησιά,ελληνικό,λιμάνια,και θα έχεις λαθρομετανάστες (ισλαμιστές) σε μείζονος εθνικής συημασίας εργοστάσια??
Και ψήφησες και Σύρριζα ,πολύ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ.

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 12:23
παίδες ακούσατε ειδήσεις? πως θα κάνουν την εφεδρέια ? θα βάλουν εργαζώμενους να γραψουν διαγωνίσματα λέει , Ενας Ασεπ μετά τον Ασεπ , αυτη η χώρα δεν θα φύγει ποτέ από τον Σατανα του μαθαίνω απ έξω , κάνω και κανα σκονάκι και γίνομαι κάποιος ..
Κοιτάξτε κριτήρια , για να δημιοργήσουν ένα άλλο δημόσιο........
περιμένουμε να προκόψουμε ?

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 12:24
Έχει καταντήσει κουραστικό να κάνουμε κριτική στην κοινωνία μας,αλλα δεν μπορώ να μην το πω.
Αυτό με τα μπλουζάκια των 200 ευρώ,είναι συνήθεια και κουλτούρα των ελλήνων (και ιταλών).
Δουλεύουμε για 1000 ευρώ και δεν λυπόμαστε να δώσουμε το 1/5 του μισθού μας για ένα μπλουζάκι να κάνουμε φιγούρα.

κόμπλεξ το ξέρω εγώ δόκτωρ , αν κάνω λάθος διορθωσέ με..

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 12:31
Εδώ και 40 χρόνια... Αριστεροτέξ και Κομμουνιστοζόλ. Επίκεντρα του ψεκασμού τα μπουρδ.... εεεε τα πανεπιστήμια ήθελα να πω.

για να είμαι ειλικρινής , υπέστην τον ξεκασμό , στα 1983 ήταν δύσκολο να το αποφύγεις , εκεί που μου χρεώνω ευθυνες είναι , πόσο χρόνο μου πήρε για να ξυπνήσω .ΠΟΛυ καλοστημένη δουλεία έιχε κάνει το Πασοκ του Ανδρέα , δυσανάλογη των ικανοτήτων τους , αλλά εκ του αποτελέσματος πρέπει να πω η επιτυχία τους ήταν τεράστια , αλοίμονο από κορόιδα οπως εγώ..

VALVERDES_7
19-08-12, 12:37
:conf:
Καλά ρε Σακη αυτα δεν τόλμησε να τα κάνει ο Παπανδρέου,που τον βρίζουμε και τον βρίζεις προδότη και εσύ όλη μέρα ότι ξεπούλησε την Ελλάδα.
Εσύ προτείνεις να δώσουμε νησιά,ελληνικό,λιμάνια,και θα έχεις λαθρομετανάστες (ισλαμιστές) σε μείζονος εθνικής συημασίας εργοστάσια??
Και ψήφησες και Σύρριζα ,πολύ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ.

Τι σχέση έχει τι ψήφισα?
Ο λόγος που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι σε λίγο από τα χρέη θα δούμε καταστάσεις Walking Dead στην Ελλάδα από την πείνα.Για όποιους έχουν δει την περίφημη σειρά.
Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, πάντα ψηφίζω σύμφωνα με τις περιστάσεις.Ετσι και αλλιώς με το ΣΥΡΙΖΑ στα περισσότερα διαφωνώ, αλλα συμφωνώ στο κυριότερο:
Οχι στο ξεπούλημα της χώρας στους δανειστές.
Αυτό μου αρκεί για να πάρουν την ψήφο μου.

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 12:40
πολύ θετικό το να ψηφίζεις με βάση τα δεδομένα , και να μην είσαι δεδομένος ..

VALVERDES_7
19-08-12, 12:42
Αν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2012 να σηκώνουμε κομματικές σημαιούλες.

Dr.Red
19-08-12, 12:56
Τι σχέση έχει τι ψήφισα?
Ο λόγος που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι σε λίγο από τα χρέη θα δούμε καταστάσεις Walking Dead στην Ελλάδα από την πείνα.Για όποιους έχουν δει την περίφημη σειρά.
Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, πάντα ψηφίζω σύμφωνα με τις περιστάσεις.Ετσι και αλλιώς με το ΣΥΡΙΖΑ στα περισσότερα διαφωνώ, αλλα συμφωνώ στο κυριότερο:
Οχι στο ξεπούλημα της χώρας στους δανειστές.
Αυτό μου αρκεί για να πάρουν την ψήφο μου.
Όχι ρε Σάκη μην το παίρνεις αρνητικά,ότι είπα τι ψήφιζες,αλλα δεν συμβαδίζουν οι απόψεις σου με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος αυτού,πιο πολύ με Πασοκ και ΝΔ και τις απόψεις της Merkel ,του μνημονίου. και του ΔΝΤ ταιριάζουν!
AAA...αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος!!!

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 13:02
30 χρονος πτυχιούχος της θεολογικής σχολής , ενας από τους ληστές της Πάρου , Ελληνες είναι άραγέ , βλέπω διάβημα από το Πακιστάν

Dr.Red
19-08-12, 13:02
κόμπλεξ το ξέρω εγώ δόκτωρ , αν κάνω λάθος διορθωσέ με..
Τεράστιο κόμπλεξ ,που έντεχνα το σύστημα μοίρασε καρτούλες και συνάμα χρέη στους πολίτες των 1000 ευρώ (γιατρουδακια σαν του λόγου μου),να νοιώσουν κάποιοι που δεν είναι,αγοράζοντας παπούτσια πράντα,και διακοπές σε πενταστερα ξενοδοχεία,δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι ανήκουν στο club του star και των VIP.Και σχεδόν όλοι τσιμπήσανε.
Αν είναι δυνατόν.

7DeadlySins
19-08-12, 13:03
για να είμαι ειλικρινής , υπέστην τον ξεκασμό , στα 1983 ήταν δύσκολο να το αποφύγεις , εκεί που μου χρεώνω ευθυνες είναι , πόσο χρόνο μου πήρε για να ξυπνήσω .ΠΟΛυ καλοστημένη δουλεία έιχε κάνει το Πασοκ του Ανδρέα , δυσανάλογη των ικανοτήτων τους , αλλά εκ του αποτελέσματος πρέπει να πω η επιτυχία τους ήταν τεράστια , αλοίμονο από κορόιδα οπως εγώ..

Μην το παίρνεις προσωπικά. Είναι λογικό όταν είσαι νεαρός το πρώτο πράγμα που σε απασχολεί να είναι οι κοινωνικές ανισότητες, και το πόσο άδικα μοιράζεται ο πλούτος.

Μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις ότι για να μοιραστεί δίκαια ο πλούτος, πρέπει πρώτα να ΥΠΑΡΧΕΙ πλούτος... ppnxoxo και τα πλακάτ για τη... Νικαράγουα και οι άσκοπες πορείες για αυξήσεις 30%, όχι μόνο δε δημιουργούν πλούτο αλλά καταστρέφουν και ότι υπάρχει.

VALVERDES_7
19-08-12, 13:06
Όχι ρε Σάκη μην το παίρνεις αρνητικά,ότι είπα τι ψήφιζες,αλλα δεν συμβαδίζουν οι απόψεις σου με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος αυτού,πιο πολύ με Πασοκ και ΝΔ και τις απόψεις της Merkel ,του μνημονίου. και του ΔΝΤ ταιριάζουν!

Η Νο1 εξαγγελία του κόμματος είναι ότι δεν θα δώσουμε τα πάντα στους δανειστές και δεν θα κάνει η Μερκελ του κεφαλιού της με 10 εκ. Ελληνικές ψυχές.
Αυτό μου αρκεί.

Αμφιβάλλεις ότι έχουμε δώσει τα πάντα στους δανειστες?
20% Αλέξανδρε έχει μειωθεί ο εθνικός πλούτος της χώρας τα τελευταία 6 χρόνια.Και η μεγαλύτερη μείωση ήρθε στα χρόνια της τρόικας.Ξέρεις τι σημαίνει αυτό?
25% πήγε η ανεργία από 17%
Και μου λες να ψηφίσω κόμματα που υποστηρίζουν αυτή την πολιτική?
Πρώτα θα χρεοκωπήσουμε και θα επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα όπως πρέπει (για να γλυτώσουμε από τα χρέη και την ύφεση) και μετά θα πάμε να αναδομήσουμε το οικονομικό μοντέλο της χώρας ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΗ.

Αλλα αμα περιμένουμε αυτό να μας το φτιάξουν οι δανειστές Αλέξανδρε(και μέσα σε ένα μη αντιπροσωπευτικό νόμισμα για την Ελλάδα), τότε κοιμούμαστε τον ύπνο του Δικαίου.

Dr.Red
19-08-12, 13:08
Η Νο1 εξαγγελία του κόμματος είναι ότι δεν θα δώσουμε τα πάντα στους δανειστές και δεν θα κάνει η Μερκελ του κεφαλιού της με 10 εκ. Ελληνικές ψυχές.
Αυτό μου αρκεί.

Αμφιβάλλεις ότι έχουμε δώσει τα πάντα στους δανειστες?
20% Αλέξανδρε έχει μειωθεί ο εθνικός πλούτος της χώρας τα τελευταία 6 χρόνια.Και η μεγαλύτερη μείωση ήρθε στα χρόνια της τρόικας.Ξέρεις τι σημαίνει αυτό?
25% πήγε η ανεργία από 17%
Και μου λες να ψηφίσω κόμματα που υποστηρίζουν αυτή την πολιτική?
Πρώτα θα χρεοκωπήσουμε και θα επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα όπως πρέπει (για να γλυτώσουμε από τα χρέη και την ύφεση) και μετά θα πάμε να αναδομήσουμε το οικονομικό μοντέλο της χώρας ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΗ.

Αλλα αμα περιμένουμε αυτό να μας το φτιάξουν οι δανειστές Αλέξανδρε(και μέσα σε ένα μη αντιπροσωπευτικό νόμισμα για την Ελλάδα), τότε κοιμούμαστε τον ύπνο του Δικαίου.
Μα οι προτάσεις που κανεις (και παρα πολλες είναι σωστές κατά την άποψη μου,όχι όλες διαφωνώ για την παιδεία και την υγεία),είναι μέρος του μνημονίου!!

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 13:09
Βερολίνο, Γερμανία
Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς υπάρχουν όρια στη βοήθεια που μπορεί να δοθεί στη χώρα, δήλωσε το Σάββατο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ενώ τα σχετικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για διαφωνία Βερολίνου - Παρισιού για ενδεχόμενη πρόσθετη βοήθεια στην Αθήνα.

«Δεν είναι υπεύθυνο να ρίχνουμε λεφτά σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», είπε, σύμφωνα με το Reuters, σε ομιλία του σε εκδήλωση της γερμανικής κυβένρησης στο Βερολίνο.

«Δεν μπορούμε ακόμα να δημιουργήσουμε ένα νέο πρόγραμμα«, προσέθεσε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα ότι το ευρώ είναι σταθερό νόμισμα και ότι δεν υπάρχουν σημάδια πληθωρισμού.

«Πολύ μικρή η πρόοδος στην Ελλάδα»

Η πρόοδος που σημειώσει η Ελλάδα είναι πολύ μικρή, επισημαίνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίκαελ Φουκς.

«H Ελλάδα κρατά τη μοίρα της στα χέρια της. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να εκπληρώσει τις απαιτήσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, ως αντάλλαγμα στο ολοκληρωμένο διεθνές πακέτο στήριξης. Καμία χώρα δεν μπορεί να διώξει άλλη χώρα της ΕΕ από την ευρωζώνη», είπε.

Ο κ. Φουκς σημειώνει πως η Γερμανία είναι έτοιμη για αλληλεγγύη και βοήθεια, αλλά οι αμοιβαίες συμφωνίες, προειδοποιεί, πρέπει να τηρούνται με σαφή τρόπο από όλες τις πλευρές.
Newsroom ΔΟΛ

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 13:10
πληρώνουν πληρώνουν , σαν τους μαλάκες , και εδώ περα βρέχει , ήθελα να ήξερα στην θέση τους τι θα κάναμε ?
και θέλω να ξέρω σε περίπτωση που δεν στείλουν αλλο τσεκ , ποιός θα ναι στην κυβέρνηση για το 2ο ηρωικό δυστυχώς επτωχέυσαμεν.

differance
19-08-12, 13:15
Να θυμίσω ότι αυτό είναι οπαδικό φόρουμ ή δε χρειάζεται?

VALVERDES_7
19-08-12, 13:16
Μα οι προτάσεις που κανεις (και παρα πολλες είναι σωστές κατά την άποψη μου,όχι όλες διαφωνώ για την παιδεία και την υγεία),είναι μέρος του μνημονίου!!

Mα σου έχω ξαναπει ότι με το μνημόνιο συμφωνώ σε πάρα πολλά σημεία.Ο πυρήνας του μνημονίου όμως έχει συνταχθεί για να εξυπηρετήσει τους δανειστές.Εκεί είναι το πρόβλημα.

Dr.Red
19-08-12, 13:24
Mα σου έχω ξαναπει ότι με το μνημόνιο συμφωνώ σε πάρα πολλά σημεία.Ο πυρήνας του μνημονίου όμως έχει συνταχθεί για να εξυπηρετήσει τους δανειστές.Εκεί είναι το πρόβλημα.
Δεν έχεις δίκιο.
Η Γερμανία ,βασικά ο κόσμος όχι η πολιτική ηγεσία(αν και αυτή είχε και έχει πλέον αρκετούς επικριτές)είναι αντίθετος.Η γερμανία έχει βρεθεί πλέον σε δυσμενή θέση με την στήριξη της ομπρέλας σωτηρίας.τρεκλίζει άσχημα.Η Merkel παίζει πλέον το κεφάλι της,και το τρελό είναι ότι δεν έχει και αντίπαλο.Τρέχει μονη της και θα βγει δεύτερη,δεν έχει ξαναγίνει αυτό.

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 13:57
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Χίο - σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες

19 Αυγούστου 2012, 11:41

[Only registered and activated users can see links] (javascript:tsz('article_body','12px')) [Only registered and activated users can see links] (javascript:tsz('article_body','16px'))
[Only registered and activated users can see links]
Δεν έχει τέλος η καταστροφική πυρκαγιά στην Χίο, που από τα ξημερώματα του Σαββάτου κατακαίει εκτάσεις πευκοδάσους και μαστιχόδεντρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αγροικίες στην περιοχή του χωριού Αυγώνυμα, το οποίο εκκενώθηκε, έκαψε η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στη Χίο, υποβοηθούμενη από τους ανέμους έντασης έως και 8 μποφόρ που πνέουν στο νησί.
Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία τονίζει ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση για απειλή οικισμών από τη φωτιά, ωστόσο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για υλικές ζημιές σε κάποιες αγροικίες στο χωριό Αυγώνυμα, χωρίς να αναφέρει ακριβή αριθμό. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως οι αστυνομικές πηγές του νησιού επαναλαμβάνουν συνεχώς πως δεν έχουν δεχθεί επίσημα καμία αναφορά για ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες.

Αυτή την ώρα, σε τρία μέτωπα δίνεται η μάχη των πυροσβεστών, του στρατού και των εθελοντών για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς. Σε Ελάτα, Άγιο Γιώργη Συκούση και Αρμόλια-Κοντυλόπο εστιάζονται οι προσπάθειες των επίγειων μέσων, που ενισχύθηκαν εκτός από εναέρια μέσα, με άλλα 13 οχήματα, 62 πυροσβέστες και 116 μέλη πεζοπόρου τμήματος, που έφτασαν λίγο μετά τις 11.00 το πρωί με το αρματαγωγό «Σάμος» στο λιμάνι των Μεστών.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, ενώ σήμερα έφτασε επιπλέον βοήθεια στο νησί, σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο.

Τα τοπικά διαμερίσματα Αναβάτου, Αυγωνήμων, το χωριό Λιθί, αλλά και η περιοχή από την Ελάτα προς το Πυργί έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταστραφεί από την φωτιά φυλάκια του στρατού,

Το μέτωπο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχουν γίνει στάχτη περίπου 50.000 στρέμματα.

Η κατάσταση είναι απελπιστική, ενώ άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους φοβούμενοι τα χειρότερα.

Το Σάββατο, όπως σας είχαμε πει, ορισμένα χωριά εκκενώθηκαν, ενώ άλλα έμειναν χωρίς ρεύμα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών είναι υπαράνθρωπες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η πανωλεθρία προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι.
Δυνάμεις του στρατού στο νησί

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, θα είναι αυτός που θα συντονίσει τις δυνάμεις του στρατού που βρίσκονται στο νησί ύστερα από εντολή του ίδιου του υπουργού Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο διέθεσε στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οκτώ αεροσκάφη (έξι «CL-415» και δύο «CL-215») και ένα ελικόπτερο «Super Puma» για τη μεταφορά πυροσβεστών από άλλα νησιά στη Χίο καθώς και ένα «C-27» για μεταφορά πυροσβεστών από τη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή το ειδικό αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Σάμος» κατευθύνεται προς το νησί, μεταφέροντας 20 πυροσβεστικά οχήματα και 85 πυροσβέστες από την Αθήνα.

Δορυφορική φωτογραφία που τραβήχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου, δείχνει ότι οι καπνοί φτάνουν μέχρι την... Κρήτη:
[Only registered and activated users can see links]
Δείτε πλάνα από το τελευταίο βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής το βράδυ του Σαββάτου.

Star.gr

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 13:58
σαν να μην πέρασε μια ημέρα από το 2007 στην Πελλοπόνησο...
δεχόμεθα ασύμετρη επίθεση .....clubbinggzx

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 14:08
Αθήνα
Αυστηρό μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στη φοροδιαφυγή και να «αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων» έστειλε, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ύδρα. «Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή» διεμήνυσε.
«Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων. Από όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά» είπε ο κ. Κεδίκογλου.
«Τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της κρίσης και των δράσεων που απαιτούνται για να εξυγιάνει η Ελλάδα την οικονομία της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της, θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε:
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική και άδικη συμπεριφορά. Και έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων. Και αυτό θα κάνει. Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή».
Το όλο περιστατικό ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας συνέλαβε ιδιοκτήτρια ταβέρνας, όταν διαπίστωσε ότι η επιχείρηση δεν εξέδιδε αποδείξεις. Οι ελεγκτές ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να τους ακολουθήσει στο τμήμα ώστε να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, όπως προβλέπεται. Ωστόσο, η 60χρονη γυναίκα λιποθύμησε στη διαδρομή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη ο γιος της και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα.
Κάτοικοι του νησιού «πολιόρκησαν» το αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς, ενώ προπηλακίστηκε και το πλήρωμα του ιπτάμενου δελφινιού που θα μετέφερε το κλιμάκιο από το νησί στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό «η μετακίνηση των συλληφθέντων στο πλοίο ακυρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, καθότι είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων (60 με 80) έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, με σκοπό να παρεμποδίσουν τη διαδικασία προσαγωγής».
Μετά τον κατάπλου του πλοίου «FLYING CAT I» στο λιμάνι, «συγκεντρωμένο πλήθος εισήλθε εντός του πλοίου, εξαιτίας «λανθασμένης πληροφόρησης» -όπως αναφέρει το Λιμενικό- για επικείμενη μεταφορά στον Πειραιά με το εν λόγω πλοίο, του συλληφθέντα. Μάλιστα «κάποιοι εξ΄αυτών διαπληκτίστηκαν με τα μέλη του πληρώματος» πριν απομακρυνθούν από τους άνδρες του Λιμενικού.
Το πρωί χρειάστηκε η επέβαση των ΜΑΤ που εστάλησαν από την Αθήνα για να απεγκλωβιστεί το κλιμάκιο. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο συλληφθείς νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του ασκηθεί ποινική δίωξη καθώς υπεύθυνος του καταστήματος είναι η μητέρα του.
Αναφορά στο γεγονός κάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, φέρνοντάς το ως παράδειγμα για το μέγεθος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 14:09
ξέρω , τώρα φοβηθηκανε οι φοροκλέφτες

Dr.Red
19-08-12, 14:14
Θρασύς πρέπει να είσαι στη ζωή,θρασύς αγνώμων και αφιλότιμος.

Αντιδρά το Πακιστάν για τις «επιστροφές» των λαθρομεταναστών

Τελικά, φαίνεται πως το θράσος δεν έχει όρια. Ή τουλάχιστον το Πακιστάν αποφάσισε να διαλύσει κάθε έννοια λογικής, αφού η Ελλάδα δέχεται παρατηρήσεις από μεγάλη Πακιστανική εφημερίδα, επειδή αποφασίστηκε –επιτέλους- να εφαρμοστεί ο νόμος και να προστατευθούν οι Έλληνες πολίτες –έστω και καθυστερημένα κι έπειτα από άγνωστο αριθμό εγκλημάτων και δολοφονιών που η Ελλάδα πλήρωσε με ανθρώπινο αίμα- από την ανεξέλεγκτη ροή των λαθρομεταναστών που εμμένουν να έρχονται σε μία χώρα που καταρρέει. Όπως είναι παράδοξη αυτή η εμμονή, άλλο τόσο παράξενη είναι και η «αντίδραση» της Πακιστανικής εφημερίδας για τον επαναπατρισμό έστω και αυτών των λίγων που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από την Ελλάδα. Σίγουρα είναι πολλά τα συμφέροντα και ίσως να είναι ακόμη περισσότερα -από όσο μπορούμε να φανταστούμε- τα χρήματα που «παίζονται» στο εμπόριο της μετακίνησης τεράστιων αριθμών Πακιστανών προς την Ελλάδα.
Αντιδρά η κυβέρνηση του Πακιστάν στο σχέδιο “Ξένιος Ζευς”
Αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Πακιστάν προκαλεί η επιχείρηση ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τη χώρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της πακιστανικής εφημερίδας Daily Times, το υπουργείο Εσωτερικών του Πακιστάν απέστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Εξωτερικών, διαμαρτυρόμενο για την αδυναμία της πρεσβείας στην Αθήνα να σταματήσει τις μαζικές απελάσεις Πακιστανών λαθρομεταναστών. Στο ίδιο έγγραφο, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης ζητά από το υπουργείο Εξωτερικών να απευθύνει προειδοποίηση προς την πακιστανική πρεσβεία της Αθήνας ώστε να λάβει μέτρα που θα αποτρέπουν τον μαζικό επαναπατρισμό των Πακιστανών λαθρομεταναστών!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πακιστανική πρεσβεία απέρριψε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι υπεύθυνες για τον μαζικό επαναπατρισμό των πακιστανών μεταναστών.
Την ίδια στιγμή έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι δηλώσεις του αυτοαποκαλούμενου προέδρου της πακιστανικής κοινότητας Tzavent Aslam, ο οποίος μάλλον θεωρεί ότι βρίσκεται σε συνοικία του Ισλαμαμπάντ και εκτοξεύει απειλές για «ιερό πόλεμο» (jihad) κατά της Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Tzavent Aslam είχε συλληφθεί στις 6 Νοεμβρίου 2006 από την Ελληνική Αστυνομία κατόπιν εντάλματος σύλληψης της Interpol, προερχόμενο από το Πακιστάν με ημερομηνία έκδοσης 2 Σεπτεμβρίου, για «παράνομη μετανάστευση και λαθραία διακίνηση ανθρώπων», κατηγορία η οποία τιμωρείται στο Πακιστάν με ποινή φυλάκισης μέχρι 14 έτη. Αυτόκλητοι υπερασπιστές του Aslam εμφανίστηκαν τότε η γνωστή για τη μεροληψία της ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία και διάφορες αριστερές οργανώσεις, με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνου, εξού και οι ευχαριστίες προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά το λόγο πλέον έχουν οι εισαγγελικές αρχές αφού ο Tzavent Aslam παραβίασε το Νόμο (Άρθρο 184 Π.Κ. «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών»).
Πηγή
Αξίζει να θυμηθούμε, για να μπορούμε να καταλάβουμε όσα γίνονται
Η κυβέρνηση Παπανδρέου σε αγαστή συνεργασία με το Πακιστάν προετοιμάζει νόμο για το δικαίωμα ψήφου των Πακιστανών λαθρομεταναστών
Προσωπικές ευχαριστίες του Πακιστανού πρωθυπουργού για την “αποδοχή των προτάσεων απόδοσης δικαιώματος ψήφου στους Πακιστανούς”!
Παράλληλα με τη μεγάλη έρευνα που διεξάγουμε για τις σχέσεις μαύρου χρήματος μέσω ναρκωτικών και δουλεμπορίου, καθώς και για χρηματοδότηση φονταμενταλιστών μέσω Ελλάδας, ήρθε και αυτή η είδηση που ρίχνει φως στις αιτιάσεις μας για την ύποπτη ασυλία σε παραβατικούς Πακιστανούς μέσω της “πίεσης” από την “κοινότητα”. Διαβάστε με προσοχή:
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, 12 Ιανουαρίου: Ὁ Πρωθυπουργὸς Συέντ Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι καλωσόρισε τὴν Τρίτη τὴν ἀποδοχὴ ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα τῆς ἀπαίτησης τοῦ Πακιστὰν γιὰ τὴν ἀπόδοση ἰθαγενείας καὶ δικαωμάτων ψήφου στοὺς Πακιστανοὺς μετανάστες. Μιλῶντας στὸ πρωθυπουργικὸ μέγαρο στὸν Δημήτριο Ντάλλη, Πρέσβυ και προσωπικὸ ἐκπρόσωπο τοῦ Ἕλληνα Πρωθυπουργοῦ, ὁ Γκιλάνι ἐξέφρασε τὴν ἐλπίδα ἡ ἐπίσκεψη τοῦ Ἕλληνα Πρωθυπουργοῦ ἀργότερα μέσα στο χρόνο νὰ ξαναζωντανέψει τὶς διμερεῖς σχέσεις μεταξὺ τῶν δύο χωρῶν. Ὁ Γκιλάνι ἐζήτησε νὰ προγραμματισθοῦν διμερεῖς πολιτικὲς διαβουλεύσεις καὶ νὰ συναντηθεῖ μεικτὴ Οἰκονομικὴ Ἐπιτροπὴ πρίν ἀπὸ τὴν ἐπίσκεψη, ὥστε νὰ προετοιμάσει τὸ ἔδαφος γιὰ τὴν ἐπιτυχία τῆς ἐπισκέψεως.
Πηγή
Πακιστάν: Η χώρα ντροπή για κάθε πολιτισμό
Status Symbol η αιχμαλωσία και ο βιασμός ανηλίκων στο Πακιστάν
Σεβασμός στο “διαφορετικό”, πολυπολιτισμική κοινωνία, ευφημισμός του πρωθυπουργού σε βιαστή ανηλίκων εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου, ενώ ο κύριος Ραγκούσης φτιάχνει νομοσχέδια κατ’ απαίτηση κυβερνήσεων που εκλαμβάνουν Γυναίκα και Παιδί ως αντικείμενα.
Αγώνες αιώνων για την προστασία του παιδιού από τους ανώμαλους Φεουδάρχες και φιλάνθρωπους “Οθωμανούς”, γίνονται παρανάλωμα της εξουσιαστικής απληστίας. Δίνεται δικαίωμα κοινωνικής συμμετοχής σε ανθρώπους φύσει αντικοινωνικούς, χωρίς καμμία υποχρέωση αποδοχής των ανθρωπιστικών αρχών και αξιών. Αντίθετα, προωθείται και η διαφύλαξη των ιδιαίτερων “πολιτιστικών” χαρακτηριστικών μην τυχόν και “αφομοιωθούν” οι “πολίτες μειωμένης ευθύνης” σε ένα υπεύθυνο σύστημα κοινωνικής συνεργασίας και συμβίωσης. Αντικοινωνικά καρκινώματα δηλαδή, έτοιμα για χρήση από την εκάστοτε αντικοινωνική εξουσία για να προάγουν τις όποιες αντικοινωνικές μεθοδεύσεις…
Κοινή πρακτική στο Πακιστάν αλλά και στο Αφγανιστάν χαρακτήρισε τον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, Οργάνωση που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών. Σε μελέτη της με τίτλο : ‘A Situational Analysis of Commercial Sexual Exploitation of Children in Transport Industry of Pakistan’.
Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πάνω από το 95% των Πακιστανών οδηγών μεγάλων οχημάτων έχει ως κύρια “διασκέδαση” αυτή την απεχθή σεξουαλική δραστηριότητα. Σε αυτή την βιομηχανία του αίσχους έχουν εμπλακεί και “ειδικά” ξενοδοχεία, διαμορφωμένοι χώροι στάθμευσης κλπ.
Επίσης καταγράφονται μαζικές δολοφονίες ανηλίκων από “βιτσιόζους” εύπορους. Μία τέτοια περίπτωση είδαμε με το κοριτσάκι που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από τον Πακιστανό μεγαλοδικηγόρο με τις ισχυρές σχέσεις στην κυβέρνηση.
Μιλάμε δηλαδή για μία έκνομη, αηδιαστική δραστηριότητα με κρατική προστασία, αφού μέχρι και ενώσεις δικηγόρων απειλούσαν ότι θα κάψουν ζωντανό όποιον καταθέσει ενάντια στον σημαντικό αυτόν παράγοντα. Είναι όμως μέρος του “φιλάνθρωπου” πολιτισμού…
Αυτό το κράτος όμως, υπαγορεύει στο Ελληνικό τα περιβόητα “διατάγματα” και νομοσχέδια για την ιθαγένεια.
Προφανώς οι θιασώτες αυτών των πρωτοβουλιών, ενστερνίζονται τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και προτιμήσεις των Πακιστανών συνεταίρων τους. Έτσι, εκτός από τους πακτωλούς μαύρου χρήματος μέσω πρέζας και δουλεμπορίου, ικανοποιούν “οικονομικά” και τα ιδιαίτερα γούστα τους.
Μπράβο σας, αλλά δεν θα περάσει. Εδώ έχει τσεκούρι για κάθε βιαστή και δολοφόνο ανηλίκων, πράγμα το οποίο θα το διαπιστώσετε σύντομα. Ντόπιοι και ξένοι.
Πηγή
filologos10.wordpress.com

Dr.Red
19-08-12, 15:56
Ρε τι γίνετε,τι μπουρδέλο λαός είμαστε.
Ουρλιάζαμε σαν τις χήρες στο κρεβάτι,για τη φοροδιαφυγή και τους κλεφτες και τώρα κάνουμε πόλεμο σε αυτούς που προσπαθούν να τους πιάσουν.
Μπουρδέλο λαός και πείτε μου ότι θέλετε.

Συνέλαβαν καταστηματάρχη που δεν έκοβε αποδείξεις

Επεισόδια σε βάρος κλιμακίου του ΣΔΟΕ σημειώθηκαν στην Ύδρα, όταν ελεγκτές συνέλαβαν ιδιοκτήτη εστιατορίου, ο οποίος δεν έκοβε αποδείξεις.

Το περιστατικό άρχισε το χθες το μεσημέρι, όταν ελεγκτές ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να τους ακολουθήσει στο τμήμα ώστε να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, όπως προβλέπεται.

Ωστόσο, η 60χρονη γυναίκα λιποθύμησε στη διαδρομή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της Οικονομικής Αστυνομίας εμφανίστηκε τότε ο γιος της υπεύθυνης, ο οποίος δήλωσε ότι η ευθύνη ανήκει σε εκείνον, όμως την ίδια ώρα κάτοικοι της Ύδρας αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την σύλληψη του ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας.

Επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών της οικονομικής Αστυνομίας που φυγαδεύτηκαν στο Αστυνομικό τμήμα, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς.

Οι κάτοικοι προπηλάκισαν ακόμη και το πλήρωμα του ταχύπλοου με το οποίο θα γινόταν η μεταγωγή του κλιμακίου πίσω στην Αθήνα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία προτίθεται να υποβάλλει μηνύσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αστυνομικοί, το κλιμάκιο της οικονομικής Αστυνομίας και ο κρατούμενος έμειναν εγκλωβισμένοι στο Τμήμα, ενώ κάποιοι κάτοικοι έκοψαν το ρεύμα και το νερό με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς φως όλο το βράδυ, βρισκόμενοι σε ομηρία.

Το πρωί σήμερα χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ που εστάλησαν από την Αθήνα για να απεγκλωβιστεί το κλιμάκιο.

Κατόπιν, ο συλληφθείς επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, και στις 11 το πρωί μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

DaRkSaGa79
19-08-12, 16:04
Ρε τι γίνετε,τι μπουρδέλο λαός είμαστε.
Ουρλιάζαμε σαν τις χήρες στο κρεβάτι,για τη φοροδιαφυγή και τους κλεφτες και τώρα κάνουμε πόλεμο σε αυτούς που προσπαθούν να τους πιάσουν.
Μπουρδέλο λαός και πείτε μου ότι θέλετε.

Συνέλαβαν καταστηματάρχη που δεν έκοβε αποδείξεις

Επεισόδια σε βάρος κλιμακίου του ΣΔΟΕ σημειώθηκαν στην Ύδρα, όταν ελεγκτές συνέλαβαν ιδιοκτήτη εστιατορίου, ο οποίος δεν έκοβε αποδείξεις.

Το περιστατικό άρχισε το χθες το μεσημέρι, όταν ελεγκτές ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να τους ακολουθήσει στο τμήμα ώστε να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, όπως προβλέπεται.

Ωστόσο, η 60χρονη γυναίκα λιποθύμησε στη διαδρομή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της Οικονομικής Αστυνομίας εμφανίστηκε τότε ο γιος της υπεύθυνης, ο οποίος δήλωσε ότι η ευθύνη ανήκει σε εκείνον, όμως την ίδια ώρα κάτοικοι της Ύδρας αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την σύλληψη του ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας.

Επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών της οικονομικής Αστυνομίας που φυγαδεύτηκαν στο Αστυνομικό τμήμα, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς.

Οι κάτοικοι προπηλάκισαν ακόμη και το πλήρωμα του ταχύπλοου με το οποίο θα γινόταν η μεταγωγή του κλιμακίου πίσω στην Αθήνα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία προτίθεται να υποβάλλει μηνύσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αστυνομικοί, το κλιμάκιο της οικονομικής Αστυνομίας και ο κρατούμενος έμειναν εγκλωβισμένοι στο Τμήμα, ενώ κάποιοι κάτοικοι έκοψαν το ρεύμα και το νερό με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς φως όλο το βράδυ, βρισκόμενοι σε ομηρία.

Το πρωί σήμερα χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ που εστάλησαν από την Αθήνα για να απεγκλωβιστεί το κλιμάκιο.

Κατόπιν, ο συλληφθείς επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, και στις 11 το πρωί μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

Μπα γιατρε μου μας κολακευεις...Ακομη και τα μπουρδελα εχουν καποιους στοιχειωδεις κανονες.

vasilis-thrylos7
19-08-12, 16:36
Και ξεκινω την επιστροφη μου στο φορουμ με το πιο λαμπρο συμβολο της γενιας του πολυτεχνειου και των εκσυγχρονιστων
Akis the Great

«Ο Άκης με έκοψε από τους Ολυμπιακούς»

Το 1988, ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, αλλά «κόπηκε» μετά απο εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου!


Οπως λέει ο δύο φορές ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα, Νίκος Κακλαμανάκης σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, χρειάστηκε να κάνει προπονήσεις υπό την προστασία σωματοφυλάκων, αφού είχε δεχθεί απειλές ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

«Το '88 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι. Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα. Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη. Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 «δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου. Από ότι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη». Για την ιστορία πάντως ο αντικαταστάτης του τερμάτισε 36ος στους 36.

Ακόμα όμως και το 2000 ο Νίκος Κακλαμανάκης υποχρεώθηκε να κάνει προετοιμάσει παρέα με σωματοφύλακες, αφού η επιλογή του να καταγγείλει τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό τον έφερε αντιμέτωτο ακόμα και με ανθρώπους της νύχτας. «Ενώ βρισκόμουν σε προετοιμασία εμαφνίστηκε ένας τύπος και μου είπε: "Εχω τον τρόπο μου να μην φτάσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς". Απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, θα με σκοτώσει...»

[Only registered and activated users can see links]

dimace
19-08-12, 16:36
Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να ξαναπιστέψουμε στην Ελλάδα.
Αυτό ΔΕ θα το κάνει κανείς ξένος για λογαριασμό μας.

dimace
19-08-12, 16:40
Και ξεκινω την επιστροφη μου στο φορουμ με το πιο λαμπρο συμβολο της γενιας του πολυτεχνειου και των εκσυγχρονιστων
Akis the Great

«Ο Άκης με έκοψε από τους Ολυμπιακούς»

Το 1988, ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, αλλά «κόπηκε» μετά απο εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου!


Οπως λέει ο δύο φορές ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα, Νίκος Κακλαμανάκης σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, χρειάστηκε να κάνει προπονήσεις υπό την προστασία σωματοφυλάκων, αφού είχε δεχθεί απειλές ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

«Το '88 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι. Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα. Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη. Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 «δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου. Από ότι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη». Για την ιστορία πάντως ο αντικαταστάτης του τερμάτισε 36ος στους 36.

Ακόμα όμως και το 2000 ο Νίκος Κακλαμανάκης υποχρεώθηκε να κάνει προετοιμάσει παρέα με σωματοφύλακες, αφού η επιλογή του να καταγγείλει τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό τον έφερε αντιμέτωτο ακόμα και με ανθρώπους της νύχτας. «Ενώ βρισκόμουν σε προετοιμασία εμαφνίστηκε ένας τύπος και μου είπε: "Εχω τον τρόπο μου να μην φτάσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς". Απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, θα με σκοτώσει...»

[Only registered and activated users can see links]

Πατέρας (άρχισε τη δουλειά) και γιος Παπανδρέου (την αποτέλειωσε) κατέστρεψαν τα ΠΑΝΤΑ στην Ελλάδα.
Αυτοί και ο κομματικός τους στρατός. Αυτό είναι το ΜΟΝΟ που πιστεύω και έχει σχέση με πολιτική.

sirkostas
19-08-12, 18:41
Εντελώς άκαιρη η δήλωση Κακλαμανάκη. Ο ιστιοπλόος που πήγε αντ' αυτού πέθανε 44 ετών από καρκίνο. Ακόμα κι αλήθεια να είναι όσα λέει, πλέον είναι πολύ αργά κι ο άλλος δεν μπορεί να απαντήσει.

vasilis-thrylos7
19-08-12, 18:49
Κωστα ο Κορωνης ηταν ο προεδρος της ομοσπονδιας και οχι ο ιστιοπλοος.

sirkostas
19-08-12, 18:54
Δεν εννοώ τον Καρώνη. Ο αθλητής που πήγε στη Σεούλ και είχε πάει και στο Λος Αντζελες το 1984 είναι νεκρός.

dimace
19-08-12, 20:57
Η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε 11χρονο κορίτσι με την κατηγορία της βεβήλωσης βιβλίου που περιείχε ισλαμικά κείμενα μετά από τις διαμαρτυρίες και τις απειλές οργισμένου πλήθους.

Όπως δήλωσε στο BBC ο υπουργός Εθνικής Αρμονίας, Πολ Μπάτι, το κορίτσι κρατούσε σακούλα με σκουπίδια μέσα στην οποία υπήρχαν και σελίδες από το Κοράνι.

Τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα επισημαίνουν ακόμη ότι οργισμένο πλήθος απαίτησε τη σύλληψή της ενώ απείλησε να κάψει και το σπίτι της οικογένειας της στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Όπως επίσης αναφέρουν, το κορίτσι έχει μαθησιακές δυσκολίες και δεν μπορεί να μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Η 11χρονη, που είναι χριστιανή, κρατείται στην αστυνομία και οι γονείς είναι προληπτικά υπό την προστασία των Αρχών.

Περίπου 600 άτομα έφυγαν από τη (χριστιανική) γειτονιά λόγω των απειλών, πρόσθεσε ο υπουργός.

Το Πακιστάν έχει έναν εξαιρετικά αυστηρό νόμο για την βλασφημία που προβλέπει ποινές που φτάνουν ακόμα και στα ισόβια για τη βεβήλωση του Κορανιού. Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικοί έχουν ζητήσει την αλλαγή του νόμου αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αλλαγή.

Κοιτάξτε φασισταριό και φρίξτε! Επειδή ένα διανοητικώς προβληματικό κοριτσάκι κρατούσε
μια σακκούλα σκουπίδια που μέσα τους ήταν λέει σελίδες του κορανίου... Η επιστήμη σηκώνει
τα χέρια ψηλά με αυτούς τους κτηνάνθρωπους. Μακριά, μακριά, μακριά από μας!

dimace
19-08-12, 21:14
Δεν έγραψα κάτι για το μακελειό στη Ν Αφρική (χώρα με την οποία έχω κάποιους δεσμούς και αγαπώ)
γιατί την είδηση την άκουσα στο αυτοκίνητο, μετά την ξέχασα, μετά διάβασα κάτι στις εφημερίδες, μέχρι
που χθες είδα τι έγινε στην τηλεόραση και μου σηκώθηκε η τρίχα!

Μόνο σε πολεμική ταινία έχω δει τόσο καταιγιστικό πυρ, παίδες, τόσο μολύβι στο ψαχνό, μέχρι τα κοκοράκια
να χτυπήσουν σίδερο!

Λευκοί αλλά και μαύροι αστυνομικοί, γαζώνουν τους διαδηλωτές (όλοι μαύροι, απ' ότι είδα) οι οποίοι αν και οπλισμένοι
με μαχαίρια, λοστούς, τσεκούρια δεν φέρουν πυροβόλα όπλα και βρισκονται σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρων! (άρα
δεν απειλούν άμεσα τη ζωή των δυνάμεων της τάξης)

Προσωπικά ούτε στα χρόνια του Μπότα θυμάμαι τόσο αναξέλεγκτη χρήση πυρός από τις δυνάμεις ασφαλείας
και μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός. Για όσους δεν γνωρίζουν, τους λέω πως οι μεταλλορύχοι δουλεύουν
στα έγκατα της γης (συχνά στα 2 χιλιόμετρα βάθος) σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 60 βαθμούς κελσίου,
για 400 ευρώ το μήνα, ανασφάλιστοι. Αν κάτι τους συμβεί οι οικογένειές τους μενουν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Θέλω να πιστεύω πως οι ένοχοι της σφαγής θα τιμωρηθούν (δεν περιμένω πολλά πράματα, γνωρίζοντας τι συμβαίνει
εκεί κάτω) τουλάχιστον με αποπομπή από το σώμα (οι λευκοί θα φάνε καμιά εξάμηνη παύση...) και σύντομα
να ψηφιστεί νόμος που θα απαγορεύει στα σώματα ασφαλείας να ανοίγουν πυρ ανεξέλεγκτα κατά πολιτών. (αυτό το περιμένω
από το 1994... Το Απαρχάιντ έπεσε, οι συνήθειές του όμως παραμένουν)

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 23:09
Η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε 11χρονο κορίτσι με την κατηγορία της βεβήλωσης βιβλίου που περιείχε ισλαμικά κείμενα μετά από τις διαμαρτυρίες και τις απειλές οργισμένου πλήθους.

Όπως δήλωσε στο BBC ο υπουργός Εθνικής Αρμονίας, Πολ Μπάτι, το κορίτσι κρατούσε σακούλα με σκουπίδια μέσα στην οποία υπήρχαν και σελίδες από το Κοράνι.

Τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα επισημαίνουν ακόμη ότι οργισμένο πλήθος απαίτησε τη σύλληψή της ενώ απείλησε να κάψει και το σπίτι της οικογένειας της στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Όπως επίσης αναφέρουν, το κορίτσι έχει μαθησιακές δυσκολίες και δεν μπορεί να μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Η 11χρονη, που είναι χριστιανή, κρατείται στην αστυνομία και οι γονείς είναι προληπτικά υπό την προστασία των Αρχών.

Περίπου 600 άτομα έφυγαν από τη (χριστιανική) γειτονιά λόγω των απειλών, πρόσθεσε ο υπουργός.

Το Πακιστάν έχει έναν εξαιρετικά αυστηρό νόμο για την βλασφημία που προβλέπει ποινές που φτάνουν ακόμα και στα ισόβια για τη βεβήλωση του Κορανιού. Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικοί έχουν ζητήσει την αλλαγή του νόμου αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αλλαγή.

Κοιτάξτε φασισταριό και φρίξτε! Επειδή ένα διανοητικώς προβληματικό κοριτσάκι κρατούσε
μια σακκούλα σκουπίδια που μέσα τους ήταν λέει σελίδες του κορανίου... Η επιστήμη σηκώνει
τα χέρια ψηλά με αυτούς τους κτηνάνθρωπους. Μακριά, μακριά, μακριά από μας!

αν δεν ηταν πιπατζηδες των Αμερικανων , και υπηρέτες των συμφερότων τους αξιζε να τους ισοπεδώσουν με πυρηνικά ....μουνοσκυλα

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
19-08-12, 23:17
Δεν έγραψα κάτι για το μακελειό στη Ν Αφρική (χώρα με την οποία έχω κάποιους δεσμούς και αγαπώ)
γιατί την είδηση την άκουσα στο αυτοκίνητο, μετά την ξέχασα, μετά διάβασα κάτι στις εφημερίδες, μέχρι
που χθες είδα τι έγινε στην τηλεόραση και μου σηκώθηκε η τρίχα!

Μόνο σε πολεμική ταινία έχω δει τόσο καταιγιστικό πυρ, παίδες, τόσο μολύβι στο ψαχνό, μέχρι τα κοκοράκια
να χτυπήσουν σίδερο!

Λευκοί αλλά και μαύροι αστυνομικοί, γαζώνουν τους διαδηλωτές (όλοι μαύροι, απ' ότι είδα) οι οποίοι αν και οπλισμένοι
με μαχαίρια, λοστούς, τσεκούρια δεν φέρουν πυροβόλα όπλα και βρισκονται σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρων! (άρα
δεν απειλούν άμεσα τη ζωή των δυνάμεων της τάξης)

Προσωπικά ούτε στα χρόνια του Μπότα θυμάμαι τόσο αναξέλεγκτη χρήση πυρός από τις δυνάμεις ασφαλείας
και μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός. Για όσους δεν γνωρίζουν, τους λέω πως οι μεταλλορύχοι δουλεύουν
στα έγκατα της γης (συχνά στα 2 χιλιόμετρα βάθος) σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 60 βαθμούς κελσίου,
για 400 ευρώ το μήνα, ανασφάλιστοι. Αν κάτι τους συμβεί οι οικογένειές τους μενουν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Θέλω να πιστεύω πως οι ένοχοι της σφαγής θα τιμωρηθούν (δεν περιμένω πολλά πράματα, γνωρίζοντας τι συμβαίνει
εκεί κάτω) τουλάχιστον με αποπομπή από το σώμα (οι λευκοί θα φάνε καμιά εξάμηνη παύση...) και σύντομα
να ψηφιστεί νόμος που θα απαγορεύει στα σώματα ασφαλείας να ανοίγουν πυρ ανεξέλεγκτα κατά πολιτών. (αυτό το περιμένω
από το 1994... Το Απαρχάιντ έπεσε, οι συνήθειές του όμως παραμένουν)
Δημήτρη με το απαρχαιντ δεν νομίζω να είχε ταραχές , είχε διακρίσεις , συζυτώντας με εναν μπαρμεν στο λιμάνι του Πειραιά της παμπ O'CONELY γεννημένος στην Νοτια Αφρική , μου είπε οτι τοτε δεν είχε εγκληματικότητα , και οι φυλές δεν ψιλοαρπαζοταν , μου είπε οτι η εγκληματικοτητα είναι πολυ ψηλά και για αυτο έφυγε .Εχει Βρεττανούς γονείς .
Η εκμετάλευση στην Αφρική δεν αφορά μόνο την Ν.Αφρική , Νιγηρια είναι καλύτερη? ξερεις τι μισθούς δίνουν σε στελέχη να πάνε για δουλειά ? συν την μεταφορά από τον οικισμό στην εργασια , οικισμός φρουρουμενος , ελάχιστοι ρισκάρουν . Αφρική Δημήτρη πως λέμε ΅Ελλάδα στην Ευρώπη...Οταν θα φύγουν οι πολυεθνικές θα φαγωθούν μεταξύ τους σαν τα σκυλιά ...η αξία που δίνει ο κάθε λαός στην ζωή .

sirkostas
20-08-12, 11:01
Ροφιάνα Μέρκελ, μας ήπιες το αίμα με το μπουρί της σόμπας.


Ρεκόρ σπατάλης του δημοσίου χρήματος σημειώνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με απευθείας αναθέσεις προμηθειών εκατομμυρίων ευρώ, δεκάδες αδιαφανείς διαδικασίες και υπέρογκες δαπάνες, όπως διαπίστωσε η τριμελής Ελεγκτική Επιτροπή.
Η Επιτροπή ήταν αρμόδια ώστε να ερευνήσει την οικονομική διαχείριση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ''Αθήνα 2004'', το πόρισμα της οποία είχε είχε παραδοθεί στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στον πρόεδρο της Βουλής και στα αρμόδια υπουργεία, σύμφωνα με την Real News.
Το πόρισμα αφορά τα έτη 2000-2001 και μεταξύ άλλων παρατυπιών αναφέρει πως η Οργανωτική Επιτροπή ξόδεψε μέσα σε ένα χρόνο περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δραχμές για δημόσιες σχέσεις, δεξιώσεις, εκθέσεις και τραπεζώματα ξένων και εγχώριων προσκεκλημένων, δημοσιογράφων και λοιπών παραγόντων.
Το ίδιο χρονικό διάστημα προχώρησε σε ενοικιάσεις πολυτελών αυτοκινήτων για τα στελέχη της με απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμούς ή έρευνες αγοράς.
''Χρυσές'' δημόσιες σχέσεις
Παράλληλα, προσέλαβε επιλεκτικά και παράνομα πλήθος υψηλόβαθμων υπαλλήλων για να στελεχώσουν την Οργανωτική Επιτροπή, με υψηλότατες αμοιβές που έφταναν τα 4 εκατομμύρια δραχμές μηνιαίως.
Όλα αυτά τα στοιχεία αναφέρονται μόνο στην πρώτη διετία, ενώ η κορύφωση των εξόδων σημειώθηκε στις επόμενες οικονομικές χρήσεις της, κυρίως την περίοδο 2003-2004.
Ειδικότερα, υπό τον τίτλο ''Διαχείριση Αναγκών Εθυμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων'', οι ελεγκτές αναφέρουν πως μόνο για το 2000 το ύψος της δαπάνης άγγιξε τα 2,168 εκατομμύρια δραχμές.
Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατούσε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων του ''Αθήνα 2004'' είναι ''οι επισκέψεις'' της Επιτροπής σε εστιατόριο, στο οποίο παρέθεσε δείπνο σε 165 άτομα συνολικού ύψους 2.412.900 δραχμές.

dimace
20-08-12, 11:08
Ροφιάνα Μέρκελ, μας ήπιες το αίμα με το μπουρί της σόμπας.

Με το να "γλύψω κι εγώ κανένα κοκκαλάκι'' αφήσαμε την Ελλάδα σκελετό.
"Καλύτερα να κάναμε πόλεμο με την Τουρκία παρά Ολυμπιακούς" είχα πει κάποτε
και τώρα, σιγά σιγά, θα έρθουν πολλά στην επιφάνεια για να το βεβαιώσουν.

nbqgr
20-08-12, 11:43
Ρε τι γίνετε,τι μπουρδέλο λαός είμαστε.
Ουρλιάζαμε σαν τις χήρες στο κρεβάτι,για τη φοροδιαφυγή και τους κλεφτες και τώρα κάνουμε πόλεμο σε αυτούς που προσπαθούν να τους πιάσουν.
Μπουρδέλο λαός και πείτε μου ότι θέλετε.

Συνέλαβαν καταστηματάρχη που δεν έκοβε αποδείξεις

Επεισόδια σε βάρος κλιμακίου του ΣΔΟΕ σημειώθηκαν στην Ύδρα, όταν ελεγκτές συνέλαβαν ιδιοκτήτη εστιατορίου, ο οποίος δεν έκοβε αποδείξεις.

Το περιστατικό άρχισε το χθες το μεσημέρι, όταν ελεγκτές ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να τους ακολουθήσει στο τμήμα ώστε να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, όπως προβλέπεται.

Ωστόσο, η 60χρονη γυναίκα λιποθύμησε στη διαδρομή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της Οικονομικής Αστυνομίας εμφανίστηκε τότε ο γιος της υπεύθυνης, ο οποίος δήλωσε ότι η ευθύνη ανήκει σε εκείνον, όμως την ίδια ώρα κάτοικοι της Ύδρας αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την σύλληψη του ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας.

Επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών της οικονομικής Αστυνομίας που φυγαδεύτηκαν στο Αστυνομικό τμήμα, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς.

Οι κάτοικοι προπηλάκισαν ακόμη και το πλήρωμα του ταχύπλοου με το οποίο θα γινόταν η μεταγωγή του κλιμακίου πίσω στην Αθήνα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία προτίθεται να υποβάλλει μηνύσεις.

Καθʼ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αστυνομικοί, το κλιμάκιο της οικονομικής Αστυνομίας και ο κρατούμενος έμειναν εγκλωβισμένοι στο Τμήμα, ενώ κάποιοι κάτοικοι έκοψαν το ρεύμα και το νερό με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς φως όλο το βράδυ, βρισκόμενοι σε ομηρία.

Το πρωί σήμερα χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ που εστάλησαν από την Αθήνα για να απεγκλωβιστεί το κλιμάκιο.

Κατόπιν, ο συλληφθείς επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, και στις 11 το πρωί μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

Κατ' αρχήν θα σε εγκαλέσω γιατί έβαλες τα μπουρδέλα στο επίπεδο της Ελλάδας.

Δεύτερον όλοι οι έλληνες είμαστε με την εφαρμογή του νόμου και μάλιστα του σκληρού νόμου ακόμη και της Σαρία αρκεί να μην εφαρμόζεται σε μας γιατί τότε ισχύει το "ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ" που αποτελεί ότι πιό ανήθικο ειπωθεί ποτέ, εννοείται δεν ότι όλοι αυτοί που το ισχυρίζονται επικαλούνται τον Πλάτωνα και την "Πολιτεία",τον Αριστοτέλη και τον Σωκράτη καιτον θάνατο του.

Άλλα δεν γαμίεται είμαστε ο "Καλύτερος Λαός"

nbqgr
20-08-12, 11:48
Και ξεκινω την επιστροφη μου στο φορουμ με το πιο λαμπρο συμβολο της γενιας του πολυτεχνειου και των εκσυγχρονιστων
Akis the Great

«Ο Άκης με έκοψε από τους Ολυμπιακούς»

Το 1988, ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, αλλά «κόπηκε» μετά απο εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου!


Οπως λέει ο δύο φορές ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα, Νίκος Κακλαμανάκης σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, χρειάστηκε να κάνει προπονήσεις υπό την προστασία σωματοφυλάκων, αφού είχε δεχθεί απειλές ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

«Το '88 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι. Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα. Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη. Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 «δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου. Από ότι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη». Για την ιστορία πάντως ο αντικαταστάτης του τερμάτισε 36ος στους 36.

Ακόμα όμως και το 2000 ο Νίκος Κακλαμανάκης υποχρεώθηκε να κάνει προετοιμάσει παρέα με σωματοφύλακες, αφού η επιλογή του να καταγγείλει τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό τον έφερε αντιμέτωτο ακόμα και με ανθρώπους της νύχτας. «Ενώ βρισκόμουν σε προετοιμασία εμαφνίστηκε ένας τύπος και μου είπε: "Εχω τον τρόπο μου να μην φτάσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς". Απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, θα με σκοτώσει...»

[Only registered and activated users can see links]

Γάμησε μας ρε Κακλαμανάκη, τώρα το θυμήθηκες που ο άλλος έχει πεθάνει, ας το έλεγες από τότε, αλλά είπαμε "Δρυός πεσούσης πας ανήρ(;) ξηλεύεται" και το ερωτηματικό στο ανήρ δεν έχει να κάνει με σεξουαλικό υπονοούμενο αλλά με την "Πουστιά"

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
20-08-12, 13:48
Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να ξαναπιστέψουμε στην Ελλάδα.
Αυτό ΔΕ θα το κάνει κανείς ξένος για λογαριασμό μας.

με ποια εγγύηση Δημήτρη , πως?

dimace
20-08-12, 14:15
με ποια εγγύηση Δημήτρη , πως?

Είναι καθαρά εσωτερική διεργασία, Γιάννη.
Μόνος σου (και ο καθένας μας) θα βρεις τη δύναμη, όπως το έκαναν πολλοί
λαοί που αντιμετώπισαν χειρότερες καταστροφές.
Πρακτικά τώρα:
Παλιά έκλεινα για φίλους διακοπές στην Ιταλία. (εξυπηρετήσεις γιατί έχω σπουδάσει
και εκεί και ξέρω αρκετά καλά μέρη) Τώρα με το ζόρι τους στέλνω (τρεις μέχι στιγμής) σε
Ρόδο και Κέρκυρα.
Μια φορά το χρόνο ανέβαινα Ανατολική Θάλασσα. Το σταμάτησα και κατεβάινω Ελλάδα
να αφήσω τα λεφτά μου. Τώρα αγοράζω σχεδόν πάντα ελληνικά προιόντα έστω και αν μερικά
δε μου αρέσουν ιδιαίτερα. Προσπαθώ να πληρώνω τις ατέλειωτες φορολογικές επιβαρύνσεις
(δικές μου και της οικογένειάς μου) το δυνατόν συντομότερα, ώστε να βοηθήσω το κράτος να
μαζέψει μετρητά. Διαφημίζω τις ομορφιές της Ελλάδας και την φιλοξενία των κατοίκων της,
όπου σταθώ και βρεθώ.
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Γενικά μιλώντας ο καθένας μας πρέπει να δώσει ό,τι μπορεί και
δεν μπορεί για τη σωτηρία της πατρίδας. Και να κοιτάει τι κάνει ο δίπλα του! Ποτέ πλέον σε
ταβέρνα χωρίς απόδειξη! Ποτέ παροχή υπηρεσιών χωρίς απόδειξη. κλπ...

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
20-08-12, 14:27
φιλότιμες Ελληνικές κινήσεις , σταγόνα στον ωκεανό οι Ελληνες δεν νομίζω οτι θέλoυν να αλλάξουν τουλάχιστον με την θέλησή τους

dimace
20-08-12, 14:40
φιλότιμες Ελληνικές κινήσεις , σταγόνα στον ωκεανό οι Ελληνες δεν νομίζω οτι θέλω να αλλάξουν τουλάχιστον με την θέλησή τους

Στο δίλλημα αφανισμός ή αλλαγή, πιστεύω να επιλέξουμε το δεύτερο.

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
20-08-12, 18:06
Το συγκλονιστικό μήνυμα της αδελφής του Μίχα για τον Θεοφίλου

20 Αυγούστου 2012, 15:36

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]></b>:tsz('article_body','12px')) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]></b>:tsz('article_body','16px'))
[Only registered and activated users can see links]
Ένα σχόλιο που κόβει την ανάσα έκανε η αδελφή του αδικοχαμένου ταξιτζή της Πάρου, Μαρία Μίχα Μπεκιάρη όταν είδε αναρτημένο το κείμενο με τίτλο «Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στην Πάρο».
Η αδελφή του οδηγού ταξί ξέσπασε τόσο στην οικογένειά του όσο και στον ίδιο. Κάθε λέξη από το κείμενο δείχνει το πόνο της κοπέλας που έχασε τον αδελφό της , που δούλευε τίμια και για το μεροκάματο.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στο tsantiri.gr:
Αυτό το παλικάρι που ατενίζει τον φωτογραφικό φακό να, με τόση νηφαλιότητα, να το χαίρονται οι γονείς που το έκαναν…

Την ωραία διαπαιδαγώγηση που του πρόσφεραν ώστε να βγει ένας χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία… Εύγε!!!

Και μετά τον έστειλαν πανεπιστήμιο και μάλιστα στη Θεολογική Σχολή. …Για να μάθει εκεί πώς να αγαπάει αλλά και να βοηθάει τον πλησίον του… Τα έμαθε τόσο καλά το καλό αυτό παιδί …που είπε μια μέρα… Ρε!! Εγώ είμαι πολύ έξυπνος δεν είμαι σαν τα άλλα ζώα τους συνανθρώπους μου που δουλεύουν και τους εκμεταλεύεται αυτό το άτιμο καπιταλιστικό κράτος… Γιατί να δουλεύω; Θα κάνω ληστειούλες, θα σκοτώνω τους βλάκες που θα με εμποδίζουν και ΟΚ, μετά θα ζω σαν βασιλιάς!!! Ευτυχισμένος, άνετος, ωραίος…

Μια χαρά τα μάθατε στο Πανεπιστήμιο κε Θεοφίλου!!! Μπράβο σας … όμως κάνατε καλή δουλειά στην Πάρο… 4 σφαίρες ευχαριστηθήκατε να πυροβολείτε… καλός σκοπευτής, άριστος!!! Ρίξατε μια στο χέρι, 2 στο στήθος, την τέταρτη στο κεφάλι… Για ποιο λόγο τη ρίξατε; Τι φοβηθήκατε; Μήπως σηκωθεί να σας κυνηγήσει;;;

Δεν φοβηθήκατε κε Θεοφίλου … απλώς είσαστε ένας κοινός ψυχρός δολοφόνος, ένας απατεώνας, ένας ληστής, ένας παλιάνθρωπος που κρύβεστε πίσω από τον τίτλο του Αναρχικού… Ένας άνανδρος φονιάς!!!!

Κε Θεοφίλου… σκοτώσατε έναν άνθρωπο που την συγκεκριμένη ημέρα δούλευε από το προηγούμενο βράδυ στις 9 μέχρι την ώρα που τον σκοτώσατε μπαμπέσικα… Ήθελε μισή ώρα να τελειώσει η βάρδια του, να πάει στο σπίτι του… Ένας μεροκαματιάρης που δούλευε τίμια… Στα πόδια κύριε Θεοφίλου γιατί δεν ρίξατε να τον σταματήσατε; Γιατί; Θα σας πω γιατί… Γεννηθήκατε δολοφόνος έτσι απλά… κρίμα… το παιδί του έχει ακριβώς την ίδια ηλικία με εσάς… Εύγε!!! Κε Θεοφίλου κάνατε καλή δουλειά!!! Πετύχατε άριστα τον στόχο σας! Αααα μην ξεχάσω… Για κοιτάξτε το σακίδιο σας… Μήπως σας έπεσε η Αγία Γραφή στην Πάρο;;; Σαν καλός χριστιανός και καλό παιδί που είστε!!!
Star.gr

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
20-08-12, 18:09
ο τύπος είναι για καθάρισμα , θρασύδειλο θρασίμι , αδειασε ενα οπλο πανω σε εναν αοπλο , τώρα σαν πουστάρας τι θα κάνει θα επικαλεστεί την επαναστατική του υπόσταση?

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
20-08-12, 18:13
Νέο χτύπημα στη Λαμία ετοίμαζαν οι δράστες της Πάρου

20 Αυγούστου 2012, 18:11

[Only registered and activated users can see links] (javascript:tsz('article_body','12px')) [Only registered and activated users can see links] (javascript:tsz('article_body','16px'))
[Only registered and activated users can see links]
Τόσο η ανακοίνωση όσο και τα στοιχεία που βγαίνουν κάθε ώρα που περνάει μιλούν για προσπάθεια του 29χρονου και των συνεργών του για ανασύσταση της ομάδας «Πυρήνες της φωτιάς» και για την συγκρότηση «ταμείου», ώστε να αγοράσουν νέο οπλισμό.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πατρικό του στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε μια μικροκάμερα, με την οποία είχε καταγράψει το κτίριο ενός υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Λαμίας. Μέσα υπήρχαν πλάνα και από γύρω κτίρια και δρόμους στην περιοχή της Λαμίας.

Βρέθηκε και το κρησφύγετο του δράστη στην Λαμία

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 17:00 η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το κρησφύγετο του δράστη στην Λαμία. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μεταβαίνει στην περιοχή, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έρευνες για εξεύρεση επιπλέον στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που το νοίκιαζε στον 29χρονο, πιθανότατα τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες και υπέδειξε στις αρχές το διαμέρισμα – κρησφύγετο του δράστη.

Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ότι οι δράστες της Πάρου ετοίμαζαν και νέο χτύπημα, αμέσως μετά την Πάρο, στην Λαμία. Για το λόγο αυτό η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία δημοσίευσε δύο νούμερα το 170 και το 1014 για όσους έχουν κάποια παραπάνω πληροφορία τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεργούς του για την δράση τους στη Λαμία.

Εν τω μεταξύ ο 30χρονος πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη και από τον 10ο τακτικό ανακριτή προκειμένου να παραταθεί με δικηγόρο ενώ η αστυνομία έβγαλε στην δημοσιότητα και νέα στοιχεία για την δράση του μετά την ληστεία.

Όπως το γεγονός ότι ο Θεοφίλου ξύρισε το κεφάλι του αμέσως μετά την αιματηρή ληστεία και δολοφονία της Πάρου ώστε να μην τον αναγνωρίσουν.

Στοιχεία έχει στα χέρια της η αστυνομία ακόμα και για το πότε έφτασε και πότε έφυγε από το νησί.

Σύμφωνα με αυτά, ο 30χρονος θεολόγος έφτασε στο νησί 1-2 ημέρες πριν το περιστατικό ενώ και μετά το δραματικό περιστατικό έφυγαν σταδιακά και ένας, ένας.
Star.gr

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
20-08-12, 18:15
Ερωτηματικά προκαλούν οι έρευνες του αμερικανικού πλοίου «Ναυτίλος» στην κυπριακή ΑΟΖ [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) 20-08-2012 18:52:39

[/URL][URL="[Only registered and activated users can see links]"] ([Only registered and activated users can see links])

[Only registered and activated users can see links]Ερωτηματικά προκαλεί η απάντηση του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της κυπριακής Δημοκρατίας για τις έρευνες που πραγματοποιεί το αμερικανικό ερευνητικό σκάφος «Ναυτίλος» στο υποθαλάσσιο βουνό «Ερατοσθένης», περίπου 60 μίλια από τις δυτικές ακτές της Πάφου. Σύμφωνα με τον υπουργό οι αμερικανικές έρευνες δεν έχουν καμία σχέση με τις έρευνες που διεξάγει η Κύπρος στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη για τα θέματα κοιτασμάτων.

Το αμερικανικό ερευνητικό σκάφος «Ναυτίλος» ενδεχομένως να διεξάγει έρευνες σχετικά με ουράνιο, είπε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Συλικώτης. Ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι η Κύπρος έχει συμβόλαια και προγράμματα με διάφορες εταιρείες που κάνουν τις μελέτες και παίρνουν σεισμογραφικά
δεδομένα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
20-08-12, 18:18
Πολίτης προς George Papandreou: «Κάνεις διακοπές με τα δικά μας λεφτά…» [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) 20-08-2012 12:27:47

[/URL]16 ([Only registered and activated users can see links])


Την αποδοκιμασία ενός πολίτη βίωσε κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Κρήτη όπου παραθεριζε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε…τις αποσκευές του και σπρώχνοντας ασυνόδευτος το καροτσάκι του περίμενε τη σειρά του για να βγει προς την έξοδο.

Εκείνη την ώρα όμως ένας πολίτης φαίνεται ότι αντιλήφθηκε την παρουσία του και άρχισε να φωνάζει: «Κάνεις διακοπές με τα δικά μας λεφτά…»
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έδωσε σημασία και συνέχισε να σπρώχνει τις αποσκευές του για να βγει από το κτίριο…

[url][Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
20-08-12, 18:19
πάλι διακοπές ? πότε πήγε για δουλειά ο Τζέφρυ , από την αρχή του έτους? και κουράστηκε? κατι σκατοκοπρίτες που κανακέυουμε

aljawn
20-08-12, 19:19
Οι έλληνες πάντα έτσι ήταν, και ευτυχώς πάντα έτσι θα μείνουν.
Ακόμα δεν έχουμε δει το τέλος της ιστορίας.

Dr.Red
20-08-12, 19:37
Νέο χτύπημα στη Λαμία ετοίμαζαν οι δράστες της Πάρου

20 Αυγούστου 2012, 18:11

[Only registered and activated users can see links] (javascript:tsz('article_body','12px')) [Only registered and activated users can see links] (javascript:tsz('article_body','16px'))
[Only registered and activated users can see links]
Τόσο η ανακοίνωση όσο και τα στοιχεία που βγαίνουν κάθε ώρα που περνάει μιλούν για προσπάθεια του 29χρονου και των συνεργών του για ανασύσταση της ομάδας «Πυρήνες της φωτιάς» και για την συγκρότηση «ταμείου», ώστε να αγοράσουν νέο οπλισμό.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πατρικό του στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε μια μικροκάμερα, με την οποία είχε καταγράψει το κτίριο ενός υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Λαμίας. Μέσα υπήρχαν πλάνα και από γύρω κτίρια και δρόμους στην περιοχή της Λαμίας.

Βρέθηκε και το κρησφύγετο του δράστη στην Λαμία

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 17:00 η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το κρησφύγετο του δράστη στην Λαμία. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μεταβαίνει στην περιοχή, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έρευνες για εξεύρεση επιπλέον στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που το νοίκιαζε στον 29χρονο, πιθανότατα τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες και υπέδειξε στις αρχές το διαμέρισμα – κρησφύγετο του δράστη.

Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ότι οι δράστες της Πάρου ετοίμαζαν και νέο χτύπημα, αμέσως μετά την Πάρο, στην Λαμία. Για το λόγο αυτό η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία δημοσίευσε δύο νούμερα το 170 και το 1014 για όσους έχουν κάποια παραπάνω πληροφορία τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεργούς του για την δράση τους στη Λαμία.

Εν τω μεταξύ ο 30χρονος πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη και από τον 10ο τακτικό ανακριτή προκειμένου να παραταθεί με δικηγόρο ενώ η αστυνομία έβγαλε στην δημοσιότητα και νέα στοιχεία για την δράση του μετά την ληστεία.

Όπως το γεγονός ότι ο Θεοφίλου ξύρισε το κεφάλι του αμέσως μετά την αιματηρή ληστεία και δολοφονία της Πάρου ώστε να μην τον αναγνωρίσουν.

Στοιχεία έχει στα χέρια της η αστυνομία ακόμα και για το πότε έφτασε και πότε έφυγε από το νησί.

Σύμφωνα με αυτά, ο 30χρονος θεολόγος έφτασε στο νησί 1-2 ημέρες πριν το περιστατικό ενώ και μετά το δραματικό περιστατικό έφυγαν σταδιακά και ένας, ένας.
Star.gr
Η επανάσταση της φλωρούμπας

Η πολιτική κάλυψη που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε πυροβολημένη φλωρόπουστα αλλάζει το σκηνικό στην ελληνική “επαναστατική” σκηνή.
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Και αν ο Χριστόδουλος Ξηρός έγινε φίρμα στο βίντεο κλιπ με τα νησιώτικα της Κονιτοπούλου, αυτό το φρούτο που συνελήφθη για την εν ψυχρώ δολοφονία του ταξιτζή στην Πάρο άντε το πολύ πολύ να εμφανιζόταν σε βίντεο κλιπ της Αννούλας Φλωρινιώτη συμμετέχοντας στο μπαλέτο.
Η ανοχή (και η συνενοχή) του συστήματος στην προπαγάνδα υπέρ του εγκλήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους “τριγύρω του” ευνοεί την ανάπτυξη τέτοιων φρούτων.
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Δεν πέρασε άλλωστε καιρός που γνωρίσαμε ένα παρόμοιο φρούτο, τον Ιφικράτη με τα Μπέρμπερις ([Only registered and activated users can see links] E%B9-%CF%84%CE%BF-amantomatimou-%CF%80%CE%AD%CE%BD%CF%84/).
Ο δολοφόνος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κατασκεύασμα του ίδιου θερμοκηπίου.
Ένας κομπλεξικός μαλάκας που του έμαθαν οτι μπορεί να σκοτώνει για πλάκα αθώους ανθρώπους.
Και που νομίζει οτι χτυπάει τις τράπεζες σκοτώνοντας ταξιτζήδες.

Στο όνομα της “επανάστασης” του Λαφαζάνη, του Κουράκη, του Στρατούλη και κάθε άλλου επιδοτούμενου φλωροφασίστα.

VALVERDES_7
20-08-12, 19:42
Δηλαδή για να καταλάβω, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή αυτό το σκουπίδι έκανε ένα σχόλιο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ?

Dr.Red
20-08-12, 19:50
Δηλαδή για να καταλάβω, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή αυτό το σκουπίδι έκανε ένα σχόλιο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ?
Όχι ,Σύριζα είναι και άνθρωποι όπως εσύ εγώ,ο διευθυντής μου,ο κολλητός μου ,η ξαδέρφη μου,η θεία σου κλπ.Αλλα μέσα στην ιδεολογία και πολτική του Σύριζα κρύβονται άτομα όπως αυτός ο Ιφικράτη και άλλοι πολλοί.Είναι φανερό πλέον ότι ο πυρήνας των επαναστατών του κώλου των βορειων προαστίων συμβαδίζει με το Σύριζα.
Βασικά είμαστε μια ωραία παρέα.
Σύριζα με επαναστάτες του πρωκτού.
Χρυσή αυγή με ακροδεξιούς πιθανόν δολοφόνους.
Νδ και ΠΑΣΟΚ με τα λαμόγια της χιλιετίας.
Καρατζαφέρης ότι να ναι,γελούν και οι κλόουν μαζί του.
ΚΚΕ απαρχαιωμένο αραχνιασμένο,περιμένει να πληρώσει η...πλουτοκρατία.
Και μετά λέει ο Δημήτρης να ελπίζουμε και να πιστέψουμε στην Ελλάδα.Χλωμό...

celticfrost
20-08-12, 19:55
Αρέσει δεν αρέσει , φταίει δεν φταίει , το σύριζα μάζεψε στους κόλπους του τα παρακάτω :

Τα λαμογια και τις συντεχνίες που έφεραν την χώρα εδώ που την έφεραν.

Τουσ συνδικαλισταραδες που έχασαν την μάσα.

Το ραχάτι του Ελληνα.

Την μαλακία του Ελληνα.

Τον Ανδρέα Παπανδρεου.

Το είμαι επαναστάτης και γαμάω ότι μου καυλώσει όπως μου καυλώσει, γιατί μπορώ.

Την δεκαετία του 80.Αυτα και συγνωμη για την ενοχληση.

Dr.Red
20-08-12, 20:04
Πάντως μεγάλο λάθος να προσπαθήσει να σταματήσει τους ληστές.
Λάθος κίνηση που του κόστισε τη ζωή.Θυμάμαι και τα δυο αδέρφια που κατέβηκαν στην πυλωτή τους γιατί τους έκλεβαν το αμάξι και τους καθάρισαν με τα καλασνικοβ.
Αν σας συμβεί παιδιά δώστε τα όλα,τίποτα υλικό δεν αξίζει στη ζωή.

7DeadlySins
20-08-12, 20:06
Νομίζω ότι η άνοδος του σύριζα αρκεί για να φανεί το επίπεδο των Ελλήνων.

Μιλάμε για το κόμμα των λάθρο, των gay και των τρομοκρατών, και οι έλληνες του δώσανε 30% μόνο και μόνο επειδή τους υποσχέθηκε να συνεχιστούν οι μάσες.

Ότι και να μας συμβεί το αξίζουμε.

VALVERDES_7
20-08-12, 20:10
Νομίζω ότι η άνοδος του σύριζα αρκεί για να φανεί το επίπεδο των Ελλήνων.

Μιλάμε για το κόμμα των λάθρο, των gay και των τρομοκρατών, και οι έλληνες του δώσανε 30% μόνο και μόνο επειδή τους υποσχέθηκε να συνεχιστούν οι μάσες.

Ότι και να μας συμβεί το αξίζουμε.

:(-slap-)::(-slap-)::(-slap-)::s6vhaha:

7DeadlySins
20-08-12, 20:13
Όσο ήταν στο 4%, αυτοί ήταν οι ψηφοφόροι του.

Τώρα εμπλουτίστηκε με τα λαμόγια του Πασοκ, τους αδιάβαστους αλλά εθνικά υπερήφανους και τους δραχμολάγνους.

Αυτοί θα είναι και οι επόμενη κυβέρνηση, αν και εφόσον υπάρχει Ελλάδα, που χλωμό το βλέπω.

VALVERDES_7
20-08-12, 20:16
Μπροστά στην φτωχολαγνεία και την καταστροφολαγνεία που μας προσφέρουν απλόχερα οι τύραννοι δανειστές της Κα Μέρκελ, χίλες φορές καλύτερα Δραχμολάγνοι.

7DeadlySins
20-08-12, 20:19
Η φτωχολαγνεία και η καταστροφολαγνεία όχι μόνο δεν είναι αντίθετα της δραχμολαγνείας, αλλά μάλλον είναι ταυτόσημα. Όπως και με την Σκορποευρωκλεψολαγνεία άλλωστε.

VALVERDES_7
20-08-12, 20:21
Η φτωχολαγνεία και η καταστροφολαγνεία όχι μόνο δεν είναι αντίθετα της δραχμολαγνείας, αλλά μάλλον είναι ταυτόσημα. Όπως και με την Σκορποευρωκλεψολαγνεία άλλωστε.

[Only registered and activated users can see links]

dimace
20-08-12, 20:32
Αρέσει δεν αρέσει , φταίει δεν φταίει , το σύριζα μάζεψε στους κόλπους του τα παρακάτω :

Τα λαμογια και τις συντεχνίες που έφεραν την χώρα εδώ που την έφεραν.

Τουσ συνδικαλισταραδες που έχασαν την μάσα.

Το ραχάτι του Ελληνα.

Την μαλακία του Ελληνα.

Τον Ανδρέα Παπανδρεου.

Το είμαι επαναστάτης και γαμάω ότι μου καυλώσει όπως μου καυλώσει, γιατί μπορώ.

Την δεκαετία του 80.Αυτα και συγνωμη για την ενοχληση.

:wor:

ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕΝΙΟ! Λίγο να φτιάξουν τα πράματα, λίγο...
και δε θα βρίσκουν την ψήφο τους.

aljawn
20-08-12, 20:43
Το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει κυβέρνηση γι αυτό που είναι, αλλά γι αυτό που δεν είναι.

7DeadlySins
20-08-12, 20:44
[Only registered and activated users can see links]


Εγώ το γάμησα; Άνοιξε κάνα προυπολογισμό, ειδικά πριν το 2008 και θα δεις ποιος το γαμησε ppnxoxo

Και τώρα μας φταίει το Ευρώ και η Μέρκελ. Ωραίο παραμυθάκι, και έχει πιάσει, έχει παραμυθιαστεί πολυς κόσμος, ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κάθονται και βρίζουν εξ αποστάσεως τη Μέρκελ.

Μπράβο στους παλιάτσους του συστήματος που το κατάφεραν αυτό, κάτι Τσίπρες, κάτι Καμμένοι και κάτι τέτοιοι, μπραβο τους, άξιος ο μισθός τους.

aljawn
20-08-12, 20:50
Τεσπα, βλέπω ότι έχουν αρχίσει στην κυβέρνηση να συνειδητοποιούν το τέλος του ευρώ.
Ελπίζω να εκπονήσουν και κανένα σχέδιο μετάβασης στην μετα ΕΕ εποχή...

7DeadlySins
20-08-12, 20:52
Τεσπα, βλέπω ότι έχουν αρχίσει στην κυβέρνηση να συνειδητοποιούν το τέλος του ευρώ.
Ελπίζω να εκπονήσουν και κανένα σχέδιο μετάβασης στην μετα ΕΕ εποχή...

Μπαα, σχέδιο μετάβασης σε κάνα Παρίσι με ελικόπτερο έχουν εκπονήσει, μέχρι εκεί. :s6vhaha:

VALVERDES_7
20-08-12, 20:53
Εγώ το γάμησα; Άνοιξε κάνα προυπολογισμό, ειδικά πριν το 2008 και θα δεις ποιος το γαμησε ppnxoxo

Και τώρα μας φταίει το Ευρώ και η Μέρκελ. Ωραίο παραμυθάκι, και έχει πιάσει, έχει παραμυθιαστεί πολυς κόσμος, ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κάθονται και βρίζουν εξαποστάσεως τη Μέρκελ.

Μπράβο στους παλιάτσους του συστήματος που το κατάφεραν αυτό, κάτι Τσίπρες, κάτι Καμμένοι και κάτι τέτοιοι, μπραβο τους, άξιος ο μισθός τους.

Εγώ είδα ότι η μισή Ευρώπη είναι σε αυτήν την κατάσταση. Τυχαίο ε?
Μπα δεν νομίζω αδελφάκι.
Δ οικονομικό Ραιχ λέγεται ρε, πάρτο χαμπάρι επιτέλους:s6vhaha:
80 χρόνια είχε να χρεοκωπήσει η Ελλάδα.Ολωσδιόλου τυχαία χρεοκωπησε μέσα στο "ευρώ των αγγέλων".
Μέσα σε 10 χρόνια από το 2001 και μετά, το χρέος πήγε από 110 δις ευρώ στα 380 δις ευρώ.
Οσο ηταν το χρέος για 180 χρόνια, μέσα σε 10 χρόνια τετραπλασιάστηκε σχεδόν.
Τι πριν από το 2001 ήμασταν οι αθώες περιστερές και δεν κλέβαμε?
Διαφθορά υπήρχε,υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα.Και η διαφθορά υπάρχει σε όλα τα μέρη του κόσμου.

aljawn
20-08-12, 20:54
Μπαα, σχέδιο μετάβασης σε κάνα Παρίσι με ελικόπτερο έχουν εκπονήσει, μέχρι εκεί. :s6vhaha:

Μπα, με τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ούτε πιλότο δεν θα βρίσκουν...
Άσε που με τον Βενιζέλο μέσα, ούτε Σινούκ δεν σηκώνεται.

VALVERDES_7
20-08-12, 20:55
Τεσπα, βλέπω ότι έχουν αρχίσει στην κυβέρνηση να συνειδητοποιούν το τέλος του ευρώ.
Ελπίζω να εκπονήσουν και κανένα σχέδιο μετάβασης στην μετα ΕΕ εποχή...

Δεν χρειαζεται να διαλυθει η ΕΕ.
Απλά εκεί που παίζει καθαρά το χρήμα (Ευρωζώνη δηλ), μακριά και αγαπημένοι.

7DeadlySins
20-08-12, 20:56
Μπα, με τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ούτε πιλότο δεν θα βρίσκουν...
Άσε που με τον Βενιζέλο μέσα, ούτε Σινούκ δεν σηκώνεται. :s6vhaha:

aljawn
20-08-12, 21:00
Δεν χρειαζεται να διαλυθει η ΕΕ.
Απλά εκεί που παίζει καθαρά το χρήμα (Ευρωζώνη δηλ), μακριά και αγαπημένοι.

Μπα, οι μόνοι που πιστεύουν ότι μετά την διάλυση της ευρωζωνης, θα συνεχίσει η ΕΕ, είναι οι... γερμανοί.
Σιγά μην κάτσουν οι άλλοι μέσα, να αγοράζουν γερμανικα προϊόντα, να ξεχρεωνουν γερμανικα δάνεια και να τους κάνουν και κουμάντο από πάνω.

celticfrost
20-08-12, 21:08
Μπα, οι μόνοι που πιστεύουν ότι μετά την διάλυση της ευρωζωνης, θα συνεχίσει η ΕΕ, είναι οι... γερμανοί.
Σιγά μην κάτσουν οι άλλοι μέσα, να αγοράζουν γερμανικα προϊόντα, να ξεχρεωνουν γερμανικα δάνεια και να τους κάνουν και κουμάντο από πάνω.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με την Ευρωζωνη και με το ευρώ , αλλά ποιοι είναι αυτοί που θα σταματήσουν να αγοράζουν Γερμανικά προϊόντα? Και ποια Γερμανικά προϊόντα ακριβώς θα σταματήσουν να αγοράζουν?

dimace
20-08-12, 21:08
Μπα, οι μόνοι που πιστεύουν ότι μετά την διάλυση της ευρωζωνης, θα συνεχίσει η ΕΕ, είναι οι... γερμανοί.
Σιγά μην κάτσουν οι άλλοι μέσα, να αγοράζουν γερμανικα προϊόντα, να ξεχρεωνουν γερμανικα δάνεια και να τους κάνουν και κουμάντο από πάνω.

Κι αν έχουν σκληρά βίτσια? Μερικοί πληρώνουν για να τους δέρνουν πχ... :s6vhaha:
Μην αποκλείεις τίποτα με τη ΜΑΛΑΚΙΑ που μας δέρνει.

7DeadlySins
20-08-12, 21:21
Εγώ είδα ότι η μισή Ευρώπη είναι σε αυτήν την κατάσταση. Τυχαίο ε?
Μπα δεν νομίζω αδελφάκι.
Δ οικονομικό Ραιχ λέγεται ρε, πάρτο χαμπάρι επιτέλους:s6vhaha:
80 χρόνια είχε να χρεοκωπήσει η Ελλάδα.Ολωσδιόλου τυχαία χρεοκωπησε μέσα στο "ευρώ των αγγέλων".
Μέσα σε 10 χρόνια από το 2001 και μετά, το χρέος πήγε από 110 δις ευρώ στα 380 δις ευρώ.
Οσο ηταν το χρέος για 180 χρόνια, μέσα σε 10 χρόνια τετραπλασιάστηκε σχεδόν.
Τι πριν από το 2001 ήμασταν οι αθώες περιστερές και δεν κλέβαμε?
Διαφθορά υπήρχε,υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα.Και η διαφθορά υπάρχει σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Ρε φίλε, αυτά που λες, που τα διαβάζεις; Σου πασάρουνε ότι μαλακία θέλουν οι προδότες του Σύριζα και εσύ τα καταπίνεις αμάσητα; Υπήρχε ΑΝΑΠΤΥΞΗ μεγάλε, ανέβηκε σε απόλυτα νούμερα το χρέος αφού ανέβηκε και το ΑΕΠ μεγάλε, φυσικά θα έπρεπε να το μειώσουμε ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά σε αυτό φταίνε οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μεγάλε, που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ μεγάλε, γιατί κάθε φορά έβγαινε ο Τσιπρας στους δρομους μεγάλε.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΕ, ΚΡΙΣΗ ΕΧΟΥΜΕ το έχεις πάρει χαμπάρι; Και μέσα στην κρίση φάνηκαν όλα, οι πυραμιδοτράπεζες της Ιρλανδίας, η φούσκα των ακινήτων της Ισπανίας, ο διεφθαρμένος νότος της Ιταλίας και το καραγκιοζιλικι της Ελλαδας. Εκλασε η νύφη- σχόλασε ο γάμος.

Αλλά εσύ νομιζεις πως δε φταις εσύ, ότι παντα φταίνε οι άλλοι, ο κλασσικος ο μαλακας ο Ελληνας, 4ο ραιχ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, επειδη εκαναν λιτοτητα, επειδη τα πανεπιστημια ηταν... των εταιριων για να βγαζουν παραγωγικους επιστημονες και οχι σκατοκομμουνιστες φιλοσοφους αιωνιιους φοιτητοπατερες της φαπας, επειδη αν το θες και ετσι στεγνα, την πουστια και τη διαφθορα την εκμεταλευονταν υπερ τους και δεν εθαβαν το ιδιο τους το κρατος για να κανουν βιλες.

Βγες απο τον φανταστικο σου κοσμο, η ζωη ειναι ενας λακος με αγγουρια, δεν υπαρχουν ηθικοι φραγμοι σε αυτο το επιπεδο, μονο σκληροι ηγετες και θλιβεροι λαοπλανοι.

aljawn
20-08-12, 21:23
Δεν ξέρω τι θα γίνει με την Ευρωζωνη και με το ευρώ , αλλά ποιοι είναι αυτοί που θα σταματήσουν να αγοράζουν Γερμανικά προϊόντα? Και ποια Γερμανικά προϊόντα ακριβώς θα σταματήσουν να αγοράζουν?

Γάλλοι, ιταλοί, ισπανοί. Μεγάλες αγορές γερμανικών προϊόντων. Γενικά τα δύο τρίτα των γερμανικών εξαγωγών είναι προς ευρωζωνη, και μάλιστα προς χώρες που παράγουν πανω κατω τα ίδια. Οι τρεις προαναφερθείσες ειναι 150 - 200 εκατομύρια ψυχές, και με μεγάλη χαρά θα γαμουσαν την Μερσεντές στους δασμούς για να πουλήσουν Ρενό, Σεατ ή Φιατ.

Δεν λεω για μας τους ψωραλεους. Αλλά και εδώ, εκεί που η Μερσεντές πουλουσε 9 χιλιάρικα το 2008, φέτος στο εξάμηνο έπιασε με τα βιας τα 400 κομμάτια. Και έχει και πιο κάτω.

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
20-08-12, 21:23
τελευταίο χαρτί της Ελληνικής Μεταπολίτευσης , πιθανον κυβέρνηση του Συριζα , δεν ειμαι σίγουρος αλλά υπάρχει μια πιθανότητα , διότι μέχρι τις επόμενες εκλογές που μάλλον δεν θα είναι μακριά , δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει ευρωζώνη , εάν θα επαναδανειοδοτηθούμε , και τι διαχείρηση θα γίνει σε αυτό το τσαντήρι όταν στην Υδρα , φοροκλέφτες είναι πρώτη είδηση στα κανάλια .

celticfrost
20-08-12, 21:27
Γάλλοι, ιταλοί, ισπανοί. Μεγάλες αγορές γερμανικών προϊόντων. Γενικά τα δύο τρίτα των γερμανικών εξαγωγών είναι προς ευρωζωνη, και μάλιστα προς χώρες που παράγουν πανω κατω τα ίδια. Οι τρεις προαναφερθείσες ειναι 150 - 200 εκατομύρια ψυχές, και με μεγάλη χαρά θα γαμουσαν την Μερσεντές στους δασμούς για να πουλήσουν Ρενό, Σεατ ή Φιατ.

Δεν λεω για μας τους ψωραλεους. Αλλά και εδώ, εκεί που η Μερσεντές πουλουσε 9 χιλιάρικα το 2008, φέτος στο εξάμηνο έπιασε με τα βιας τα 400 κομμάτια. Και έχει και πιο κάτω.

Το εδώ άστο , σταμάτησαν τα δάνεια σταμάτησαν και οι Μερσεντες και γενικά τα αυτοκίνητα .

Δηλαδή οι Ευρωπαίοι θα σταματήσουν να αγοράζουν Siemens , VW -AUDI , BSH ,κτλ κτλ κτλ ?

dimace
20-08-12, 21:35
τελευταίο χαρτί της Ελληνικής Μεταπολίτευσης , πιθανον κυβέρνηση του Συριζα , δεν ειμαι σίγουρος αλλά υπάρχει μια πιθανότητα , διότι μέχρι τις επόμενες εκλογές που μάλλον δεν θα είναι μακριά , δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει ευρωζώνη , εάν θα επαναδανειοδοτηθούμε , και τι διαχείρηση θα γίνει σε αυτό το τσαντήρι όταν στην Υδρα , φοροκλέφτες είναι πρώτη είδηση στα κανάλια .

Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους (εκτός δραματικού απροόπτου) και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει
τα τρία μου. Ξέρεις γιατί:

Σενάριο 1. Μένουμε ευρωζώνη. Για να γίνει αυτό ΠΟΛΛΑ πρέπει να βελτιωθουν. Τόσο πολλά που
αγγίζει τα όρια θαύματος. Νομίζεις πως η "θαυματοποιός" κυβέρνηση θα χάσει τις εκλογές από
τους παλιάτσους του Τσίπρα?
Σενάριο 2. Κλείνει το μαγαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ παύει να έχει λογο ύπαρξης. Τι σκατά θα βγει να λεει? Έξω
από το ευρώ, επαναδιαπραγμάτευση του μνημόνιου, κλέφτες Γερμανοί και τα άλλα παρανοικά?

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. Όχι γιατί εμείς θα ξυπνήσουμε. Ζώα είμαστε και θα παραμείνουμε (αυτό
το λέω γιατί τους ψήφισε πολύς κόσμος, έστω πάνω στην απελπισία του. Σάκη εσύ είσαι αθώος,
καλέ μου! Ηξερες πως κάνεις μαλακία και το έχεις παραδεχθεί). ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ τελειώνουν αυτό το
μόρφωμα ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ.

aljawn
20-08-12, 21:35
Το εδώ άστο , σταμάτησαν τα δάνεια σταμάτησαν και οι Μερσεντες και γενικά τα αυτοκίνητα .

Δηλαδή οι Ευρωπαίοι θα σταματήσουν να αγοράζουν Siemens , VW -AUDI , BSH ,κτλ κτλ κτλ ?

Χαλαρά... χωρίς ευρώ έρχεται ο συναλλαγματικός κίνδυνος και χωρίς ΕΕ οι δασμοί.

celticfrost
20-08-12, 21:42
Χαλαρά... χωρίς ευρώ έρχεται ο συναλλαγματικός κίνδυνος και χωρίς ΕΕ οι δασμοί.

Να σου μιλησω για κατι που ξεω καλα ....την siemens . Ο κυκλος εργασιων της siemens στην Ελλαδα στον βιομηχανικο αυτοματισμο ειναι τεραστιος και μιλαμε για ενα κομματι που δεν γινεται να αντιοκατασταθει απο τιποτε αλλο , αυτο σημαινει οτι ενα εργοστασιο στην Ελλαδα που ο αυτοματισμος του ειναι της εν λογο εταιριας , σε περιπτωση βλαβης η στησιματος νεου τμηματος δεν γινεται να βαλει υλικα αλλης εταιριας . Πως ακριβος θα πεσει ο τζιρος της siemens στην Ελλαδα?

VALVERDES_7
20-08-12, 21:45
Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους (εκτός δραματικού απροόπτου) και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει
τα τρία μου. Ξέρεις γιατί:

Σενάριο 1. Μένουμε ευρωζώνη. Για να γίνει αυτό ΠΟΛΛΑ πρέπει να βελτιωθουν. Τόσο πολλά που
αγγίζει τα όρια θαύματος. Νομίζεις πως η "θαυματοποιός" κυβέρνηση θα χάσει τις εκλογές από
τους παλιάτσους του Τσίπρα?
Σενάριο 2. Κλείνει το μαγαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ παύει να έχει λογο ύπαρξης. Τι σκατά θα βγει να λεει? Έξω
από το ευρώ, επαναδιαπραγμάτευση του μνημόνιου, κλέφτες Γερμανοί και τα άλλα παρανοικά?

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. Όχι γιατί εμείς θα ξυπνήσουμε. Ζώα είμαστε και θα παραμείνουμε (αυτό
το λέω γιατί τους ψήφισε πολύς κόσμος, έστω πάνω στην απελπισία του. Σάκη εσύ είσαι αθώος,
καλέ μου! Ηξερες πως κάνεις μαλακία και το έχεις παραδεχθεί). ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ τελειώνουν αυτό το
μόρφωμα ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ.

Δημήτρη διαφωνώ.Για να το ξεκαθαρίζουμε το πράγμα. Δεν έχω μετανοιώσει καθόλου....
Η χώρα αυτήν την στιγμή δεν έχει αυτονομία. Εχουν μπει μέσα στο ταμείο μας και μας λένε:

"Eβγαλες 100 ευρω?"
"Ωραία κράτα τα 10 ευρώ για την πάρτη σου και τα άλλα 90 θα τα φάμε εμείς με τις μασουλάρες μας"

Γίνεται δουλειά έτσι ρε Μητσάρα?

Από ότι βλέπω από την κυβέρνηση δεν έχουν αλλάξει τίποτα.Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Τα νούμερα είναι αμείλικτα.Υφεση αυξήθηκε, χρέος αυξήθηκε, ανεργία αυξήθηκε, η ρευστότητα είναι είδος προς εξαφάνιση, οι αυτοκτονίες χτυπάνε κόκκινο, και ως συνέπεια η εγκληματικότητα αυξήθηκε τρομακτικά.

ΣΥΡΙΖΑ ηταν και είναι το μοναδικό κόμμα που δεν θα βάλει ευκολα την υπογραφή του στον δανειστή δυνάστη.Μπορεί να είναι το χειρότερο κόμμα σε όλα τα άλλα, αλλά στο κυριότερο είναι η μοναδική αχτίδα φωτός. Ας μας σώσει πρωτα από τους αιμοβόρους δανειστές και μετά ευχαρίστως να τους στείλω εις τον διάολο αν η οικονομική τους πολιτική αποδειχτεί εις βάρος του τόπου.

7DeadlySins
20-08-12, 21:46
aljawn είναι σωστά αυτά που λες. Η Ευρωπαική ένωση δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ένωση. Παρέμεινε μια λυκοφιλία, που ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Σιγά μην γινόταν ένωση ένα μόρφωμα που μιλάνε... καμιά εικοσαριά διαφορετικές γλώσσες οι λαοί που το αποτελούν ppnxoxo

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
20-08-12, 21:47
Ρε φίλε, αυτά που λες, που τα διαβάζεις; Σου πασάρουνε ότι μαλακία θέλουν οι προδότες του Σύριζα και εσύ τα καταπίνεις αμάσητα; Υπήρχε ΑΝΑΠΤΥΞΗ μεγάλε, ανέβηκε σε απόλυτα νούμερα το χρέος αφού ανέβηκε και το ΑΕΠ μεγάλε, φυσικά θα έπρεπε να το μειώσουμε ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά σε αυτό φταίνε οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μεγάλε, που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ μεγάλε, γιατί κάθε φορά έβγαινε ο Τσιπρας στους δρομους μεγάλε.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΕ, ΚΡΙΣΗ ΕΧΟΥΜΕ το έχεις πάρει χαμπάρι; Και μέσα στην κρίση φάνηκαν όλα, οι πυραμιδοτράπεζες της Ιρλανδίας, η φούσκα των ακινήτων της Ισπανίας, ο διεφθαρμένος νότος της Ιταλίας και το καραγκιοζιλικι της Ελλαδας. Εκλασε η νύφη- σχόλασε ο γάμος.

Αλλά εσύ νομιζεις πως δε φταις εσύ, ότι παντα φταίνε οι άλλοι, ο κλασσικος ο μαλακας ο Ελληνας, 4ο ραιχ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, επειδη εκαναν λιτοτητα, επειδη τα πανεπιστημια ηταν... των εταιριων για να βγαζουν παραγωγικους επιστημονες και οχι σκατοκομμουνιστες φιλοσοφους αιωνιιους φοιτητοπατερες της φαπας, επειδη αν το θες και ετσι στεγνα, την πουστια και τη διαφθορα την εκμεταλευονταν υπερ τους και δεν εθαβαν το ιδιο τους το κρατος για να κανουν βιλες.

Βγες απο τον φανταστικο σου κοσμο, η ζωη ειναι ενας λακος με αγγουρια, δεν υπαρχουν ηθικοι φραγμοι σε αυτο το επιπεδο, μονο σκληροι ηγετες και θλιβεροι λαοπλανοι.

θα συμφωνήσω σε πολλά , σε αυτό που θα διαφοροποιηθώ , είναι στις Γεωγραφίες , δεν ήταν η κρίση θέμα των χωρών που αναφέρεις , η κρίση στην ευρώπη ήρθε από την άλλη μεριά του Ατλαντικού αν θυμάσαι και εκεί έσκασε η φούσκα των ακινήτων , η οποία ασφαλως και δεν ήταν υπέυθυνη για το κακό αλλά και αυτο ήταν επακόλουθο της χρηματιστηριακής κρίσης , αν θυμάσαι οι Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωναν έξω από την Γουώλ στρητ , και τις τράπεζες , αρα δεν ήταν γεωγραφικό το λάθος από χώρες της Μεσογείου , και την Ευρώπη , χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχεις δίκιο .
Με λιγα λογια δεδομένου ότι τετοιου είδους κρισεις γίνονται από τότε που δημιοργήθηκαν τράπεζες και το προιόν δάνειο , οι μάγκες για κερδίσουν μέσω αυτού που λεμε έξυπνο χρήμα , καταχρώνται με κάποιους τρόπους το χρήμα των κορόιδων δηλαδή εμάς.
Δημιουργούν ενα μπαλόνι με μικρα μεσα μπαλονάκια , και αρχίζουν να το φουσκώνουν πως? ρευστότητα δανεια , τα μπαλονάκια αρχίζουν να φουσκώνουν πχ αγορά κατοικίας -μετοχών - πετρελαίου-χρυσού-cds-ομολόγων-αγορά χρέους κλπ η ρευστοτητα δημιουργεί υπεραξιιες (κάποιος φίλος εγραψε μας πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες) και αρα παράγουν πλασματικο πλούτο με την μορφή των υπεραξιών , λίγο πριν σκάσουν τα μπαλονάκια το έξυπνο χρήμα κλείνει την ρευστότητα και αποσυμπιέζεται μέχρι ισσοροπίας .Οι Αμερικανοί μαλλον γνώριζαν περισσοτερα από εμάς , και δεν μπορούμε να πούμε οτι οι ΗΠα είναι μία χώρα επιπέδου Ελλάδος , η Ισπανίας η Ιρλανδίας......σε ολα τα άλλα δεν διαφωνω απλά η κατάσταση δεν είναι θέμα γεωγραφίας , αλλά κανόνων , και ελέγχων που σκόπιμα δεν υπάρχουν διότι τότε το [έξυπνο χρήμα ] δεν θα ήταν για λόγους , θα ήταν για πολλους ....

aljawn
20-08-12, 21:50
Κατ' αρχή μίλησα ιδιαίτερα για τρεις συγκεκριμένες χώρες. Αυτές μια χαρά θα βρουν υποκατάστατα της Siemens το συντομότερο δυνατό και σε αυτές θα τσουξει η πτώση τζίρου και πωλήσεων. Η Ελλάδα δεν παράγει εξοπλισμούς οπότε θα συνεχίσει στα ίδια... αλλά δεν θα υπάρχουν λεφτά (και για τους δασμούς), άσε που θα επανέλθει και ο διακρατικός ανταγωνισμός.

ΜΟΥΡΑΤΗΣ
20-08-12, 21:51
Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους (εκτός δραματικού απροόπτου) και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει
τα τρία μου. Ξέρεις γιατί:

Σενάριο 1. Μένουμε ευρωζώνη. Για να γίνει αυτό ΠΟΛΛΑ πρέπει να βελτιωθουν. Τόσο πολλά που
αγγίζει τα όρια θαύματος. Νομίζεις πως η "θαυματοποιός" κυβέρνηση θα χάσει τις εκλογές από
τους παλιάτσους του Τσίπρα?
Σενάριο 2. Κλείνει το μαγαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ παύει να έχει λογο ύπαρξης. Τι σκατά θα βγει να λεει? Έξω
από το ευρώ, επαναδιαπραγμάτευση του μνημόνιου, κλέφτες Γερμανοί και τα άλλα παρανοικά?

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. Όχι γιατί εμείς θα ξυπνήσουμε. Ζώα είμαστε και θα παραμείνουμε (αυτό
το λέω γιατί τους ψήφισε πολύς κόσμος, έστω πάνω στην απελπισία του. Σάκη εσύ είσαι αθώος,
καλέ μου! Ηξερες πως κάνεις μαλακία και το έχεις παραδεχθεί). ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ τελειώνουν αυτό το
μόρφωμα ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ.

δεν είμαι τοσο σίγουρος Δημήτρη ότι ο Ελληνας ψηγφοφόρος ειναι

πρωτον ενημερωμένος
και δευτερον νηφάλιος είμαστε οριακά , επιπλέον πήδημα , πιθανον να φέρει παράνοια στην χώρα

7DeadlySins
20-08-12, 21:52
θα συμφωνήσω σε πολλά , σε αυτό που θα διαφοροποιηθώ , είναι στις Γεωγραφίες , δεν ήταν η κρίση θέμα των χωρών που αναφέρεις , η κρίση στην ευρώπη ήρθε από την άλλη μεριά του Ατλαντικού αν θυμάσαι και εκεί έσκασε η φούσκα των ακινήτων , η οποία ασφαλως και δεν ήταν υπέυθυνη για το κακό αλλά και αυτο ήταν επακόλουθο της χρηματιστηριακής κρίσης , αν θυμάσαι οι Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωναν έξω από την Γουώλ στρητ , και τις τράπεζες , αρα δεν ήταν γεωγραφικό το λάθος από χώρες της Μεσογείου , και την Ευρώπη , χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχεις δίκιο .
Με λιγα λογια δεδομένου ότι τετοιου είδους κρισεις γίνονται από τότε που δημιοργήθηκαν τράπεζες και το προιόν δάνειο , οι μάγκες για κερδίσουν μέσω αυτού που λεμε έξυπνο χρήμα , καταχρώνται με κάποιους τρόπους το χρήμα των κορόιδων δηλαδή εμάς.
Δημιουργούν ενα μπαλόνι με μικρα μεσα μπαλονάκια , και αρχίζουν να το φουσκώνουν πως? ρευστότητα δανεια , τα μπαλονάκια αρχίζουν να φουσκώνουν πχ αγορά κατοικίας -μετοχών - πετρελαίου-χρυσού-cds-ομολόγων-αγορά χρέους κλπ η ρευστοτητα δημιουργεί υπεραξιιες (κάποιος φίλος εγραψε μας πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες) και αρα παράγουν πλασματικο πλούτο με την μορφή των υπεραξιών , λίγο πριν σκάσουν τα μπαλονάκια το έξυπνο χρήμα κλείνει την ρευστότητα και αποσυμπιέζεται μέχρι ισσοροπίας .Οι Αμερικανοί μαλλον γνώριζαν περισσοτερα από εμάς , και δεν μπορούμε να πούμε οτι οι ΗΠα είναι μία χώρα επιπέδου Ελλάδος , η Ισπανίας η Ιρλανδίας......σε ολα τα άλλα δεν διαφωνω απλά η κατάσταση δεν είναι θέμα γεωγραφίας , αλλά κανόνων , και ελέγχων που σκόπιμα δεν υπάρχουν διότι τότε το [έξυπνο χρήμα ] δεν θα ήταν για λόγους , θα ήταν για πολλους ....

Μα ναι, συμφωνώ απόλυτα, όταν έγραφα "έκλασε η νυφη- σχόλασε ο γάμος", ως νυφη την αμερική εννοούσα ppnxoxo, χωρίς πλάκα, έπρεπε να το βάλω σε παρένθεση. ppnxoxo

Μας εχει γαμησει καλα ο γιάνκης, πηγαμε να του κουνηθουμε με ευρω και μαλακιες, και μας γαμησε στα ισα, ΤΙ ΝΑ ΚΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, αμα εχεις ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ blow

celticfrost
20-08-12, 22:00
Κατ' αρχή μίλησα ιδιαίτερα για τρεις συγκεκριμένες χώρες. Αυτές μια χαρά θα βρουν υποκατάστατα της Siemens το συντομότερο δυνατό και σε αυτές θα τσουξει η πτώση τζίρου και πωλήσεων. Η Ελλάδα δεν παράγει εξοπλισμούς οπότε θα συνεχίσει στα ίδια... αλλά δεν θα υπάρχουν λεφτά (και για τους δασμούς), άσε που θα επανέλθει και ο διακρατικός ανταγωνισμός.

Στο κομμάτι που γνωρίζω η siemens είναι αδύνατο να αντικατασταθεί σε οποιαδήποτε χώρα .

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:04
Στο κομμάτι που γνωρίζω η siemens είναι αδύνατο να αντικατασταθεί σε οποιαδήποτε χώρα .

γιατι ετσι απολυτα φιλαρακι? εξηγησε το με απλα λογια λιγο γιατι μου κανει ενυτπωση, απο αποψη τεχνογνωσιας το λες? για ποιο κομματι μιλας?

celticfrost
20-08-12, 22:05
γιατι ετσι απολυτα φιλαρακι? εξηγησε το με απλα λογια λιγο γιατι μου κανει ενυτπωση

Να μιλήσω τεχνικά?

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:06
Να μιλήσω τεχνικά?

ριχτο , σκαμπαζω, κατι θα καταλαβω

aljawn
20-08-12, 22:06
Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικαταστατους.
Σαρλ ντε Γκολ

celticfrost
20-08-12, 22:10
ριχτο , σκαμπαζω, κατι θα καταλαβω

Φαντάσου μια βιομηχανία όπου τα πάντα ειναι στημένα πάνω σε scada siemens , plc siemens s7-300 και πάνω, profinet η ακόμα και profibus , απομακρυσμένα I/O servodrive - servomotot siemens ...... πως θα κουμπώσεις επάνω σε όλα αυτά telemcanique π.χ.?

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:11
Φαντάσου μια βιομηχανία όπου τα πάντα ειναι στημένα πάνω σε scada siemens , plc siemens s7-300 και πάνω, profinet η ακόμα και profibus , απομακρυσμένα I/O servodrive - servomotot siemens ...... πως θα κουμπώσεις επάνω σε όλα αυτά telemcanique π.χ.?

αα αλο αυτο..μιλας για συμβατικοτητα, νομιζα οτι εννοουσες πως ουτε καν εξ'ολοκληρου δεν μπορεις να στησεις κατι απο αλλη εταιρεια... οχι οτι δεν υπαρχουν βεβαια αλλες λυσεις

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:15
απο αυτοματισμους σερβο και ιστοριες σφιζει ο κοσμος...για παραδειγμα στη ναυτιλια αλλοι ειναι οι ηγετες γενικα λυσεις εναλλακτικες παντα υπηρχαν αλλο αν ειναι και πολιτικο το παιχνιδι

celticfrost
20-08-12, 22:16
αα αλο αυτο..μιλας για συμβατικοτητα, νομιζα οτι εννοουσες πως ουτε καν εξ'ολοκληρου δεν μπορεις να στησεις κατι απο αλλη εταιρεια... οχι οτι δεν υπαρχουν βεβαια αλλες λυσεις

Ναι μιλαω για συμβατοτητα κυριος ........ αλλα και μιλοντας για νεο εργο , αυτη την στιγμη η siemens ειναι leader της Ευρωπαικης αγορας κατεχοντας το 65% της πιτας , τον δευτερο να βρισκεται στο 25%!!! και να ειναι η allen brandley ( αμερικανικη εταιρια).
Η siemens δεν πηγε τυχαια σε αυτη την θεση ....... εχει την τεχνογνωσια ( αγοραζοντας τα καλυτερα κεφαλια προγραμματιστων στην Κροατια και την ινδια) με αποτελεσμα αυτη να χαραζει την ροτα του αυριο στο κοματι της τεχνολογιας στην παγκοσμια αγορα αυτοματισμου.

dimace
20-08-12, 22:17
Δημήτρη διαφωνώ.Για να το ξεκαθαρίζουμε το πράγμα. Δεν έχω μετανοιώσει καθόλου....
Η χώρα αυτήν την στιγμή δεν έχει αυτονομία. Εχουν μπει μέσα στο ταμείο μας και μας λένε:

"Eβγαλες 100 ευρω?"
"Ωραία κράτα τα 10 ευρώ για την πάρτη σου και τα άλλα 90 θα τα φάμε εμείς με τις μασουλάρες μας"

Γίνεται δουλειά έτσι ρε Μητσάρα?

Από ότι βλέπω από την κυβέρνηση δεν έχουν αλλάξει τίποτα.Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Τα νούμερα είναι αμείλικτα.Υφεση αυξήθηκε, χρέος αυξήθηκε, ανεργία αυξήθηκε, η ρευστότητα είναι είδος προς εξαφάνιση, οι αυτοκτονίες χτυπάνε κόκκινο, και ως συνέπεια η εγκληματικότητα αυξήθηκε τρομακτικά.

ΣΥΡΙΖΑ ηταν και είναι το μοναδικό κόμμα που δεν θα βάλει ευκολα την υπογραφή του στον δανειστή δυνάστη.Μπορεί να είναι το χειρότερο κόμμα σε όλα τα άλλα, αλλά στο κυριότερο είναι η μοναδική αχτίδα φωτός. Ας μας σώσει πρωτα από τους αιμοβόρους δανειστές και μετά ευχαρίστως να τους στείλω εις τον διάολο αν η οικονομική τους πολιτική αποδειχτεί εις βάρος του τόπου.

Συμφωνώ πως δουλειά ΔΕ γίνεται και λέω παρά να παει έτσι το πράμα να ΚΛΕΙΣΕΙ το γαμημένο
το μαγαζί (το ευρώ εννοώ) και να τελειώνουμε.

Άρα, τελεσθείσης της ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ (γιατί τέτοια φαίνεται πλέον) τι ρόλο έχει να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ?
Δε διαφωνούμε κάπου και καλά έκανες που ψήφισες ό, τι ψήφισες. Και γω έχω ψηφίσει μια φορά ΠΑΣΟΚ.
Δεν αυτοκτόνησα... Το θέμα είναι να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ έτσι κι αλλιώς με αυτή την ΤΡΑΓΩΔΙΑ και μετά
να δούμε τι θα κάνουμε, γιατι σε λίγο δε θάχουμε λεφτά όχι για γκόμενα αλλά ούτε για καπότα που λεει
το γερμανικό ανέκδοτο.

celticfrost
20-08-12, 22:18
απο αυτοματισμους σερβο και ιστοριες σφιζει ο κοσμος...για παραδειγμα στη ναυτιλια αλλοι ειναι οι ηγετες γενικα λυσεις εναλλακτικες παντα υπηρχαν αλλο αν ειναι και πολιτικο το παιχνιδι

Στην ναυτιλια ? ποιος ειναι ο ηγετες στον αυτοματισμο?

Για τους λογους τους οποιους η siemens ειναι αρχηγος στο εξηγησα στο προηγουμενο μου ποστ.

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:25
Στην ναυτιλια ? ποιος ειναι ο ηγετες στον αυτοματισμο?

Για τους λογους τους οποιους η siemens ειναι αρχηγος στο εξηγησα στο προηγουμενο μου ποστ.

cmr, abb. Bosh, Kawasaki (ΤΟΠ κλας! ) , Smec, GE, γενικα υπαρχει πληθωρα... πολιτικο ειναι το αβανταζ της siemens πιστευω

VALVERDES_7
20-08-12, 22:29
Συμφωνώ πως δουλειά ΔΕ γίνεται και λέω παρά να παει έτσι το πράμα να ΚΛΕΙΣΕΙ το γαμημένο
το μαγαζί (το ευρώ εννοώ) και να τελειώνουμε.

Άρα, τελεσθείσης της ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ (γιατί τέτοια φαίνεται πλέον) τι ρόλο έχει να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ?
Δε διαφωνούμε κάπου και καλά έκανες που ψήφισες ό, τι ψήφισες. Και γω έχω ψηφίσει μια φορά ΠΑΣΟΚ.
Δεν αυτοκτόνησα... Το θέμα είναι να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ έτσι κι αλλιώς με αυτή την ΤΡΑΓΩΔΙΑ και μετά
να δούμε τι θα κάνουμε, γιατι σε λίγο δε θάχουμε λεφτά όχι για γκόμενα αλλά ούτε για καπότα που λεει
το γερμανικό ανέκδοτο.

Aκριβώς όπως τα λες.

celticfrost
20-08-12, 22:31
cmr, abb. Bosh, Kawasaki (ΤΟΠ κλας! ) , Smec, GE, γενικα υπαρχει πληθωρα... πολιτικο ειναι το αβανταζ της siemens πιστευω

Abb , Bosch δεν εχω δει plc ουτε και scada σε βαπορι ...... τουλαχιστον σε γκαζαδικα και φορτηγα , σε μποσταλια δεν ξερω. Για τις υπολοιπες εταιριες που αναφερεις ειναι εξαρτηματα που χρησιμοποιουντε περιφεριακακαι οχι στην καρδια του αυτοματισμου...... οσο γνωριζω τουλαχιστον .

nbqgr
20-08-12, 22:33
Abb , Bosch δεν εχω δει plc ουτε και scada σε βαπορι ...... τουλαχιστον σε γκαζαδικα και φορτηγα , σε μποσταλια δεν ξερω. Για τις υπολοιπες εταιριες που αναφερεις ειναι εξαρτηματα που χρησιμοποιουντε περιφεριακακαι οχι στην καρδια του αυτοματισμου...... οσο γνωριζω τουλαχιστον .

Αυτές οι σέξυ κουβέντες με φτιάξατε ατιμούλικα βραδιάτικα.

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:34
Abb , Bosch δεν εχω δει plc ουτε και scada σε βαπορι ...... τουλαχιστον σε γκαζαδικα και φορτηγα , σε μποσταλια δεν ξερω. Για τις υπολοιπες εταιριες που αναφερεις ειναι εξαρτηματα που χρησιμοποιουντε περιφεριακακαι οχι στην καρδια του αυτοματισμου...... οσο γνωριζω τουλαχιστον .

συνηθρως Εξαρταται που ειναι χτισμενα τα βαπορια που εχεις δει, ναι για εξαρτηματα περιφεριακα μιλαω, τι εννοεις στην καρδια ? τελοςπαντων βγηκαμε εκτος τοπικ αλλα η ουσια ειναι οτι η αγορα ειναι τεραστια απλα ετσι οπως ειμαστε στην ΕΕ ειναι λογικο να εχουν αβαντζες συγκεκριμενες εταιρειες εκει ηθελα να καταληξω

celticfrost
20-08-12, 22:35
Αυτές οι σέξυ κουβέντες με φτιάξατε ατιμούλικα βραδιάτικα.

Ατιθασο αγορι !!!!!!!!

Συγνωμη για το offtopic

nbqgr
20-08-12, 22:36
Συνεχίστε ρε πλάκα κάνω, αλλά δεν περίμενα να δώ αυτά τα πράγματα στο συγκεκριμένο thread

Dr.Red
20-08-12, 22:37
Δημήτρη διαφωνώ.Για να το ξεκαθαρίζουμε το πράγμα. Δεν έχω μετανοιώσει καθόλου....
Η χώρα αυτήν την στιγμή δεν έχει αυτονομία. Εχουν μπει μέσα στο ταμείο μας και μας λένε:

"Eβγαλες 100 ευρω?"
"Ωραία κράτα τα 10 ευρώ για την πάρτη σου και τα άλλα 90 θα τα φάμε εμείς με τις μασουλάρες μας"

Γίνεται δουλειά έτσι ρε Μητσάρα?Aμ μου φαίνεται δεν έχεις καταλάβει ακόμα σε ποια θέση είμαστε??
Λάθος στο λογιαριασμό.
Βγάζεις 100 ευρώ??
Χρειάζεσαι 110 για να βγάλεις πέρα όμως.
Χρωστάς και αλλα 20 για τους επόμενους μήνες.
Σούμα??130!!Βγάζεις όμως 100 μονο.Πάρε τα 30 και κανε διορθώσεις προτού σε πάρει και σε σηκωσει λένε!!
Έτσι πάει ο λογαριασμός.

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:37
ΕΙναι οπως με το ΝΑΤΟ ενα πραγμα που με το ζορι κλισμα να αγοραζουμε F-16,

ηρθαν καποτε οι ρωσοι να μας πουλησουν MIG και SUKHOI με απειρως καλυτερες προσφορες και κοντευε να γινει θεμα, μονο με τις κλωτσιες δεν τους διωξαμε μην τυχον και θυμωσει το αφεντικο....

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:40
βεβεαια αν καποτε δυσαρεστηθει η ΗΠΑ και "βηξει" και μας κοψει η Lockheed τα ανταλακτικα και τΗΝ Τεχνικη υποστηριξη θα βαλουμε ολα τα F-16 στον κωλο μας.. και επειδη ειναι ετσι αεροδυναμικα δεν χρειαζεται και βαζελινη

nbqgr
20-08-12, 22:42
ΕΙναι οπως με το ΝΑΤΟ ενα πραγμα που με το ζορι κλισμα να αγοραζουμε F-16,

ηρθαν καποτε οι ρωσοι να μας πουλησουν MIG και SUKHOI με απειρως καλυτερες προσφορες και κοντευε να γινει θεμα, μονο με τις κλωτσιες δεν τους διωξαμε μην τυχον και θυμωσει το αφεντικο....


Μια μικρή παρέμβαση, επειδή τα οπλικά συστήματα δεν είναι μόνο η αγορά του κουτιού αλλά η τυποποίηση πχ πυρομαχικών, υλικών κλπ αλλά και η σε βάθος χρόνου υποστήριξη, η αγορά συστημάτων εκτός τυποποίησης ΝΑΤΟ για την Ελλάδα θα ήταν μερικά ακόμη δις ευρώ στις τσέπες μεσαζόντων

Dr.Red
20-08-12, 22:42
:wor:

ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕΝΙΟ! Λίγο να φτιάξουν τα πράματα, λίγο...
και δε θα βρίσκουν την ψήφο τους.
Λείπεις πολλά χρονια από την Ελλάδα ,και έχεις χάσει λίγο από τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψη του Έλληνα Δημήτρη.
Μόλις φτιάξουν τα πράγματα λίγο,θα φύγουν τα ψηφαλάκια από το Σύρριζα και τους ανεξαρτητους και τη χρυσή αυγή,και θα πάνε στους φωστήρες του Πασοκ και της ΝΔ

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:46
Μια μικρή παρέμβαση, επειδή τα οπλικά συστήματα δεν είναι μόνο η αγορά του κουτιού αλλά η τυποποίηση πχ πυρομαχικών, υλικών κλπ αλλά και η σε βάθος χρόνου υποστήριξη, η αγορά συστημάτων εκτός τυποποίησης ΝΑΤΟ για την Ελλάδα θα ήταν μερικά ακόμη δις ευρώ στις τσέπες μεσαζόντων

[Only registered and activated users can see links]


Y/Γ ειδαμε και τα "εντος νατο" γερμανικα υποβρυχια που πηραμε.... τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΚΤΩΒΡΗ να ειχαμε παρει (μαζι με τον σων κοννερυ) ποιο φτηνα θα μας ειχε ερθει και θα δουλευε κιολας

nbqgr
20-08-12, 22:49
[Only registered and activated users can see links]

Έχουμε άρματα και τουφέκια γερμανικά, φρεγάτες γαλλικές και ολλανδικές, πυραλαυκάτους Γαλλο-Ελληνικές, αεροσκάφη εκτός από αμερικανικά και γαλλικά μέχρι και Νορβηγικους Πυραύλους έχουμε, που ακριβώς είδες τον ένα πάροχο;

celticfrost
20-08-12, 22:49
[Only registered and activated users can see links]

[Only registered and activated users can see links]

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:53
Έχουμε άρματα και τουφέκια γερμανικά, φρεγάτες γαλλικές και ολλανδικές, πυραλαυκάτους Γαλλο-Ελληνικές, αεροσκάφη εκτός από αμερικανικά και γαλλικά μέχρι και Νορβηγικους Πυραύλους έχουμε, που ακριβώς είδες τον ένα πάροχο;

ξαναλεω... πολιτικα ολοι αυτοι ειναι το ιδιο..αν δεν συμφωνησει σε κατι μαζι μας η GE και ΗΠΑ αυτοματως στρεφονται ολοι αυτοι που λες εναντιων μας..

Τα τουφεκια δεν ειναι γερμανικα, πηραμε τα διακαιωματα απο την H&K και τα κατασκευαζουμε εδω... επισης μεχρι προτεινος τα διαμετρηματα μας (7,62) ειναι εκτος νατο (5,56) και μας πιεζουν να το γυρισουμε..

γενικα υπαρχουν εναλλακτικες αλλα ειμαστε δουλοι των σκατοξεπουλημενων πολιτικαντηδων δεκαετιες τωρα

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:54
[Only registered and activated users can see links]

αα οι εθνοσωτηρες μας....


χριστε μου ποσο μα ποσο ζωα... ψηφισαμε ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ του σαν να μην μας εφτασε ο ενας

VALVERDES_7
20-08-12, 22:55
Aμ μου φαίνεται δεν έχεις καταλάβει ακόμα σε ποια θέση είμαστε??
Λάθος στο λογιαριασμό.
Βγάζεις 100 ευρώ??
Χρειάζεσαι 110 για να βγάλεις πέρα όμως.
Χρωστάς και αλλα 20 για τους επόμενους μήνες.
Σούμα??130!!Βγάζεις όμως 100 μονο.Πάρε τα 30 και κανε διορθώσεις προτού σε πάρει και σε σηκωσει λένε!!
Έτσι πάει ο λογαριασμός.


Εχω καταλάβει πάρα πολύ καλά σε τι θέση βρισκόμαστε.
Από τα 100 που παράγουμε, τα 10 κρατιούνται για την πάρτη μας, διότι χρωστάμε 170.
Οχι 130! Αλλά 170!

Ας μην συζητήσουμε τώρα αυτά τα 170 πως προέκυψαν, διότι τα μισά είναι τόκοι πάνω στους τόκους ενώ ένα μεγάλο μέρος των υπολοίπων είναι τα δάνεια που μας έδιναν απλόχερα οι Γερμανοι σε εμας και στα υπόλοιπα ζώα του Νότου για να πουλάνε τα δικά τους προιόντα με μεγαλύτερη άνεση.Εν απουσία Κεντρικής Τράπεζας δεν υπάρχει αλλος τρόπος να διοχετευσεις χρήμα, εκτος από το να δανείσεις όπως ήταν όλο το σχέδιο του ευρώ. Δηλαδή μαζικά δάνεια στις χώρες του Νότου από τις Γερμανικές και τις Γαλλικές Τράπεζες.

Αυτά τα πράγματα δεν τα λέω μονο γιατί είναι αντικείμενο μου διότι έχω κατσει και έχω πάρει 3 γαμημένα πτυχία στα οικονομικά (μαύρη η ώρα), αλλά τα λέω γιατί κάθησα και τα έψαξα και τα διάβασα από μεράκι.
Πολύ απλά ο λογαριασμός δεν βγαίνει, ετσι και αλλιώς οι ίδιοι από το ΔΝΤ είπαν ότι εξ αρχής ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Αλλά επειδή η Μέρκελ θέλει να παίζει παιχνιδάκια και να προστατευσει το νόμισμα και την οικονομική πολιτική που την συμφέρει, δεν αφήνει την Ελλάδα να χρεοκωπήσει.Αυτή είναι η αλήθεια. Ολα τα ελλείματα που δημιούργησε ο Νότος έγιναν ταυτόχρονα εμπορικά πλεονάσματα για την Γερμανία.Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια από όλες.Δεν φταίει όμως αυτή, τα υπόλοιπα θύματα φταίνε που μυρίστηκαν προσωρινό χρήμα χωρις να αναλογιστούν τις τρομακτικές μελλοντικές επιπτώσεις.Έπεσαν για τα καλά θύμα του Δ οικονομικού Ραιχ και τώρα ζούμε αυτά που ζούμε.

celticfrost
20-08-12, 22:57
αα οι εθνοσωτηρες μας....


χριστε μου ποσο μα ποσο ζωα... ψηφισαμε ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ του σαν να μην μας εφτασε ο ενας

Θα ψηφίσουμε και τον εγγονό του φίλε , να είσαι σίγουρος.

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:57
ασε που αγοραζουμε τα παντα σε τιμες λες και θα μας δωσουν και τον τσακ νορις μαζι.. αισχος, σαν τα ολυμπιακα ακινητα... δηλωσαν εκπονηση οτι η ολυμπιακη πισινα θα κοστιζε 2,2 εκ. και τελικα κοστισε 20..τι διαολο με σαμπανια τη γεμισανε?

Nikolaos_Kokkinos
20-08-12, 22:58
Θα ψηφίσουμε και τον εγγονό του φίλε , να είσαι σίγουρος.

ειμαι.... και γιαυτο εχω χασει καθε ελπιδα... και αν δεν προλαβει ο δικος το εγγονος...θα προλαβει της αλλης οικεγενειας εθνοσωτηρων... οποτε θα εχουμε να τους εναλλασουμε παλι